10 Motive pentru care un câine urlă

10 motive pentru care un câine urlă

În acest articol voi vorbi despre superstiții și motivele reale asociate cu urletul unui câine, de ce un cățeluș sau un câine adult se plânge și urlă atunci când este lăsat singur sau noaptea, precum și să dau câteva sfaturi pentru a scăpa de sunetele enervante.

Motive pentru care un câine urlă noaptea

Urletul unui câine provoacă sentimente discutabile.

Urletul este înspăimântător, enervant și chiar deprimat. Câinele latră pe lanțuri și urlă, motiv pentru care nemulțumirea vecinilor, forțată zilnic de serenade similare constante, poate fi înțeleasă și iertată.

10 motive pentru care un câine urlă
Urletul unui câine este unul dintre cele mai neplăcute și chiar înfricoșătoare sunete pentru urechea umană.

Principalele motive includ:

 1. Senzație de durere. Animalul se bazează pe sprijinul și ajutorul uman. Când este bolnav sau rănit, câinele își poate strânge labele, poate adopta posturi neobișnuite sau poate deveni anxios.
 2. Stare de spirit jucăuș. Dacă proprietarul este ocupat, iar animalul de companie este înclinat să se joace și să comunice, atunci el va lua orice opțiuni de influență.
 3. Foamea, dorința de a folosi toaleta. Absența prelungită a unei persoane cu o cantitate insuficientă de hrană rămasă sau o dorință acută de a se goli provoacă o adevărată panică. Verificați întotdeauna mâncarea înainte de plecare și nu vă scurtați timpul de mers. Dacă un alimentator complet este contraindicat pentru un animal de companie (supraponderal), atunci asigurați-vă în cazul întârzierilor la locul de muncă cu ajutorul prietenilor sau cunoștințelor.
 4. Avertizare de pericol. Animalele sunt renumite pentru capacitatea lor de a anticipa dezastrele naturale (incendii, inundații, cutremure).
 5. Emoții pozitive. Un iubit proprietar care s-a întors de la serviciu poate fi întâmpinat cu un urlet.
 6. Instincte. Câinii și lupii care urlă comunică între ei. Animalele prind chiar sunete care sunt departe și inaudibile pentru urechea umană. Amintiți-vă de desene animate Zootopia, unde lupii și-au aruncat toată treaba, răspunzând la urlet. Imaginea a dat naștere unui flash mob care a arătat că câinii se plâng nu numai fraților lor adevărați, ci și înregistrărilor la televizor.
 7. Dor de proprietar. Singur, animalul dispare cu plictiseală și nu știe ce să facă cu el însuși. Dacă un animal de companie este puternic atașat de o persoană, atunci, în absența sa, se confruntă cu tristețe, exprimată printr-o serenadă tristă. Lăsați radioul și jucăriile care vă pot distrage atenția și vă pot ocupa câinele înainte de a pleca. Cumpărați mai multe animale ori de câte ori este posibil. În acest caz, vor avea întotdeauna o companie de jucat..
 8. Sentiment de frică. O serie de sunete puternice și dure (salvări, sirene puternice și claxoane auto) sperie nu numai o persoană, ci și prietenii cu patru picioare.
 9. Demonstrarea talentului muzical. Unelor animale cărora le place muzica le place să cânte și să o facă cu plăcere la cameră, dând naștere la tot mai multe videoclipuri pe youtube.
 10. Presimțirea morții. Oamenii de știință atribuie acest fenomen unui miros special care apare la oamenii pe moarte. Predicțiile unei morți subite (accident de mașină) nu au nicio interpretare, prin urmare sunt atribuite misticismului.

Superstiții asociate cu câinii care urlă

Presupunerea și superstițiile asociate cu un urlet de câine sunt negative. Acest lucru se datorează gamei de sunete emise, care provoacă anxietate și îngrijorare..

10 motive pentru care un câine urlă
Oamenii care au trăit cu mult înainte de noi au împăturit numeroase credințe

Să luăm în considerare cele mai populare opțiuni:

 1. Un câine necunoscut, urmând călcâiele și izbucnind într-un urlet, semnalează probleme iminente.
 2. Dacă câinele este anxios și urlă lângă pătuțul bebelușului, atunci copilul va suferi boli..
 3. Plânsitul nocturn al unui câine lăsat în curte indică prezența forțelor malefice.
 4. Dacă un câine urlă, ascunzându-se într-o canisa, așteaptă vești proaste.
 5. Înainte de un eveniment important (nuntă, călătorie lungă), ei anunță probleme în treburile planificate.
 6. Un oaspete întâmpinat cu un câine care urlă are răutate.
 7. Dacă câinele plâns a început să sape pământul, atunci proprietarul sau una dintre rudele sale vor muri în curând.
 8. Un câine urlător care privește drept înainte prezice războiul.
 9. Dacă animalul urlă la ușa din față, atunci este mai bine să stai acasă și să nu lași pe nimeni să intre. În acest caz, proprietarul se confruntă cu probleme dincolo de pragul casei sau cu nenorocirea de la oaspeții neinvitați..
Din punct de vedere științific, motivul urletului nocturn se află în fazele lunare. Impactul negativ al lunii pline este observat nu numai la oameni, ci și la animale.

Ce să faci și cum să înțărci un câine

Anterior, urletul unui câine se lupta cu rugăciuni, apă curată și delicii. În secolul al XXI-lea, dintre toate metodele, sunt potrivite doar delicii care pot mulțumi animalul de companie și distrag atenția de la gândurile neplăcute.

Modul de a rezolva problema depinde de cauză, deci luați în considerare comportamentul câinelui și încercați să identificați sursa problemei:

 1. Examinați animalul pentru răni. Dacă are simptome alarmante (apatie, febră, tulburări ale tractului digestiv), atunci trebuie să vizitați medicul veterinar.
 2. Asigurați-vă că acordați câinelui dvs. suficient timp. Nu neglija exercițiile și jocul. Dacă toată energia este cheltuită pentru activități comune, atunci animalul de companie nu va număra minutele în jos până la următoarea întâlnire, ci va merge la culcare.
 3. Eliminați sunetele deranjante. Dacă câinele urlă numai atunci când există un anumit factor, atunci încercați să-l minimizați sau să îl eliminați complet..
 4. Învățați comenzile de bază de control vocal ale animalului. Când încercați să vă plângeți, porniți-vă vocea și când încetați să vorbiți, în liniște, întărind comanda cu delicii și laude.
 5. Nu încurajați urletele. Dacă animalul urlă din cauza fricii, atunci nu încercați să-l liniștiți prin afecțiune. În acest caz, factorul de risc va deveni fix. Încercați să vă distrageți animalul de companie cu jocuri sau să vă concentrați asupra mâncării și asigurați-vă că îl lăudați după oprirea urletului..
Nu folosiți forța brută sau țipați animalul.

Dacă nu trebuie să vă faceți griji cu privire la sănătatea sa, atunci reduceți pedeapsa la ignorare și nu uitați de delicatețea și lauda dacă rezultatul are succes..

10 motive pentru care un câine urlă
Nu trebuie să vă fie frică, dar este necesar să fiți atenți la sunetele deranjante date de animalul de companie

Unii producători oferă gulere speciale care vă permit să vă reglați comportamentul cu un șoc electric. Umanitatea unui astfel de dispozitiv este foarte îndoielnică, prin urmare, în cazul unei serii de eșecuri, solicitați ajutor de la un manipulator de câini..

Un câine este un membru cu drepturi depline al familiei, necesitând satisfacerea nevoilor nu numai fiziologice, ci și psihologice.

Amintiți-vă importanța socializării, care include comunicarea cu alte persoane și animale. Amintiți-vă, îngrijirea animalelor nu se termină cu hrănirea și mersul pe jos.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » 10 Motive pentru care un câine urlă