Bulldog englez: tipuri, descriere și caracteristici ale rasei

Aspectul câineluiBulldogul englez este o rasă cu păr neted de câini de talie medie. Este un mare companion, pază, paznic, bodyguard și prieten fidel. Un câine imperturbabil, flegmatic, impunător și foarte fermecător nu creează deloc impresia unui câine agil, ci mai degrabă arată ca un fel de rău decât un luptător. Cu toate acestea, de fapt, Bulldogul englez poate surprinde pe oricine cu agilitatea sa..

Tipuri de buldogi

Cu excepția Buldogului englez, Următoarele soiuri de rase sunt foarte populare:

 • Bulldog american;
 • Buldog francez.

Buldog american

Această specie este la fel de puternică și îndesată, dar mult mai mare și mai înaltă decât cea engleză. De asemenea, americanul are o coadă mai lungă și mai puține riduri pe față.. Buldog american, spre deosebire de engleză, care a devenit un câine decorativ, a păstrat toate caracteristicile originale ale rasei - este un câine puternic, atletic, potrivit atât pentru protecția muncii și a pășunilor, cât și pentru păstrarea într-un apartament. De regulă, acești câini sunt albi, cu pete de maronii gălbui, roșiatice și alte nuanțe. Înălțimea standard a buldogului american este de aproximativ 53-68,5 cm, greutatea este de la 27,0 kg la 54,5 kg.

Buldog francez

Buldogul francez arată foarte asemănător cu cel englez, dar înălțimea francezilor, în funcție de soi, variază de la 25 la 35 cm, iar greutatea lor este de numai 8-15 kg. Mai mult, sunt destul de compacte, musculare și puternice în raport cu parametrii lor.. Au o coadă foarte scurtă din fire.

Bulldogul francez are următoarele trăsături distinctive:

 • Urechile erecte, largi la bază, rotunjite la vârfuri
 • expresiv și privire.

Cu toate acestea, în ciuda acestor diferențe, francezii sunt la fel de încăpățânați, dar ușor de învățat, ca și omologii lor englezi.. De asemenea, sunt destul de buni, animale prietenoase și loiale care adoră toți membrii familiei și, datorită capacității lor de a suporta durerea și reținerea naturală, nu reprezintă un pericol pentru alte animale, precum și pentru copii.

Descrierea Buldogului englez

Mulți crescători de câini adoră pur și simplu această rasă unică pentru aspectul său neobișnuit..

 • Mâncare Bulldog englezLocuințe. Bulldogul englez are un corp musculos, robust, susținut de membre scurte și puternice.
 • Capul este lat și masiv. Vizual, pare mai scurt și arată supradimensionat în raport cu corpul. Circumferința capului este aproximativ egală cu înălțimea animalului.
 • Botul este plat, lat, scurt și are multe pliuri.
 • Fălcile pătrate, masive, largi, cu fotografii inferioare.
 • Pielea formează diverse pliuri. Acest lucru este tipic pentru un câine de luptă, deoarece datorită acestei caracteristici, sângele unui câine rănit în luptă nu curge peste ochi.
 • Dinții. Maxilarul inferior cu un subsol mare, proeminent amenințător, maxilarul superior, parcă, împins spre interior.
 • Buzele sunt groase, cărnoase și pendulante, acoperind complet maxilarul inferior.
 • Nasul este negru, adânc în raport cu ochii, are nări mari și largi.
 • Urechile sunt subțiri, mici, depărtate, ușor curbate, întinse.
 • Ochii sunt întunecați, adânci și deschiși.
 • Pieptul este destul de lat, ușor arcuit cu o palmă.
 • Coada este mică, căzută, dreaptă la bază și ușor curbată la vârf.
 • Pas rapid, scurt, mișcări grele.
 • Când mergeți, umerii se deplasează alternativ înainte, picioarele din spate aproape nu se ridică.
 • Paltonul nu are substrat, lucios, scurt.

Bulldog englez poate avea următoarele culori:

 • Cum să păstrezi un buldog englezAlb;
 • galben maro;
 • tulburare (monocromatică cu mască neagră);
 • toate nuanțele de roșu;
 • brindle;
 • pestriţ;
 • alb roșu..

Așa-numitul bot este clar vizibil pe față..

Înălțimea buldogului englez este de 35-40 cm la greabăn, greutatea cățelei este de aproximativ 23 kg, câinele este de 25 kg.

Datorită formei sale neobișnuite (bazin mic și cap masiv), Bulldogul englez întâmpină deseori dificultăți în timpul nașterii, adică femela nu poate naște singură, deci este nevoie de ajutorul unui medic veterinar. în afară de, Bulldogul englez este un animal brahicefalic, adică are capul și nasul deprimat.

Câinele respiră cu gura deschisă, ceea ce face ca o mulțime de aer să fie înghițită și, prin urmare, deseori gazează. Există două opțiuni aici: cumpărați un odorizant de aer sau pur și simplu ignorați problema..

Deși Bulldogul englez și nu puteți numi cel mai afectuos animal, cu toate acestea, este uimitor și este considerat în continuare câinele național al Marii Britanii. Acest câine este mândria Angliei și este foarte popular cu aproape toate popoarele planetei..

Caracteristicile buldogului englez

Cât costă puiiBulldogul englez este un adevărat om de casă. Îi place să se învârtă în jurul patului și poate dormi toată ziua. Câinele nu aparține iubitorilor de plimbări lungi și preferă să petreacă timp aproape de casă. Bulldogul este o adevărată persoană încăpățânată, așa că a-l determina să facă ceea ce nu vrea este destul de dificil. Cu toate acestea, comportamentul său amuzant nu poate lăsa pe nimeni indiferent.. Câinele va fi un mare prieten pentru copiii tăi, cu care va stabili rapid o legătură puternică.

Întrucât Bulldogul englez adoră să mestece diverse lucruri, este necesar să-i oferi multe jucării și să-și ascundă pantofii. Animalul nu se simte foarte bine în climă caldă și acest lucru trebuie luat în considerare la alegerea unui animal de companie.

Bulldogul nu are nevoie de plimbări lungi și de activitate fizică constantă, deci este ideal pentru un apartament în oraș. Majoritatea reprezentanților Este suficient ca această rasă să meargă de 2 ori pe zi timp de 20 de minute sau să se miște activ o dată. Totul depinde de vârsta câinelui. Animalele de companie care sunt mai în vârstă au nevoie de mai puțină sarcină decât cele mai tinere.

Persoanele scârboase care nu suportă mirosul și saliva nu ar trebui să înceapă un buldog. Dar dacă, cu toate acestea, ați ales această rasă specială, atunci a fost dragoste la prima vedere. La urma urmei, buldogilor le place să fie în compania membrilor gospodăriei.

Bulldog englez mereu gata să arate proprietarului dragostea și devotamentul său. În ciuda aspectului său formidabil, aceasta este o creatură foarte calmă, afectuoasă și dulce din fire. Aceste calități fac din câine un tovarăș excelent și doar un bun prieten atât pentru adulți, cât și pentru copii..

Reprezentanții rasei Bulldog englez sunt creaturi foarte independente și independente, cu o forță extraordinară.. Sunt foarte încrezători și au un caracter echilibrat. Acești câini nu manifestă agresivitate față de străini, dar pot fi oarecum ostili. Calitățile de protecție se manifestă, de asemenea, în moduri diferite: este posibil ca unele persoane să nu acorde deloc atenție aspectului unui străin, în timp ce altele îl anunță pe proprietar lătrând, dar în același timp nu mușcă.

Bulldogul englez are într-adevăr nevoie de dragostea și atenția proprietarului său, altfel câinele va deveni trist și s-ar putea chiar îmbolnăvi. Dacă proprietarul nu petrece suficient timp cu câinele său, acesta poate afecta negativ inteligența Bulldogului englez..

Durata de viață a buldogului

Câinii din această rasă sunt considerați unul dintre cele mai sensibile animale la diferite boli.. Au destul de multe congenitale sau boli ereditare. În plus, au adesea probleme legate de sistemul musculo-scheletic și sistemul cardiovascular. Buldogii trăiesc aproximativ 8-10 ani.

Instruire și educație

Ridicarea unui buldog englezSpre deosebire de mulți dintre semenii săi care doresc un stil de viață gratuit, Bulldogul englez, apărut în apartamentul tău, se adaptează rapid și, după câteva zile, sau chiar ore, se comportă de parcă ar fi dormit pe covor de mult timp și ar mânca din felurile de mâncare pe care le-ai gătit.

in orice caz, în ciuda faptului că buldogii sunt foarte inteligențiȘi au tendința de a învăța rapid, au nevoie de educație. În caz contrar, într-o bună zi poți realiza cu groază că ai crescut o dragă incredibilă și o încăpățânare insuportabilă și, în unele cazuri, chiar și un câine care reprezintă o amenințare pentru alții.

În primul rând, proprietarul câinelui ar trebui să devină prieten cu ea. Dacă decideți să vă așezați animalul de companie într-o incintă îngustă sau să puneți un lanț, puteți presupune că ați pierdut încrederea câinelui pentru totdeauna. La urma urmei, un bulldog va deveni un bun prieten și însoțitor numai atunci când va fi în compania oamenilor.

Dar totuși, merită să îi explici animalului de companie cine este șeful.. In caz contrar, înainte de a avea timp să te uiți în urmă, vei deveni un subiect al câinelui tău.

Bulldogul adoră să se îmbibă de perna confortabilă, într-un fotoliu sau o canapea. Dar nu-i permite mult, altfel foarte curând animalul tău adult cu fălci înfricoșătoare se va simți ca proprietarul canapelei și nici nu va observa cum te va muta de acolo, hotărând să se întoarcă de cealaltă parte. Prin urmare, se recomandă ca imediat după cumpărarea câinelui, să-l dotați cu un loc special în care să se simtă confortabil și confortabil..

În general, acești câini nu înțeleg bine limba pedepsei, așa că, dacă micul farsă ți-a mâncat din greșeală papucii, nu ar trebui să-l certezi. Mai bine așezați-vă lângă nimenim și calm, dar foarte ferm explică-i că nu este bine să faci asta.

Dacă sunteți foarte convingător și, desigur, nu vă mai lăsați pantofii lângă bolul câinelui, fiți siguri - incidentul nu se va mai repeta. Pentru fiabilitate și consolidarea efectului, cumpărați mai multe jucării pe care animalul dvs. de companie le poate mesteca. Acest lucru îl va servi drept divertisment și, în același timp, va preveni manipularea erupțiilor cutanate cu haine, încălțăminte și mobilier..

Bulldogul englez este un câine destul de leneș, cu toate acestea, dacă sunteți de acord cu el, este ușor de dresat. Acesta nu este un câine care se străduiește în permanență să vă mulțumească, dar nici unul cu care nu puteți face nimic. Deși bulldogul trăiește după propriile sale legi, puteți găsi întotdeauna un compromis cu el..

Englezul pare să trăiască în propria sa lume, doar pentru el familiar, poate juca, dar numai după propriile reguli și, dacă vrei să-i oferi a ta, este puțin probabil să avansezi departe.

Înainte de a începe antrenamentul, ar trebui să aflați stimulentele sale (laude, delicii etc.) și apoi să le folosiți cu îndemânare. A învăța un buldog să fie bun este destul de ușor. Perioada primelor 2-3 luni este deosebit de importantă, când este necesară mai multă răbdare și atenție..

De când Bulldogul englez are un aspect foarte neobișnuit, proprietarul său va trebui să treacă printr-o mulțime de neliniște, mai ales în perioada de creștere intensă și dezvoltare a unui câine tânăr.

Buldogul are un bot plat și scurt, care îl poate determina să sforăie asurzitor în timpul somnului. Acesta este un alt motiv destul de bun pentru mutarea animalului de companie într-un colț separat sau, mai bine, într-o altă cameră..

În plus, bulldogul, datorită constituției sale speciale, nu este adaptat la încărcături intense și prelungite, ceea ce înseamnă că nu va participa la alergări lungi și excursii zilnice..

Nu supraîncărcați, mai ales în raport cu puii. Într-adevăr, la această vârstă, orice suprasolicitare, atât fizică, cât și mentală, poate provoca consecințe ireversibile..

Mâncare pentru buldogȘi, în cele din urmă, oamenii puternici tind să fie obezi. Acest lucru se explică nu numai prin apetitul lor excelent, ci și prin metabolismul încetinit. Și dacă luați în considerare și slăbiciunea naturală a articulațiilor, un câine tânăr obez are riscul de rănire gravă, care se găsește adesea la câinii din această rasă.

O altă problemă a reprezentanților acestei rase sunt alergiile.. Și un iritant pot acționa diferiți alergeni - iarbă, flori, polenul plantelor și chiar soarele de copt. Prin urmare, după ce ați observat primele semne ale unei reacții alergice la animalul dvs. de companie, trebuie să contactați imediat un specialist care vă va recomanda cum să scăpați de o astfel de nenorocire..

Așadar, ați achiziționat un bărbat mic, robust, cu pliuri adorabile, un corp puternic, ochi inteligenți și un nas negru cu nări mari. Încercați să respectați toate regulile și recomandările experților privind creșterea și creșterea buldogilor, iar apoi în persoana animalului dvs. de companie veți găsi o persoană loială, devotată și întotdeauna pregătită pentru a ajuta un prieten.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Bulldog englez: tipuri, descriere și caracteristici ale rasei