10 Cauze posibile ale linsului labe. Cum să înțărcați un câine dintr-un obicei prost

Toți proprietarii de câini știu că au anumite obiceiuri care le sunt unice. Dar s-ar părea că obiceiul de a linge labele nu este nimic special. Cu toate acestea, acest lucru nu este deloc cazul și poate indica un fel de boală sau problemă. Să aflăm mai în detaliu de ce un câine își linge labele și dacă merită să trageți alarma din această cauză..

Alergie

Unul dintre cele mai frecvente motive pentru acest comportament sunt alergiile. Și dacă spuneți în limbaj științific, atunci dermatită atopică. Se caracterizează printr-un proces inflamator pe piele, care apare din cauza iritanților de mediu.Această boală este genetică și, de obicei, se face simțită în primii ani de viață. câini. În timpul unei exacerbări, câinele linge în mod constant lână pe labele chiar până la piele, ea le poate mușca.

Zona dintre degetele de la picioare și tampoanele labelor devine foarte inflamată și înroșită. Totul se datorează mâncărimilor foarte severe. Pot apărea și muci lichizi, iar ochii pot deveni acri..

Cu astfel de simptome, nu ar trebui să amânați vizita la medicul veterinar, deoarece nu este atât de ușor să aflați cauza alergiei. Prin urmare, cu cât mergi mai repede la clinica veterinară, cu atât animalul tău de companie va scăpa mai repede de mâncărimea neplăcută de pe labe..

Psihicul

Din păcate, mulți proprietari de câini își lasă câinii acasă pentru perioade lungi de timp. În același timp, animalul experimentează stresul, suferă de singurătate și plictiseală..

Mântuirea își găsește în propriile labute, deoarece ocupația monotonă distrage atenția și astfel așteptarea sosirii proprietarului devine mai puțin obositoare pentru ei..De ce să mergeți departe, amintiți-vă sfaturile pentru a scăpa de stres pentru oameni: citirea, tricotatul, cusăturile încrucișate, desenul, etc. Toate acestea sunt activități monotone care vă fac să vă concentrați și astfel să vă ameliorați stresul.

Numai câinii nu pot face așa ceva, așa că au inventat acest tip de activitate pentru ei înșiși. Este, de asemenea, un fel de a atrage atenția asupra ta. La urma urmei, văzând cum animalul dvs. de companie roade o labă, veți începe imediat să-i spuneți ceva nefericit, dar el se bucură doar că are cel puțin un fel de comunicare de la dvs..

Prin urmare, nu-ți neglija câinele, ci petrece mai mult timp cu ea..

Ciuperci

Infecția fungică poate fi, de asemenea, răspunsul la întrebarea interesantă de ce câine mușcă și își linge labele.

Bolile fungice includ lichen și aspergiloză, împotriva căruia se aplică YAM BK unguent.
Ciuperca poate fi detectată numai într-o clinică veterinară, unde medicul va lua cu siguranță o răzuire din zona afectată a pielii.

Important! Înainte de a merge la clinică, nu tratați labele cu nimic, astfel încât medicul veterinar să poată vedea imaginea completă.
Și după ce treci testele, tratează labele folosind „Clorhexidină” sau un detergent antifungic. Desigur, este recomandabil să discutați acest lucru cu medicul veterinar..

Roseata de la scutec

O astfel de neplăcere ca erupția pe scutec apare în principal la părul lung pietre datorită faptului că pe labe și între degete crește o cantitate destul de mare de păr.

Câinii cu părul lung includ teckel, spaniel, chihuahua, beagle, weimaraner, terrier de jucărie rusesc, Vyzhlu maghiară, shih tzu, ciobănesc caucazian, pechinez, ciobănesc german.
Lâna slab uscată după scăldat, lipsa de ventilație sunt un teren propice pentru microflora proastă.

Nu este dificil să eviți această problemă. Este suficient să vă asigurați că părul foarte lung nu crește pe labe și să-l tăiați la timp, iar după scăldat, uscați bine zona de la picioare cu un uscător de păr..

Știați? Câinii pot transpira, de asemenea, ca oamenii. Numai glandele sudoripare sunt concentrate nu în axile, ci pe tampoanele degetelor..
Aceste măsuri simple vor menține pielea uscată și vor elimina apariția erupțiilor cutanate..

Tulburări neurologice

Dacă câinele dvs. mestecă și își linge labele, s-ar putea datora unei tulburări neurologice. Dar ce este asta boală și este o boală? Nu chiar, este, mai degrabă, o vătămare cauzată de manipularea necorespunzătoare a animalului de către proprietar.

Cu această tulburare, câinele are disconfort și tensiune musculară neplăcută la nivelul gâtului sau al spatelui..

Veterinarii asociază din ce în ce mai mult obiceiul de a linge labele din față cu spasme musculare, crampe și inflamații în regiunea interscapulară, precum și cu deformări ale coloanei lombare.

Lucrul este că multe terminații nervoase care sunt responsabile pentru membre pleacă de la coloana vertebrală și gât, de aceea apare comportamentul corespunzător la câine, ea încearcă pur și simplu să comunice problema în acest fel.

Dar care este motivul, te întrebi. Se află în atributele zilnice ale vieții animalului tău de companie, precum gulerul și lesa. De multe ori proprietarii smucesc lesa brusc pentru a direcționa câinele în direcția corectă, dar acest lucru nu se poate face.Faptul este că, cu o astfel de smucitură, mușchii experimentează un stres suplimentar, care poate provoca un nerv ciupit. De asemenea, în prezența unui guler strâns, acesta strânge gâtul foarte puternic și pe acesta se împletesc un număr mare de nervi..

Dacă adăugați la un astfel de guler o smucitură ascuțită, cu o lesă, atunci înțelegeți singur ceea ce experimentează animalul în acest moment.

Prin urmare, dacă observați un astfel de comportament, trebuie să schimbați imediat tactica de mers și să cumpărați un alt guler mai slab pentru câine. De asemenea, ar trebui să limitați temporar jocurile active, alergarea și săriturile, pentru ca totul să se recupereze..

Un medic veterinar specializat în terapia manuală vă va ajuta, de asemenea, în această chestiune. După finalizarea tuturor punctelor de mai sus, recuperarea animalului dvs. de companie nu vă va face să așteptați.

Gheare lungi

Ghearele prea lungi pot fi un alt motiv pentru atenția sporită a câinelui la labele sale. Acestea interferează cu animalul și nu permit jocul complet sau chiar doar mersul pe jos, prin urmare, dacă proprietarul nu își taie ghearele, câinele crede că este capabil să o facă cu dinții..Desigur, încercările câinelui de a-și face singur o manichiură, deși par foarte amuzante, dar dinții nu sunt foarfece. Animalul nu numai că va deteriora placa de unghii, degetele ar putea fi deteriorate împreună cu aceasta..

Prin urmare, dacă vă întrebați de ce un câine își roade labele, răspunsul la acesta poate fi ghearele tăiate lung. Deci, înarmați-vă cu o foarfecă și tăiați cu atenție orice exces..

Paraziți externi

Destul de des, tot felul de paraziți se așează în haina unui câine, cum ar fi puricii, păduchi sau clești. Și acest lucru nu este surprinzător, pentru că merg adesea cu câini în natură, în pădure, unde există o mulțime de astfel de creaturi dăunătoare..

Și orașul este plin de ele în parcuri sau chiar în tufișurile de sub casă. Deci, acești purici, păduchi și așa mai departe pot determina câinele să-și lingă labele în mod activ.

Important! Nu uitați să vă scăldați animalul în timp util cu un șampon special pentru purici și păduchi, pentru a evita consecințele neplăcute..
Cum se întâmplă: primul loc unde merg paraziții sunt labele, acestea se așează acolo și încep să muște. Mușcăturile provoacă mâncărime severă și iritații, plus la aceasta se poate adăuga o reacție alergică la deșeuri.

Inflamație și răni

Dacă câinele tău își linge labele în mod constant, atunci ar trebui să le examini cu atenție. Poate că există un fel de daune sub forma unei așchii, a unei zone tăiate sau degradate. Dacă astfel de leziuni cutanate nu sunt tratate la timp, ele devin un teren de reproducere accesibil pentru diferite microorganisme..

Prin urmare, după fiecare plimbare, examinați cu atenție zona tampoanelor și, dacă există vreo deteriorare, clătiți imediat zona afectată și aplicați un antiseptic pe ea..

După aceea, este mai bine să vă pansați piciorul cu ceva sau să purtați pantofi speciali pentru a exclude orice infecție în timpul procesului de vindecare..

Probleme de stomac

În mod ciudat, unul dintre motivele pentru care câine lins picioarele, pot apărea probleme cu tractul gastro-intestinal. Linsul membrelor este unul dintre cele mai frecvente simptome ale acestei probleme, așa cum au observat mulți medici veterinari..

Câinele încearcă astfel să provoace vărsături și astfel să-și amelioreze sănătatea. Dar acest lucru nu va ajuta mult timp, așa că dacă găsiți probleme legate de stomac la animal, nu amânați vizita la clinică. Tratamentul necesar va fi prescris acolo.

Știați? Există un astfel de fenomen numit „Frito Feet”. Deci, în Occident numesc câini, care au un miros distinct de așchii de porumb. La început, nimeni nu a luat-o în serios și a crezut că doar un câine a găsit stiva cuiva. Cu toate acestea, după cum sa dovedit, acest miros provine din labe slab spălate, pe care s-au acumulat murdărie și bacterii..

Obicei prost

Dacă nu ați găsit niciunul dintre motivele de mai sus la animalul dvs. de companie, atunci, cel mai probabil, linsul și mușcătura labelor este cel mai frecvent obicei rău, deoarece câinii le pot avea, ca și mine și dumneavoastră.În acest caz, vă sfătuim să distrageți permanent câinele de la această activitate și să vă îndreptați atenția spre altceva. Un spray anti-roșie, care are un miros specific câinelui, vă poate ajuta, de asemenea, în acest sens..

Apropo, un astfel de obicei este cel mai probabil o consecință a unui alt motiv pe care l-am menționat deja mai sus - unul psihologic. Astfel, câinele atrage atenția asupra sa sau pur și simplu nu are altceva de făcut în timp ce stă singur..

Așadar, acordați întotdeauna atenție cât timp petreceți cu animalul dvs. de companie. În acest caz, o supraabundanță este mai bună decât o lipsă..

Sperăm că am putut să răspundem la întrebarea dvs. Monitorizați întotdeauna starea de sănătate a animalului dvs. de companie și acordați-i multă atenție, apoi problemele pot fi fie evitate cu totul, fie scăpați rapid de ele..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » 10 Cauze posibile ale linsului labe. Cum să înțărcați un câine dintr-un obicei prost