Cele mai calme rase de câini

Rasa calmă a câinilor

Principalul criteriu la alegerea unui cățeluș va fi temperamentul animalului: comportament echilibrat, bunăvoință, jucăuș, neagresivitate, atitudine față de copii. În articol voi lua în considerare rasele de câini calme, dimensiunile, avantajele și dezavantajele caracterului lor, pentru care proprietar sunt potrivite.

Cea mai calmă rasă de câini

Mops

Prețul pentru un cățeluș pug va fi de 15.000-30.000 de ruble.

Animale mici, drăguțe și binevoitoare, înălțimea la greabăn 25-36 cm, greutatea de la 6 la 10 kg. Însoțitor loial, jucăuș, sociabil, devotat, nu prea activ, spun despre ei „un câine pentru leneși”. Mops nu este nevoie de activitate fizică activă, le place să se culce, să doarmă mai mult.

Calm, bun în temperament, dimensiuni reduse, fac din carlige cel mai popular câine pentru casă. Dezavantajul animalului de companie este neagră pe tot parcursul anului, care necesită îngrijire specială pentru blană. Potrivit proprietarilor fără experiență în manipularea animalelor, înțelegeți-vă bine cu copiii.

Mops
Mops

Labrador

Prețul unui cățeluș al unui golden retriever va fi de 25.000-60.000 de ruble.

Câinele este de dimensiuni mari, înălțimea la greabăn este de 51-61 cm, greutatea este de la 26 la 41,5 kg. Prin natura lor, Goldens sunt activi, prietenoși, întotdeauna gata de joc, duri, inteligenți, neagresivi, loiali. Minus: îngrijirea temeinică a stratului în timpul perioadei de vărsare (de 2 ori pe an).

Animalul are nevoie de activitate fizică activă, deci nu este potrivit pentru persoanele care nu au timp pentru asta. De aur pot fi începute de un începător, sunt ușor de antrenat, se înțeleg cu copiii, se îngrijesc.

Labrador
Labrador

Cavalier King Charles Spaniel

Prețul unui cățeluș Cavalier King Charles Spaniel va fi de 25.000-45.000 de ruble.

De dimensiuni mici, înălțime la greabăn 25-30 cm, greutate de la 4 la 8 kg. Calm în caracter, blând, afectuos, prietenos. Cavalier King Charles spanielii nu au nevoie de multă activitate fizică, sunt ușor de îngrijit, ceea ce le face o rasă populară de familie.

Potrivit pentru o familie tânără cu copii și luminează singurătatea persoanelor în vârstă.
Cavalier King Charles Spaniel
Cavalier King Charles Spaniel

Bulldog englez

Rasa medie, înălțime la greabăn 31-40 cm, greutate de la 22 la 25 kg. Calm, loial familiei, se înțelege cu copiii, câine inteligent.

Prețul pentru un cățeluș Bulldog englez va fi de 15.000-45.000 de ruble.

Unii numesc Buldogii Englezi „leneși” din cauza executării lente a comenzilor, dar această rasă preferă să o gândească cu atenție și abia apoi o face. Sunt activi și au nevoie de mișcare. Socializarea și antrenamentul sunt foarte importante pentru acest animal, altfel este posibilă agresiunea față de alte specii de animale..

Bulldog englez aparține raselor dominante, trebuie întotdeauna să arate cine este responsabil în casă. Foarte nevoie de atenția proprietarului, nu este potrivit pentru cei care nu au timp pentru un câine.

Bulldog englez
Bulldog englez

Shar Pei

Prețul unui cățeluș va fi de 20.000-40.000 de ruble.

Rasă mare, înălțime la greabăn 46-51 cm, greutate corporală de la 18 la 25 kg. Shar Pei sunt deștepți, capricioși, sociabili, independenți, ascultători, loiali, calmi. Sunt atenți la străini, de aceea socializarea timpurie în societate este importantă.

Ca buldogii englezi, Shar Pei înclinat spre dominare, așa că trebuie să arăți la timp cine este șeful. Potrivit pentru proprietarii experimentați, încrezători în sine, cu un caracter puternic. Copiii sunt tratați bine numai dacă au crescut împreună.

Shar Pei
Shar Pei

Basset Hound

Prețul pentru un cățeluș va fi de 25.000-45.000 de ruble.

Câine de talie medie, înălțime la greabăn 33-38 cm, greutate 18-27 kg. Caini Basset docile, sociabile, inteligente, loiale, dar în același timp lente și încăpățânate animale. Minus: greu de dresat, dacă câinele nu are chef să facă exercițiul, este puțin probabil ca proprietarul să îl realizeze.

Rasa rezistentă la stres, poate prelua conducerea în familie.

Bassetts sunt potrivite pentru oameni răbdători, încrezători, crescători de câini experimentați.

Basset Hound
Basset Hound

Sfântul Bernard

Prețul unui cățeluș va fi de 15.000-45.000 de ruble.

Câine mare, înălțime la greabăn 61-70 cm, greutate corporală de la 50 la 91. Sfântul Bernard cu caracter flegmatic, loial proprietarului, inteligent, urmează perfect comenzile, au nevoie de o comunicare constantă.

Înțelegeți-vă bine cu copiii, potrivit pentru proprietarii fără experiență în creșterea câinilor. Dimensiunea mare a câinelui necesită anumite abilități în antrenarea și socializarea animalului.

Sfântul Bernard
Sfântul Bernard

Newfoundland

Prețul unui cățeluș din Newfoundland va fi de 35.000-50.000 de ruble.

Câine de dimensiuni mari, înălțime la greabăn 63-74 cm, greutate corporală de la 45 la 68 kg. Newfoundlands amabil, echilibrat, inteligent, ascultător, devotat familiei, puternic, curajos. Nu e de mirare că și-au găsit aplicația în rolul salvatorilor, la cel mai mic semn că se grăbesc să ajute înecarea oamenilor.

Potrivit pentru proprietarii și începătorii experimentați. Un dezavantaj semnificativ este dimensiunea animalului, dar docilitatea caracterului ajută la antrenarea rapidă a câinelui și menținerea acestuia sub control. Neagresiv, înțelegeți bine cu alte animale de companie, iubiți și îngrijiți copiii.

Newfoundland
Newfoundland

Câine de munte Bernez

Câinele este mare, înălțimea la greabăn este de 58-71 cm, greutatea este de la 36 la 50 kg.

Prețul unui cățeluș Bernese Mountain Dog va fi de 25.000 - 50.000 de ruble.

Câinele de munte Bernez este calm, cuminte, devotat familiei sale, necesită atenția proprietarului, are instincte de păstor.

Greu de învățat, va fi nevoie de răbdare și ceva timp pentru a avea succes.

Înțelegeți-vă cu copiii și controlați-vă toate acțiunile, potrivite pentru proprietarii de câini fără experiență, înțelegeți-vă cu alte tipuri de animale.

Câine de munte Bernez
Câine de munte Bernez

Alaska Kli-Kai

Alaska Kli-Kai sau mini huskies sunt de trei tipuri:

  • jucărie, înălțime de până la 34 cm, greutate de până la 4,1 kg;
  • mini, înălțime 33-38 cm, greutate de la 4,5 la 6,8 kg;
  • standard 38-43 cm, greutate de la 7,3 la 10 kg.
Rasa este rară, deci prețul unui cățeluș Alakian Kli-kai va fi de 50.000 de ruble.

Prin natură, câini liniștiți, tăcuți, amabili, afectuoși, jucăuși, loiali, ceea ce îi deosebește foarte mult de husky. Pentru a latra, preferă melodii melodice persistente.

Se înțeleg cu copiii, pot fi lăsați ca dădacă, ea va avea grijă întotdeauna de copil. Străinii sunt neîncrezători, potriviți pentru proprietarii neexperimentați.

Alakian Kli-Kai
Alakian Kli-Kai

Cum să te comporti cu proprietarul, astfel încât animalul de companie să rămână calm

Orice rasă are nevoie de atenția proprietarului. Pentru ca animalul tău de companie să fie calm, trebuie îndeplinite următoarele condiții pentru conținutul său:

  • socializarea în societate a oamenilor și animalelor;
  • educație și formare adecvată;
  • încurajarea comportamentului pozitiv al animalelor de companie;
  • dieta echilibrata;
  • proceduri de igienă și îngrijire;
  • plimbări și mișcare;
  • atenție și comunicare cu animalul.

Cainii calmi la temperament sunt potriviti pentru orice familie, pentru a creste un animal de companie adecvat, are nevoie de educatie si socializare. Chiar și un animal liniștit și blând poate crește un monstru, astfel încât manipularea și responsabilitatea corespunzătoare sunt cheia succesului..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cele mai calme rase de câini