American staffordshire terrier - descrierea rasei

Caracteristicile rasei American Staffordshire TerrierTerrier american Staffordshire

are și un nume prescurtat amstaff.

Această rasă a fost creată inițial pentru a proteja familia și își îndeplinește minunat rolul.

Contrar credinței populare, sub masca unui aparat ideal de război rău se află cel mai inteligent, loial proprietarului, câinele afectuos și carismatic.

Descrierea personajului Staffordshire

Personaj StaffordshireCâinele American Staffordshire Terrier se distinge prin forță fizică fenomenală. S-ar putea să mute locuri și să tragă marfă cântărind până la 100 kg și mai mult. Cu toate acestea, acest câine nu este conceput pentru săniuș, astfel încât astfel de încărcături pot fi folosite doar ca antrenament.

Reprezentanții acestei rase au energie naturală, vigoare și potențial, pe care trebuie doar să-l realizeze undeva.

Un astfel de câine are nevoie sport regulat.

Cine nu ar trebui să înceapă un amstaff

Cine nu ar trebui să obțină un American Staffordshire TerrierExperții nu recomandă alegerea unui câine din rasa American Staffordshire Terrier pentru următoarele categorii de persoane:

 1. Foarte nesigur.
 2. Nu aveți experiență sau aveți foarte puțină experiență în creșterea și creșterea câinilor de luptă.
 3. Oamenii care preferă un stil de viață sedentar.
 4. Oamenii care nu au ocazia să aloce suficient timp câinelui din cauza angajării ridicate.
 5. Iubitorii raselor calme domestice.

Informații din Staffordshire

Instruirea Terrierului American StaffordshireAmstaff-urile sunt diferite cel mai înalt nivel de inteligență, ei învață bine și îndeplinesc poruncile învățate, dar în același timp se disting printr-un caracter brutal. De aceea abordarea creșterii lor ar trebui să fie specială.

O altă trăsătură distinctivă a rasei American Staffordshire Terrier este abilitatea unică de a simți pericolul și de a reacționa la el cu viteza fulgerului. De aceea va servi un astfel de câine protecție perfectă pentru toată familia și proprietatea ta.

Dar, pe de altă parte, câinele este obișnuit să ia totul la propriu și cu o educație insuficientă nu va putea recunoaște linia dintre „bine” și „rău”. În special, o farsă infantilă nevinovată poate fi evaluată de un câine ca un pericol, ceea ce va duce la consecințe triste. Dacă americanul Staffordshire este amărât, torturat de proprietari și oprit, acesta poate reprezenta o amenințare reală.

Rasa standard

Ridicarea Terrierului American StaffordshireStandardul pentru această rasă a fost adoptat în 1971. Mai jos sunt extrase din standard:

 1. Aspectul general al Staffordshire - câinele ar trebui să arate mare și să dea impresia unei mari forțe fizice. Corpul musculos ar trebui, în același timp, să arate foarte elegant, agil și plin de viață. Câinele ar trebui să arate îndesat, nu să arate ca un ogar.
 2. Capul animalului este de lungime medie, destul de larg, cu o tranziție distinctă a botului spre frunte. Urechile sunt așezate sus, adesea tăiate, dar nu neapărat. O afecțiune importantă - urechile netăiate nu trebuie să atârne, aceasta este considerată o căsătorie.
 3. Botul câinelui nu trebuie coborât, maxilarul este foarte bine definit și are o aderență puternică. Ochii sunt adânci, bine distanțați, rotunjiți și de culoare închisă. Pleoapele nu trebuie să fie de culoare roz. Buzele trebuie să fie strânse, nu este permisă să cadă. Nasul ar trebui să fie doar negru.
 4. Corpul Terrierului Staffordshire american are o cutie toracică largă și bine formată. Burta este ascunsă. Gâtul este voluminos, extinzându-se de la cap până la umeri.
 5. Membrele sunt destul de întinse. Picioarele din față sunt puternice și drepte. Cârligele nu sunt inversate. Picior mediu. Mișcările labelor la mers sunt elastice. Amble nu este permis, este considerat o căsătorie.
 6. Coada unui câine personal este relativ scurtă în comparație cu corpul, nu este andocată. Set drept, jos, neportat pe spate.
 7. Culoarea stratului poate fi oricare - pătată sau solidă. Culoarea albă care ocupă mai mult de 80% din suprafața corpului, ficatul și negru și cafeniu este considerată nedorită..
 8. Înălțimea la greabăn este de 43-46 cm pentru o cățea și de 46-48 cm pentru un câine.

În dezavantajul rasei Staff Terrier, experții includ culori deschise ale nasului, ochilor, pleoapelor roz, o coadă prea lungă și malocluzie.

Cum să alegi un cățeluș

Caracteristici ale instruirii American Staffordshire TerrierAlegerea cățelușului Amstaff potrivit nu este o sarcină ușoară. Chiar și un manipulator profesionist de câini cu experiență nu poate oferi o garanție de 100%. A cumpăra un cățeluș nedocumentat este ca și cum ai cumpăra un porc într-o bătaie, chiar dacă iei doar un animal de companie. Unii crescători fără scrupule conduc împerecherea fără încredere fermă în sănătatea părinților lor, ceea ce poate duce la cele mai deplorabile rezultate..

Obișnuit, manipulatori de câini cu experiență nu vă recomandăm să cumpărați manual puii Staffordshire americani.

Puii mici Amstaff pot fi timizi dar nu timizi - acest lucru este normal pentru ei. Dacă bebelușul prezintă agresivitate excesivă - mârâie, latră, încearcă să atace - acest lucru este considerat un defect al rasei și este supus descalificării.

Atunci când alegeți un cățeluș de câine Stafford, trebuie să vedeți personal părinții, să nu aveți încredere în fotografiile și asigurările crescătorilor. Dacă împerecherea a fost efectuată cu un câine importat, care nu poate fi văzut personal, crescătorul trebuie să prezinte copii ale pachetului de documente de la clubul de creștere a câinilor unde este înregistrat câinele.

Mama așternutului nu trebuie să arate subțire și slabă. Cu toate acestea, dacă așternutul are mai mult de 4-5 cățeluși, ea poate avea pierderea părului. O femeie sănătoasă prezintă de obicei o ușoară prietenie sau o ușoară vigilență. Dacă manifestă agresiune față de o persoană chiar și în cazul protejării descendenților, aceasta este considerată căsătorie..

Puii Amstaff pot fi înțărcați de la mama lor la vârsta de 1,5 luni, cu toate acestea, încep să fie vândute de la 2 la 2,5 luni după toate vaccinările preventive necesare.

Îngrijire adecvată și

American Staffordshire Terrier CareÎngrijirea American Staffordshire Terrier necesită respectarea unor reguli din prima zi după achiziție:

 1. Intrând într-o casă nouă, primul lucru pe care va începe să îl facă un cățeluș amstaff este să exploreze cu atenție noul teritoriu. În acest moment, este foarte important ca proprietarul să îi indice cățelușului locul său permanent de dormit. Chiar dacă permiteți periodic câinelui să se odihnească pe canapeaua sau patul, acesta ar trebui să-și cunoască locul permanent. În timp, un bebeluș adorabil de pluș se va transforma într-un adevărat vițel, iar împărtășirea aceluiași pat nu va mai fi atât de plăcut.
 2. În primele luni de viață, un cățel Stafford trebuie să treacă cu siguranță vaccinarea împotriva rabiei, tulburării și rujeolei. În viitor, vaccinările se vor repeta anual. Este important să faceți acest lucru în aceeași lună..
 3. Îngrijirea părului unui câine Stafford nu este dificilă - este suficientă o perie obișnuită. Puteți șterge periodic haina cu o cârpă umedă sau un prosop. Periajul regulat masează pielea și reînnoiește linia părului, lăsând haina netedă și strălucitoare.
 4. Întrucât personalului nu-i place să taie ghearele, această procedură trebuie efectuată exclusiv de proprietar, a cărui autoritate pentru câine este incontestabilă și incontestabilă. În acest caz, câinele nu va atinge stăpânul, chiar dacă simte durere. Puteți ascuți ușor unghiile în mod natural plimbând câinele pe suprafața asfaltului.
 5. Este foarte important să vă protejați animalul de companie de paraziți. Pentru a face acest lucru, puteți utiliza substanțe chimice speciale. Acestea vă vor ajuta să vă protejați câinele de purici, căpușe și viermi. Repetați o astfel de prevenire va fi necesară anual..
 6. Este foarte important să aveți un pașaport veterinar special pentru animalul de companie, care va indica toate vaccinările planificate și de urgență.
 7. Nu este recomandat să scăldați prea des pe American Terrier - poate duce la o stare de sănătate precară. Pentru scăldat, este mai bine să folosiți șampoane speciale pentru câini. Alte produse cosmetice pot provoca iritații ale pielii și reacții alergice la animal..

Pe lângă lână și gheare, este foarte important fii atent la dinți staffordshire terriers.

Selecția nutriției și a dietei

Aveți grijă de Staffordshire TerrierCrescătorii profesioniști recomandă alimentează personalul cu un regim special, care vă permite să reglați greutatea corporală a animalului într-o direcție sau alta.

Aproape o treime din dieta câinelui ar trebui să fie alimente proteice. Dieta câinelui ar trebui să includă:

 1. Carne - pui, carne de vită, miel cu conținut scăzut de grăsimi.
 2. Cereale - ovăz laminat, orez, hrișcă, orz perlat.
 3. Produse lactate fermentate - lapte copt fermentat, chefir, brânză de vaci cu conținut scăzut de grăsimi.
 4. Fructe si legume.
 5. În medie, de 1-2 ori pe săptămână, îi puteți da câinelui gălbenușuri de ou crude sau o omletă.
 6. Este strict interzis să oferiți oase tubulare păsării sau iepurelui animalului de companie.
 7. Este permis să se dea mușchi de vită, dar trebuie îndepărtat după ce câinele roade cartilajul și reziduurile de carne. În caz contrar, animalul dvs. de companie riscă o maxilară dislocată atunci când încearcă să roască un os..

Legumele se servesc fierte sau fierte cu o cantitate mică de ulei vegetal. Apa câinelui dvs. ar trebui să fie întotdeauna proaspătă. Trebuie să vă hrăniți animalul de companie la aceeași oră în fiecare zi. Resturile de mâncare din vas trebuie îndepărtate imediat, mai ales în anotimpurile calde.

Sănătatea și posibilele boli ale rasei

Îngrijirea Staffordshire TerrierStaffordshire Terrier are o imunitate înnăscută destul de mare. Speranța medie de viață a reprezentanților acestei rase este de la 10 la 15 ani. Cel mai adesea, aceste animale sunt susceptibile la boli ale aparatului locomotor. Cauzele acestor afecțiuni pot fi activitatea fizică ridicată..

Lista bolilor tipice pentru această rasă include următoarele:

 1. Displazia articulațiilor șoldului și artroza oricăror articulații ale corpului.
 2. Patologia tiroidiană.
 3. Insuficiență cardiacă acută sau cronică.
 4. Boli intestinale cu simptome de flatulență.
 5. Reactii alergice.
 6. Boli oculare, inclusiv cataracta și modificări atrofice ale retinei.
 7. Surditate.

Caracteristici ale educației și formării

Caracteristici ale creșterii Terrierului Staffordshire americanReprezentanții rasei American Staffordshire Terrier au un caracter special, astfel încât creșterea unui astfel de animal de companie nu este o sarcină pentru începători. Pentru a împiedica un câine să devină agresiv, capabil sau amărât, trebuie să respectați următoarele principii atunci când îl creșteți:

 1. Severitate. Animalul de companie trebuie să fie clar conștient de cine este șeful.
 2. Pedeapsa fizică este inacceptabilă. Animalul nu trebuie să se teamă de proprietar, ci trebuie să-i respecte puterea și autoritatea.
 3. Respectarea unei rutine zilnice stricte.
 4. Antrenament corect regulat.

Ca rezultat al antrenamentului adecvat, animalul capătă un caracter docil și un corp bine dezvoltat. Procesul educațional trebuie să înceapă din prima zi, de îndată ce catelul ajunge la tine acasă. Clasele ar trebui să fie sistematice.

La șapte luni, puteți începe să creați un animal de companie la terenurile de antrenament. De obicei, nu este nevoie de mult timp și răbdare pentru a vă antrena câinele să urmeze comenzile. În general, această rasă este destul de ușor de dresat. Cel mai antrenat cățeluș rămâne la vârsta de 1,5 până la 6 luni.

Instruirea Stafford ar trebui să includă următoarele aspecte:

 1. Socializare. Dacă nu faceți acest lucru, câinele se va transforma într-un monstru incontrolabil. Ar trebui să începeți să vă învățați câinele de la o lună și jumătate..
 2. Suprimarea la rădăcina oricărei manifestări de agresiune de la cățeluș.
 3. Este foarte important să indicați animalului de companie autoritatea proprietarului, astfel încât câinele să nu aibă gânduri în prezența proprietarului pentru a-și arăta agresivitatea.

Deoarece această rasă se distinge prin inteligență și memorie excelente, reprezentanții săi se pot răzbuna pe infractorul lor chiar și după mulți ani. De aceea este inacceptabil să bateți un animal și să provocați agresivitate în el..

Dacă s-au respectat toate regulile de creștere și formare, veți primi un animal de companie foarte amabil și loial, care vă va proteja familia și bunurile și va rămâne foarte afectuos și jucăuș față de membrii familiei..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » American staffordshire terrier - descrierea rasei