Terrier australian mătăsos (capcană)

Terrier mătăsos australianFermecător, blând și mic, dar în același timp, câine destul de serios, care poate fi paznic, paznic sau păstor - acesta este Australian Silky Terrier. În exterior, animalele acestei rase sunt foarte similar cu Yorkshire Terriers

, care sunt crescute doar în scopuri decorative, iar Silky Terrier este, de asemenea, un câine de lucru.

Istoria originii rasei mătăsoase australiene

Palton australian TerrierÎnregistrările American Kennel Club indică faptul că a apărut rasa australiană Silky sfârșitul secolului al XIX-lea, prin traversarea a doi terieri - Yorkshire și australian, care coborau din terierii cu păr sârmă aduși în Australia. La început, acest tip de câine s-a numit Sydney Silky, deoarece a apărut în acest oraș.

Până în 1929, Australian, Yorkshire și Australian Silky Terriers nu erau separați de rasă. Aceste animale s-au născut în aceeași așternut și au aspect diferit în timpul creșterii. După 1932, traversarea a fost interzisă și în 1955 rasa a fost numită oficial - Australian Silky Terrier.

Într-un ritm rapid rasa a început să se răspândească peste tot în lume, după sfârșitul celui de-al doilea război mondial, când militarii, întorcându-se la casele lor, au adus acești câini mici cu ei. Deci, animalele au venit în America, unde au câștigat rapid popularitate, iar cluburile australiene Silky Terriers au început să se deschidă în toată țara..

Caracteristicile Terrierilor Mătăsoși

Descrierea datelor externe

Rasa Terrier australianAcești câini mici au un bot fermecător, un corp mic și un înveliș de mătase, de culoare roșu-argintiu, separat printr-o despărțire. Și, de asemenea, au un caracter vioi, știu să vâneze. Terrierul Silky australian este o sursă de energie și pozitivitate, se înțelege bine cu copiii. Animalul poate fi un companion minunat și se poate simți foarte confortabil într-un apartament.

În exterior, Yorkshire și terrierii australieni sunt foarte asemănători, dar diferența principală este haina moale cu o nuanță albastră, care caracterizează rasa mătăsoasă terrier. Câinele are 24-26 cm înălțime la greabăn și cântărește aproximativ 3,5-4,5 kg. Speranța de viață 12-15 ani.

Reprezentanții rasei Silky Terrier trebuie să aibă următorul aspect:

 1. Capul are o frunte plată, a cărei lungime este mai lungă decât podul nasului; tranziția de la frunte la nas este pronunțată. Mărimea capului este proporțională cu corpul.
 2. Urechi erecte, triunghiulare cu vârfuri ascuțite și lână, au o potrivire standard.
 3. Nasul este negru, dinții sunt mici și uniformi, mușcătura este ca o foarfecă, există o margine neagră pe buze.
 4. Ochii sunt mici, de culoare închisă, de formă rotundă. Câinii arată vioi, uneori puțin atenți.
 5. Fizicul este puternic și musculos, corpul în sine are o formă oarecum alungită, spatele este drept, gâtul este ușor curbat.
 6. Picioarele sunt drepte și stabile, articulațiile umărului și cotului sunt amplasate armonios.
 7. Coada este acoperită cu păr scurt, stă în poziție verticală și ușor îndoită spre spate și, dacă este ancorată, are o poziție verticală și dreaptă.
 8. Terrierii mătăsoși au un strat lung (până la 15 cm), mătăsos și moale, care acoperă întregul corp al câinelui până în spatele capului. Culoarea sa este argintie cu o nuanță albastră, devine mai saturată mai aproape de coadă. Conform standardelor rasei, dacă părul lung cade pe față și ochi, este considerat o defecțiune..

Personalitatea australianului Silky Terrier

Personajul Terrierului australianAcești câini decorativi mici sunt hiperactivi, energici, au o dispoziție veselă, o minte plină de viață și ascuțită. Terrierii mătăsoși adoră să alerge, să sară, să se joace cu copiii. Foarte atașat de stăpânul lor, iubeste-l si asteapta mereu. Animalele sunt foarte curioase și inteligente, pot fi tovarăși buni, dar au un caracter destul de capricios, așa că nu se pretează foarte bine la antrenament..

Atunci când au creat rasa australiană Silky Terrier, oamenii de știință au dorit să obțină nu numai un câine de poală, ci și un bun vânător și paznic. Și, ca rezultat, Silky Terrier, în ciuda dimensiunilor mici, au instinct de vânătoare perfect și reprezintă o amenințare pentru rozătoarele mici. Câinele face o treabă excelentă de a proteja teritoriul, poate îngriji capre domestice, purcei, gâște.

Terrierii mătăsoși sunt destul de trufași, se pot ridica în picioare pentru ei înșiși, în plus, au o calitate foarte valoroasă - aceasta este capacitatea de a se adapta la starea de spirit a proprietarului lor. Câinii sunt destul de ascultători, au un caracter echilibrat, pot arăta atât reținere, cât și iubire.

Terrier australian plin de mătase adaptat pentru păstrarea într-un apartament, întrucât are o dimensiune mică. Trebuie doar să știți că aceste animale au un temperament violent, în special persoanele tinere, care, de exemplu, pot începe să alerge și să sară de dimineața devreme, deranjând oamenii, invitându-i să se joace. Pentru a evita aceste probleme, este necesar să luați câinele pentru plimbări lungi, să vă antrenați și nu are suficientă energie pentru răsfăț..

Întreținerea și îngrijirea Terrierului Silky australian

Silky Terrier Care

Australian Terrier CarePentru ca câinele să fie sănătos și frumos, este necesar să efectuați periodic următoarele activități:

 • Examinați zilnic starea ochilor, urechilor, dinților.
 • Tăiați ghearele (după cum este necesar).
 • Îngrijirea hainei.
 • Pe vreme ploioasă, câinele trebuie să poarte o salopetă impermeabilă.

Fiecare zi este o necesitate examinează ochii unui animal de companie, astfel încât să nu existe păr lipicios pe ele. Dacă este necesar, ochii pot fi tratați cu o bucată de vată înmuiată în apă curată. Urechile sunt frecate cu ulei la fiecare 7 zile. Dacă un câine mănâncă în mod corespunzător, atunci dinții lui rămân întotdeauna albi și se pot folosi bețe speciale de curățare pentru a preveni placa. Tartrul este normal la Terrierii Silky australieni cu vârsta peste 10 ani..

Mătăsos în traducere înseamnă mătăsos și irizat, acesta se referă la descrierea învelișului de lână al acestor animale și pentru ca haina de blană a animalului dvs. să se potrivească cu descrierea, trebuie să aveți grijă în mod corespunzător.

Principalul lucru este că câinele trebuie pieptănat în fiecare zi. pentru a menține elasticitatea linia parului. Pentru aceasta, este mai bine să cumpărați o perie de masaj. Șerpii Terrier ar trebui să fie scăldați o dată la 2-3 luni folosind șampoane și clătiri bune. Animalele de companie sunt predispuse la răceli, deci trebuie să aveți grijă ca animalul dvs. să nu se îmbolnăvească în timpul tratamentelor cu apă. Este recomandabil să vizitați un salon de îngrijire pentru tăierea părului și tunderea ghearelor.

Acești câini au nevoie de plimbări lungi și câini activi. Locul ideal pentru aceasta este o poiană sau un parc forestier. Dacă locuiți într-o casă cu o curte, gardul din jurul ei ar trebui să fie puternic și înalt, deoarece Terrierii Mătăsosi sunt foarte le place să sape pământul și sări destul de sus.

Hrănirea Terrierului Silky australian

Mâncare australiană pentru animale de companieNutriția animalului dvs. de companie ar trebui să fie echilibrată. Animalele pot fi hrănite cu hrană gata de utilizare pentru câinii activi și mici. Este necesar să achiziționați numai furaje din clasa super premium, care conține carne naturală. De asemenea, puteți hrăni mătăsurile terrier cu alimente naturale de bună calitate care conțin proteine, grăsimi, carbohidrați, vitamine.

Iată un exemplu de listă de alimente pe care le puteți hrăni cu animalul de companie:

 • Miel, iepure, carne de curcan, doar să nu fie grasă.
 • Ouă.
 • Brânză de vacă.
 • Brânză.
 • Fructe, legume, ierburi.

Terrierii australieni nu trebuie hrăniți cu alimente murate, grase, afumate. Și, de asemenea, oasele din păsările de curte, pâinea, cartofii, dulciurile și ciocolata sunt contraindicate pentru acestea. Este util pentru câinii decorativi să ofere aditivi alimentari speciali care sunt destinați animalelor cu părul lung. Nu este de dorit să vă hrăniți animalul de companie dintr-o masă comună. Dacă câinele mănâncă corect, se simte foarte bine și acest lucru se remarcă prin activitatea sa..

Silky Terrier Health

Examinarea animalelor de companie de către un medic veterinarTerrierul Silky australian este o rasă de câini foarte sănătoasă printre toate speciile în miniatură. Provin de la animale robuste și sănătoase și nu suferă de boli genetice, cu excepția cazurilor foarte rare..

Terrierii mătăsoși sunt predispuși la răceli și dacă câinele este scăldat frecvent, se poate îmbolnăvi, chiar dacă are o imunitate puternică. Este necesar să aveți grijă cu atenție de cavitatea bucală a animalelor de companie, deoarece pierderea timpurie a dinților este o problemă destul de frecventă..

Boli de care pot suferi reprezentanții acestei rase:

 1. Displazia articulației șoldului (tulburare genetică).
 2. Boli ale discurilor intervertebrale.
 3. Necroza capului femural.
 4. Diabet.
 5. Colaps traheal.
 6. Boli oculare (cataractă, displazie retiniană, membrană pupilară).

Puii terrier mătăsoși, caracteristici ale îngrijirii și educației

Puii terrier australieniBebelușii pot începe la vârsta de 3 luni. Paltonul cățelușilor va rămâne negru timp de un an și jumătate și apoi se va schimba. Animalele de companie mici sunt îngrijitoare pentru îngrijirea părului, îngrijirea părului de înaltă calitate, nutriție bună și toate vaccinările sunt necesare. În primul rând, un terrier mic trebuie învățat să meargă la toaletă pe o tavă, este destul de convenabil pentru câinii în miniatură să facă acest lucru..

Creșterea unui cățeluș Silky Terrier nu este deloc dificilă. Cu bebelușul, desigur, trebuie să vă antrenați, astfel încât să memoreze treptat comenzile simple și să le îndeplinească. O persoană calmă și amabilă ar trebui să comunice cu cățelușul și să-l antreneze. În niciun caz nu trebuie să bateți și să jigniți un animal de companie mic, altfel câinele va deveni agresiv sau laș. Copilul ar trebui să fie adesea lăudat, vorbit cu el cu o voce binevoitoare, încurajat cu delicatese.

Atunci când cumpărați un cățeluș australian Silky Terrier, asigurați-vă că acordați atenție părinților săi - culoarea hainei lor, expresia fețelor lor, sănătatea, deoarece bebelușul va moșteni foarte mult de la ei. Cățelușul ar trebui să fie mobil și vesel, haina lui să strălucească, toate acestea vorbesc despre o nutriție adecvată și o sănătate bună. Vezi că puiul nu se teme și se apropie calm de tine. Asigurați-vă că rugați crescătorul să vă povestească despre caracterul părinților bebelușului, despre vaccinările care i s-au dat deja, despre modul de adaptare a micului Silky Terrier la noul proprietar.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Terrier australian mătăsos (capcană)