American hairless terrier: caracteristici ale rasei

Caracteristica rasei câinilorDestul de des, persoanele care doresc să aibă un animal de companie nu pot face acest lucru din cauza faptului că sunt alergice la părul animalelor. Dar există o rasă grozavă care vă va ajuta să vă îndepliniți visul fără consecințe asupra sănătății. Acesta este un Terrier american fără păr. Nu există păr pe corpul acestui minunat câine, cu excepția smocului, unde părul vellus abia se observă..

American Hairless Terrier: caracteristici ale rasei

O rasă uimitoare - Terrierul fără păr american, ideal pentru persoanele alergice la părul animalelor. Câinele chel este un descendent al unui Rat Terrier care anterior a fost vânător și a slujit cu fidelitate stăpânului său.

Terrierul fără păr are o culoare solidă. Câinii cu pete contrastante sunt rare. Aceste pete pot crește în dimensiune, în funcție de vârstă. Umbra se poate schimba, de asemenea. Acest lucru se întâmplă din cauza expunerii la razele solare, care ulterior cresc pigmentul..

Reprezentanții acestei rase următoarele caracteristici sunt caracteristice:

 • Culoarea părului și tipul terrierilor fără părDezvoltarea musculaturii.
 • Piept adânc.
 • Curea de umăr puternică.
 • Gâtul lung care se strânge spre cap.
 • Picioarele din spate.
 • Picioarele din față drepte.
 • Capul este convex.

Creșterea animalului este de până la patruzeci și cinci de centimetri. Greutatea sa variază de la trei la șase kilograme. Există delimitări clare conform standardelor care permit profesioniștilor să determine raportul dintre un câine și o rasă pură..

Soiurile Terrierului American Hairless

Astăzi există două soiuri de Terrier american fără păr. Fiecare dintre soiuri are diferențe majore în piele..

 1. Puii din prima varietate apar cu un strat moale minim. Dispare până în a opta săptămână de viață a câinelui. Un câine adult are păr pe corp. Se află pe perciuni, bărbie sau sprâncene. Un terrier poate avea fire de păr vizibile pe corp, ceea ce este considerat acceptabil pentru un câine de rasă cu pedigree. Husa este moale la atingere. Când este stresat, câinele poate produce multă transpirație, care iese prin piele..
 2. Puii din al doilea soi au un strat dens și neted. Se află pe perle. Culoarea poate fi albă, pestriță sau zimțată. Acest soi se caracterizează prin prezența petelor. În acest caz, dimensiunea poate fi oricare. Locația petelor nu contează, dar petele ar trebui să fie albe..

Terrierul american fără păr nu este recunoscut astăzi la nivel internațional. Rasa este certificată în Slovacia, Ucraina, Republica Cehă și Rusia. Conform statisticilor, majoritatea crescătorilor de terrier se află în Europa și Japonia..

Cerințe pentru specia Terrierului fără păr american

Pentru câinii din această rasă musculatura bine dezvoltată este caracteristică. Au o centură puternică de umăr și un gât lung. Această rasă este una dintre puținele cu proporții ideale de lungime și înălțime a corpului. Conform standardului internațional, Terrierul fără păr trebuie să îndeplinească următoarele cerințe.

 1. Cum se hrănesc terrierii fără părCapul câinelui trebuie să fie proporțional cu corpul. Craniul ar trebui să semene cu o pană, iar botul ar trebui să fie convex..
 2. Fălcile animalului trebuie să fie dezvoltate muscular..
 3. Buzele ar trebui să se potrivească perfect cu baza botului.
 4. Nasul trebuie să fie negru sau maro..
 5. Ochii ar trebui să fie așezați oblic și bine depărtați unul de celălalt. Globul ocular ar trebui să fie de dimensiuni medii. Pleoapele trebuie pigmentate cu nasul.
 6. Urechile câinelui trebuie să fie de formă triunghiulară și situate de-a lungul marginii craniului. Rasa are urechi erecte, dar există specimene când urechile atârnă de cartilaj.
 7. Gâtul terrierului este drept, dar lung. Ar trebui să existe o tranziție lină de la gât la spate.
 8. Picioarele din față ar trebui să fie dezvoltate în mod egal cu umerii. Omoplații câinelui ar trebui să fie trase înapoi într-un unghi.
 9. Picioarele posterioare ar trebui să aibă aceeași lungime ca și coapsele și tibiile..
 10. Spatele câinelui trebuie să fie plat și puternic. Coaste trebuie să fie bine definite.
 11. Picioarele sunt în formă ovală, iar coada este o bază groasă care se învârte spre capăt.
 12. Pentru terieri, este posibilă orice culoare și orice paletă de piele. Animalele de companie pot avea o culoare solidă cu pete sau complet alb.
 13. O caracteristică distinctivă a acestei rase este ușurința, agilitatea și puterea sa. Fiecare mișcare a câinelui trebuie să fie naturală și netedă..

Personalitate americană fără păr Terrier

Cum arată un câine American Hairless Terrier?Terrierul fără păr american poate fi caracterizat într-un singur cuvânt - însoțitor. Rasa are o minte dezvoltată. Sunt energici și activi.. În același timp, terrierul cedează instruire și caută să-i placă proprietarului în toate. Animalele sunt deschise și întotdeauna gata să comunice. O caracteristică distinctivă a terrierului este că puteți crește un câine din acesta, ceea ce este necesar pentru o familie..

Instinctele de animale se pot manifesta încă de la naștere. Terrierii sunt clasificați ca câini de vânătoare. Prin urmare, sunt neînfricați și loiali. Ei apără cu zel casa și proprietarii. Terrierul nu poate fi numit un câine agresiv. El poate arăta furie doar în situații periculoase..

Astăzi, terrierii nu sunt folosiți pentru vânătoare.. Pielea lor nu este adaptată să stea mult timp la soare. Dar, în calitate de partener fidel al familiei, această rasă este ideală.

Trebuie remarcat faptul că Terrierul fără păr recunoaște un singur proprietar. Prin urmare, printre toți membrii familiei, el îl va recunoaște doar pe cel principal. Dacă ai copii în familia ta, atunci nu vei găsi o bona mai bună pentru bebelușul tău. Terrierul fără păr găsește perfect un limbaj comun cu copiii de orice vârstă. Poate să acorde atenție copiilor ore întregi. Nu este recomandat să lăsați un animal de companie acasă. Va fi supărat și plictisit..

Din moment ce un câine din această rasă este destul de sociabil, apoi găsește un limbaj comun cu alte animale. Spre deosebire de multe alte rase de câini, ea poate adopta cu ușurință un nou animal în familia sa. Principalul lucru este că terrierul chel este un câine loial. Poate chiar să se deranjeze cu atenția ei.

Puteți lua un animal de companie în apartament. Dar este demn de remarcat faptul că cel mai bine este să-l păstrați într-o țară sau o casă privată. Plimbările lungi cu această rasă de câini sunt pur și simplu inevitabile. O caracteristică distinctivă a câinelui este loialitatea și amabilitatea față de străini. Câinele este întotdeauna prietenos. Este posibil să nu fie potrivită ca paznic.

Sănătate Terrier fără păr

Descrierea câinilor Terrier fără părNu există încă date despre bolile genetice ale rasei tinere. Terrierii sunt de lungă durată. Durata lor medie de viață poate fi de până la cincisprezece ani. Singurul punct slab al animalului este pielea.. Prin urmare, în sezonul estival trebuie să protejați pielea câinelui de lumina directă a soarelui. Și în sezonul de iarnă, este recomandat să purtați mai multe haine..

În plus, terrierii suferă adesea de următoarele boli:

 • Tractul gastro-intestinal, cum ar fi gastrita și enterita.
 • În plus, câinele poate fi bolnav de hepatită, adenovirus sau stafilococ.

Dar, în general, câinii au un sistem imunitar puternic..

Caracteristici ale îngrijirii unui Terrier american gol

Există anumite reguli care ar trebui respectate pentru ca un câine să trăiască mulți ani..

În primul rând, îngrijirea pielii. Pielea acestei rase trebuie ștearsă din când în când. O atenție deosebită este acordată produselor cosmetice pentru câini. Deoarece terrierul suferă de erupții alergice, șamponul ar trebui să fie natural. Se recomandă să vă scăldați animalul de companie de mai multe ori pe săptămână. Ștergeți-vă pielea în fiecare zi.

În al doilea rând, trebuie să urmăriți dinții animalului de companie. În ciuda faptului că terrierii au dinți și maxilare puternice, gingiile lor se pot inflama. De îndată ce se constată simptome de inflamație, se recomandă să consultați imediat un medic..

În al treilea rând, aveți nevoie de îngrijire constantă pentru urechi și ochi. Ștergeți-le de mai multe ori pe săptămână.

În al patrulea rând, câinele trebuie să ia o dietă. Mâncarea prăjită, înăbușită nu este permisă. Dieta ar trebui să fie dominată de carne slabă. Terrierii adoră produsele lactate, dar le oferă cu moderație. Se recomandă să le dați ouă fierte câinilor de două ori pe săptămână. Dar se recomandă și hrănirea câinilor cu hrană uscată.

În al cincilea rând, ai grijă de gheare. Ghearele trebuie tăiate o dată la patru luni. Dar nu trebuie să le tăiați complet. În timpul plimbării, câinele va măcina unele dintre unghii. Câinii care sunt prea activi nu au nevoie de tăiere.

În al șaselea rând, Terrierul fără păr este câinele ideal ca prim animal de companie. Îi va face pe plac proprietarului, ascultă-l. Dar, înainte de a oferi antrenament câinelui, este recomandat să-l educați mai întâi calm și afectuos.

Cum să alegi un cățeluș American Terrier fără păr?

Caracteristicile raseiÎnainte de a lua un câine, trebuie să studiați în detaliu cum să alegeți cățelul potrivit cu un pedigree. Primul lucru de știut este cum se nasc puii. Pot fi moi sau cu părul scurt. După opt săptămâni, părul cade și crește la loc. Cosurile se pot forma chiar și în acest loc. Trebuie remarcat faptul că acest lucru este normal. Cu toate acestea, merită să acordați atenție pentru ca după aceea coșurile să nu se dovedească a fi erupții alergice. Se recomandă ca un câine adult să fie luat în familie numai dacă sunteți sigur că terrierul este suficient de socializat.

În exterior, câinele trebuie să îndeplinească standardele rasei, care au fost descrise mai sus. De asemenea, vă recomandăm să acordați atenție localizării urechilor. Nu trebuie întoarse spre interior. Și ar trebui să acordați atenție și dinților, aceștia ar trebui să fie albi și mari. Un câine cu dinții maronii nu trebuie luat. Această nuanță de culoare pe dinți poate indica prezența tartrului..

Cum să hrănești un American Terrier fără păr?

Pentru ca un câine să crească sănătos, este deosebit de important să îi oferi o alimentație bună. Merită să acordăm atenție faptului că vânătorilor ar trebui să li se servească 60% din carne într-o singură porție. De fiecare dată când trebuie să adăugați nu mai mult de 25% din legume sau cereale fierte.

Un câine adult poate fi hrănit cu produse lactate. Dar puii sub vârsta de șase luni nu ar trebui hrăniți niciodată cu produse lactate.. Mărimea porției trebuie să îl calculezi singur, totul va depinde de costurile energetice din ziua câinelui.

Instruire și educație

Terrierul este unul dintre câinii ascultători. Ea arată cu toată apariția că merită să fie lăudată de proprietar. Metoda parentală pentru acest animal de companie se poate baza pe un morcov și un băț..

Proprietarul trebuie să înțeleagă independent ce metodă de educație va folosi. Cel mai bine este să începi să educi încă din primele săptămâni de viață, iar cel mai important lucru este să infuzezi un câine în echipă și să socializezi în societate..

Pro și dezavantaje ale Terrierului fără păr american

Știi cum să alegi un câine, ce ar trebui să fie și ce caracteristici ar trebui să aibă. Mai rămâne un singur lucru - acesta este acela de a face bilanț și de a cântări avantajele și dezavantajele. Avantajele rasei includ:

 • Reguli de îngrijire a terrieruluiNu există reacții alergice la om la un animal de companie.
 • Personaj afectuos și jucăuș.
 • Ideal pentru familiile cu copii.
 • Dimensiunea compactă a câinelui, vă permite să țineți animalul în apartament.
 • Capabil să învețe și să se antreneze.

Ar trebui atribuite dezavantajele rasei.

 • Pielea terrierului este prea delicată, ceea ce trebuie protejat constant.
 • Îngrijire permanentă a pielii, inclusiv măști și scăldat.
 • Ar trebui să purtați întotdeauna apă oxigenată pentru a evita zgârieturile și rănile pe care le poate avea câinele..

În toate celelalte privințe, câinele este un animal de companie ideal atât pentru o singură persoană, cât și pentru o familie. Câine de dimensiuni mici, fără pretenții în mâncare și jocuri. Americanul afectuos și jucăuș gol este capabil să se îndrăgostească de fiecare persoană. Terrierul poate deveni un excelent și devotat partener de viață!

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » American hairless terrier: caracteristici ale rasei