Cei mai populari câini de talie medie

CâiniDupă cum știți, câinii sunt diferiți - mari, mici, mijlocii. Nu toată lumea își poate permite să aibă un animal mare și mulți nu iau câinii mici în serios. Rasele medii de câini sunt destul de potrivite pentru un apartament și, în același timp, pot fi o protecție demnă și un prieten loial, și nu un copil mai mic care are nevoie de protecție. În acest articol veți găsi informații despre cele mai comune zece rase de câini de dimensiuni medii - fotografii cu nume, principalele caracteristici distinctive ale caracterului și alte informații utile care vă vor ajuta să faceți alegerea corectă..

Păstor australian

Păstor australian

Această rasă (numită și Aussie) are rădăcini americane și nu are nimic de-a face cu Australia..

Înălțime - 51-59 cm la un câine, la o cățea cu câțiva cm mai puțin, greutatea corporală în medie 25 kg (pentru o cățea, standardul permite de la 16 kg, la un câine - până la 32). Acești bărbați frumoși trăiesc în medie 12 ani, uneori până la 15 ani.

Culorile australiene sunt diverse, dar culorile principale sunt roșu și negru, orice altceva, așa cum se spune, „variații pe temă”: albastru-marmorat, roșu-marmorat, cu sau fără pete.

Păstor australian

Așa-numita „merle” (culoare neuniformă a aceleiași nuanțe pe diferite părți ale pielii), care în majoritatea raselor este o căsătorie, deoarece astfel de animale au de obicei anumite defecte ereditare, ciobanii australieni au voie.

Scopul principal al reproducerii acestei rase a fost de a ajuta la cultivare (uneori este încă numit „câinele păstorilor”), dar astăzi australienii sunt folosiți în primul rând ca tovarăși.

Important! Dacă aveți copii mici în casa dvs., australienii sunt cea mai bună opțiune. Le place să se joace cu bebelușii și sunt doar fericiți că pot fi utili..

De asemenea, australienii se disting prin capacitate și inițiativă excelente de învățare, ceea ce este esențial pentru un bun asistent de fermier. Cu toate acestea, atunci când alegeți un astfel de prieten pentru dvs., ar trebui să fiți gata să îi acordați cel puțin câteva ore de atenție pe zi, iar acest lucru înseamnă activități în aer liber, jogging, activități în aer liber etc. și să nu stați într-un apartament înfundat..

Bulldog englez

Bulldog englez

Una dintre cele mai faimoase și uitate nemeritat de rase de câini de dimensiuni medii, cu părul scurt. Creșterea sa variază între 31-40 cm și practic nu depinde de sex. Femelele cântăresc puțin mai puțin decât masculii, dar greutatea medie a unui animal adult este de la 18 la 25 kg.

Bulldogii au o durată de viață puțin mai scurtă decât câinii obișnuiți - nu mai mult de zece ani. Cea mai variată culoare este permisă - atât monocromatică (albă, roșie, roșie, roșie, dar nu neagră), cât și pestriță (tigrată), bicoloră (roșie cu albă) și așa-numitele „necazuri”, caracterizate printr-un cap negru sau bot împotriva unei tinte sau corp monocromatic.

Știați? Toată lumea cunoaște termenul „grip bulldog” (alias „mort”), ceea ce înseamnă abilitatea de a face ceva mult timp fără a renunța și fără a reduce eforturile. Această expresie înaripată are o legătură directă cu un buldog, care, lipindu-se de corpul unui dușman sau pradă, își strânge fălcile cu o forță atât de mare încât este aproape imposibil să le deschizi (până când câinele se calmează).

Buldogi - câini de luptă, care au fost folosite de britanici pentru o lungă perioadă de timp în luptele de câini și în momeala de tauri (de unde și numele rasei - „câine de taur”). Aspectul acestor câini este foarte caracteristic - un cap uriaș pe un trunchi îndesat înșelător și o maxilară inferioară proeminentă (așa-numitul „undershot”).

Bulldog englez

Și totuși, agresivitatea buldogilor englezi astăzi este mai degrabă un mit sau rezultatul unei educații necorespunzătoare (mai ales că atât lupta cu câini, cât și cu tauri în patria lor a fost interzisă de mult timp, iar creșterea animalelor se mișcă într-o direcție complet diferită).

Bulldog astăzi - eșantion de aristocrație engleză, calm și echanimitate, care pentru cineva poate părea lent și încăpățânat. Aceste animale sunt foarte atașate de proprietar și de membrii familiei sale și nu provoacă niciodată conflicte, deși, dacă este necesar, se pot ridica perfect pentru ei înșiși.

American Pit Bull Terrier

American Pit Bull Terrier

Acești câini au o înălțime de 50 cm, cântăresc între 15 și 30 kg și trăiesc în medie 12 ani (plus sau minus trei ani). Culoarea poate fi solidă (negru, alb, albastru, roșu, maro sau gri), în două culori sau tigrată.

Poate că nu există un câine despre care să se răspândească la fel de multe povești de groază ca despre un pit bull. Și, ca întotdeauna, animalul a primit notorietate complet nemeritat.

Important! Pitii sunt încă interzise în multe țări dezvoltate, deoarece sunt considerați arme reci. În multe state, întreținerea acestor câini, vorbind condiționat, este autorizată: viitorul proprietar trebuie să fie supus unui test oficial pentru stabilitatea psihologică, prin analogie cu cel care este necesar pentru a obține o armă de foc..

Astfel de precauții sunt pe deplin justificate, deoarece, fiind un câine de luptă, Pit Bull Terrier este incredibil de puternic și imun la durere și unde aceste calități vor fi îndreptate - să atace sau să apere - așa cum se spune, o întrebare adresată proprietarului.

American Pit Bull Terrier

Cu toate acestea, cu o educație adecvată într-o familie în care „conducătorul haitei” este o persoană, nu un animal, pitbul devine un prieten loial și devotat care își cunoaște bine puterea și îi controlează în mod clar utilizarea. Un astfel de câine nu se va grăbi niciodată asupra unui copil și nu va urmări pisica unui vecin, dar un intrus care se furișează în casa ta nu are nicio șansă.

Bull terrier

Bull terrier

Câine de luptă (specializare - luptă cu câini), un hibrid dintre Bulldog-ul englez descris mai sus și Old English White Terrier. Alte rase au participat, de asemenea, la reproducere, inclusiv dalmatul și câinele spaniol.

Știați? Cuvântul „taur”, care este prezent în titlu, este tradus din engleză ca „taur”. Acest lucru nu se datorează minunatului cap de „taur” al acestor animale, ci faptului că rasa a fost inițial crescută pentru a participa la astfel de jocuri sângeroase precum momeala taurului (și, în consecință, luptele de câini).

Înălțime 45-55 cm (la cățelele mai apropiate de fund, la masculii mai apropiați de limita superioară), greutatea corporală conform standardului european - 20-25 kg. Speranța de viață este de 11-14 ani. Cea mai obișnuită culoare este albul (sunt permise pete întunecate pe cap), opțiuni mai interesante sunt negru, tigrat, cu două și trei culori (negru, alb, roșu) și diverse variații ale acestor culori.

Multora nu le plac bull terrierii dispoziție agresivă și asemănarea externă cu un porc (celebra formă curbată în forma literei D a botului este cartea de vizită a rasei și este numită „fața în jos”, totuși, de fapt, aceste animale sunt apărători excelenți și prieteni loiali.

Bull terrier

La fel ca Bulldogii englezi, Bully au un prag de durere foarte mare și reacționează instantaneu la pericol, iar loialitatea față de proprietarul acestor animale este aproape nelimitată.

Important! Persoanele cu un caracter puternic și un grad ridicat de responsabilitate morală trebuie să aleagă un animal din această rasă, deoarece în mâini inepte și indiferente un astfel de gladiator poate deveni o sursă de pericol crescut pentru alții.

În plus, puterea enormă și energia energetică a bull terrier-ului necesită o eliberare constantă, așa că un astfel de prieten cu patru picioare trebuie tratat cu seriozitate..

Dalmată

Dalmată

Foarte frumoasă rasă de câine de dimensiuni medii, cu părul neted, bine cunoscută din desene animate despre o sută și un cățeluș potrivit.

Animalul este destul de înalt (un câine la greabăn poate ajunge la 61 cm, o cățea - cu 3-4 cm mai jos), dar slab: greutatea „fetelor” nu depășește 24 kg, masculii pot cântări până la 32 kg, dar limita inferioară poate fi normală. de două ori mai puțin. Speranța de viață este medie pentru câini, 10-13 ani. Culoare - pete negre caracteristice pe fond alb, totuși, există și o culoare ciocolată-piebald.

Dalmațian - câine, care au nevoie de mișcare constantă.

Știați? În cele mai vechi timpuri, câinii albi și negri frumoși alergau alături de o trăsură bogată, subliniind statutul și bogăția proprietarului său. Alergarea astăzi este o distracție preferată a acestor animale, astfel încât condițiile de viață într-un oraș de dimensiuni mici și chiar și atunci când proprietarii sunt la lucru tot timpul, este un adevărat chin pentru acest patruped activ.

Dar dacă îți plac activitățile în aer liber și alergi mult dimineața, prietenul tău reperat va fi fericit să te țină companie..

Dalmată

Aceste animale sunt foarte prietenos și comunicativ, iubesc copiii și se înțeleg bine cu animalele, principalul lucru este că câinele știe cine este proprietarul casei și are ocazia să-și dea energia inepuizabilă, altfel se va transforma dintr-un prieten într-un tiran și chinuit.

Labrador

Labrador

O rasă foarte la modă de câini de vânătoare de dimensiuni medii. Înălțimea la greabăn - 56-63 cm, greutatea - 29-36 kg. Frumusețile aurii trăiesc între 10 și 12 ani. Culoarea, în ciuda numelui rasei, poate avea mai multe nuanțe de crem - de la tonuri mai deschise la cele mai închise.

Important! Preluare în limba engleză înseamnă a extrage, găsi și servi. Retrieverul a fost crescut ca un asistent de vânător, a cărui sarcină era să găsească vânatul ucis și, respectând toate măsurile de precauție posibile, să-l livreze proprietarului.

Știind acest lucru, putem judeca cu ce animal avem de-a face. În plus față de mirosul excelent și aderența moale (spre deosebire de un bulldog sau bull terrier) a maxilarului, acești câini au un caracter moale și prietenos, dar au nevoie de muncă și mișcare constantă..

Retrieverul nu are deloc agresiune., prin urmare, nu ar trebui să vă îndreptați asupra acestei rase dacă aveți nevoie de un paznic (cu toate acestea, un Labrador poate bine să agite întreaga casă cu lătrat, simțind un străin și cel puțin în acest fel să prevină un pericol iminent).

Labrador

Retrieverii se bucură cu joacă cu copiii, dar, într-un acces de emoție și activitate excesivă, pot răni copilul, împingându-l cu toată greutatea lor considerabilă. Prin urmare, această rasă este slab potrivită ca bona, mai ales fără o pregătire adecvată..

Dar, ca ghid, recuperatorii sunt adesea și cu succes utilizați. De asemenea, parfumul excelent al acestor câini a fost folosit de polițiști și vameși pentru a căuta arme, droguri și alte obiecte interzise..

Collie

Collie

Collie, sau Scottish Shepherd, este unul dintre cei mai renumiți reprezentanți ai unui grup cu o caracteristică Botul vulpii.

Poate că nu toată lumea știe că acești câini nu sunt doar cu părul lung, cu care suntem obișnuiți cu toții, ci și cu părul scurt (totuși, uitându-vă la colie cu părul scurt, este greu de crezut că vedeți cea mai apropiată rudă a celebrului Lassie).

Câinii la greabăn ating 51-61 cm, greutatea unui animal adult este de 25-30 kg (la cățele limita inferioară este de 18 kg). Durata de viață a Collie - 12 - 15 ani.

Culoarea presupune pete albe obligatorii pe gât și piept, picioare și coadă. Adesea o „stea” albă împodobește botul. Tonul principal poate fi maro deschis, negru, marmură și mahon.

La fel ca Ciobanescul australian, Collie a fost crescut ca asistent de cioban.

Collie

Știați? Anterior, câinii ciobănești (din cuvântul „cioban”, cel care crește sau pășește oi) erau numiți toți câinii în slujba păstorilor. În engleză, cuvântul „păstor” are aceeași etimologie: pastor, unde oaia este o oaie, câinele este un câine. Desigur, astăzi este dificil să ne imaginăm un câine ciobanesc german în valoare de câteva sute de mii de dolari păzind o turmă de oi, dar în orice caz, când vine vorba de păstori, nu ne referim la câini de decor, ci de serviciu cu un scop foarte specific..

Poate că caracteristica principală a unui colie este loialitatea față de proprietar și dragostea față de familia sa. Astăzi este un tovarăș și o bonă minunată, dar un astfel de câine nu este potrivit pentru protecție, deoarece furia nu este deloc inerentă în el.

Samoyed Laika

Samoyed Laika

O rasă foarte veche de câini cu părul lung de până la 60 cm la greabăn și cu o greutate de până la 20 kg (băieți - până la 30 kg). Acești câini trăiesc între 12-13 ani. Culoarea este de obicei albă sau cremă, se găsește și alb cu urme de biscuiți.

Știați? Denumirea rasei este asociată nu cu obiceiul de a mânca în sine, ci cu samoiedii (sunt și samoyedi), popoare din nord care se ocupau cu creșterea vitelor și foloseau acești câini pentru conducere, paza turmei, vânătoare și chiar încălzirea locului de dormit..

Cuvântul cheie din această poveste este „nordic”. Samoyed - câine calm și echilibrat (alții nu merg în echipă), dar într-un apartament fierbinte și închis se vor simți inconfortabil.

Ca urmare a muncii de reproducere pe termen lung, câinele s-a adaptat bine pentru a trăi într-un climat cald, dar dacă te uiți la haina groasă și luxoasă, îți poți imagina cu ușurință cum ar fi proprietarul său să suporte o căldură de patruzeci de grade.

Husky siberian

Husky siberian

Un câine foarte la modă, cu ochi albaștri uimitor de adânci..

De fapt, ochii acestor câini pot fi, de asemenea, maronii și bicolori (maro și albastru), în timp ce crescătorii experimentați nu împărtășesc entuziasmul pentru huskii cu ochi albaștri, deoarece odată cu vârsta, această culoare își pierde strălucirea, devine departe de atât de atractivă pe cât părea.

Înălțimea câinelui este de 50-60 cm, greutatea este de la 15 la 28 kg, acești bărbați frumoși trăiesc 12-15 ani. Culoarea nu este limitată de standardul rasei și poate fi de la negru la alb, cu orice variație de culoare. Cele mai frecvente sunt huskies negru și alb și gri și alb..

O caracteristică distinctivă a husky-ului siberian este prietenia acestuia, iar acești câini tratează în mod egal pe toți oamenii, fără a distinge proprietarul ca un rang separat.

Important! Huskii au fost crescuți ca câini de sanie și oricine ar trebui să poată conduce echipa, motiv pentru care rasa are un atașament minim față de o anumită persoană și în mod surprinzător tolerează confortabil o schimbare de proprietar sau o îndepărtare îndelungată de el. Deci, dacă doriți să aveți un prieten fidel și devotat doar pentru dvs., opriți alegerea pentru o altă rasă..

Husky

Huskii sunt foarte activi și inteligenți, dar, după cum se spune, „în propriul lor stil”. Nu încercați să faceți o pază din husky: orice încercări de a insufla agresivitate acestor câini s-au încheiat cu tristețe, deoarece, așa cum s-a spus, inițial rasa a fost „ascuțită” pentru o loialitate completă față de orice persoană.

De asemenea, acești câini nu fac vânători. Husky va fi fericit să alerge după pradă, dar nu este deloc un fapt că, după ce a prins-o, ți-o va aduce. Într-un cuvânt, caracterul acestor câini are o specificitate foarte specifică, pe care trebuie să o cunoașteți și să nu cereți animalului că nu vă poate oferi.

Chow Chow

Chow Chow

Este imposibil să confundăm acești pui asemănători unui urs cu cineva. Câinele are o înălțime de 50 cm (femelele - de la 46 cm, masculii - până la 56 cm), greutatea - de la 20 la 30 kg (masculii sunt mai aproape de limita superioară, femelele - mai aproape de limita inferioară).

Durata de viață a unui chow-chow este de 12 ani, dar poate varia foarte mult într-o direcție sau alta (plus sau minus trei ani), în funcție de ereditate și condițiile de detenție.

Chow Chow vine în cinci culori - negru, albastru, cafeniu, bej și roșu..

Rasa are rădăcini chinezești și este foarte veche.

În ciuda stângăciei sale exterioare, Chow Chow - câini de pază excelenți. În același timp, câinele, așa cum se spune, este „pe cont propriu”: atunci când îi porunci câinelui, fii pregătit pentru faptul că animalul poate avea propria opinie cu privire la execuția sa, astfel încât capacitatea de antrenament nu este calitatea cu care se pot lăuda acești asiatici încăpățânați..

Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă deloc că câinele este lipsit de inteligență rapidă, ci pur și simplu consideră să sară pe picioarele din spate la primul clic sub demnitatea sa..

Reprezentanții acestei rase nu sunt la fel de activi ca majoritatea celor descriși mai sus, dar îngrijirea lor este asociată cu o altă problemă gravă - haina lungă și groasă, care trebuie să fie pieptănată mult timp în fiecare zi..

Chow Chow

Dacă nu sunteți gata să găsiți bucăți de blană peste tot în casă (iar Chow Chow varsă cel puțin de două ori pe an), ar trebui să optați pentru unul dintre câinii cu părul scurt de dimensiuni medii.

Ne-am familiarizat cu cei mai populari reprezentanți ai câinilor „clasei de mijloc” și am descris trăsăturile caracterului lor, care trebuie cunoscute de cei care au decis să aibă un prieten cu patru picioare. La urma urmei, dacă, atunci când alegeți un câine, sunteți ghidat doar de considerații de modă și atractivitate externă, atunci vă puteți confrunta cu o dezamăgire severă, iar animalul dvs. de companie va avea o viață nefericită de antipatie și neînțelegere, pe care animalul cu siguranță nu o merita.!

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cei mai populari câini de talie medie