Husky din alaska

Alaskan Husky este un câine foarte inteligent, dar capricios. Excelent antrenabil. Învățarea este suficient de ușoară, dar are întotdeauna propria opinie și poate să nu execute comenzi dacă nu le consideră necesare. Dresarea acestor câini va necesita o mare răbdare, o persistență moderată și, desigur, o înțelegere din partea proprietarului. Locul de naștere al acestei rase este America de Nord.

Un fapt interesant - huskii din Alaska dezvoltă o viteză mare, chiar și în spații deschise acoperite de zăpadă..

Unii istorici cred că deja în secolul al XV-lea, acești câini erau folosiți ca câini de sanie, iar strămoșii lor erau lupul, husky și setter irlandez, iată o combinație atât de interesantă. Dacă cineva spune că nu există o astfel de rasă, va avea dreptate în legătură cu ceva. Până în prezent, Federația Sledding și American Kennel Club nu disting husky-ul din Alaska ca o rasă separată. Acesta este un mestizo nerecunoscut. Apropo, cel mai scump dintre toți câinii din grupurile mestizo. La curse internaționale, este obișnuit să se numească husky din Alaska oricărei rase care nu este nordică sau care nu este înregistrată în FCI.

Caracteristicile aspectului

Reprezentanții diferitelor rase sunt implicați în nașterea husky-ului din Alaska. Câinii unici s-au născut nu numai mulțumită lupului, Irish Setter și Laika, așa cum am menționat deja, ci și păstorului german, Border Collie și altor rase. Inițial, această rasă a fost crescută special pentru curse, astfel încât aspectul său nu a fost acordat atenție. Când l-au creat, s-au concentrat în principal pe un câine de țară simplu, folosit pentru sanie în Alaska și Canada..

Greutatea masculilor din rasa husky este în medie de 21-25 kg, femelele sunt puțin mai mici - aproximativ 17-19 kg. La greabăn, înălțimea câinilor poate ajunge de la 58 la 66 cm. Pielea lor poate fi fie de o singură culoare - maro, roșu, gri, alb sau negru, fie orbitor cu diferite nuanțe. Haina lui Husky este aspră și dură la atingere, ceea ce este izbitor în comparație cu substratul moale și dens. Câinii se disting prin sănătate bună și mușchi bine dezvoltați. Corpul subțire cu pieptul larg este izbitor în flexibilitate. Ochii Husky-ului din Alaska sunt de obicei căprui, ceea ce îi deosebește de Husky-ul siberian, care are ochii albaștri. În plus, câinii din Alaska sunt mai mari și mai puternici decât huskii siberieni..

Tablou psihologic

Huskii din Alaska nu încetează niciodată să uimească. Sunt incredibil de rezistente, rapide, energice și bune. Ieșire și activă. Nu suportă singurătatea și sunt predispuși la vagabondaj. Probabil în acest fel, încercând să vă satisfac toate nevoile de comunicare. Au nevoie de o atenție constantă. Coabitarea cu alte animale de obicei nu cauzează probleme, mai ales dacă au crescut împreună. Huskii din Alaska sunt foarte prietenoși, iar pisicile suferă adesea de acest lucru. Atent la copii.

Huskii sunt atât de afectuoși față de oameni, încât nu sunt capabili să facă rău chiar și pentru a proteja proprietarul. Orice încercare de a transforma un câine în „paznic” va fi sortită eșecului, deoarece aceste animale încearcă să se împrietenească cu absolut toate viețuitoarele..

Husky poate ataca o persoană numai din cauza iubirii. Acești câini sunt mândri și independenți și, pentru a-i supune, va trebui să arăți o anumită dexteritate a minții. Husky-ul din Alaska poate fi adesea încăpățânat, este dificil să-l convingi să îndeplinească unele comenzi și, pentru a-și atinge scopul, proprietarul trebuie să fie decisiv și strict. Creșterea unui câine, trebuie să îl ții constant ocupat, altfel va începe să joace farse.

Huskii sunt foarte sociabili și vociferi. Această trăsătură îi face să nu fie foarte buni vecini. Singura soluție ar fi educația și formarea. După cum am spus, acești câini nu pot fi singuri. Și dacă nu vă puteți ține compania animalelor de companie pentru întreaga zi, atunci este în interesul dumneavoastră să țineți doi câini. Un husky plictisit va urla și, nefiind confortabil, va distruge tot ce este în jur. Aceștia sunt câinii drăguți, sociabili și energici..

Husky din Alaska: preț, de unde să cumpăr

În Rusia, nu există atât de mulți cunoscători ai rasei, ceea ce nu se poate spune despre iubitorii de câini străini. După monitorizarea avizierelor americane, a fost posibil să aflăm că prețul unui husky din Alaska începe de la 175 USD. Costul mediu al animalelor a fost de 500 de dolari, iar liderul categoriei de preț a fost un anumit câine - Bruno. Pentru a cumpăra un husky din Alaska, Bruno va trebui să achite 1.500 de dolari.

Acestea sunt studiile privind prețurile și oportunitățile de cumpărături.

Apropo, dacă sunteți interesat de rasa Husky din Alaska, puteți cumpăra un câine folosind orice buletin străin. Mulți crescători iau în considerare livrarea, așa că tot ce aveți nevoie este cunoașterea de bază a limbii engleze și nuanțele procedurii de cumpărare și vânzare a puiilor Alaska Husky în străinătate și livrarea lor ulterioară..

Întreținere și îngrijire

Conținutul înseamnă libertate. Această rasă nu poate fi numită „apartament”. Dar dacă vrei cu adevărat să o ții la etajul 9, va trebui să îi oferi câinelui activitatea fizică necesară. Iubitorii de ciclism sau jogging-ul zilnic nu pot găsi un tovarăș mai bun. La fel ca toți câinii husky, au nevoie de mult spațiu liber. Acești câini sunt o mică fântână de energie care încarcă pe toți cei din jur cu pozitiv. Sunt gata să joace, să alerge și să se joace toată ziua. Înțelegi că este destul de dificil să ții un câine cu un astfel de caracter într-un apartament..

Huskyul neliniștit, după un an de ședere într-un apartament fără a ieși, va răsturna totul în el. Obiectele din el, mobilier - totul va fi roșit sau rupt. Pentru a reține temperamentul furios al câinelui, este necesar să-l plimbi timp de 4 ore în fiecare zi, iar pe o bandă de măsură, altfel va fugi. Puteți evita zborul accidental sau atacul agresiv al unui husky asupra rudelor învățându-o să urmeze porunca „către mine”.

Trebuie să fii pregătit pentru faptul că husky-ul din Alaska poate urmări pisica și, depășind-o, sugruma-o. Dacă un câine aleargă o pisică care aleargă peste drum, va fi imposibil să o oprești prin orice mijloace..

Dacă nu aveți mult timp liber și nu îi puteți oferi plimbări pline de viață, atunci este mai bine să admirați rasa din imagine. Chiar și într-o casă privată, ea va alege strada și nu canapeaua confortabilă a maestrului..

Huskii din Alaska au un substrat foarte gros, care i-a ajutat de mai multe ori în nordul dur. Prin urmare, un climat răcoros este mai potrivit pentru ei decât unul cald și cu atât mai cald. Vara, ar trebui să îi oferiți husky-ului un loc de odihnă răcoros..

Condițiile optime pentru păstrarea unui husky este o casă de țară cu o curte imensă și cu siguranță un gard înalt. Gardul incintei trebuie să fie bine îngropat în pământ. Pentru ca cei vicleni să nu-și sape o gaură și să fugă să călătorească, sărind cu ușurință peste gard.

Îngrijirea pentru haina unui husky din Alaska ar trebui să fie constantă - este necesar să o pieptănați cu grijă de 2 ori pe săptămână cu o perie rigidă. În perioada de năpârlire, de două ori pe an, se recomandă pieptănarea câinilor în fiecare zi. Spălarea husky-ului este opțională. Dar dacă sunteți un susținător al acestei proceduri, efectuați-o cât mai puțin posibil - stratul protector de grăsime este spălat de pe pielea acestor animale..

Bolile husky

Reprezentanții acestei rase se caracterizează prin manifestările următoarelor boli:

  1. Câinii pot moșteni criptorhidia, o tulburare genetică în care unul sau ambii testiculi nu coboară în scrot. Dacă aveți nevoie de un câine pentru munca de reproducere, alegeți un cățeluș mai în vârstă: până la vârsta de 4-5 luni, testiculele unui animal de companie sănătos coboară în scrot. În caz contrar, va trebui să fiți supus examinării. Dacă testiculul se găsește în cavitatea abdominală, intervenția chirurgicală va ajuta la corectarea patologiei..
  2. Distrofia maculară a ochilor este o boală în cursul căreia dezvoltarea husky își pierde vederea. Patologia apare datorită utilizării limitate a acizilor grași polinesaturați conținuți doar în suplimentele de vitamine.
  3. Cataracta juvenilă - consangvinizarea apropiată este de vină pentru această boală moștenită genetic la husky. Manifestările sale (tulburarea lentilei, colorarea acestuia într-o culoare lăptoasă) pot fi văzute la un cățeluș la o vârstă fragedă. Scăpați de cataractă în timpul operației: un implant este introdus în ochiul câinelui - o lentilă artificială.
  4. Din păcate, huskii se rănesc adesea în coloana cervicală din cauza acțiunii erupției cutanate a proprietarului, care a decis să călărească un câine de sanie înhămat la sania copiilor. Apucând lesa atașată de guler, persoana dă comanda „înainte” și animalul decolează. Sarcina insuportabilă pe coloana cervicală provoacă formarea unei hernii de disc.
  5. Miozita este o boală a câinilor neîncălziți care aleargă afară în timpul sezonului rece. Proprietarii uită sau nu știu că, înainte de o astfel de plimbare, husky-ul trebuie să fie frecat cu fân. După ce face mișcare pe stradă, animalul de companie trebuie să se răcească încet și să se încălzească într-o cameră caldă..
  6. Motivul gastritei la un husky este apetitul excelent, sub influența căruia poate înghiți orice gunoi care i s-a părut gustos, inclusiv chiar și deșeurile nealimentare. O astfel de incontinență și o alimentație nediscriminată duce la boli ale tractului gastro-intestinal..

Huskii din Alaska sunt adevărați gurmanzi în alimente, dar sunt complet neajutorați pentru apă.

Alaskan Malamute și Husky

La câinii din nord, cum ar fi Alaska Malamute și Husky, diferența constă în mai multe moduri:

  • dimensiuni;
  • exterior;
  • caracter;
  • destinaţie.

Există o anumită asemănare între Malamute și Alaskan Husky, dar acestea sunt rase de câini complet diferite..

Conform standardului rasei, Malamute nu este potrivit pentru sanie, nu a fost creat pentru competiția de viteză. Acest câine a fost crescut pentru a fi puternic, rezistent și orice trăsături ale fiecărui individ care împiedică realizarea acestui obiectiv sunt considerate un defect grav. Literatura istorică și modernă indică în mod clar modul în care husky diferă de Malamute din Alaska în termeni fizici și scop. Acest lucru reflectă în mod clar standardul actual al rasei Husky din Alaska..

Diferențe externe

Husky este un câine mai mic și cântărește mai puțin. Este un câine mobil, ușor. Rasa se caracterizează printr-un caracter ghemuit cu un strat foarte dens. Haina se simte moale, dar nu pufoasă. Labele Husky-ului din Alaska sunt puternice și ușoare. Coada este înfășurată sau trasă în sus, spre deosebire de Malamute Husky din Alaska, poate fi de diferite culori.

Husky, nu un câine de selecție. Natura dură și condițiile climatice nefavorabile au participat la crearea sa. Acesta este un exemplu viu al faptului că numai natura poate scoate la iveală produsul ideal al selecției..

Malamutul este o rasă de rasă și, deși câinele este considerat antic, consolidarea trăsăturilor de caracter și selecția au fost efectuate nu cu mult timp în urmă. Acest animal combină cu succes un câine domestic și un lup alb. Prin urmare, dimensiunea mai mare, labe și oase masive și lentoare. Culoarea este permisă de la gri-alb la negru-alb, se recunoaște o nuanță albastră. Există, de asemenea, restricții clare în ceea ce privește culoarea ochilor - doar maro.

Husky miniatural din Alaska husky

Un husky miniatural este, de fapt, același husky din Alaska, doar de o dimensiune neobișnuit de mică. Datorită acestei caracteristici, o copie în miniatură, datorită unei femei, a devenit în cele din urmă o rasă separată, numită - Alaskan Kle-kai.

În general, istoria formării husky-ului husky miniatural din Alaska s-a dezvoltat după cum urmează:

În 1970, crescătoarea Linda Spurlin a născut o cățea Husky din Alaska cu un cățeluș neobișnuit de mic. Femeia a luat imediat foc cu ideea - să scoată un mini husky din Alaska, repetând în detaliu originalul unei dimensiuni normale. Împreună cu prietena ei Eileen Gregory, Linda a început să-și pună în aplicare planul. Lucrarea nu a mers în zadar, în 1995 husky-ul miniatural din Alaska Klee-kai a fost recunoscut de către Asociația Americană a Razelor Rare. Doi ani mai târziu, câinele a fost recunoscut în UKC.

Fotografii

Rasa husky din Alaska

Husky din Alaska

Husky din Alaska

rasa de câine husky din Alaska

Huskii din Alaska în exercițiu

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Husky din alaska