English pointer: caracteristici ale rasei, întreținere și îngrijire

Rase de vânătoare 06.04.2018 4,8 mii 3,2 mii 7 minute.

Pointerul englez este o rasă de câini cu păr neted. Animalele se disting prin ochi expresivi, urechi moi, capul ridicat, gâtul subțire și nările evazate. Particularitatea indicatorului englez este coada sa întotdeauna tensionată. Astfel de câini sunt vânători minunați. Sunt duri și se antrenează rapid. În loc să vâneze animale de companie, puteți aranja excursii sau jogging dinamic.

1 Istoria originii

Indicatorii au fost crescuți în Anglia pentru vânătoare. Britanicii subliniază că această rasă are rădăcini italiene, spaniole și franceze. Strămoșii Pointerilor sunt considerați a fi câini spanioli, care au fost introduși în Marea Britanie în secolul al VIII-lea..

În cursul muncii pentru crearea unui câine de vânătoare bun, au fost încrucișate diferite rase. Folosit indicatori italieni, Fox și ogari, Bulldogs, Newfoundlands. Drept urmare, a fost crescut un câine care are un aspect remarcabil și abilități perfecte: viteză mare, rezistență bună, miros perfect. Indicatorii au fost creați pentru a vâna diferite animale. Sunt indispensabile pentru prinderea păsărilor.

Rasa s-a format în sfârșit în secolul al XIX-lea. În 1891, a fost fondat primul club englezesc de proprietari și fani ai pointerilor. În anii 60 ai secolului XX, reprezentanții acestei rase au fost aduși pe teritoriul URSS, unde au devenit rapid populari.

2 Descrierea rasei

Pointerul englez este un câine mare, dar în același timp arată grațios, foarte armonios și are un corp muscular. Are o abilitate înnăscută de a se concentra exclusiv pe muncă. Animalul este clasificat ca câine de vânătoare de câmpie.

Descrierea rasei:

OpțiuniCaracteristică
CreştereBărbați - 62 cm, cățele - 60 cm
Greutate20-30 kg
Tipul corpuluiMusculatura uscată, puternică și osul puternic
CapUscat, proporțional cu corpul. Botul și liniile cranio-faciale converg. Craniul este alungit, larg; o cavitate este clar vizibilă între ochi. Pomeții nu proeminenți. Protuberanța occipitală este bine dezvoltată. Trecerea de la frunte la bot este clar pronunțată
BotPod nazal puternic, lung, dreptunghiular, adânc. Nasul este mare, de culoare sau întunecat, cu nări mari și bine dezvoltate. Buzele sunt cărnoase, groase, rotunjite din lateral, se potrivesc strâns, ușor suprapunând maxilarului inferior. Maxilarul este puternic
UrechiSubțire, căzută, ușor ascuțită la capete. Se fixează strâns pe cap. Puneți-vă sus, mai aproape de partea din spate a capului
OchiOchii sunt mari, amabili, maro deschis sau maro închis. Pleoapele se potrivesc perfect
DințiiPuternic, mare, alb. Mușcătură de foarfecă
GâtSlab, muscular, moderat lung, ridicat, amestecându-se ușor în greabăn
CufărCoborât la nivelul genunchiului
GreabănMuscular, puternic. Umerii așezați oblic, lung. Umărul este înclinat, ceea ce este un factor important pentru calitatea galopului.
ÎnapoiPuternic, ușor înclinat spre crestă
Micul din spatePuternic, de lungime medie, ușor arcuit
CroupModerat înclinat
StomacPotrivi
CoadăDrept, dens la bază și înclinat spre capăt. Situat suficient de sus
Membrele anterioareDrept, lung, muscular, paralel, plasat sub corp. Coatele sunt îndreptate înapoi și aproape de corp
Membrele posterioarePuternic, puternic, tras în spatele liniei tuberozităților ischiale. Shin-urile și coapsele sunt bine dezvoltate
LabeOval, degetele lungi, cu tampoane groase, apăsate strâns
CirculaţieGrațios, curge, cu o forță puternică de la picioarele din spate. Poziție tensionată, înaltă, cu o coadă extinsă sau semi-coborâtă
CostumPiebald, monocromatic și tricolor
CuloareAlb cu pete maro închis, negru, portocaliu sau galben

Pointerul englez are un tip sexual bine definit. Bărbații sunt mai musculoși, mai puternici și mai curvați. Câinii au o durată de viață de 12-14 ani.

2.1 Caracter

Câinele care locuiește în casă are un caracter calm și flegmatic. Dar, în același timp, este ușor antrenată în abilități de vânătoare și are un intelect bine dezvoltat. În procesul de selecție, animalele au fost insuflate cu dorința de victorie, prin urmare, indicatorii au calități de conducere și un sentiment de rivalitate în sângele lor..

Câinele este devotat stăpânului său și își prinde bine starea de spirit. Când nu mai este în regulă, animalul nu se plictisește. În timpul vânătorii, indicatorul arată agresivitate, ceea ce este imposibil acasă. El este reținut, ascultător, încrezător, dar în același timp ușor descurcat și independent.. Instinctul de paznic la câinii din această rasă este complet absent, prin urmare este inutil să-i folosiți ca paznici.

English Pointer este prietenos cu toți membrii familiei și le respectă comenzile. Se înțelege bine cu alte animale din aceeași casă, dar poate fi agresiv față de pisică dacă aceasta încearcă să-l domine sau să-l molesteze. Nu este recomandat să țineți indicatorul și păsările împreună, care sunt prada câinelui..

Câinele tratează bine copiii. Uneori, un animal de companie devine chiar o bonă pentru un copil mic. Nu tolerează singurătatea, așa că puiul este învățat încă de la o vârstă fragedă să rămână singur acasă.

Câinele îi întâmpină pe cunoscuții și prietenii proprietarului cu căldură, dar nu acordă atenție străinilor. Acestea sunt animale complet neagresive, deci nu se vor grăbi niciodată în luptă. Pentru ca indicatorul să-și poată proteja proprietarul sau pe sine în caz de pericol, este necesar să parcurgi un curs special de formare.

Deoarece o astfel de rasă are un instinct de vânător bine dezvoltat, nu este recomandat să o începeți pentru persoanele care nu sunt asociate cu vânătoarea.. Un stil de viață pasiv și lipsa de stres sunt rele atât pentru dezvoltarea emoțională, cât și pentru cea fizică a animalului..

2.1.1 Abilități de vânătoare

În timpul vânătorii, indicatorul englez se mișcă într-un galop larg, explorând teritoriul cât mai mult posibil. Prin urmare, proprietarul trebuie să mențină o distanță și să comande animalului de companie să o întoarcă sau să o oprească la timp. Câinele trebuie învățat să aducă vânat. Când va înțelege scopul poruncii, va fi fericită să o îndeplinească..

Un animal de companie antrenat aderă la mecenat sau la a doua tehnică - abilitatea de a respecta poziția unui alt animal fără a se interfera cu acesta. Acest lucru poate fi util dacă câinele participă la o competiție sau vânează alături de alte animale de companie..

Puii deja la 2 luni învață să facă un raft. Pentru a testa acest lucru, trebuie să luați o undiță și să atașați un tel din pene de pasăre. Apoi, trebuie să ridici „prada” în fața animalului de companie, imitând zborul. Cățelușul ar trebui să se oprească și să înghețe. Dacă apucă momeala, atunci reacționează primitiv și nu va da „prada” proprietarului.

Pointerul trebuie să ia traseul și să facă o poziție pentru miros. Dacă câinele nu are un instinct înnăscut, atunci puteți uita de antrenament, deoarece este necesar doar să vă perfecționați calitățile.

3 Îngrijire și

Pointerul englez este o rasă cu păr neted, ușor de îngrijit:

Parte a corpuluiÎngrijire
LânăAr trebui să fie pieptănat de 2 ori pe săptămână cu o mănușă specială, o perie de cauciuc sau din peri naturali, precum și o cârpă grosieră. Datorită acestui fapt, pielea câinelui este masată și circulația sângelui este îmbunătățită.
PieleAr trebui să vă verificați în mod regulat pielea pentru tăieturi, răni și daune. Rasa este predispusă la o varietate de afecțiuni ale pielii. Dacă apar peeling, roșeață și alte semne de boală, contactați medicul veterinar
LabeGhearele sunt tăiate o dată pe lună cu un tăietor de unghii pentru rasele mari
OchiLa un animal de companie sănătos, sunt curate și strălucitoare. Pentru a preveni acidificarea, o dată pe săptămână se spală cu o cârpă moale înmuiată în frunze de ceai
UrechiO dată la 2 săptămâni, ștergeți-le cu o cârpă umedă. Ureche sănătoasă - fără miros neplăcut și exces de sulf

Pointerii englezi sunt rareori scăldați. Lana grosieră se autocurăță. Dacă câinele locuiește într-un apartament, atunci trebuie să fie plimbat de 2 ori pe zi timp de cel puțin 2 ore. Mersul ar trebui să fie cu elemente de antrenament. Cel mai bine este să păstrați această rasă într-o casă de țară cu o curte spațioasă..

3.1 Hrănirea

Sănătatea animalului, strălucirea hainei și bunăstarea depind de o nutriție adecvată. Prin urmare, dieta trebuie să fie echilibrată, iar produsele trebuie să fie de înaltă calitate.. Câinele dvs. trebuie să obțină în fiecare zi cantitatea necesară de proteine, carbohidrați, grăsimi, vitamine și săruri minerale..

Mulți proprietari preferă mâncarea comercială, deoarece este nevoie de mult timp pentru a pregăti mâncare de casă. De asemenea, dacă dieta este selectată incorect, atunci acest lucru poate duce la lipsa nutrienților. Este recomandat să achiziționați furaje gata făcute din ingrediente de calitate și care să aibă toate vitaminele și mineralele necesare.

Dacă proprietarul hrănește câinele cu produse naturale, atunci ar trebui să știe care dintre ele sunt permise și care sunt interzise:

PermisInterzis
 • Carne - carne de vită slabă, miel sau pui.
 • Maruntaie fiarta.
 • Produse lactate fermentate - iaurt, iaurt, brânză de vaci, chefir.
 • Ouă fierte.
 • Fructe si legume.
 • Terci (hrișcă, orez sau fulgi de ovăz).
 • Pește de mare fiert, dezosat
 • Dulciuri.
 • Alimente grase și condimentate.
 • Produse de patiserie.
 • Oase tubulare.
 • Porc.
 • Cârnat.
 • Pești cu oase mici

Pointerii sunt hrăniți de 2 ori pe zi. El trebuie să aibă întotdeauna acces gratuit la apă potabilă curată.

4 Boli

Indicatorul englez este predispus la anumite boli. Pentru a preveni dezvoltarea lor, este necesar să identificați în timp util boala.

Bolile frecvente includ:

 • displazie articulară;
 • artrită;
 • boli de piele;
 • cataracta;
 • epilepsie;
 • surditate;
 • atrofie retiniană;
 • displazie corneeană.

Datorită vizitelor regulate la medicul veterinar, este posibilă diagnosticarea și prevenirea dezvoltării bolii într-un stadiu incipient..

5 Alegerea unui catelus

Un cățeluș de vânătoare trebuie achiziționat doar de la un crescător de încredere de la câini de rasă pură și de rasă cu un pedigree bun. Documentul pentru animal trebuie să conțină calitățile câmpului strămoșilor și evaluarea exteriorului. Dacă aproape toți bunicii au o diplomă pentru calitățile de lucru, atunci este foarte probabil ca și bebelușul să le moștenească..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » English pointer: caracteristici ale rasei, întreținere și îngrijire