Cocker spaniel american

American Cocker Spaniel este un minunat vânător de păsări. Acest lucru a fost subliniat în reproducere. Este un bun tracker, un bun înotător și un excelent însoțitor. American Spaniel este destul de inteligent, ușor de antrenat. Dar este important ca proprietarul să fie singur, câinele său va fi perceput ca un lider și un mentor. Țara de origine - SUA.

rasă de câine Cocker Spaniel american

Cocker Spaniel american se remarcă prin dispoziția sa ascultătoare și cu bunăvoință. Această rasă necesită multă atenție, pentru a primi recompensă, sensibilitate și afecțiune. Cocker nu poate fi lăsat singur mult timp, va crede că a fost abandonat, va înceta să aibă încredere și să asculte. Nu vă faceți griji dacă există alte animale și copii în casă, câinele se va înțelege bine cu ei, se va face prieteni și va fi fericit să se joace.

Caracteristicile generale ale câinilor Cocker Spaniel americani

American Cocker Spaniels sunt selectați de crescători pentru o varietate de criterii, inclusiv trăsături de personalitate. Ei încearcă să nu crească câini neliniștiți și excesiv de agresivi, deoarece astfel de manifestări sunt considerate o abatere a rasei..

Americanii au crescut un câine prietenos, care înțelege starea de spirit a proprietarului și se comportă cu el în consecință. Ea nu se ține de o persoană iritată, ci încearcă în toate modurile posibile să înveselească pe cei tristi și plictisitori.

Cocker Spaniel devine rapid și sincer atașat de proprietar și de toți membrii gospodăriei. Câinele este foarte perseverent atunci când se așteaptă ascultarea de el, dar răspunde cu bucurie la chemarea proprietarilor de a alerga și de a se juca în curte.

Când joci cu un animal de companie, nu trebuie să permiți atacuri agresive din partea sa. Așa că poate mușca dureros pe picioare și brațe, își poate apuca dinții și se agață de picior. Odată cu înaintarea în vârstă, o astfel de distracție se transformă în obiceiuri din care va fi dificil pentru un câine adult să se înțărce, iar dinții întăriți pot provoca daune grave.

Pentru a răcori arda unui animal neliniștit, se recomandă antrenamentul cu el. La cursurile de antrenament, calitățile unui câine precum pasiunea și curiozitatea naturală vor fi utile. Un cocker antrenat vă va mulțumi că ați arătat cele mai bune caracteristici ale unei rase de vânătoare.

Este de dorit ca acești câini să fie adoptați de familii cu copii sociabili, unde unul dintre ei ar putea petrece întotdeauna timp cu ea. Crescătorii singuri și adesea ocupați sunt mai bine să aleagă un alt câine care nu necesită o atenție constantă..

Dieta și sănătatea

American Spaniel este nepretențios în alegerea mâncării și nu este întotdeauna avers de a scoate ceva de pe masă. Dar, ca furaj, acordați preferință dietelor gata preparate pentru rasele mici și decorative. Dacă este necesar, se pot da suplimente pentru lână. Și în timpul activității fizice active, vă puteți hrăni cu alimente naturale: carne, brânză de vaci, pește.

Aveți grijă, apetitul insaciabil al Cockerului duce adesea la obezitate, este foarte important să nu supraalimentați animalul de companie.

Poze de câini Cocker Spaniel american

Cocker Spaniel american este pur și simplu superb și, prin urmare, se îndrăgostește ușor de oameni. Un aspect încântător - și este deja hrănit cu ceva gustos. Stai atent și rezistă tentației de a-ți hrăni animalul de companie cu un alt pic.

Sănătate

Cockerii americani nu diferă în ceea ce privește starea de sănătate ideală.

Care sunt singurele patologii comportamentale, cum ar fi panica nerezonabilă, agresivitatea și alte probleme psihologice, adesea explicate de lacunele în educație.

Adesea suferă de alergii alimentare. Locul lor problematic sunt urechile. Uneori apare surditatea congenitală. De asemenea, sunt predispuși la boli oculare, displazie de șold și epilepsie. Problemele hepatice sunt frecvente la bătrânețe.

Câinii puternici cu grijă bună pot trăi până la 16 ani.

Istoria originii câinilor din rasa americană Cocker Spaniel

Istoricii cred că rasa a apărut pentru prima dată pe teritoriul statelor moderne la începutul secolului al XVII-lea, când nava „Mayflower” a ajuns pe țărmurile „lumii noi”, iar la bord erau doi câini: mare danez și spaniel. Din păcate, din acel moment și până la începutul secolului al XIX-lea, toate datele despre dezvoltarea rasei s-au pierdut..

În 1881, „Spaniel Club” a fost deschis în America, care este considerat „părintele” modernilor „americani”, apoi, încă nu a fost recunoscut. În 1921, la Westminster Dog Show, americanul Cocker Spaniel a fost introdus pentru prima dată în clasa sa. Aproape că a devenit un dezastru pentru rasă. Câinii mici, sportivi, au devenit foarte populari. Urechile lor mari, dispoziția veselă și ochii plini de suflet au cucerit inimile americanilor. O mare popularitate a dus la o reproducere neglijentă și neetică.

Crescătorii începători au început să producă cocoși cu mii de oameni. Drept urmare, câinii au dobândit o grămadă întreagă de boli ereditare. Din fericire pentru rasă, American Kennel Club a înregistrat cocoșii în 1947 și le-a dat în mod tradițional propriul articol în carnetul de animale, numit American Cocker Spaniel. Majoritatea crescătorilor de câini sunt de acord că cocoșul american descinde dintr-un văr englez..

apariția câinilor de rasă Cocker Spaniel american

Tablou psihologic

Cocker Spaniel american este un câine mediu, robust. Capul este rotund, botul larg. Mușcătură de foarfecă. Ochii sunt întunecați, rotunjiți, uneori se găsesc reprezentanți ai rasei cu ochi albaștri. Urechile sunt lungi. Corpul este ușor înclinat. Anterior, coada ancorată era standardul pentru cockers, dar astăzi în multe țări andocarea este tabu și câinii cu coada lungă sunt permise. Paltonul este lung, matasos, drept sau usor ondulat, mereu scurt pe cap. Culorile pot fi foarte diverse.

Înălțimea câinelui la greabăn este de 35-38 cm, iar greutatea medie este de aproximativ 12,5 kg.

Curajoși, întotdeauna gata să lucreze, sunt minunați ca animal de companie și însoțitor de vânătoare. Un cocker vesel și blând are un nivel destul de ridicat de inteligență. Mereu activ și jucăuș. Se înțelege bine cu copiii. Poate fi precaută de străini, dar de obicei nu manifestă agresivitate. Atunci când alegeți un cățeluș, este important să luați în considerare faptul că spaniolii americani sunt împărțiți în două linii: spectacol și lucru. Animalele care lucrează au instincte de vânătoare mai bune, părul mai scurt, sunt puțin mai rezistente.

îngrijirea Cocker Spanielului american

Întreținere și îngrijire

Câinele nu este adaptat să trăiască într-o volieră. Se simte minunat într-o curte privată, dar preferă să-și petreacă cea mai mare parte a timpului nu în aer liber, ci în interior..

Îngrijirea părului, urechilor și ochilor animalului necesită o atenție specială. Proprietarii de cocoși vor trebui să-și taie periodic animalul de companie..

Tunsorile scurte se fac vara, iarna mai lungi. Urechile, dinții și ochii sunt spălați la nevoie. Dacă câinele merge rar pe asfalt, trebuie să depuneți ghearele.

Și, desigur, nu uitați de pieptănarea obișnuită a lânii, îmbunătățită în timpul perioadei de vărsare..

Costul unui cățeluș american Cocker Spaniel

Un cățeluș malformat, fără acces la spectacol, poate fi achiziționat cu aproximativ 300 USD, deși prețul mediu pentru un cățeluș de rasă este de aproximativ 700 USD. Prețul este influențat de pedigree-ul animalului. Cocker Spaniel-urile pregătite pentru spectacol, cu pedigree bun, sunt de vânzare pentru 2.500 USD.

Recenzie video a rasei Cocker Spaniel americane


Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cocker spaniel american