43 Rase de câini care nu se varsă și sunt inodore

43 de rase de câini care nu se varsă și sunt inodore

În acest articol, voi discuta despre condițiile de păstrare și reproducere a câinilor care nu se varsă și fără miros canin, care sunt adesea numiți hipoalergenici. Voi enumera caracteristicile soiurilor, le voi da numele (Affenpinscher, Komondor, Bullets, Australian Terrier, Giant Schnauzer, Airedale Terrier, Bedlington Terrier, Russian Terrier, Bichon), vă voi spune ce să hrăniți și cum să întrețineți corect, să aveți grijă, pentru a nu mirosi și vărsa.

Denumirea raselor de câini care nu varsă sau miros

Iată o prezentare rapidă a câinilor care nu se varsă și sunt potriviți pentru persoanele care suferă de alergii:

Affenpinscher

Affenpinscher, întotdeauna viguros și activ, dar rasă pitică calmă.

Va deveni un prieten fidel și tutorele proprietarului.

Din afară vor arăta neînfricări agresorilor. În afara casei, câinele este rezistent, inteligent, curios, ușor de dresat, inteligent. Nu va lăsa niciodată părul în casă, deoarece aproape nu se varsă. La plecare, se recomandă tăierea lânii o dată la 2-3 luni, curățarea capacului cu o perie de particule de mătreață. Faceți cel puțin o dată pe săptămână.

Affenpinscher
Affenpinscher

Komondor

Komondor - rasă de ceas maghiară, crescută inițial pentru protecția bovinelor. Trăsături distinctive: curaj, responsabilitate, beligeranță, inteligență, tandrețe, devotament. Deși uneori poate fi obraznic, dacă consideră că îndeplinirea sarcinilor, conform instrucțiunilor proprietarului, este un exercițiu inutil.

Haina este groasă, lungă, sub formă de mănunchiuri în formă de șnur, care se formează în primii ani de viață a unui cățeluș. Acesta este un fel de armură corporală. Este necesară o îngrijire specială, dar pentru a evita deteriorarea dreadlockurilor, nu se recomandă pieptănarea regulată și aplicarea forței. Periați doar după cum este necesar (de 1-2 ori pe lună) cu degetele sau ușor cu foarfece, separând cablurile încurcate.

Principalul lucru atunci când aveți grijă de un comondrom nu este să dăunați pielii prin efectuarea de manipulări în direcția de la rădăcinile părului..

Scăldatul este adesea nedorit, deoarece procedurile de apă (mai ales pe vreme rea) pot duce la răceli. Este suficient să vă spălați o dată la 3 luni fără a utiliza săpun (toaletă, menaj) pentru a evita mâncărimea și pielea uscată.

Rasa nu este pretențioasă în nutriție, dar este necesar să se asigure un echilibru (oase mari, legume, ouă, tărâțe, carne).

Ciobanesc maghiar Komondor
Ciobanesc maghiar Komondor

Gloanțe

Gloanțe - rasă inteligentă, dexteră, ascultătoare, vigilentă, bună de veghe.

Mai potrivit pentru familii, deoarece va fi un mare prieten și protector pentru bebeluși.

Cinologii recomandă creșterea copiilor cu un astfel de câine, deoarece - jucăuș, îi place să se distreze. Gradul de învățare este mediu. Nu este necesară o îngrijire specială pentru dreadlocks. Pielea nu emană aproape nici un miros neplăcut. Este suficient să vă scăldați o dată la 2 luni cu adăugarea de șampon la baie, apoi clătiți lâna, ștergeți-o uscată. Particularitatea lânii este capacitatea de a se rostogoli în mănunchiuri, astfel încât durează până la 4 zile să se usuce după spălare. O atenție specială trebuie acordată ghearelor, tăind o dată pe lună..

Coperta glonțului este pufoasă, moale. Pentru a împiedica lâna să cadă și să se onduleze, merită să vă piepteniți cu mâinile, să dezasamblați dread-urile de la bază pentru a evita colectarea într-o grămadă și, din când în când, curățați lâna.

Este recomandabil să învățați un glonț despre igienă încă din copilărie..

Gloanțe
Gloanțe

Terrier australian

Terrierul australian este inventator și inventator. Caracteristici - energie, asertivitate, agilitate, încăpățânare, rezistență. Acesta este un câine care lucrează, în ciuda nedescriptibilității exterioare..

Semnul distinctiv este lăcomia.

Terrierul are un strat gros, deci trebuie să-l piepteniți zilnic. Faceți baie o dată la 2 săptămâni cu adăugarea unui șampon special în apă.

Terrier australian
Terrier australian

Schnauzer uriaș

Schnauzer uriaș - o rasă uriașă, de bună fire. Un adevărat protector al familiei, câine de pază. Are nevoie constantă de a primi activitate mentală, fizică. Diferă într-o inteligență de vânătoare deosebit de dezvoltată, capacitatea de a urmări animalul pe traseu. Îngrijirea este specială. Blana este grosieră și lungă, așa că se încurcă adesea, formând covorase. Este necesar să pieptănați, să smulgeți în mod regulat particulele moarte de epiteliu de pe piele. Rasa nu se varsă, iar linia părului nu subțiază mirosul neplăcut.

Schnauzer uriaș
Schnauzer uriaș

Airedale

Airedale considerat regele terrierilor. Calități inerente: asertivitate, curiozitate, atenție. Este un prieten devotat pentru familie și copii. Preferă să locuiască într-o casă liniștită, dar nu poate trăi fără divertisment și jocuri. Lână - axială, fără vărsare, sârmă, densă până la 8 cm lungime.

Substratul este scurt și moale. Plecarea este simplă. Este suficient să efectuați smulgerea cu mâinile sau cu un instrument special o dată la 3 luni din copilărie pentru a forma un triplu copertină. Spălați-vă după cum este necesar, curățați-vă urechile o dată pe lună pentru a evita dezvoltarea otitei medii și acumularea de sulf. Evitați alimentația excesivă.

Airedale
Airedale

Bedlington Terrier

Bedlington Terrier - rasă curioasă, asertivă, amabilă, neînfricată.

Iubirile sunt în centrul atenției, dar mai degrabă capricioase.

Paltonul este original, cu bucle. Necesită tunsori regulate, o dată la 3-4 luni. Nu este nevoie să vă pieptănați substratul în fiecare zi. Este suficient să efectuați procedura și să vă scăldați o dată pe săptămână.

Bedlington Terrier
Bedlington Terrier

Terrier rusesc negru

Terrier rus negru - câine puternic, inteligent, binevoitor, fermecător. Un adevărat protector pentru familie încă de la naștere, pentru că el nu se poate descurca fără el. La plecare, trebuie acordată o atenție specială părului gros și lung, pieptănat zilnic.

Tundeți părul pe măsură ce crește înapoi, evitând încurcarea. Tăiați scurt în spatele urechilor, îndepărtați resturile din colțurile ochilor, faceți baie o dată pe lună și nu mai des pentru a evita dezvoltarea alergiilor. În timpul verii, examinați pielea, astfel încât puricii să nu se așeze.

Terrier rusesc negru
Terrier rusesc negru

Bichon Frise

Bichon Frise - câinele răutăcios, amuzant. Iubește să fii în centrul atenției. Paltonul este lung, matasos, cret. Pieptanați sita în timp util, faceți baie, spălați labele după mers.

Bichon Frise
Bichon Frise

Terrier de frontieră

Terrier de frontieră - un câine mic, dar spre deosebire de alți terieri, totul își are propria opinie. Există multă energie, așa că va găsi întotdeauna ceva de făcut, deși manifestă adesea agresivitate față de alți câini. Particularitatea graniței este mobilitatea, de aceea este important să îi oferiți activitate fizică. Plecarea nu este dificilă. Scăldat, periat părul, menținând pielea, urechile, ochii curați.

Asigurați-vă că contactați medicul veterinar în timp util pentru vaccinări.

Paltonul este lung, matasos, cret. Substratul este aproape de piele. Merită pieptănat periodic cu o perie rigidă, îndepărtând firele moarte. Se scaldă suficient o dată pe lună cu un șampon special sau săpun de rufe. Spălați-vă dinții, ochii, urechile de 2 ori pe lună. Tăiați ghearele pe măsură ce cresc din nou.

Terrier de frontieră
Terrier de frontieră

Flandra Bouvier

Flandra Bouvier - rasă calmă, inteligentă, prietenoasă, empatică. Ideal pentru a locui într-o casă privată. Poate deveni un adevărat prieten de familie și chiar un tutore. Nu va manifesta agresivitate inutil, deși, dacă vede o amenințare, va începe să mârâie, să latre. Are nevoie de până la 3 plimbări zilnice.

Blana este groasă, deci tunderea trebuie făcută în mod regulat, pieptănând-o de 2 ori pe săptămână cu un pieptene metalic. Dar de multe ori nu trebuie să vă scăldați, o dată pe lună este suficientă. Merită să tăiați ghearele o dată pe lună, să scurtați părul în mod regulat pe părțile inferioare ale picioarelor și pe burtă, sub coadă. Deși este mai bine să încredințați munca unui specialist. Ștergeți barba și mustața după fiecare alimentare.

Flandra Bouvier
Flandra Bouvier

Grifonul de la Bruxelles

Grifonul de la Bruxelles - un câine curios, prietenos, vesel, cu înțelepciune, vesel. Se atașează rapid de familie și se poate freca de picioare ore întregi. În același timp, ea este un bun câine de pază și va putea lupta împotriva străinilor timizi..

Grifonii nu sunt pretențioși la plecare și își pot menține singuri curățenia..

Dar este recomandat să piepteneți haina și să o curățați de murdărie în mod regulat, mai ales după plimbări, deoarece câinilor le place să stea în iarbă. Merită tăiat periodic, îndepărtând firele moarte în perioada de năpârlire, smulgând părul de pe față, examinând pliurile de pe corp pentru a evita infecția. De asemenea, monitorizați starea dinților, curățați-vă urechile.

Grifonul de la Bruxelles
Grifonul de la Bruxelles

Cairn terrier

Cairn terrier - un pachet real de energie, mereu activ, alert, dominator, asertiv, neînfricat, curios. Uneori - dăunător, îi place să meargă mult timp, să se zbată cu copiii. Substratul este gros și moale, nu are nevoie de tunsoare și este contraindicat pentru această rasă datorită subțierii rapide a părului, pierderii proprietăților de protecție.

Este suficient să păstrezi o siluetă și un aspect îngrijit, pieptănând haina de până la 3 ori pe săptămână și tundând manual. Trebuie să vă scăldați după cum este necesar, dacă coada se murdărește cu adevărat după ce ați fost afară. Merită, de asemenea, clătirea locurilor intime, labele contaminate, curățarea cavității bucale de 2 ori pe săptămână, îndepărtarea tartrului.

Cairn terrier
Cairn terrier

Glen de terrier imaal

Glen of Imaal Terrier este o rasă energică, afectuoasă, blândă, ascultătoare, independentă. Iubește copiii, în special cei care locuiesc mereu în apropiere.

Arată agresivitatea față de alți câini.

Este un cartof de canapea și se obișnuiește rapid cu orice condiții de viață.

Particularitatea lânii este absența încâlcirii și doborârii în încurcături, prin urmare, este suficient să o pieptănați o dată pe săptămână, îndepărtând particulele moarte ale epiteliului și ale firelor de păr. De asemenea, merită să tundeți părul între degetele de la picioare și în urechi pentru a evita dezvoltarea infecțiilor. Ștergeți-vă ochii zilnic dimineața, umezind cu bulion de mușețel.

Glen de terrier imaal
Glen de terrier imaal

Dandy dinmont terrier

Dandy Dinmont Terrier este un câine rezistent, drăguț, jucăuș, curios, curajos. Casa îl va urmări în permanență pe proprietar. Înțelegeți-vă bine cu pisicile și câinii vecini.

Terrierul are calități de ceas.

În timpul zilei îi place să meargă, iar seara nu este contrar să se frece de picioarele proprietarului. Plecarea este ușoară. Rasa practic nu se varsă.

Principalul lucru este să pieptănăm în mod regulat haina, să menținem linia părului într-o stare sănătoasă, să smulgem firele de păr uscate pe degetele de la picioare, între unghii. Verificați periodic un medic veterinar, vaccinați-vă.

Dandy dinmont terrier
Dandy dinmont terrier

Chinez crestat

Chinez crestat - câine sociabil, interior, amuzant, vesel, grațios - un iubit pentru a se juca cu copiii. Dorește constant comunicarea umană.

Acesta nu este un câine de pază, deși sigur îl va proteja pe al său la vederea unui străin din casă, începând să latre nemulțumit.

Îngrijirea este despre îngrijirea pielii, deși rasa nu este deosebit de solicitantă.

Nu este necesar să omiteți expunerea prelungită la soare, altfel pigmentarea și arsurile vor apărea rapid pe corpul gol (chel). Rasa practic nu se varsă. Dar haina este frumoasă, prin urmare are nevoie de tunsoare periodică și pieptănare.

Chinez crestat
Chinez crestat

Havana Bichon

Havana Bichon - un câine prietenos, atașat familiei. Iubește copiii.

Ușor de antrenat pentru a mulțumi altora.

Îngrijirea constă în plimbări constante în aer liber, examinarea regulată a hainei, pieptănarea cu o perie specială, evitarea încurcării părului într-o minge. Spălați-vă des, folosind un șampon special pentru câinii cu păr lung, astfel încât haina să rămână întotdeauna mătăsoasă. Ștergeți particulele de alimente de pe față și urechi după fiecare hrănire. Spălați-vă dinții o dată pe săptămână, tăiați-vă unghiile. În cazul unui miros neplăcut de la nivelul pielii, arătați urgent medicul veterinar din gură.

Havana Bichon
Havana Bichon

Terrier irlandez

Terrier irlandez - câine de pază domestic și în același timp de vânătoare, blând și afectuos față de oameni. Cu toate acestea, este decisivă, curajoasă față de dușmanii ei. Va face totul pentru a-și păstra familia în siguranță.

Nu are nevoie de îngrijire specială, deoarece lâna aproape că nu se varsă, nu se udă, nu absoarbe murdăria.

Este suficient să vă pieptănați, să tăiați de 2 ori pe an, îndepărtând firele moarte, vindecând astfel tegumentul pielii. O dată pe săptămână, ar trebui să vă tăiați unghiile, să vă spălați urechile și dinții și să vă spălați labele după mers. Câinii adulți sunt agili, energici. Necesită încărcări constante de putere și nevoie de jocuri active în aer liber.

Terrier irlandez
Terrier irlandez

Kerry blue terrier

Kerry blue terrier - rasă prietenoasă, inteligentă, cu o culoare albastră.

Excelent pentru persoanele care suferă de alergii, deoarece haina nu se varsă, nu emite miros.

Acesta este un câine însoțitor. El va observa angajarea membrilor gospodăriei, fără a-i deranja. Kerry Blue Terriers au un sistem imunitar puternic care nu este predispus la boli.

Principalul lucru este să vă vaccinați în timp util împotriva paraziților, să oferiți îngrijire: pieptănați haina puilor de până la un an, pieptănați la adulți o dată în 2-3 săptămâni. Trebuie să vă scăldați pe măsură ce vă murdăriți folosind un balsam de vitamine, prevenind mătreața. După scăldat, tăiați părul în exces, tăiați la fiecare 2-3 luni.

Kerry blue terrier
Kerry blue terrier

Spaniel de apă irlandez

Spaniel de apă irlandez - o rasă veselă, jucăușă, deși poate manifesta agresivitate față de străini. Întotdeauna gata să se ridice pentru protecția familiei. Lână - creț, necesită îngrijire constantă - pieptănare, evitând buclele încurcate.

Rasa este excelentă pentru persoanele care suferă de alergii, deoarece nu elimină..

Firele căzute vor fi strânse strâns în bucle, fără să cadă pe mobilier tapițat, covoare. La plecare, este important să vă inspectați periodic și să vă curățați urechile, să verificați haina pentru purici și să o îndepărtați imediat. Monitorizați-vă dieta, plimbați-vă câinele mai mult în aer liber.

Spaniel de apă irlandez
Spaniel de apă irlandez

Terrier Lakeland

Lakeland Terrier este o rasă activă, jucăușă.

Absolut nu se estompează.

Îndepărtarea părului vechi este suficient pentru a efectua de 2-3 ori pe an și pieptănarea cu o perie rigidă - de 2 ori pe săptămână. Curățați periodic ochii și urechile. Tratează puricii și căpușele.

Terrier Lakeland
Terrier Lakeland

Lhasa Apso

Lhasa Apso - o rasă cu păr drept, dur, nu mătăsos pe corp fără bucle și substrat gros gros. Acesta este un câine independent iubitor de libertate, un mare prieten și un câine de pază minunat pentru gospodăria sa. Va găsi întotdeauna un limbaj cu bebeluși, alte animale de stradă. Blana este strălucitoare și delicată, are nevoie de pieptănare zilnică cu un pieptene special sau perie, pieptănând până la 30 de minute pe zi, începând de la rădăcinile părului.

Rasa este hipoalergenică, nu se varsă.

Principalul lucru este să tăiați excesul de lână o dată pe sezon, să vă spălați dinții cu o pastă specială. Curățați urechile și ochii, tăiați unghiile. Se scaldă o dată la 2 săptămâni folosind produse cosmetice speciale.

Lhasa Apso
Lhasa Apso

Bichon Lyon

Bichon Lyon din rasa pitică decorativă. Are multe asemănări cu lapdogul maltez, papillon, bologna franceză, malteza. Are un caracter minunat. Întotdeauna vesel, prietenos, jucăuș față de animale, copii și proprietari.

Îi place să joace jocuri în aer liber în aer liber. Aceasta este o rasă unică. Nu are nevoie de plimbări lungi, dar necesită îngrijire regulată - pieptănare cu o perie specială cu dinți rotunjiți, desfăcere și pieptănare încurcături. Scăldatul merită o dată la 2-3 săptămâni.

Lyon Bichon (Louchen)
Lyon Bichon (Louchen)

Malteză

Malteză - câine decorativ, sociabil, prietenos, loial, docil cu aspect aristocratic. Va fi loial proprietarului și prietenos cu copiii. Potrivit în apartamente mici, dar nu tolerează curenții de aer și lumina directă a soarelui.

Când mergeți, merită să vă protejați de contactul cu câinii vagabonzi.

La plecare, efectuați periajul zilnic al lânii cu un pieptene metalic, evitând încurcarea. Pentru a facilita procedura, puteți utiliza pudră de talc, pulbere, ulei special. Faceți baie o dată pe săptămână, adăugând un balsam de balsam sau un șampon special în apă. Uscați bine blana cu un uscător de păr, un prosop. După pieptănare, răsuciți papilotele pentru a evita rănirea pielii. 1 dată în 2 săptămâni, tăiați unghiile cu o pilă de unghii.

Maltese lapdog (malteză)
Maltese lapdog (malteză)

Pudel miniatural

Pudel miniatural - câine decorativ și fără pretenții în conținut. Personajul este sociabil și întotdeauna capabil să se adapteze societății din jur. Voi juca neobosit mingea, voi merge de-a lungul bulevardului. Structura corpului este armonioasă și frumoasă. Ochii sunt migdale în formă de migdale. Deși rasa este predispusă la boli (atrofie retiniană, epilepsie). Are nevoie de îngrijire pentru părul șnurit sau creț.

Este necesar să vă pieptănați în permanență, să tăiați chel vara pentru circulația fluxului de sânge, oferind procedura până la 20 de minute.

Faceți baie de 2-3 ori pe lună, evitând dărâmarea bucăților de păr. Curățați urechile de ceară pentru a evita dezvoltarea otitei medii. După plimbare, examinați labele pentru răni, tăieturi, fisuri. 1 unghii tăiate pe lună.

Pudel miniatural
Pudel miniatural

Schnauzer miniatural

Schnauzer miniatural - rasă grațioasă, pitică, cu un strat dur, dens, dens. Acesta este cel mai mic dintre șnauzerii cunoscuți. Prin natură, rasa este energică, inteligentă și puternică, în ciuda dimensiunilor mici. Va comunica „în condiții egale” cu câinii vagabonzi adulți.

La plecare, principalul lucru este să păstrezi haina ordonată. Efectuați tunderea și tunsorile planificate, smulgeți periodic părul din urechi, ștergeți barba după fiecare hrănire. Faceți baie cu un șampon special sau săpun de gudron pentru câinii cu păr sârmă. Tratați lâna cu balsam de ulei pentru a evita uscarea și abraziunea mecanică.

Schnauzer în miniatură (schnauzer în miniatură)
Schnauzer în miniatură (schnauzer în miniatură)

Terrier Norfolk

Terrier Norfolk - un câine activ, iubitor de viață, cu o minte plină de viață și un caracter docil. Se simte bine atât în ​​oraș, cât și în mediul rural. Dar rasa nu tolerează curenții. Are nevoie de îngrijire atentă - pieptănarea hainei 1 dată în 2 zile, scăldat pe măsură ce se murdărește, tunderea o dată pe an. O dată pe săptămână, ar trebui să vă curățați urechile de ceară, să vă spălați ochii cu un decoct de mușețel, să vă tăiați unghiile după cum este necesar..

Terrier Norfolk
Terrier Norfolk

Basset griffon vendee

Basset Griffon Vendée este o rasă adorabilă. Inteligent, activ, energic. Are o dispoziție plăcută, veselă, simțul mirosului excelent.

Câine absolut hipoalergenic cu aspect expresiv.

Este considerat a fi puternic și puternic. Cu toate acestea, stratul este grosier și lung, dar capabil să se curățe singur. Scăldatul nu este adesea recomandat.

Haina nu se varsă și chiar dacă va cădea, va rămâne pe câine. După efectuarea procedurilor de baie, este recomandabil să ștergeți bine substratul, să tăiați unghiile piliturii (cu un tăietor de unghii) pe măsură ce crește din nou. Curățați urechile și preveniți primele manifestări de otită medie, scabie.

Basset griffon vendee
Basset griffon vendee

Apă portugheză

Apă portugheză - este un câine inteligent, curajos, cu păr gros și creț. Prin natură - echilibrat, artistic, sociabil.

Aceasta este o rasă complet hipoalergenică, excelentă pentru persoanele care suferă de alergii.

Lână - creț, dur, gros sau ondulat, lung, puternic, cu valuri curgătoare. La plecare, este important să pieptănați firele moarte o dată pe săptămână, pentru a preveni formarea de încurcături. De multe ori nu este necesar să se spele, deși această rasă este foarte pasionată de înot.

Apă portugheză
Apă portugheză

Scotch terrier

Scotch terrier - o rasă înțeleaptă, înflăcărată, autosuficientă. Moale la exterior și neclintită la interior. Poate fi afectuos și literalmente în câteva minute - nervos, iritabil. Câine - ușor antrenabil, energic, puternic, loial.

Ideal pentru persoanele care suferă de alergii și apartamentele mici.

Dar lâna poate fi supărătoare, deoarece este groasă și abundentă. Absoarbe constant praful străzii, încurcături în încurcături. Este important să pieptănați substratul în fiecare zi, să tăiați părul în exces de 2 ori în 3 luni, scoțând coaja înfundată rezultată. Tăiați-vă barba, sprâncenele și mustața, spălați-vă dinții în mod regulat.

Scotch terrier
Scotch terrier

Sealyham Terrier

Sealyham Terrier este un adevărat cartof de canapea printre toți terrierii. Îi place să-și înmoaie așternutul și să doarmă mai mult. Rasa este prietenoasă, calmă, jucăușă, ascultătoare. Lână - dublă cu un substrat moale dens, iar a doua - subțire, mai dură.

Câinele cu păr sârmă nu se varsă.

Principalul lucru este să piepteneți covorașele de 2 ori pe săptămână, să vă spălați dinții și urechile cu tampoane de bumbac folosind cremă pentru bebeluși. Pentru scăldat, utilizați șampoane speciale ușoare.

Sealyham Terrier
Sealyham Terrier

Terrier de grâu cu acoperire moale

Păr moale terrier de grâu Este o rasă elegantă, cu păr auriu și bucle. Caracter - echilibrat, discret, calm. Terrierii irlandezi au fost de multă vreme considerați gardieni ai proprietății. Aceasta este o rasă frumoasă impunătoare, cu o construcție sportivă, substrat moale de culoarea grâului copt. La plecare, pieptănați lâna de până la 3 ori pe săptămână, scăldați pe măsură ce se murdărește, tăiați excesul de lână o dată la 3 luni.

Terrier de grâu cu acoperire moale
Terrier de grâu cu acoperire moale

Shih tzu

Shih tzu - o rasă miniaturală, unică, dar cu un caracter de leu. Poate arăta aroganță și mândrie excesivă. Nu va tolera neatenția față de sine. Deși un prieten destul de vesel și de încredere pentru bătrâni și copii. Câinele are un ficat lung, are o sănătate excelentă. Lana sub formă de cădere de fire lungi poate fi o problemă majoră pentru proprietari..

Structura este aproape de părul uman, deci este puțin probabil să se lipească de haine, să muște în covoare.

Este un prieten excelent pentru persoanele care suferă de alergii, deoarece nu elimină. Este suficient să ștergeți lâna cu o cârpă umedă, după ce ați mers, tăiați în mod regulat excesul de păr într-un salon de coafură. Se spală o dată la 2 săptămâni. Dacă rasa este suficient de șubredă, atunci confuzia, fragilitatea și părul nu pot fi evitate. Merită să oferiți îngrijire zilnică a părului, clătirea cu apă și șampon, clătirea cu balsam care conține aminoacizi, substanțe nutritive.

Shih tzu
Shih tzu

Terrier mătăsos

Terrier mătăsos - o rasă înfricoșătoare, încrezătoare în sine, cu calitățile unui captor de șobolani. Este adesea confundată cu Yorkshire Terrier, deși temperamentul și structura sunt diferite. Acesta este un iubitor de plimbări lungi, vesel, activ, destul de dur. Speranța de viață - până la 17 ani.

Lână - mătăsos, asemănător structurii părului uman.

Nu emite un miros specific, nu se estompează, este excelent pentru persoanele care suferă de alergii. Principalul lucru este să efectuați adesea proceduri de apă folosind șampon, balsam pentru a adăuga strălucire și a înmuia părul, pentru a evita încurcarea, confuzia. După scăldat, ștergeți uscat, pieptănați firele, întinzându-vă pe 2 părți și direcționați părul, hidratând cu un spray dintr-o sticlă de spray.

Terrier mătăsos
Terrier mătăsos

Pudel

Pudel aparține parodului european, deși provine din Asia Centrală. Este considerat decorativ, neagresiv, cu un sistem nervos stabil. Deja după față poți ghici despre starea de spirit, dorințele ei. Este un ficat lung cu o speranță de viață de până la 19 ani..

Absolut nu se estompează, în ciuda prezenței unei haine bogate de blană.

La plecare, principalul lucru nu este să permită formarea de încurcături. Pieptănează firele moarte. Rasa nu se varsă. Firele libere se vor lipi de palton fără a fi răsucite în aer. La spălare, periați mai întâi substratul cu balsam. În continuare - ascultați cu un uscător de păr. Curățați periodic urechile și frecați-vă ochii.

Pudel
Pudel

Schnauzer

Schnauzer originar din Germania - rasă inteligentă, loială, rezistentă, dominantă. Este un paznic bun, cu o construcție puternică. Este un ficat lung. Pentru a obține un aspect îngrijit, este important să tăiați părul de pe gâtul inferior, capul și coapsele. Tăiați sprâncenele, barba, mustața cu cusături. Tunderea de 2 ori pe an. Tăiați părul în jurul gurii, ochilor. Deși, pentru a evita vătămarea prin mișcări stângace, este mai bine să încredințați procedurile profesioniștilor.

Schnauzer
Schnauzer

Terrier tibetan

Terrier tibetan - o rasă de dimensiuni medii, cu corp pătrat, coadă înaltă, răsucită într-un inel. Lână - groasă, dublă pentru protecție la frig. Poate fi ondulat sau drept. Prin natura lor, Terrierii tibetani sunt activi, moi, prietenoși, loiali, calmi. Paltonul este luxos și, prin urmare, necesită multă îngrijire. Merită pieptănat o dată la 2 zile. Acordați atenție urechilor, tampoanelor pe labe.

Terrierul tibetan nu se varsă și este potrivit pentru persoanele care suferă de alergii.
Terrier tibetan
Terrier tibetan

Pudel miniatural

Pudel miniatural - o rasă subțire cu un mers elastic, ușor, urechi alungite agățate. Lână - cret și dur și necesită îngrijire specială. Este necesar să scăldați pudelul o dată pe săptămână, să-i spălați zilnic labele. Pieptanați lâna, uscați-o.

Este o rasă hipoalergenică fără substrat..

Chiar și particulele vărsate nu vor cădea pe covoare și covoare în casă.

Pudel miniatural
Pudel miniatural

Terrier galez

Welsh Terrier este o rasă înfricoșătoare, încăpățânată, jucăușă, hotărâtă, încrezătoare în sine, însoțitoare. Îi place să se joace cu animalele (mai mici).

Câinele practic nu se varsă.

Acesta este un câine activ și prietenos în raport cu membrii familiei. Mai bine să păstrați într-o casă de țară cu gard înalt. La îngrijire, începând de la cățeluș, periajul hainei, scăldat, tundere o dată la 4 luni pentru a menține atractivitatea și pentru a evita insolarea. Îndepărtați covorașele libere cu o perie de sârmă. Cu o îngrijire adecvată, nu va lăsa părul în casă.

Terrier galez
Terrier galez

West Highland White Terrier

West Highland White Terrier - un excelent însoțitor - un scoțian. Întotdeauna vesel și energic. Are un miros fin, deci poate deveni salvamar în căutarea oamenilor. Blana curge mult. Creț pe burtă, scurt pe picioare.

Pe coadă și pe spate, pardoseala este matasoasă și moale. La plecare, este important să mențineți lână albă ca zăpada, ceea ce înseamnă - faceți baie o dată la 5-6 luni adăugând un șampon special în apă. Periați pardoseala la fiecare 2-3 zile cu o perie metalică.

West Highland White Terrier
West Highland White Terrier

Câine Whippet

Whippet - rasă engleză, destul de adaptată vieții în apartamente. Palton - scurt, nu are grăsime subcutanată.

Rasa este inteligentă cu un instinct de vânătoare, dar fără socializare poate deveni înfricoșătoare, timidă.

Whippets sunt tovarăși blânzi, amuzanți. Se va înțelege cu copiii și poate deveni un adevărat câine de familie. Nu au nevoie de îngrijiri speciale, deoarece haina este scurtă. Principalul lucru este să purtați când se răcește pe o plimbare, evitând hipotermia.

Whippet
Whippet

Wire fox terrier

Wire fox terrier - un câine curios, priceput, loial proprietarului său. Au un strat gros, gros, subțire, subțire și scurt, de până la 2,5 cm lungime. Dar nu se estompează nici în afara sezonului, nu va lăsa resturi pe covoare și mobilier. Pieptănare o dată la 2-3 zile, tăiere - o dată la 4-6 luni.

Wire fox terrier
Wire fox terrier

Yorkshire Terrier

Yorkshire Terrier Este un câine decorativ originar din Anglia. Tratamentul constă în scăldatul o dată la 10 zile, îndepărtarea particulelor moarte de murdărie epidermică folosind un balsam special. Terrierii din Yorkshire nu tolerează temperaturi de îngheț în exterior, așa că merită să purtați haine din material rezistent la uzură, hidrofug..

Yorkshire Terrier
Yorkshire Terrier

V-am spus ce rase de câini nu varsă aproape niciodată. După cum puteți vedea, există o mulțime de a alege.

Pentru persoanele care suferă de alergii, rasele de câini sunt potrivite: Bichon Lyon, Kerry Blue Terrier, Irish Water Spaniel, Lakeland Terrier, lapdog maltez, Xolo mini, Miniature Poodle, Mexican Xoloitzcuintlite, Basset Griffon Vendee, Whippet, Soft Terrier Wheat.

Concluzia din cele spuse este simplă. Este imposibil să vă îndepărtați complet de alergeni, care abundă nu numai pe blana animalelor, ci și în aer și atmosferă. Principalul lucru este să oferiți îngrijire și întreținere decente animalului de companie care vă place. Ca urmare, animalul va fi sănătos și nu va exista alergii de la șederea sa în casă..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » 43 Rase de câini care nu se varsă și sunt inodore