7 Motive pentru care un câine latră, ce trebuie să faceți - sfaturi pentru manipularea câinilor

7 motive pentru care un câine latră, ce trebuie să faceți - sfaturi pentru manipularea câinilor

În acest articol, voi acoperi motivele obișnuite pentru care un câine latră. Mulți proprietari sunt îngrijorați de comportamentul neliniștit al animalului de companie acasă și pe stradă. Vă voi spune cum să rezolvați această problemă și să vă înțărcați animalul de companie să latre tare în apartament, sfatul unui manipulator de câini. Și, de asemenea, voi da principalele greșeli ale proprietarilor care le fac în procesul de creștere a unui câine sau a unui catel latrat.

Motive pentru care lătră câinele

Contrar miturilor, tetrapodele comunică între ele prin alte sunete, de exemplu, urlet, mârâit sau scâncet.

Lătratul este mai mult un limbaj de comunicare între un animal de companie și o persoană..

Prin urmare, există multe motive și motive pentru a vorbi la rând..

Aproape de pericol

Animalul de companie poate latra dacă simte o amenințare în direcția sa sau în direcția proprietarului. În plus, câinele avertizează și asupra atacului său dacă pericolul nu se retrage. Un semn clar că câinele vrea să dea o lecție infractorului este un rânjet. Se întâmplă ca un animal de companie să fie îngrijorat de orice foșnet din casă. În acest caz, este mai bine să nu certăm câinele, ci să ne liniștim, pentru a arăta că nu există pericol.

7 motive pentru care un câine latră, ce trebuie să faceți - sfaturi pentru manipularea câinilor
Evitați situațiile de lătrat

Maestre, sunt aici

Coada de cal va atrage cu siguranță atenția asupra sa prin lătrat dacă proprietarul ignoră jocurile și se plimba cu animalul de companie.

Oboseala după muncă nu este un motiv pentru a uita de prietenul tău fidel și de responsabilitățile tale față de el. Comanda fu în acest caz este un ajutor nepotrivit, deoarece, cel mai probabil, lătratul nu se va opri, ci va câștiga doar impuls. Animalul necesită astfel îngrijire și atenție din partea proprietarului. Dacă o persoană nu își satisface nevoile, atunci câinele poate fi jignit.

Frică

Unii câini latră la obiecte necunoscute sau neobișnuite, chiar dacă sunt înconjurați de împrejurimi neobișnuite.

Lătratul - o expresie a emoției și fricii.

Animalul încearcă să se protejeze de o posibilă amenințare. Pentru aceasta, animalul de companie nu este certat. Trebuie să vorbești cu animalul tău de companie, calmează-l.

7 motive pentru care un câine latră, ce trebuie să faceți - sfaturi pentru manipularea câinilor
Nu puteți reacționa la lătrat, deoarece animalul de companie este flatat de orice atenție

Educație proastă

Unii proprietari preferă să îndeplinească toate capriciile celor patru picioare. Câinele se obișnuiește cu o astfel de atitudine și, de îndată ce va avea nevoie din nou de ceva, va lătra în toată casa. Dacă câinele nu primește lătratul dorit, acesta va dura foarte mult timp, iar proprietarul nu va putea face nimic în acest sens. Pentru a evita atitudinea consumatorului, animalul de companie trebuie crescut: arătați cine este responsabil în casă, învățați cum să executați comenzile, treci okd.

Stare de spirit jucăuș

Animalul de companie poate să latre și să mârâie în timp ce se joacă. Așa că își demonstrează buna dispoziție și îi place. Cei mai mulți proprietari sunt îngrijorați când câinele latră tare și adesea acasă și nu poate trece calm pe lângă trecători în timpul unei plimbări. Pe stradă, toate situațiile de mai sus pot fi motivele. Și acasă, animalul de companie este cel mai adesea umplut cu lătrat din următoarele motive:

7 motive pentru care un câine latră, ce trebuie să faceți - sfaturi pentru manipularea câinilor
Jocul este cea mai adecvată manifestare acceptabilă pentru un animal de companie bine crescut.

Semnalizare

Un favorit latră atunci când vrea să anunțe proprietarul despre ceva sau să răspundă la un sunet brusc.

Sunetul soneriei, zgomotul vaselor, vuietul motorului în afara ferestrei - totul poate fi însoțit de lătrat.

Singurătate

Proprietarul nu este în stare să fie în mod constant lângă animalul de companie. Nu toți câinii sunt pregătiți să se despartă de o persoană. Așadar, când sunt singuri acasă, dau concerte vecinilor lor..

Singurătatea dezvoltă adesea tulburări psihice.

Cum să oprești un câine să latre într-un apartament

Când câinele se comportă tare acasă, proprietarii au disconfort. Mai ales dacă câinele interferează cu somnul noaptea sau tulbură liniștea copiilor care dorm în timpul zilei. În acest caz, trebuie să luați măsuri și să vă înțărcați animalul de companie din lătratul acasă fără un motiv întemeiat. Înainte de a crește un câine, trebuie să aflați de ce este îngrijorat animalul de companie, la ce reacționează lătrând.

7 motive pentru care un câine latră, ce trebuie să faceți - sfaturi pentru manipularea câinilor
Puteți crește un câine numai într-o stare calmă, fără a arăta emoționalitate inutilă

De exemplu, dacă motivul lătrat este reacția la sonerie, atunci puteți face sursa de zgomot mai liniștită sau o puteți opri. Acest lucru nu va eradica esența problemei, dar va elimina unul dintre factorii enervanți și va preveni un posibil atac..

O altă modalitate este de a învăța câinele să comande - în liniște..

Cum să o facă? De exemplu, dezvoltați un reflex la un animal de companie la sunete care îl deranjează adesea (același sunet). Puteți să le înregistrați pe un dictafon, apoi să porniți câinele și să îi spuneți „în liniște”. De îndată ce animalul de companie se liniștește, proprietarul ar trebui să-l mângâie, să-l laude și să-i ofere un tratament. Sau puteți folosi o sticlă cu spray. Dacă coada de cal latră, comandă - iho. Dacă este ignorat, stropiți cu apă.

Singurătatea este, de asemenea, un teren propice pentru comportamentul neliniștit al câinilor..

Pentru ca prietenul shaggy să nu se plictisească, fiind singur acasă, proprietarul trebuie să se uite în magazinul de animale de companie și să cumpere diferite jucării. Și înainte de a pleca de acasă, este mai bine să umblați cu câinele. Deci, animalul de companie fie va dormi liniștit toată ziua, fie va lua jucării..

Cum să nu mai lătrăm pe trecători pe stradă

O metodă de distragere a atenției funcționează pe stradă. Câinele mușcă fiecare trecător - își îndreaptă atenția asupra obiectelor mai importante. Un animal de companie, un Yorkie sau un Spitz pot fi tentați în acest moment cu o delicatese sau o jucărie. Fă-ți animalul să sară sau aleargă după ei. Câinele va fi ocupat cu tine și cu jocul, iar trecătorii nu îl vor deranja prea mult.

Hrăniți-l delicios înainte de a lăsa coada, altfel va percepe prezentul ca o recompensă pentru comportamentul zgomotos.
7 motive pentru care un câine latră, ce trebuie să faceți - sfaturi pentru manipularea câinilor
Când cumpărați un câine, merită să luați în considerare faptul că, în majoritatea cazurilor, aceste animale sunt puternice

Erori la instruire și sfaturi pentru manipulatorii de câini

Principala regulă este să ai răbdare..

Dar nu toată lumea este pregătită să o urmeze, așa că fac unele greșeli..

  • Ţipăt. Problema nu poate fi rezolvată dacă proprietarul însuși se comportă la fel de tare ca și câinele.
  • Educația stării de spirit. Animalul de companie va înceta să latre constant dacă o crești și te antrenezi în fiecare zi.
  • Tratament crud. Va strica relațiile bune..
  • Ignorând cauza lătratului. Nu întotdeauna prietenul cu coadă latră fără un motiv întemeiat. Laem el avertizează și despre important.
  • Depunere câinelui. Încurajarea nesfârșită a fiarei cu coadă îl va strica și va lătră de fiecare dată când își dorește ceva..
Creșterea unui prieten shaggy este un proces interesant care necesită răbdare și atenție constantă pentru animalul de companie..

Înainte de a începe să-i înțelegeți prostul obicei, trebuie să aflați motivele comportamentului zgomotos. Sunt mereu acolo. Unele motive perturbă calmul obișnuit în casă și aduc disconfort. Apoi, animalul de companie trebuie înțărcat din obiceiul zgomotos inutil. În alte cazuri, câinele îl avertizează pe proprietar cu privire la pericol. Prin urmare, a face ca câinele să tacă nu este întotdeauna corect..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » 7 Motive pentru care un câine latră, ce trebuie să faceți - sfaturi pentru manipularea câinilor