Staffordshire bull terrier: descriere, preț, îngrijire

Staffordshire bull terrierÎn aparență aceasta câine pare agresiv, dar de fapt este un excelent companion, prieten cu câini și protector loial.

Acesta este un Staffordshire Bull Terrier.

Descriere

Descrierea rasei Staffordshire Bull Terrier este reprezentată de anumite caracteristici și calități ale standardului.

 • O tara: Marea Britanie.
 • Gunoi: 5-10 pui.
 • Creştere: 35-40 cm la greaban.
 • Greutate: 12-20 kg.
 • Culoare: roșu, albastru, alb, negru, tigrat etc., poate avea pete albe. Standardul nu permite negru, bronz și ficat.
 • Corp: puternic, musculos, slab, dar grațios. Proporțional, dar picioarele sunt oarecum scurtate. Ameliorarea musculară este vizibilă, în special la bărbați. Pieptul este lat, lombul este masiv.
 • Gât: puternic, scurt, fără pliuri ale pielii.
 • Lână: netedă, scurtă, dură, pe pielea groasă.
 • Cap: mare. Botul este scurtat. Nasul este întotdeauna negru. Fălcile masive sunt întotdeauna bine comprimate, fără aripi. Mușcătură corectă.
 • Urechi: poate fi decupat, dovedit, ridicat, uneori agățat.
 • Coadă: mediu, ascuțit. Nu se răsucește.
Acestea sunt principalele caracteristici ale rasei Staffordshire Bull Terrier..Staffordshire bull terrier
Știați? Stafford va apăra întotdeauna proprietarul și familia acestuia, dar nu este adecvat pentru protejarea casei.

Istoria rasei

Istorie rase își are rădăcinile în antichitate. Se crede că strămoșii Stafford au trăit acum mii de ani. Astfel de câini trăiau doar în case aristocratice sau cu conducători.

Dar rasa însăși a început să se formeze în Evul Mediu. Numele provine din județul englez Staffordshire. Conform cercetătorilor, s-a născut rasa modernă acolo. Cel mai faimos crescător a fost ducele englez de Hamilton, care a crescut Bulldogs. Mai târziu, prin traversarea buldogilor și terrierilor, bull terrierul a fost crescut.

Verificați reprezentanții populari terieri: staffordshire terrier, West Highland White Terrier, Yorkshire Terrier, Jack Russell terrier, terrier de jucărie rusesc, jagdterrier, Fox Terrier, american pit bull terrier.

Istoria Bull Terrier-ului StaffordshireDe ce Bull Terrierul este de înțeles. Cum buldogi, deci si bull terrier adesea crescut la tauri de momeală, de unde și numele. În secolele XVIII-XIX, câinii erau adesea folosiți ca luptă, mai târziu - pentru prinderea șobolanilor și vânătoare pe animalele care îngroapă.

Lucrările la rasă au continuat, standardul din Anglia a fost adoptat în 1935, iar în 1939 - adoptat oficial de Kennel Clubul englez. În anii 70 ai secolului trecut, Staffords au fost aduși în America, unde au devenit cunoscuți sub numele de American Staffordshire Terriers. Acum câinii sunt mai folosiți pentru expoziții și ca însoțitori.

Știați?Un număr de țări au legi restrictive privind păstrarea, reproducerea și vânzarea Staffordshire Terrier, de exemplu, în Spania, Germania, Rusia, Ucraina, Belarus, Irlanda, Franța.

Alegerea unui catelus

Alegerea unui cățeluș englez Staffordshire Bull Terrier trebuie abordată cu o responsabilitate specială, asigurați-vă că vizitați mai multe expoziții, cereți crescătorilor prețul, studiați descrierea și caracteristicile rasei, etapele antrenamentului și abia apoi decideți dacă există suficientă răbdare și perseverență pentru a crește un astfel de animal de companie..Cățeluș bull terrier StaffordshireAtunci când alegeți un cățeluș, trebuie să știți despre starea de sănătate a producătorilor. Un certificat de la clinică nu este încă un indicator, ereditatea este de asemenea importantă.

Important!Crescătorii care pretind câinii nu au avut niciodată boli, ar trebui să provoace neîncredere.
Înainte de a cumpăra un personal, analizează situația. Cunoașterea nevoii animalului pentru atenție, distracție activă, educație specială, determină dacă îi poți dedica suficient timp..

Dacă nu puteți, nu cumpărați. Dacă sunteți gata să manifestați grijă maximă și perseverență în creștere, atunci căutați un cățeluș.Prețul unui Staffordshire Bull Terrier este diferit: de la 50 $ până la 1200 $. De la un crescător amator este mai ieftin, într-o creșă este scump. Aveți de gând să participați la expoziții în viitor sau aveți nevoie de un însoțitor? Alegerea ta va depinde de asta..PuiiPersoanele din rasa Staffordshire care îndeplinesc standardul sunt cel mai bine cumpărate într-o creșă înregistrată oficial. Atunci veți fi cu siguranță sigur de respectarea standardului. Prețul unui astfel de cățeluș, de regulă, este de aproximativ 800-1000 USD, poate fi mai mare datorită ratingului părinților. Un factor important în favoarea cumpărării unui bebeluș în creșă este că creșa înregistrată va furniza documentele originale Bull Terrier.

Dacă cumpărați doar un însoțitor, puteți cumpăra de la un amator. Apoi, prețul va fi de la 50 USD. Vârsta potrivită pentru cumpărare - de la 8 la 9 săptămâni și mai mult. Scoate catelul din casa pentru a vedea parintii. Părinți sănătoși îngrijite - copii sănătoși.

Atunci când alegeți un cățeluș, acordați atenție aspectului bebelușului. Un bebeluș sănătos are un aspect îngrijit, corpul său fără burtă mare. Pielea de pe abdomen nu trebuie să aibă erupții cutanate. Staffordshire bull terrierExaminați urechile, nasul, ochii animalului dvs. de companie. Ar trebui să fie liberi de piepteni, descărcați și, în plus, fără miros. Nu ar trebui să existe urme de fecale sub coadă. Asigurați-vă că priviți în gură. Ar trebui să fie lipsit de răni și inflamații..

Observați puii de afară. Este ușor să vezi caracterul copilului din joc. Alegeți care vi se potrivește. Vizualizați vaccinările, certificatele de deparazitare. Fată sau băiat - alegeți.

Cazări

Câinele Staffordshire Bull Terrier este un animal de companie cu „cereri” speciale. În primul rând, trebuie spus că nu poate locui afară în curte. Acesta este un câine care ar trebui să fie întotdeauna alături de familie. Prin urmare, el trebuie să locuiască într-un apartament sau o casă..Rasa Bull Terrier StaffordshireUn loc pentru un câine trebuie să fie echipat. Un șezlong este o necesitate. Loc pentru mâncare - separat. Lesa - întotdeauna în același loc.

Știați?Stafford dragoste uite Televizor cu proprietarul, întins pe canapea.

Îngrijire

Îngrijirea unui Staffordshire Bull Terrier este ușoară. Trebuie să fii atent la lână, urechi, ochi, dinți, gheare. Câinele trebuie să fie scăldat și umblat regulat. Mai multe despre asta - mai jos..

Lână

Lână stafford-ul are unul scurt, nu trebuie să ai grijă special de ea. Particularitatea sa este că nu există nicio mută sezonieră. O cantitate mică de păr cade pe tot parcursul anului. Câinele trebuie periat săptămânal cu o perie moale cumpărată de la un magazin specializat.Staffordshire bull terrier

Urechi, ochi, dinți, gheare

Urechile, ochii, dinții și ghearele necesită mai multă atenție și trebuie verificate săptămânal pentru a vedea dacă există inflamații și infecții. Curățarea este o necesitate. Veterinarul va prescrie cititorului.

Important!Nu vă auto-medicați niciodată un câine, acesta poate doar dăuna.
Ochii acestui câine rase „Nu curge”, așa că orice descărcare din ochi ar trebui să alerteze. În acest caz, este mai bine să mergeți la clinică, deoarece acești câini sunt predispuși la boli oculare.

Ghearele trebuie tăiate lunar cu un tăietor special pentru unghii și cu margini ascuțite.Dinții animalului de companie trebuie spălați cu o perie cumpărată de la o farmacie sau magazin veterinar. Acest lucru va menține gingiile câinelui sănătos, fără tartru și o gură proaspătă.

Baie

Rasa este aproape inodoră, deci nu este nevoie să o scăldați des. O dată la două luni este suficient. Dacă câinele este „neglijent”, vă puteți scălda mai des.

Mersul pe jos

Componenta fizică este foarte importantă pentru un personal. Prima regulă aici este să nu supraalimentați, iar a doua este să asigurați o activitate fizică sporită. Atunci câinele va fi sănătos și fericit. Fiecare plimbare ar trebui să fie însoțită de antrenament în măsura în care câinele se întoarce obosit acasă. Poate fi jocuri active, rulare, executarea comenzilor. Atunci casa ta va rămâne sănătoasă și sănătoasă. Dacă, după câteva ore, după o odihnă, Bull Terrierul vrea să se joace, pune-i la dispoziție jucării.Mers cu personalul

Alimente

Un câine Staffordshire Terrier poate fi obez, astfel încât dieta și activitatea fizică viguroasă sunt deosebit de importante pentru el. Rasa nu este pretențioasă în ceea ce privește mâncarea. Mănâncă puțin. Mesele pot consta în gata preparate uscat sau conserve, poate din „natural”. Pentru această rasă, cea mai bună opțiune nutrițională este o hrană echilibrată premium..

Important!Nu vă hrăniți niciodată câinele..
Dacă câinele nu-și termină porția - îndepărtați alimentele după 10 minute, puteți obține porția pe jumătate mâncată mai târziu. Dacă doriți să transferați animalul într-un alt aliment, transferați-l treptat, timp de 8-10 zile.Rasa Bull Terrier StaffordshirePuii trebuie înțărcați din laptele matern cu 3-4 săptămâni. Baza dietei bebelușului este carnea, deoarece atunci când construiește mușchii, are nevoie de proteine. Împărțiți rația zilnică în 5 mese. La 5 luni puteți trece la trei mese pe zi, iar după 1 an - două mese pe zi.

Important!Nu hrăniți câinele de la masa dvs. Câinele ar trebui să aibă propriul său loc de mâncare.
Când hrăniți un câine cu produse naturale, trebuie respectate anumite reguli:
 • orice mâncare trebuie să fie la temperatura camerei;
 • câinii pot mânca carne de vită numai din carne;
 • dați carne tăiată în bucăți;
 • nu se poate da carne tocată;
 • congelați carnea înainte de utilizare, apoi dezghețați-o și turnați-o cu apă clocotită;
 • alternează peștele de mare cu carnea;
 • oasele păsărilor sunt contraindicate;
 • este interzis să se dea pești de râu;
 • Se toarnă apă clocotită peste legume, fructe, ierburi, se dă crud, cu 3 picături de ulei vegetal;
 • ouă de prepeliță fierte de 1-2 ori pe săptămână;
 • ouăle crude nu sunt permise;
 • brânzeturile tari, carnea afumată, dulciurile, făina, nucile sunt strict interzise;
 • laptele poate provoca tulburări de stomac;
 • O dată la 3-4 luni - un complex de vitamine;
 • un bol cu ​​apă curată este întotdeauna disponibil.
Important!Nu dați niciodată oase puiilor.
Staffordshire bull terrierPeriodic trebuie să verificați dacă personalul este obez. La un câine normal (non-obez), coloana vertebrală și coastele sunt palpabile; uneori cățelușul poate fi răsfățat cu bunătăți, mai ales atunci când se antrenează..

educatie si antrenament

Puii Staffordshire Bull Terrier trebuie antrenați din prima zi de cumpărare. Acest lucru se datorează caracterului câinelui. De la o vârstă fragedă, puii sunt foarte independenți și nu vor să asculte proprietarul. Aici trebuie să arăți perseverență și rezistență.Prima poruncă este „pentru mine”. Doar nu ar trebui să-l folosiți niciodată pentru pedeapsă, astfel încât să nu apară asocieri negative. Imediat este necesar să obișnuiți cățelușul cu o lesă cu instalarea că nu câinele trage stăpânul, ci proprietarul conduce câinele..

Important!Nu fi niciodată crud cu câinele tău!
Stafford este un câine care încă de la început încearcă să demonstreze că este conducătorul casei. Acest lucru nu ar trebui permis, deoarece consecințele vor fi cumplite.Câinele va înceta să asculte stăpânul, va face întotdeauna doar ceea ce dorește, va începe să fie obraznic și, eventual, chiar să manifeste agresivitate dacă cineva încearcă să o prevină..PuiiLa o vârstă foarte fragedă, pe lângă educație și Instruire, socializarea trebuie să fie prezentă. Este important să vă învățați câinele să perceapă corect oamenii, câinii și alte animale.Dacă ceva nu funcționează, studiați problema în literatura specială, consultați-vă cu experții. În ultimă instanță, conectați un manipulator de câini la proces.

Sănătate și boli caracteristice

În Stafford, practic nu există probleme de sănătate ereditare. Dintre aceste boli, merită subliniate următoarele:

 • surditate congenitală de la naștere;
 • cataractă;
 • ICD (urolitiaza);
 • displazia cotului și articulației pelvine;
 • boli de inimă;
 • hipotiroidism;
 • dislocarea rotulei;
 • alergii cutanate.
Important!Dacă suspectați o boală, nu întârziați, contactați imediat medicul veterinar.
Staffordshire Bull Terriers sunt animale de companie iubitoare, loiale și îngrijitoare. Cu o educație adecvată, acestea nu vor provoca probleme, ci, dimpotrivă, vor fi asistenți și protectori.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Staffordshire bull terrier: descriere, preț, îngrijire