Akita inu este cea mai faimoasă rasă din japonia. Aspect, sănătate, întreținere și îngrijire (+ fotografie și video)

Nu există multe rase recunoscute din Japonia în lume și aproape toate sunt adorate cu drag de fanii lor.. Akita Inu este fără îndoială cel mai faimos reprezentant al lumii cu patru picioare a Japoniei

doar pentru că nici o singură rasă din lume nu a ajuns încă la faima de o scară similară. Deci, vorbim despre cel mai mare reprezentant al tetrapodelor de vânătoare și pază din Japonia, care a devenit mândria și comoara națională a patriei..

Akita japoneză este destul de puternică în fizic, dar este atât de armonioasă încât fiecare reprezentant al rasei se potrivește în proporții geometrice stricte. Temperamentul curajos, decisiv și nobil se învecinează cu loialitatea, inteligența subtilă și reținerea.

Este interesant! În cele mai vechi timpuri, reprezentanții rasei reflectau temperamentul samurailor, li se încredințează siguranța împăratului și a bunurilor sale.

Referință istorică

Rasa de câine Akita Inu este printre cele mai multe grupuri timpurii pe glob, acest fapt a fost dovedit științific. Pentru a efectua cercetări ADN, oamenii de știință au fost împinși de scheletele câinilor, care au fost îngropați cu 2 mii de ani î.Hr. eh. Când studiați Japonia antică, existau au fost descoperite picturi murale de câini mari și pufoși, cel mai probabil, strămoșii Akita-inu obișnuiți astăzi. Apropo, există o versiune conform căreia rasa a fost obținută prin amestecarea sângelui unui vechi câine spitz japonez și a mastinilor.

Este interesant! De la începuturi și aproape până în anii 40 ai secolului XX, tetrapodele utilizat în mod activ pentru vânătoarea căprioarelor, elanilor, ursului și a altor vânate mari.

Numele rasei combină doi termeni: inu - câine, Akita - numele teritoriului (provincia de munte) de pe insula Honshu. Câinii au fost crescuți pentru vânătoare și protecție, pentru o lungă perioadă de timp au trăit doar în mediul rural, astfel încât unul dintre orașele centrale din Japonia (evident) nu poate fi locul de naștere al rasei.

Este interesant! Primul „club de rasă” Akita Inu (o organizație în care oamenii au făcut schimb de experiențe în reproducerea și formarea tetrapodelor) a fost fondată în secolul XI! Din secolul al XV-lea, în Japonia a început să țină evidența dezvoltării rasei.

Oficial, istoria rasei a început în secolul al XV-lea, dovadă fiind investigațiile oamenilor de știință. Deja până în secolul al XVII-lea, dimensiunea impunătoare și dispoziția maiestuoasă l-au introdus pe Akita Inu în casele nobilimii și în palatele conducătorilor. Este de remarcat faptul că tetrapodele sunt de rasă din fire, nu au fost scoase sau îmbunătățite intenționat. Începând călătoria lor din casele țăranilor, fiarele cu coadă s-au îmbunătățit în mod natural.

Până în secolul al XVIII-lea, Akita-inu devenise cei aleși și numai nobilii le puteau deține. În Japonia, a fost anunțată o ordine regală la scară de stat cu privire la pedeapsa strictă sau chiar la executarea unei persoane care îndrăznea să omoare sau doar să jignească un patruped. Rasa a fost concentrată în mâinile marilor, fiecare câine trăia din abundență și o atenție deosebită a fost acordată sănătății și bunăstării sale. Astfel de onoruri au fost acordate doar japonezilor Hins, drepturile cărora au fost concentrate și în mâinile elitei. „Monopolul” a avut un efect bun asupra purității sângelui, dar nu și asupra „întăririi” rasei. Interferind cu selecția naturală, oamenii au făcut câinilor un serviciu, chiar dacă au urmărit doar obiective bune..

La începutul secolului al XX-lea, cunoscătorii rasei au organizat primul club care monitorizează păstrarea purității sângelui Câini japonezi (1919). Până în 1927, a fost organizat și un club Akita Inu extrem de specializat (AKIHO). Un an mai târziu, un alt club a fost organizat în capitală, păzind rasa Japoniei - Nippon Hozonkai (NIPPO).

Odată cu izbucnirea celui de-al doilea război mondial, câinii mari erau necesari pe fronturi, unde erau trimiși aproape toți Akita Inu. Criza economică a afectat în mod negativ creșterea câinilor și până la sfârșitul ostilităților, câinii de rasă pură de format vechi puteau fi numărați pe de o parte.

Este interesant! În timpul războiului, a fost emis un ordin de chemare a tuturor Akita Inu pe front. Unii proprietari, riscându-și viața și libertatea, și-au ascuns animalele de companie timp de mai bine de 5 ani. De fapt, încălcarea legii a făcut posibilă salvarea grupului de rase de la dispariție..

Clubul raselor a preluat controlul cât mai curând posibil, iar Akita Inu a fost reconstruit. Este dificil de spus dacă alte rase au participat la lucrările de reproducere, dar dacă ne gândim logic, nu s-ar putea face fără ea. În secolul al XIX-lea, câinii europeni au început să fie exportați în Japonia și, dorind să țină pasul cu nevoile, crescătorii au început să reproducă rase noi, așa că a apărut Tosa Inu. Akita-Inu a rămas o rasă pură „în continuă dezvoltare”, deși împerecherea între rase nu mai era ascunsă.

Selecția a dus la apariția a trei subspecii ale rasei:

 • Matagi-ken - tipul primar, aboriginal, care a fost folosit pentru jocul mare.
 • Lupta cu Akita - a participat la lupte demonstrative.
 • Akita Sheepdog - câine de serviciu, o încrucișare între Akita Inu și Ciobanescul German.

Este greu de spus dacă reproducerea a influențat calitatea rasei moderne. Crescătorii care și-au dedicat viața creșterii lui Akita Inu susțin că patrupedele au devenit mai dure și mai agresive față de inamic. În exterior, fiarele cu coadă moderne arată mai puternice și mai musculare..

După conflictul militar, bazele militare americane au avut sediul în Japonia. Plecând de acasă, soldații luau adesea cu ei pui de rasă locală. Crescătorii americani cuceriți a dezvoltat o versiune mărită a rasei și a denumit-o Big Dog Japanese, în standard - American Akita.

Prezența unei a doua rase similare a dus la necesitatea unei „diviziuni” oficiale a câinilor în grupuri. American Kennel Club (AKC) și-a recunoscut Akitas în 1973 și a publicat un standard oficial de rasă. Experții „au trecut cu vederea” în mod deliberat pe strămoșii tetrapodelor, adică nu l-au recunoscut pe japonezul Akita Inu. Ca răspuns, Japonia a închis exportul câinilor săi în America. Conflictul a durat până în 1922 și când a venit vorba de recunoaștere internațională, americanii s-au „înmuiat”. Drept urmare, au fost recunoscute două rase: câinele mare japonez și Akita Inu..

Este interesant! Akita Inu este adesea descris ca un Laika japonez. Ar trebui înțeles că o astfel de „poreclă” nu este altceva decât un nume popular asociativ. Rasa nu a fost niciodată amestecată cu Îi place și nu are nimic de-a face cu ei. Kishu (Ksiyu) - al doilea „Laika japonez”, acesta este și un câine de vânătoare asemănător unui spitz. Și în cele din urmă - niciun Laiki din Japonia nu a fost recunoscut încă în lume..

Legendarul Hachiko

Chiar și cei mai curajoși spectatori nu puteau reține lacrimile în timp ce vizionau filmul „Hachiko”. Povestea a început în anii 20 ai secolului XX, când s-a născut cățelușul Akita-inu Hachiko (Hashiko), care a devenit un animal de companie pentru profesorul Ueno. Când patrupedul avea 18 luni, știa deja toate echipele și își ducea proprietarul în tren în fiecare zi. Ueno lucra la Universitatea din Tokyo și în fiecare zi, la întoarcerea acasă, un câine fidel îl aștepta deja pe peron.

În 1925, profesorul a murit brusc în timp ce lucra, nu a venit acasă, iar câinele și-a așteptat bărbatul până noaptea târziu. Din ziua morții proprietarului până la piatra de mormânt, Hachiko venea în fiecare zi la gară și aștepta, a așteptat până când toți oamenii au coborât din tren. După aceea, patrupedul s-a întors în casă și a dormit în prag. Povestea lui Hachiko a tunat în toată țara în 1932, după publicarea unui articol într-unul dintre cele mai mari mass-media japoneze. Articolul a descris în detaliu calea vieții unui „prieten adevărat” și a fost ilustrat cu fotografii alb-negru.

Patrupedele au așteptat 9 ani proprietarul său! Acesta este singurul animal de companie care a primit un monument în timpul vieții sale (1934). Corpul lui Hachiko a fost găsit în apropierea gării, chiar anticipând moartea, s-a dus să-l aștepte pe proprietar. Motivul morții timpurii a fost vagabondajul, nutriția de calitate slabă, dar cel mai important, oncologia acută metastatică și paraziții din sistemul cardiovascular. Doliul de stat a fost declarat în ziua morții lui Hachiko.

După cel de-al doilea război mondial, autoritățile japoneze au restaurat monumentul distrus lui Hachiko (metalul din care a fost realizat primul monument a fost folosit în scopuri militare). Fragmente din corpul câinelui decedat au fost îmbălsămate și se află încă în Muzeul Tokyo. Rămășițele moaștelor au fost incinerate cu cinste și îngropate. Cetățenii japonezi au recunoscut Hachiko ca o legendă. Însăși platforma a devenit un loc de întâlnire simbolic pentru îndrăgostiți. Și, în cele din urmă, acasă, câinele Akita Inu a fost declarat simbol al loialității și devotamentului..

Este interesant! În 1987, în Japonia, a fost filmat primul film documentar despre Hachiko, în 2009 a apărut un film care glorifica rasa în întreaga lume..

Aspect

Potrivit crescătorilor japonezi, un Akita Inu adult ar trebui să se încadreze într-o formă triunghiulară. Primul standard emis de AKIHO în 1938 a fost revizuit de două ori, în 1955 și în 2005. Modificările recente exclud câinii negri și cu pete de la reproducere.

Descrierea rasei FCI a fost compilată în 2001, pe baza descrierii Federației Japoneze de Kennel (JKC), nu AKIHO. Având în vedere că aproape toți crescătorii din Japonia sunt membri AKIHO, există diferențe în exteriorul câinilor de rasă pură recunoscuți de standardul internațional. Cel mai contrastant moment se referă la creștere, conform descrierii lui AKIHO, un mascul adult crește până la 60,6 cm la greabăn și o cățea de până la 54,5 cm.

Pentru evaluarea internațională, standardul FCI este relevant și dacă dvs. (în compania unui animal de companie) nu veți cuceri Japonia, ar trebui să vă concentrați asupra acestuia. Akita Inu este un câine mare, puternic, calm, loial, nobil, cu caracteristici sexuale pronunțate. Pe fundalul puterii externe, cel cu patru picioare se distinge prin agilitate, modestie și tact. Prin apariția câinelui, puteți determina imediat nu numai sexul, ci și vârsta aproximativă. Înălțimea este indicată de standard, greutatea este proporțională, dar nu depășește:

 • Masculin: 64-70 cm - 45-59 kg.
 • Căţea: 58-64 cm - 32-45 kg.

Rasa standard

 • Cap - strict proporționale, toate părțile craniului și ale botului trebuie combinate și armonizate. Fruntea este liberă de pliuri, destul de largă, moderat înaltă și plată, tranziția către bot este pronunțată, contururile tranziției sunt accentuate de o brazdă de divizare. Lungimea botului până la lungimea frunții este de 4: 6. Linia spatelui nasului și a frunții este strict paralelă. Fața este largă la bază, înclinându-se ușor spre nas, dar niciodată ascuțită. Cand vedere frontală botul trebuie să aibă o siluetă rotunjită, accentuat de obraji „luxurianți”. Buzele sunt groase, strict înfipte în silueta capului.
 • Dinții - în muscatura corecta, puternic, alb.
 • Nas - dimensiunea strict proporțională și aproape pătrat, culoare neagră. La câinii cu părul alb și clar decolorat, este permisă pigmentarea nasului maro deschis sau roz, dar negrul este întotdeauna preferat.
 • Ochi - incizie în formă de migdale cu colțurile exterioare ridicate. Când sunt priviți din față, ochii par aproape triunghiulari. Setat la înălțime și lățime medie, ușor încastrat. Pleoapele sunt strânse și maro închis. Culoarea iriselor este închisă, dar în armonie cu culoarea hainei. Expresia privirii este maiestuoasă și calmă, nu severă sau confuză.
 • Urechi - setat la înălțime medie, cu ușor înclinat spre bot, gros, dur, triunghiular. Privită din lateral, o perpendiculară imaginară care coboară din vârful rotunjit al urechii ar trebui să treacă prin punctul mijlociu al liniei de la baza cartilajului. Văzută și din lateral, linia urechii exterioare oblică este paralelă cu axa gâtului. Urechile nu trebuie să cadă în lateral sau să pară despicate.
 • Corp - creșterea unui câine în raport cu lungimea corpului este egală cu proporția de 10:11, cățelele pot fi mai alungite. O siluetă generală care se potrivește într-un pătrat este considerată un dezavantaj, deoarece cu „un astfel de” corp câinele își pierde datele de lucru. Gâtul este fixat la 45 ° față de suportul orizontal, puternic și muscular. Pielea este strânsă și nu creează pliuri (nu trebuie confundată cu un guler de lână). Spatele este drept, trece într-o coadă largă și puternică și o crupă înclinată. Lungimea spatelui este de 2/4 din lungimea totală a corpului, partea inferioară a spatelui și crupul sunt 1/4. Cușca toracică este voluminoasă, profundă (50% din înălțimea la greabăn), cu o chilă pronunțată. Linia abdomenului este bine ascunsă.
 • Membre - bine musculos si bine dezvoltat, cu articulatii puternice. Picioarele anterioare drepte și paralele, grele, destul de groase. Umerii sunt dezvoltați, într-un unghi natural (110 °), coatele se potrivesc strâns de stern, pastele sunt puternice, așezate la un unghi ușor. Picioarele din spate sunt puternice, puternice, cu coapsele bine musculate, genunchii puternici (stabiliți la 120 °) și cârligele. Periile sunt aproape rotunde, degetele sunt arcuite, colectate. Tampoane cărnoase, unghii scurte și îndoite.
 • Coadă - gros, purtat sus pe spate înfășurat într-un inel. Coada poate fi înfășurată în unul sau două inele, aruncate în partea dreaptă sau stângă. Când este prelungit, ajunge la articulațiile hock. Baza cozii este în linie cu axa centrală a gâtului. O coadă sub-răsucită este permisă, dar poate fi considerată un dezavantaj, o coadă deschisă este o căsătorie.

Tipul și culoarea stratului

Akita Inu are un strat cu trei straturi. Primul strat este cel mai lung și cel mai dur, al doilea este coloana vertebrală principală (semi-rigidă), al treilea este substratul moale și dens. Lungimea copertinei este uniformă pe tot corpul, la greabăn și în zona „pantalonilor” de lungime medie, cea mai lungă de pe coadă. Câinii cu haine moi și alungite sunt considerați de rasă pură, dar sunt clasificați ca Akita Inu cu părul lung..

Experții japonezi și internaționali încă se ceartă despre culori. Federația Cinologică Internațională recunoaște:

 • alb - culoare pură fără urme sau tranziții la o nuanță piersică.
 • Roscata - este de dorit o culoare bogată de la roșu la roșu.
 • Susan - culoarea principală este roșu, iar vârfurile părului (nu mai mult de 50% din lungimea părului) sunt negre.
 • Tigru - împărțit în roșu, albastru și negru cu brind.

Conform standardului japonez, toți câinii aborigeni trebuie să aibă un model urazhiro. - păr decolorat (sau alb) pe pomeți, bărbie, gât, piept, abdomen și picioare interioare, la baza cozii. Excepție - tetrapode cu culoare albă. Este acceptabilă și o mică aprindere albă pe bot, o pată sau un guler rupt pe ceafă. Orice marcaj nu trebuie să marginească sau să intersecteze urazhiro.

Sfaturi pentru alegerea unui catelus

Popularitatea a ridicat descendenții lui Hachiko la vârful clasamentului câinilor doriți, iar mulți fani ai raselor japoneze iau în considerare perspectiva cumpărării unui Shiba Inu sau Akita Inu. Costul unui cățeluș va fi ridicat în orice caz, dar nu este rezonabil să considerăm acești câini ca analogi.

Diferențe între Akita Inu și Shiba Inu - dimensiunea, primul este cel mai mare, iar al doilea este cel mai mic reprezentant al câinilor de vânătoare japonezi. Personajul variază, de asemenea, shiba este un vânător, iar akita este un vânător și un paznic serios. Ca să spunem ușor, dacă comparăm Akita Inu cu Shiba, atunci toate rasele similare pot fi luate în considerare - Kisu, Hokkaido, Shikoku, Kai-ken. Toate rasele japoneze au aspect similar, dar au fost crescute pentru diferite lucrări.

Atunci când alegeți un cățeluș, trebuie să țineți cont de caracteristicile rasei, adică de caracterul potențial al câinelui, cu care trebuie să trăiți 10-15 ani. Nu fiecare proprietar este pregătit și poate dedica 6-8 ore pe zi mersului pe jos, dar acest lucru este necesar, de exemplu, Păstor belgian de asemenea, nu toți potențialii proprietari au experiență în instruirea câinilor „dificili”. Caracteristicile rasei Akita Inu vor fi date mai jos, dar este relevantă numai pentru câinii de rasă obținuți din împerecheri planificate, considerate genetic.

Selecția cu succes a unui cățeluș se reduce la o decizie intuitivă a proprietarului și găsirea unui crescător care să fie sincer și interesat de bunăstarea „absolventului”. Iată câteva ghiduri pentru a vă ajuta să alegeți o crescătorie sau crescător:

 • Solicitați documente (genealogii) ale părinților puii și date despre reproducerea anterioară. Curva nu tricotează mai des decât o dată pe an.
 • Verificați datele furnizate și reputația canisa contactând clubul canisa.
 • Cereți să vizitați și să arătați toți puii nevândiți din așternut. De asemenea, trebuie să aveți acces la o cunoștință personală cu părinții, dacă câinele este importat, crescătorul trebuie să dețină toate datele și documentele.
 • Un crescător care nu are nimic de ascuns fără rezistență va furniza detaliile de contact ale persoanelor care au cumpărat pui de la litiere anterioare.
 • Un „părinte” grijuliu nu numai că oferă, dar insistă și pe menținerea unui contact constant cu viitorul proprietar (pentru sfaturi).
 • Puii Akita Inu sunt scoși la vânzare începând cu vârsta de 3 luni, dacă vi se oferă copii mai mici - cel mai probabil, negociați cu „oameni de afaceri”.
 • Întrebați dacă mai sunt (au mai fost acolo) pui cu căsătorie în așternut, dacă răspunsul este nu, cel mai probabil vă înșeală.
 • Crescătorii nu vând pui promițători (cei mai scumpi) decât dacă intenționați să vă reproduceți. Chiar dacă aveți nevoie de un câine de reproducție, spuneți-mi că nu ați decis dacă veți crește secția, dacă vi se oferă totuși „cel mai bun” cățeluș, înseamnă că vorbim despre beneficiile, și nu despre bunăstarea câinelui și a genului său.

Caracter și antrenament

Caracterul lui Akita Inu este același indicator de rasă ca urechile, ochii și coada. Principala caracteristică care este accentuată în toate standardele este nobilimea. Autosuficiența (dar nu aroganța) câinilor este vizibilă în toate - aspectul, poziția, mișcările, comportamentul în societate și acasă. Akita Inu este plin de contradicții care sunt combinate și controlate la discreția câinelui..

Important! Akita Inu este curajoasă, calculatoare și cu sânge rece la locul de muncă paznic. Nu trebuie să invitați oaspeții în casă în timp ce cățelușul se adaptează la noua locuință, dar după aceea nu uitați de socializare în zona protejată. Cățelușul trebuie să înțeleagă că nu orice persoană care intră în casă este o amenințare potențială..

Reprezentanții rasei știu cum să ia decizii fulgerătoare și, de asemenea, să le pună în aplicare rapid, dar foarte rar comit acte de erupție cutanată. Această caracteristică poate fi rezumată prin termenul „echilibru”. Patrupedele sunt foarte active, uneori chiar obraznic, dar în familie și acasă sunt liniștiți și aproape invizibili. Apropo, nu poți merge prea departe, răbdarea Akita nu este nelimitată. Copiii mici sunt suficient de persistenți în intențiile lor și un patruped poate răcni cu ușurință la un copil mic.

Creșterea lui Akita Inu este un proces destul de lung și monoton.. În ciuda intelectului ascuțit și a învățării rapide, patrupedul se maturizează moral mult timp. Chiar și la vârsta de 1-1,5 ani, un animal de companie se poate comporta necorespunzător ... doar pentru a dovedi că el este responsabil aici. Socializarea activă și lucrul la înțelegerea reciprocă stau la baza educației și formării.

Este interesant! Puii Akita Inu adoră să adulmece fața proprietarului sau, mai bine zis, au nevoie de un astfel de contact. Această caracteristică este inerentă doar pentru câteva rase, de exemplu, Cane Corso.

Dimensiunea câinelui sugerează păstrarea într-o casă, deși Akitas locuiește adesea în apartamente. În acest din urmă caz, proprietarul suportă o povară serioasă asociată cu activul mersul pe jos și satisfacerea instinctelor de lucru ale câinelui. Patrupedele, în special masculii, care nu au capacitatea de a proteja mult mai agresiv frații lor „muncitori”.

Instruire Akita Inu necesită anumite abilități și abilitatea de a lucra persistent. În timpul antrenamentului, cățelul va simți cu siguranță punctele tale slabe și le va pune presiune. Dificultatea este că fiara cu coadă nu îl manipulează pe proprietar pe fleacuri, ceea ce face dificilă corectarea comportamentului. În general, Akita Inu este o rasă foarte capabilă, stăpânește cu ușurință cursurile OKD (Curs general de formare) și ZKS (Serviciul de protecție și pază).

Întreținere și îngrijire

După cum sa menționat mai sus, Akita Inu se adaptează bine în apartament. Regulile de îngrijire nu depind de modul de păstrare, dar așa cum arată practica, animalele de companie sunt adesea scălda. Nu trebuie să vă lăsați purtați cu proceduri de scăldat, Akita Inu are un strat dur cu trei straturi care respinge în mod natural praful. Dacă vă este frică de apariția unui miros, scăldatul nu va corecta situația, ba chiar o poate agrava. În mod optim, Akita Inu trebuie spălat de 2 ori pe an după multe și pieptănare completă.

Îngrijirea se reduce la periaj de 1-2 ori pe săptămână. Urechile sunt examinate pentru a găsi paraziți (căpușe) și procesele inflamatorii (otita medie). Sănătatea ochilor nu este de obicei o problemă, deoarece patrupedele suferă foarte rar conjunctivită sau afecțiuni similare. Cu toate acestea, rasa este predispusă la probleme oftalmologice și necesită un examen oftalmologic veterinar regulat..

În timpul controalelor de rutină, medicul veterinar verifică stat dinții câini. Placa este îndepărtată de curățare, tartru necesită intervenție, dar procedura de eliminare nu este periculoasă. Ghearele sunt tăiate cu gheară de ghilotină o dată la 2-3 săptămâni (sau mai rar, dacă sunt abrazate natural).

Important! Importanța prevenirii paraziților nu merită argumentată. Acarienii sau puricii, așezate într-o haină groasă de blană pentru animale de companie, vor fi invizibile până când vor cauza rău. Nu uitați de tratamentul obligatoriu pentru paraziții care suge sânge și viermi, care se desfășoară pe tot parcursul anului, indiferent de tipul de conținut și nutriție.

Hrănire

Pe Internet, puteți găsi recomandări ușor inadecvate despre cum să alimentați Akita Inu. De exemplu, sfaturi privind o dietă de orez și pește de ocean sau reducerea cărnii. Posibil unii câini care suferă de patologii sau alergii, chiar au nevoie de o astfel de dietă specifică, dar cu siguranță nu toți reprezentanții rasei fără excepție.

Alimente Câinii japonezi, ca oricare altul, trebuie să fie echilibrați. Având în vedere dimensiunea unui animal de companie adult, este necesar să se controleze strict cantitatea de vitamine și minerale din dietă. În mod tradițional, proprietarul are de ales între:

 • Nutriție naturală - cereale și alimente crude.
 • Alimente industriale - mâncare uscată, conserve sau pateuri semi-umede.

Ambele tipuri au avantaje și dezavantaje. Mâncarea naturală trebuie gătită, terciul trebuie să fie proaspăt (adică trebuie să gătești în fiecare zi sau în fiecare zi). Pentru „leneși” există o metodă de preparare a semifabricatelor de casă, apoi gătitul se reduce la fierberea cerealelor și dezghețarea restului ingredientelor. Pentru a alimenta rația de serviciu, câinele ar trebui să primească lapte, fructe și legume crude, suplimente de vitamine.

Alimentarea industrială este mai convenabilă, economisește timp și efort, dar nu bani. Mâncarea ieftină (economie) nu este potrivită pentru păstrarea Akita Inu, iar produsele din clase super-premium și holistice vor costa mai mult decât produsele naturale. Un plus incontestabil de furaje în conținutul de vitamine și ușurința de a calcula rata zilnică. Akita este densă și grea prin natura sa, articulațiile lor sunt în mod constant supuse unui stres puternic și, dacă patrupedele încep să se îngrașe, problemele nu pot fi evitate. Apropo, obezitate poate fi un simptom al dezechilibrului hormonal.

Sănătate

Speranța medie de viață a lui Akita Inu variază între 11-15 ani. Reprezentanții rasei au o imunitate puternică, care încă nu este capabilă să depășească infecțiile virale mortale (ciuma, enterită, rabie, hepatită, leptospiroza). Un câine vaccinat în timp util este relativ protejat și, cu o îngrijire adecvată, riscul de boli ereditare este minim.

Viitorul proprietar ar trebui să ia în considerare faptul că Akita Inu, la fel ca toate Spitz-urile mari, sunt predispuse la o serie de afecțiuni legate de vârstă și dobândite:

 • Displazia articulatia soldului - boala legată de vârstă care duce la deformarea articulațiilor TBC.
 • Pseudo-paralitic miastenia gravis - o boală autoimună care afectează sistemele musculare și musculo-scheletice.
 • Volvulus sau stomac - o afecțiune mortală, poate fi oprită numai prompt.
 • Boala Von Willebrand - o boală a sistemului hematopoietic, similară cu hemofilia, însoțită de sângerări profunde imprevizibile din membranele mucoase.
 • Boli oftalmice - atrofie progresivă a retinei, cataractă, entropie (răsucire a secolului), glaucom.

Fotografie

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Akita inu este cea mai faimoasă rasă din japonia. Aspect, sănătate, întreținere și îngrijire (+ fotografie și video)