Vindecător australian (câine australian de bovine, câine australian de bovine)

Heelerul australian este o rasă de câini de păstor de dimensiuni medii, cunoscută și sub alte nume: câinele australian de bovine sau câinele australian de bovine. Vindecătorul este puternic, rezistent, foarte inteligent și loial, capabil de protecție. Absolut nepretențios în ceea ce privește îngrijirea, dar are nevoie de o activitate fizică bună. Poate fi folosit ca câine de păstor, câine sportiv sau doar ca însoțitor.

vindecător australian de rasă de câine

Primii coloniști care au ajuns pe continent au studiat câinii sălbatici, i-au observat și au încercat să-i îmblânzească. Uneori a funcționat. Înțărcați la o vârstă fragedă de mama lor, puii erau atașați de proprietar, erau buni paznici și nu latrau deloc. În ciuda acestor avantaje, prădătorii au rămas prădători. Erau imprevizibili și supărați. În același timp, au început primele experimente privind încrucișarea dingo-urilor cu alte rase..

La începutul secolului al XIX-lea, fermierii s-au confruntat cu dificultăți în deplasarea animalelor pe distanțe mari. Într-o singură cursă, pierderile s-au ridicat la 200 de capete. Era evident că era nevoie de un asistent cu patru picioare care să-i însoțească pe drum, să aibă rezistență, putere, să poată proteja turma de animalele sălbatice și, dacă este necesar, să-i adune pe cei pierduți în desișuri. În același timp, au început să importe diverși câini ciobani, în principal din familia collie, dar nu s-au adaptat bine la căldura australiană și au fost greu de depășit distanțele. În plus, erau prea zgomotoși..

În anii 20-30, un fermier Thomas Hall din Țara Galilor de Sud, la sfatul părinților săi, a traversat un dingo cu un colie albastru cu părul scurt, pe care l-a importat în Australia. La acea vreme, erau cunoscuți sub numele de Welsh Collie. Timp de 30 de ani, el nu a împărtășit nimănui formula succesului și și-a folosit câinii însuși, aceștia fiind numiți holuri..

De-a lungul timpului, vindecătorii australieni s-au împărțit în două rase. Câine australian de bovine și câine australian de coadă scurtă. Rasa a fost recunoscută în 2005, dar rămâne rară și mică, chiar și în patria sa..

După moartea fermierului în 1870, ferma sa a început să fie vândută, iar câinii au devenit interesați de societatea australiană de câini de păstor. Printre membrii societății s-a numărat familia Bagust, care a contribuit ulterior la dezvoltarea și îmbunătățirea rasei. În 1893, Harry Bagust a început să le insufle vindecătorilor sălile cu sânge dalmați, dingo și australian kelpie. Câinii au căpătat o culoare neobișnuită datorită căreia au fost redenumiți „vindecător albastru”. Un propagandist activ al rasei a fost asistentul fermierilor Bagust Robert Kaleski. A scris și a publicat primul standard în 1903. Rasa a fost ulterior recunoscută oficial de către Federația Cinologică Internațională drept Câinele de vite australian, care se traduce literalmente prin câinele de bovine australian..

Vindecătorul australian este o versiune domesticită a lui Dingo. Sângele Dingo la câinii moderni depășește 50%.

Video despre rasa australiană de câine vindecător (Australian Shepherd Dog):

Aspect

Vindecătorul austriac australian este un câine robust, bine proporționat, compact, care ar trebui să dea impresia de agilitate, putere și tenacitate. Nu trebuie să fie supraponderal sau leneș. Corpul este oarecum întins, lungimea se referă la înălțimea de la 10 la 9. Înălțimea la greabăn la bărbați este de 46-51 cm, la cățele - 43-48 cm, greutatea medie - 20 kg.

Capul este proporțional. Craniul este lat, ușor convex între urechi. Oprirea este clar pronunțată. Botul este lat, de lungime medie, adânc, înclinându-se treptat spre nasul negru. Liniile botului și ale frunții sunt paralele. Buzele sunt uscate și ferme. Pometii sunt musculari, nu proeminenți. Fălcile sunt puternice, cea inferioară este deosebit de bine dezvoltată. Dinții sunt sănătoși, puternici, mușcături de foarfecă. Ochii sunt de dimensiuni medii, ovali, de culoare maro închis. Urechile sunt de dimensiuni medii, largi la bază, erecte, cu vârfurile moderat ascuțite, așezate larg și îndreptate spre lateral. Interiorul urechii este acoperit de păr.

Gâtul este foarte puternic și de lungime medie. Linia de sus este dreaptă. Spatele este puternic și puternic. Lomul este lat. Crupul este lung, înclinat. Pieptul este muscular, profund și moderat larg. Coaste bine aruncate, dar nu în formă de butoi. Laturile sunt adânci. Coada este așezată foarte jos, ajungând până la cârlig, căzută sau ușor curbată. Coada se termină cu ciucure. Picioarele anterioare, privite din față, sunt drepte și paralele, foarte puternice. Posturile posterioare, privite din spate, drepte și paralele, late, musculare, puternice. Picioarele sunt rotunde, degetele de la picioare sunt scurte, bine tricotate. Unghii scurte, tampoane dure.

Haina este netedă, dublă, formată dintr-un substrat scurt, dens și păr drept, grosier, care se potrivește bine pe corp și protejează bine câinele de umezeală. Pe coapse, haina formează pene mici. Pe cap, partea din față a membrelor este foarte scurtă. Lungimea medie a părului corpului este de 2-4 cm.

Culori posibile:

  • Albastru cu pete, cu sau fără alte semne. Sunt permise marcaje negre, albastre, de culoare roșie pe cap. Petele corporale sunt nedorite. Picioarele anterioare sunt bronzate, de asemenea, pe maxilare, coapse interioare.
  • Roșu sau ruginit, cu chiar și pete roșii pe tot corpul, inclusiv substratul. Marcajele pe cap sunt de dorit, pe corp sunt acceptabile, dar nu sunt de dorit.

Fotografie vindecător australian

Caracter și comportament

Vindecătorul australian posedă toate calitățile necesare unui păstor bun, este rapid, rezistent, agil, capabil să muște animalele cu atenție și scop în timp ce gestionează turma. Dar, în primul rând, este un tovarăș, prietenos, loial, extrem de inteligent și ascultător. Poate fi capricios și încăpățânat, mai ales la o vârstă fragedă, își are propria opinie asupra tuturor. Se înțelege bine cu copii de diferite vârste. Cu toate acestea, pot apărea probleme în relațiile cu copii foarte mici. Nu câinele este periculos, ci energia excesivă a acestuia. În entuziasm, ea poate doborî sau apuca copilul de mână.

Instinctul de a pășuna la câini diferiți este exprimat în moduri diferite. În timpul cățelușului, vindecătorii pot mușca într-adevăr ușor pe gleznele membrilor familiei, dar acest comportament este ușor de corectat. Îi tratează pe străini cu prudență, dar fără agresiuni nejustificate. De obicei, nu merge mai departe decât lătratul și mârâitul amenințător. Dacă câinele simte pericolul unui străin, acesta poate mușca. Capabil să apere membrii familiei și proprietățile, ceea ce face posibilă utilizarea unui prieten ca paznic și bodyguard.

Vindecătorul australian este foarte isteț și inteligent, dar în același timp simplu și chiar simplu. Toate trucurile sale sunt cusute cu fir alb. Câinele este ușor păcălit. De asemenea, mulți proprietari observă că vindecătorul este foarte timid. Pentru a merge la toaletă pentru unul mic, câinele urcă departe, adesea ascunzându-se în tufișuri în sensul literal al cuvântului. Și foarte curat. Poate cădea în noroi sau se poate ascunde în gaura cuiva, dar atunci este foarte îngrijorat că și-a murdărit labele. Îi place să fie în centrul atenției. Gata mereu și peste tot pentru a-l însoți pe proprietar, vesel, jucăuș și amuzant.

Vindecătorul australian este potrivit pentru persoanele active, sportivii ca însoțitor, precum și pentru familiile cu copii și fără, unde sunt gata să acorde suficientă atenție câinelui. Poate fi considerat de fermieri ca un câine de păstor însoțitor.

Se înțelege foarte bine cu alte animale din casă. Pentru câinii de pe stradă este adesea indiferent. Foarte rar provoacă conflicte, dar răspunde întotdeauna cu agresivitate la agresiune. Dacă animale mici sau păsări locuiesc în casă, nu trebuie să vă faceți griji. Vindecătorul este aproape complet lipsit de instinct de vânătoare.

educatie si antrenament

Hiller este relativ ușor de antrenat, dar are și o încăpățânare plictisitoare și propria sa opinie, care uneori interferează cu munca. Chiar și un începător poate crește bine un câine dacă nu-i urmează exemplul, dar definește clar regulile de comportament și monitorizează implementarea acestora. În ceea ce privește antrenamentul, vindecătorul este recomandat să fie învățat într-un mod jucăuș, cu o întărire pozitivă, care poate fi o răsfăț sau o jucărie..

Vindecătorul australian îl iubește pe proprietar cu altruism, dar nu se uită în gură în timp ce așteaptă o comandă. El se gândește mai întâi la fiecare poruncă și nu este înclinat spre ascultare neîndoielnică.

La clasă, câinele va distrage atenția, mai ales la o vârstă fragedă. Uneori are nevoie de o lovitură ușoară. Crescătorii de câini fără experiență sunt sfătuiți să-și înceapă antrenamentul australian cu un curs de instruire general condus de un instructor experimentat. În viitor, puteți alege orice direcție: serviciul de păstor, ascultare, agilitate, până la serviciul de pază de protecție.

Culoarea vindecătorului australian

Caracteristicile conținutului

Vindecătorul australian nu este absolut pretențios la condițiile de detenție. Această rasă a fost crescută pentru a fi un câine de lucru rezistent, care nu are nevoie de multă îngrijire. De fapt, asta este ea. Câinii tolerează căldura relativ ușor, iar iarna cresc un substrat cald și gros. În plus, lâna îi protejează bine de umezeală și se autocurăță de murdărie. Vindecătorii australieni se adaptează rapid la viața apartamentului, cu condiția să meargă regulat. Pot locui în casă sau în curte. În ferme, de regulă, trăiesc liber. Cel mai rău lucru pentru ei este viața în lesă sau într-o volieră de dimensiuni mici..

Câinii australi de bovine sunt energici. Le este greu să trăiască fără muncă. Activitățile sportive, cum ar fi agilitatea și ascultarea, pot fi o alternativă bună la serviciul de păstor. Este foarte important ca câinele să-și dea seama de nevoia sa de mișcare și să nu meargă cu lesa. Vindecătorul trebuie să sară și să alerge după conținutul inimii sale, activitatea fizică este necesară pentru a menține câinele în formă bună și pentru a rămâne sănătos.

Îngrijire

Câinele ciobanesc australian nu necesită îngrijire specială, ceea ce reprezintă un plus cert. Muta abundentă apare o dată pe an în primăvară. În această perioadă, ar trebui să fie periat puțin mai des pentru a accelera schimbarea hainei. La cățele poate fi asociată și cu estru. În restul timpului, este suficient ca vindecătorul să se pieptene de două sau trei ori pe lună. În ceea ce privește instrumentul, nu există consens aici. Unora le place fagurii cu dinți rotitori, alții preferă furminatorul, alții preferă dezizolarea. Scăldatul complet este rar indicat. Vindecătorii sunt destul de curați, iar blana lor este practic inodoră. Dacă câinele este împrăștiat cu noroi, îl puteți clăti pur și simplu fără detergenți. Urechile trebuie curățate foarte rar de sulf acumulat. Ghearele, dacă nu se macină singure, sunt tăiate. În mod normal, nu trebuie să atingă podeaua..

Alimente

În Australia, majoritatea crescătorilor urmează sistemul de hrănire dezvoltat de manipulatorii de câini australieni. Este cunoscut în toată lumea sub abrevierea BARF. De fapt, acesta este un aliment natural cât mai aproape de natural. În America și Europa, câinii sunt hrăniți în cea mai mare parte cu alimente uscate. Rezultă că, în principiu, orice tip de hrană este potrivit pentru vindecător dacă satisface toate nevoile câinelui. Australienii suferă rareori de alergii, dar sunt predispuși la supraalimentare și obezitate.

Puii vindecători australieni

Sănătate și longevitate

În versiunea engleză a standardului de rasă, cuvântul puternic - „puternic”, „puternic” apare de peste 10 ori. Un vindecător australian trebuie să fie puternic, rezistent și sănătos. Adaptați-vă perfect la diferite condiții de viață și climat. Crescătorii încearcă să păstreze aceste calități, cu toate acestea, nu a fost încă posibilă eradicarea completă a unor boli ereditare:

  • Orbire progresivă;
  • Surditate congenitală;
  • Displazia articulației șoldului (mai frecventă la câinii de dezvoltare europeană);
  • Unul sau mai mulți dinți lipsă
  • Malocluzie;
  • Unii câini suferă de eczeme pe timp cald..

Durata medie de viață a unui vindecător australian este de 12-13 ani. Mulți câini rămân activi și în greutate până la bătrânețe. Rareori suferă de probleme cu vederea, auzul și pierderea dinților.

Selecție de cățeluși Australian Healer

Vindecătorul australian, deși este o rasă rară pentru Rusia și țările CSI, nu este atât de important încât să fie imposibil să cumperi un cățeluș. O altă întrebare este ce calitate va avea acest câine și cât va costa. Majoritatea crescătorilor de rase rare sunt responsabili pentru afacerea lor. Încă nu există un club național de rasă, dar există un forum pentru iubitorii de vindecători australieni, unde viitorilor și actualilor proprietari li se va răspunde la toate întrebările.

Câinii de spectacol și de lucru nu sunt crescuți separat. Bebelușii pot avea talente diferite în aceeași așternut, deci este dificil de prezis cine va fi potrivit pentru păstorit și cine va fi potrivit pentru expoziții sau sport..

Puii tămăduitori australieni se nasc albi și după câteva săptămâni încep să-și dobândească culoarea. La vârsta de 2-3 luni, când este obișnuit să duci bebelușii într-o casă nouă, aceștia ar trebui să respecte deja în mare măsură Standardul dezvoltat pentru un câine adult. Evaluarea setului de urechi și ochi, proporțiile corpului, mușcătura, culoarea, culoarea ochilor, nasului și pleoapelor. Puii ar trebui să aibă un psihic sănătos și să nu prezinte semne de boală. La aproximativ 6 săptămâni, puteți spune dacă un cățeluș este surd sau nu. 14% dintre vindecători se nasc surzi la o ureche și 2% la ambele urechi. Rasa este recunoscută de FCI, astfel încât singura dovadă a rasei va fi metrica (cardul cățelușului), care este schimbată ulterior cu pedigree. În plus, puii trebuie vaccinați pentru vârstă.

Preț

Prețul unui vindecător australian poate varia foarte mult. Câinii din clasa animalelor de companie costă în jur de 35.000-40.000 de ruble. Prețul vindecătorilor australieni promițători pentru expoziții și reproducere poate ajunge la 100.000 de ruble. În medie, fluctuează între 75.000-80.000 de ruble..

Fotografii

Galeria conține fotografii strălucitoare cu pui și câini adulți din rasa Australian Healer (Australian Shepherd Dog).

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Vindecător australian (câine australian de bovine, câine australian de bovine)