70 Km / h, sau particularitățile păstrării unui whippet acasă

WhippetTrecând grațios pe lângă tine câine. Aspectul ei este neobișnuit: corpul ei slab și alungit se sprijină pe picioare lungi și subțiri - pare ciudat. Dar apoi tot corpul ei s-a încordat, o clipă - și câinele s-a repezit după „pradă”. Corpul ei a fost transformat instantaneu, a devenit grațios și ușor. Era un whippet - un mic vânător vânător.

Rasa cu păr neted

Whippet - cu părul neted rasa de câine. Este o încrucișare între un ogar (ogar englez) și un ogar (cel mai mic reprezentant al ogarilor). Numele său provine din gloria engleză „whipp”, care înseamnă „mișcare rapidă”. Și nu în zadar, pentru că câinele este capabil de viteze de până la 50-70 de kilometri pe oră.

Aflați mai multe despre reprezentanții raselor de câini de vânătoare în cinci părți: unu, 2, 3, 4, 5.
Whippet

Descriere și aspect

Aspectul câinelui vorbește de la sine: are mușchi dezvoltați, un piept larg și picioare subțiri, dar sinuoase, pentru a împinge puternic. Sistem cardiovascular bine dezvoltat. Toate acestea ajută animalul să se dezvolte cu viteză mare în căutarea prăzii. După o urmărire nereușită, câinele se calmează repede și este din nou gata de urmărire..

Statura mică a whippetului, stratul scurt și neted îl fac destul de compact. Convenabil pentru a lua cu dvs. în călătorii - tolerează perfect drumul și aduce un minim de hassle proprietarului.Standarde și caracteristici ale rasei Whippet:

 • Cap: lung, plat în vârf, se contopește ușor într-un bot îngust.
 • Fălci: puternic, puternic.
 • Ochi: pronunțat, oval.
 • Urechi: în formă de roz, agățat.
 • Extremități: picioarele din față drepte, nu largi - picioarele din spate - puternice.
 • Lână: subțire, scurtă, strânsă.
 • Culoare: orice schemă de culori.
 • Înălțimea la greabăn: 47-51 cm (masculi), 44-47 cm (femele).
 • Whippets
 • Greutate: 10-12 kg.
 • Speranța de viață: de la 12 ani.
 • Folosind: câine alergător, tovarăș.
 • Clasificarea ICF: Grupa 10 (ogari), secțiunea 3 (ogari cu părul scurt).

Personaj de câine

Whippets au fost crescuți ca o rasă de vânătoare și au fost folosiți mult timp pentru scopul lor. Au lucrat, de regulă, într-o haită, așa că își tratează pașnic rudele din alte rase. Nu vă permiteți niciodată să fiți agresivi sau să dominați asupra celorlalți. În același timp, obișnuiți să perceapă creaturi vii, în special mici, ca pradă, când se găsește un astfel de câine, se trezește instinctul de vânătoare.

De asemenea, se vor simți bine în condiții de apartament Malteză, Chinez Crested, mops, pechinez, pomeranian, teckel, Toy Terrier, Yorkshire Terrier, Buldog francez și chihuahua.
Începe instantaneu și nu poți ține pasul cu ea. Prin urmare, în plimbări, se recomandă să o țineți în lesă tot timpul și să o lăsați să plece numai atunci când nu există alte animale în apropiere, cu excepția câinilor..

În ciuda instinctului de vânătoare rămas, Whippetul modern este un animal prietenos, afectuos și însoțitor. Foarte loial stăpânului lor, afectuos cu copiii. Îi tratează pe străini cu prudență, nu au încredere. Au înclinații de sentinelă și securitate în caracter.

Whippet este prietenos

Istoria reproducerii

Oamenii de știință nu au putut ajunge la o decizie comună cu privire la originea rasei. Potrivit uneia dintre ipoteze, micul ogar englez a fost crescut de mineri în secolul al XIX-lea, dar nu au fost găsite fapte justificative. Unii notează prezența unui câine în imaginile zeiței romane Diana, foarte asemănătoare cu Whippets. Prin urmare, există o versiune conform căreia romanii au adus rasa în insulele britanice..

În 1903, standardul rasei a fost adoptat pentru prima dată, iar în 1988 câinele a apărut pe teritoriul URSS.

Știați? În Luvru, există o sculptură care descrie un câine, incredibil de asemănător cu un Whippet. Sculptura este datată din secolele IV-V. Î.Hr. eh.
Whippet

Caracteristicile de alegere și prețul unui cățeluș

Atunci când alegeți un prieten cu patru picioare pentru dvs., trebuie să fiți 100% sigur că îi puteți oferi îngrijire adecvată și puteți crea un mediu de viață confortabil. Whippets au nevoie de mișcare, astfel încât o viață calmă și măsurată nu este pentru ei.

Pentru a alege cățelușul Whippet potrivit, rețineți următoarele:

 1. Evaluează aspectul și caracterul părinților cățelușului pentru a cunoaște toate aspectele pozitive și negative ale viitorului animal de companie. Acest lucru este important și dacă câinele intenționează să participe la expoziții. Buna ereditate este cheia succesului.
 2. Dacă nu sunteți bine familiarizat cu rasa, contactați crescătorul unei canise specializate pentru ajutor - acesta vă va ajuta cu alegerea.
 3. Când vizitați creșa, evaluați starea acesteia. Pentru creșterea și dezvoltarea animalului, trebuie create condiții de viață confortabile. În caz contrar, ar trebui să ne așteptăm cu greu că puiul se va putea transforma într-un reprezentant demn al rasei sale..
 4. Verificați disponibilitatea vaccinărilor necesare, aflați dacă s-a efectuat deparazitare și cu ce mijloace.
 5. Aruncă o privire atentă asupra cățelușului care îți place. El trebuie să fie sănătos - pielea, urechile și ochii sunt curate, un nas strălucitor și umed, un stomac moale.
 6. Rasa engleză mică se găsește rar pe teritoriul patriei noastre. Prin urmare, prețul puilor nu este mic. Acesta variază între 170-500 USD.
Puii Whippet

Este posibil să păstrați un whippet în apartament

Pentru un câine din această rasă, sprijinul fizic este important. Prin urmare, dacă aveți de gând să păstrați un animal în apartament, ar trebui să-i ofere plimbări active regulate.

Datorită faptului că haina whippetului este scurtă și netedă, se simte foarte inconfortabil în interior voliera sau stand. Câinele necesită un pat confortabil și moale și un strat suplimentar de „blană de blană” în sezonul rece. Whippet este perfect adaptat condițiilor vieții orașului, spre deosebire de mulți alți câini mici. Acasă, nu este activ, se simte relaxat, aproape niciodată nu latră.

Știați? În secolul al XIX-lea în Anglia, Whippet a fost considerat un „ogar pentru săraci” datorită simplității sale și a costului redus de întreținere..
Whippet în apartament

Cum să ai grijă de animalul tău de companie

Majoritatea raselor de câini cu păr neted sunt nepretențioase în îngrijirea, dar au totuși nevoie de un minim de proceduri de igienă..

Baie

Principalul avantaj al rasei este absența unui miros caracteristic „câine” de la animal. prin urmare trebuie să vă scăldați numai după cum este necesar. Când faceți acest lucru, utilizați o perie rigidă și mănuși speciale de cauciuc. Pentru a nu vă face griji că apa pătrunde în urechile animalului dvs. de companie, acoperiți-le cu vată.

Îngrijirea părului

Reprezentanții rasei sunt animale curate. Curățarea lânii este necesară de câteva ori pe săptămână - folosiți o perie specială. Năpârlirea are loc primăvara și toamna: în acest timp, curățarea ar trebui să fie mai frecventă..

Whippet

Examinarea dinților, urechilor, ochilor pentru infecții

Ochii, urechile și dinții animalului pot spune despre prezența oricăror probleme de sănătate. Verificați regulat aceste organe. Dacă s-a găsit tartru, consultați medicul veterinar. Ca măsură preventivă, utilizați oase de mestecat, jucării speciale, adăugați cartilaj în dietă.

Dacă este necesar, spălați ochii cu un tampon de bumbac umezit cu apă. Tratați numai zonele acidificate. Urechile trebuie curățate în mod regulat, precum și unghiile trebuie tăiate..

Activitate fizica

Încercați să plimbați animalul într-o zonă deschisă în care nu există o pradă potențială. Joacă jocuri sportive cu el, fugi. Cel mai bun pentru un câine dacă proprietarul îi place să vâneze.Whippet în mișcare

Hrănirea rasei

Corpul unui ogar mic englez are nevoie de o dietă echilibrată.

Dieta cu catelus

Vă puteți hrăni la fel de special a hrani, și mâncare convențională. Decideți imediat ce tip de mâncare va mânca animalul dvs., deoarece tranziția către o altă specie este destul de dificilă.

Furajele speciale sunt cât mai echilibrate și conțin elemente care împiedică dezvoltarea tartrului. Acest lucru nu înseamnă deloc că trebuie să hrănești animalul exclusiv cu astfel de alimente. Un meniu selectat corespunzător de produse obișnuite va oferi organismului substanțele necesare, nu mai rău.

Important! Având un animal de companie în casă, imediat la pachet un loc unde să se hrănească, astfel încât cățelușul să se obișnuiască să mănânce doar într-un singur loc și să nu-și dezvolte obiceiul de a cerși.
Biciuri în apartament

Carnea este mâncarea preferată a Whippets. Poate fi început la pui la vârsta de 2-4 luni. Hrănirea ar trebui să aibă loc nu mai mult de patru ori pe zi. Într-o săptămână, ar trebui să aveți cinci furaje cu carne crudă, două furaje cu pește fiert și trei cu gălbenușuri de ou. Creați un meniu conform acestei reguli. Rețineți că produsele lactate și legumele ar trebui să fie prezente în dietă în fiecare zi..

Pentru a alimenta whippet-ul, puteți utiliza și mâncare uscată, de exemplu "Origine".
La vârsta de 6-9 luni, catelul poate fi transferat la trei mese pe zi. Acum începe formarea activă a viitorului vânător: dinții și lâna se schimbă, apare pubertatea. Este important în această perioadă să saturați dieta animalului cu vitamine și minerale..

Pentru ca animalul tău de companie să nu-și șteargă dinții pe mobilier și alte articole de uz casnic, dă-i hrană mai solidă (oase speciale, cartilaj). De la vârsta de nouă luni, poți trece la două mese pe zi.

Ce să hrănești un whippet adult

Dieta unui whippet adult nu este mult diferită de dieta unui cățeluș de jumătate de an, cu excepția faptului că porțiunile ar trebui să fie puțin mai mari. Nu mâncați excesiv animalul.

Whippetf

Important! Pentru a înțelege cum să creați meniul potrivit pentru animalul dvs. de companie, consultați crescătorii.

Antrenamentul animalelor de companie

Whippet se împrumută cel mai bine Instruire într-un mod jucăuș. În timpul orelor, încărcați-l cât mai mult posibil, menținând forma fizică. Nu folosiți niciodată un ton grosolan atunci când anunțați comenzi, nu forțați să faceți ceva. Rasa se remarcă prin vulnerabilitate și sensibilitate. Învățarea este rapidă și ușoară cu abordarea corectă.

Ogarii englezi sunt capabili să stăpânească nu numai comenzile standard, dar pot învăța să efectueze trucuri neobișnuite. Un „truc” foarte obișnuit în performanța acestor animale este mersul pe picioarele din spate și săritul peste inel.

Mersul pe jos

Despre sănătate, boli, vaccinări

Rasă are o sănătate excelentă. Singurele afecțiuni pe care le poate experimenta sunt deficiențe de auz, vedere, boala von Willebrand (tulburare de sângerare).

O altă caracteristică a rasei este intoleranța la anestezie. Motivul pentru aceasta este un fizic slab, din cauza căruia practic nu există țesut adipos. Medicamentul poate intra rapid în fluxul sanguin și se poate răspândi în tot corpul, astfel încât este extrem de dificil să alegeți dimensiunea dozei.

Whippet are nevoie de vaccinări standard. Fiecare clinică veterinară știe despre lista lor.. Le vom reaminti:

 1. De la rabie - puii sunt vaccinați pentru prima dată la vârsta de cel mult trei luni, dar nu mai mică de două. Se repetă în fiecare an (începând cu vaccinul de rapel pe an). Animalul este în carantină timp de trei săptămâni.
 2. Vaccinarea complexă - poate fi vaccinat la vârsta de 3-4 săptămâni cu revaccinare într-o lună. La o vârstă fragedă, este necesar doar dacă crescătorul nu a făcut acest lucru, ceea ce este extrem de rar. Începând cu anul, vaccinarea se face anual.
Whippet este perfect ca animal de companie pentru oameni activi și motivați. El își va însoți întotdeauna fidel stăpânul în toate călătoriile.
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » 70 Km / h, sau particularitățile păstrării unui whippet acasă