English pointer - rasă de câine

Pointer este un frumos câine nobil care combină trăsăturile unui vânător de neegalat și al unui prieten devotat. Una dintre cele mai vechi rase de vânătoare a fost probabil auzită de toți cei care erau cel puțin puțin interesați de polițiștii cu arme..

pointer englez de rasă de câine

Pointer și-a câștigat numele, care provine din engleza „to point” - pentru a indica. A fost probabil prima rasă care a susținut ferm jocul. La vânătoare, poiterii nu erau folosiți pentru depunere; seterii și spanielii făceau o treabă excelentă cu această treabă..

Primul club de rase a fost înființat în 1891 la Londra. Fondatorul său Joseph Green, în 1904, a definit clar poziția asociației - să apere standardul și să lucreze conform principiului mediei aurii, să ia în considerare performanța câinilor, dar, în același timp, să aibă grijă de aspectul estetic..

Recenzie video a rasei de câini English Pointer:

Aspect și standarde

Pointer este impunător și grațios, construit armonios și flexibil, cu mușchi bine dezvoltați și o capacitate înnăscută de a se concentra asupra muncii, rezistent și curajos. Dimorfismul sexual este foarte bine exprimat. Înălțimea la greabăn la bărbați - 63-69 cm, greutate - 25-30 kg, înălțime la cățele - 61-66 cm, greutate - 23-28 kg.

Capul este uscat și proporțional. Trecerea de la frunte la bot este pronunțată. Botul este lung și puternic. Podul nasului este dreptunghiular și profund. Lobul este mare, întunecat și cu o culoare alb-lămâie poate fi deschis. Buzele sunt groase, cu o tăietură aproape dreptunghiulară și o rotunjire frumoasă, se potrivesc bine, acoperind ușor maxilarul inferior. Urechi agățate, ușor ascuțite la capete. Ochii sunt așezați drepți, întunecați sau maro deschis, relativ mari, rotunjiți. Dinti puternici completati cu muscatura corecta.

Gâtul este ridicat. Spatele este puternic, cu o ușoară pantă de la greabăn până la crestă. Loinul este ușor arcuit și puternic. Abdomenul este moderat ascuns. Picioarele sunt bine dezosate și bine musculate. Picioare ovale cu degetele strânse strânse.

Paltonul este scurt, dens, drept și strălucitor.

Costum:

  • Monocrom;
  • Tricolor;
  • Piebald.

Culori:

  • Alb-portocaliu;
  • Alb de lamaie;
  • Hepatic;
  • Sau combinat cu alb, negru, castan.

aspectul indicatorului

Caracter

Indicatorii sunt câini echilibrați și încrezători în ei înșiși, puternici și curajoși, dar acest lucru nu îi împiedică să fie plini de viață și prietenosi. Sunt destul de diplomatici și preferă să stea departe de conflicte. Câinele nu are instincte de protecție, dar calitățile paznicilor sunt dezvoltate la nivel, câinele va avertiza întotdeauna cu lătrături puternice despre apropierea de casa oaspeților. Pointerii sunt foarte sensibili și nu tolerează singurătatea. Separarea pe termen lung de proprietar poate provoca depresie..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » English pointer - rasă de câine