American cocker spaniel: descrierea rasei, întreținere și îngrijire

Rase de vânătoare 05/11/2018 4,8 mii 3,2 mii 7 minute.

Cocker Spaniel american este o rasă de câine de vânătoare care a fost crescut pentru vânătoare de pene. Câinele are păr lung frumos și ochi mari și inteligenți. Un astfel de animal de companie este adesea ținut acasă, nu numai datorită aspectului său frumos, ci și datorită caracterului său. Acest animal vesel și jucăuș este un companion excelent și un prieten loial. Câinele învață ușor și este fericit să urmeze toate comenzile. Nu prezintă agresivitate față de alte animale și străini.

1 Originea

Până în prezent, nu este pe deplin stabilit exact modul în care s-a format această rasă.. Majoritatea experților sunt de acord că spanielul a fost crescut de vânătorii spanioli. Strămoșii câinilor au venit în Spania din Africa datorită locuitorilor din Cartagina. Apoi, câinii au apărut în Anglia, unde în 1697 a fost crescut Cocker Spaniel englez. În același timp, câinii au început să-și taie cozile la nivelul celei de-a patra vertebre, deoarece au fost răniți constant în timpul vânătorii..

Rasa americană provine din Cocker Spaniel englez, introdus în America la mijlocul secolului al XIX-lea. Ca rezultat al lucrărilor de selecție pe termen lung, au apărut reprezentanți ai unui nou soi, diferind de „britanici” în dimensiuni mai mici și haine mai frumoase. Primul club american de spaniel a fost format în 1881..

Treptat, diferența dintre spanielii englezi și americani a devenit din ce în ce mai vizibilă, iar din 1935, acesta din urmă a început să fie tricotat numai cu reprezentanți ai aceluiași soi.. În 1945, rasa americană Cocker Spaniel a fost înregistrată oficial..

Scopul principal al acestor câini este de a vizita diverse expoziții. De asemenea, sunt folosiți în vamă ca câini de sânge datorită simțului miros acut, învățând să caute droguri..

2 Descriere

Cocker Spaniel american are un corp robust, dar compact. Partea din față este înaltă datorită picioarelor drepte din față. Câinele poate dezvolta o viteză mare și este rezistent. Creșterea femelelor este de 34-37 cm, a masculilor - 37-39 cm. Greutatea unui cocker este de 10-15 kg..

Caracteristicile rasei sunt prezentate în tabel:

OpțiuniDescriere
CapProporția corectă
OchiÎn formă de migdale, de mică adâncime, de culoare maro închis. La câinii de culoare ciocolată, irisul este ușor.
UrechiLung, subțire, lobat. Profund acoperit cu păr și situat nu mai sus decât marginea inferioară a ochiului
CraniuRotunjit, nu plat. Crestele frunții sunt bine definite
BotAdânc și larg
FălciFormă netedă, pătrată
NasLobul este mare, cu nări largi, negru sau maro
BuzePartea superioară este voluminoasă, lungă, acoperă maxilarul inferior
DințiiMușcătură puternică, de dimensiuni medii, cu foarfecă
GâtLung, musculos, înclinându-se lin spre cap de la umeri. Există o mică scruff. Fără suspendare
CufărAdânc, larg în față
CoasteRotunjit, lung
ÎnapoiPuternic
CoadăS-a oprit aproape imediat după naștere
Membrele anterioareDrept, paralel, muscular, puternic
Membrele posterioareMusculare, au un os puternic, coapsele sunt puternice, musculare
LânăMătăsos, drept sau ușor ondulat. Pe trunchiul de lungime medie, pe cap - subțire și scurtă. Substratul este destul de dezvoltat. Burta, pieptul, urechile și membrele sunt acoperite cu păr decorativ bine dezvoltat
CuloareNegru, maro, ciocolată, albastru, roșu, alb. O pată albă este acceptabilă pe piept sau în partea de jos a gâtului. Standardul rasei reglează și se bronzează: nu trebuie să depășească 1/10 din restul capacului

3 Caracter

Cocker spaniel american Are caracter vesel, dar în același timp se distinge prin narcisism. Câinelui îi place să se joace cu copiii, să meargă în natură, are nevoie de activitate fizică. Arată prietenie chiar și străinilor. Loială stăpânului ei, ea tratează liniștit restul familiei și alte animale de companie. Acesta este un animal rezistent capabil să alerge și să se joace mult timp fără oboseală..

Cocker arată nobil și elegant, iubește să se arate în fața străinilor. Acesta este un câine ascultător și însoțitor, cu obiceiurile unui aristocrat.. Nu poate fi lăsată singură mult timp: în acest caz, va lătră, va urla și va roade obiecte de interior.

Caracterul ușor și ascultarea permit chiar și unui începător în creșterea câinilor să obțină un câine din această rasă. Deoarece acesta este un animal vesel și vesel, caracterul proprietarului trebuie să corespundă unui astfel de temperament. Trebuie să te joci constant cu animalul tău de companie și să faci plimbări lungi..

American Cocker Spaniel nu este recomandat persoanelor care preferă să petreacă timp în liniște, să lucreze din greu, să aibă un temperament urât și să le placă să fie singuri. Cel mai bun pentru familiile cu copii.

Avantajele și dezavantajele rasei sunt reflectate în tabel:

proMinusuri
 • Prietenie.
 • Mărime mică.
 • Ușurința de a învăța.
 • Rezistență
 • Lăcomie.
 • Lasitate si agresivitate cu o educatie gresita.
 • Pugnacitate.
 • Lătrând puternic.
 • Urletul din singurătate este posibil

4 Alegerea unui catelus

Cumpără un cățeluș recomandat într-o creșă specializată. Doar în acest caz puteți fi complet sigur că animalul de companie este de rasă. Un bebeluș trebuie cumpărat la vârsta de 1,5-2 luni. În acest caz, crescătorul trebuie să-și arate părinții, să ofere un pașaport veterinar cu toate vaccinările și pedigree-ul.

Când alegeți un cățeluș, trebuie să observați comportamentul acestuia. Dacă are burta umflată, aceasta indică prezența viermilor. Bebelușul ar trebui să aibă un fizic puternic, o haină strălucitoare, urechi și ochi curați, un nas umed și rece. Dacă canisa desfășoară activități de reproducere la nivelul adecvat, câinilor cu defecte ereditare nu li se permite să se reproducă.

Pentru Cocker Spaniels, ei aleg porecle blânde și afectuoase.. Ele pot fi asociate cu concepte sau nume englezești vechi. Câinii au adesea nume străine, ceea ce nu este tipic pentru alte rase..

Porecle potrivite:

 • pentru bărbați: Chuck, Diamond, Pirate, Flint, Aramis, Buran;
 • pentru cățele: Clyde, Sylvia, Brenta, Jana, Malvina.

Prețurile pentru puii din această rasă încep de la 15-20 de mii de ruble.

5 Educație și instruire

Cocker spaniel american asigurați-vă că vă antrenați, dar trebuie făcut într-un mod jucăuș, deoarece câinele nu acceptă un tratament dur. Antrenamentul sub formă de joc este ușor perceput de câine. Este necesar să crești un cățeluș imediat după ce acesta apare în casă. În primul rând, animalul de companie este învățat comenzi simple, complicându-le treptat..

Un specialist poate instrui un cocker. Dacă câinele va fi folosit pentru vânătoarea păsărilor, acesta este dresat într-un mod special. Este imposibil ca catelul să-și muște jucăuș picioarele, brațele, să-și tragă pantalonii. Astfel de farse inocente pot aduce o mulțime de probleme în viitor..

Dacă cocerul nu este hrănit, se va simți ca un lider și se va comporta în consecință.. Trebuie să clarifice imediat că șeful este în casă. Cu o educație potrivită, un câine devine ascultător.

6 Întreținere și îngrijire

Cocker Spaniel american este de obicei ținut într-un apartament. Un loc personal în casă este amenajat departe de curenți. Pentru un câine din această rasă, trebuie să achiziționați un castron îngust, astfel încât urechile să nu intre în el în timp ce mâncați.

Îngrijirea animalelor de companie are câteva caracteristici:

Ce trebuie îngrijitSfaturi de îngrijire
LânăÎl pieptănă zilnic și îi învață câinelui această procedură de la o vârstă fragedă. Pentru a facilita procesul, cockerul este adesea tăiat. Pentru aceasta, lâna inferioară este tunsă cu foarfece, iar penele sunt egale. Părul este tuns complet lângă anus, în interiorul urechii (până la jumătate din lungime) și între degetele de la picioare. Este tăiată pe spate. Tunsul Cocker se face la fiecare 1,5 luni. Câinele este spălat cu un șampon special și agent de clătire de 2 ori pe an. După proceduri cu apă, pieptul, urechile și labele sunt uscate cu un uscător de păr. Dacă animalul se usucă mult timp, acest lucru va provoca dezvoltarea leziunilor cutanate bacteriene.
GheareTăiați o dată la 2 săptămâni
UrechiO dată pe săptămână, se curăță cu un tampon de bumbac înmuiat într-o soluție alcoolică de acid boric
OchiFrecați-l la fiecare 2 zile pentru a îndepărta murdăria, praful și mucusul. Pentru a face acest lucru, utilizați o cârpă moale, fără scame, înmuiată în bulion de mușețel

Ar trebui să mergi cu Cocker Spaniel american de 2-3 ori pe zi timp de o oră. Acesta este un animal agil căruia îi place săriturile, alergarea rapidă, jocurile. Uneori câinele fuge de stăpânul său, deci trebuie să-l eliberezi din lesă în locuri necunoscute.

6.1 Hrănirea

Cockerul trebuie hrănit cu alimente calde moi, organizând zile de post la fiecare 2 săptămâni. Nutriția trebuie să fie echilibrată, ceea ce permite animalului de companie să crească sănătos și activ. Deoarece acesta este un animal mobil, alimentele trebuie să conțină toate vitaminele și mineralele necesare.

Dieta Cocker Spanielului american constă din următoarele produse:

 • carne de vită, pui, carne de cal;
 • produse din cereale sub formă de cereale;
 • fructe si legume;
 • pește fiert;
 • brânză de vaci, iaurt natural.

Venele sunt utile pentru dinții câinelui, dar oasele nu sunt recomandate, deoarece pot răni esofagul. Un animal de companie adult este hrănit de două ori pe zi.

Este interzis să hrănești un cocker:

 • ceapa;
 • porumb;
 • ficat;
 • lapte;
 • ciocolată;
 • usturoi;
 • înlocuitor de zahăr.

În castron ar trebui să existe întotdeauna apă proaspătă..

6.2 Boli

Având în vedere că Cocker Spaniel american a fost crescut ca urmare a mai multor încrucișări, este predispus la boli ereditare ale ochilor. Atrofia retinei și cataracta pot apărea încă de la vârsta de un an. De asemenea, animalele de companie suferă uneori de:

 • pierderea secolului al III-lea;
 • volvulusul pleoapelor;
 • distrofia corneei.

Cockerii pot face dermatită cutanată din cauza alergiilor alimentare. Seboreea și chisturile sebacee sunt frecvente la câini. Canalele urechii înguste provoacă dezvoltarea otitei medii, deoarece acestea se murdăresc rapid. Dacă nu sunt curățate la timp, se dezvoltă inflamația urechii interne. Cockerii suferă, de asemenea, de displazie de șold și artrită legată de vârstă..

Cu o îngrijire și întreținere corespunzătoare, un Cocker Spaniel american trăiește 13-15 ani.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » American cocker spaniel: descrierea rasei, întreținere și îngrijire