Springer spaniel englez

Springerul spaniel englezesc este una dintre cele mai vechi rase de câini de armă care încă nu și-au pierdut calitățile de lucru și sunt utilizate în scopul propus. Câinii Springer sunt, de asemenea, păstrați ca însoțitori și câini de familie. Au un aspect plăcut, o dispoziție docilă și abilități de învățare ridicate, dar pe lângă meritele potențialului proprietar, este important să știm despre neajunsuri..

Fotografii englezești Springer Spaniel

După cel de-al doilea război mondial din Anglia, Springer Spaniel a fost una dintre cele mai populare rase. În prezent, există aproximativ 11.000 de izvoare înregistrate în Albion cețos..

Programare

În Marea Britanie, nicio altă rasă de vânătoare nu se poate potrivi cu popularitățile de tip stringers. Un câine de lucru robust, cu multe talente, potrivit pentru aproape orice tip de vânătoare. Liniștește-te cu împușcătura, are o hrană înnăscută, cercetează temeinic și rapid zona, intră fără teamă în apă, ia delicat joc, excepțional de rezistent și muncitor. La vânătoare, ea tace, ține instinctiv legătura cu proprietarul și este ușor de antrenat.

Inițial, Springer Spaniel englez a trebuit să găsească vânatul și să-l sperie sub o plasă, o pasăre de pradă sau pe ogari. Excelent pentru hrănire, capabil să aducă o vulpe mare sau un iepure în dinți. Astăzi, ca și în trecut, spanielii sunt folosiți în principal pentru vânătoarea păsărilor. Sarcinile câinelui: găsiți vânatul, ridicați-l sub arme și apoi hrăniți animalele rănite atât din pământ, cât și din apă.

Videoclip despre rasa de câine English Springer Spaniel:

Aspect

Springer Spaniel Englez este un câine simetric, compact, robust, cel mai înalt și mai rapid dintre toți spanielii britanici, cu un tip de construcție relativ ușor. Înălțimea aproximativă la greabăn - 50 cm - greutatea - 15-20 kg. Dimorfismul sexual este moderat.

În practică, există două tipuri de Springer Spaniels: de lucru și de spectacol. Dar, de asemenea, merită luat în considerare faptul că, în diferite țări, primăvara are diferențe evidente în ceea ce privește aspectul, iar câinii de rasă americană sunt complet diferiți în ceea ce privește fizicul, botul lor este mai scurt și părul lor este mai lung decât al multor câini europeni de clasă spectacolă..

Craniul de lungime moderată, lat, ușor rotund. Partea din spate a capului nu trebuie să fie proeminentă. Există o scobitură între ochi, care se aplatizează de-a lungul frunții. Stopurile și arcurile superciliare sunt exprimate moderat. Lungimea botului este egală cu lungimea craniului, care este bine sculptată sub ochi. Nările sunt bine dezvoltate. Buzele sunt adânci, pătrate. Fălcile sunt puternice cu mușcătura corectă. Ochii sunt în formă de migdale, de dimensiuni medii, se potrivesc bine în orificii, fără a arăta conjunctiva, culoarea este alun închis. Urechile sunt lobate, cu lățime și lungime bune, suficient de apropiate de cap, așezate la nivelul ochilor.

În trecut, Springer Spaniels a avut întotdeauna coada ancorată. Astăzi, acestea sunt tăiate la cererea proprietarului / crescătorului numai în țările în care operațiunea nu este interzisă prin lege și dacă nu se intenționează expunerea câinelui în Europa.

Gâtul este de lungime bună, bine musculos, puternic, fără pălărie, înclinându-se spre cap. Corpul nu este prea întins, puternic. Lomul este puternic, musculos și ușor arcuit. Pieptul este adânc, cu coaste bine aruncate. Coada este așezată jos, nu cade, nu poartă deasupra nivelului spatelui, bine acoperită cu păr, vioi în mișcare. Picioarele anterioare drepte, foarte osoase. Posturile posterioare sunt bine așezate, cu o angulație moderată. Picioarele strânse, compacte, rotunjite cu tampoane și unghii puternice.

Paltonul este dens, drept, poate fi ușor ondulat, dar nu creț. Există un pansament mai lung pe urechi, față, picioare din spate și corp. Orice culoare caracteristică spanielilor este permisă, dar culoarea preferată pentru un resort este albul cu cafea sau pete negre. Oricare dintre aceste culori poate fi completată de marcaje bronzate.

Rasa engleză Springer Spaniel

Caracter

Springer Spaniel englezesc combină două roluri: un câine de lucru, de vânătoare și un însoțitor, animal de companie. Este loial, inteligent, afectuos, puternic atașat de proprietar și de ceilalți membri ai familiei, se înțelege cu copiii, este prietenos cu oaspeții și cu alte animale. Are o dispoziție plină de viață, docilă, jucăușă și ascultătoare.

Springer Spaniel este lipsit de lașitate sau agresivitate, foarte vesel și energic. Se adaptează cu ușurință ritmului vieții de familie și este intruziv inutil numai dacă nu i se acordă deloc atenție. În general, el tace, dar cu siguranță va anunța cu un lătrat puternic despre apropierea oaspeților sau zgomotul străin. De regulă, nu are un instinct teritorial pronunțat, prin urmare nu diferă în conflict, inclusiv în raport cu alți câini și nu va putea proteja proprietarul sau proprietatea acestuia.

Se înțeleg bine cu alți câini și pisici. În ceea ce privește animalele mici și păsările, spanielul de primăvară poate învăța să ignore animalele domestice, dar sunt mari șanse ca mai devreme sau mai târziu să instaleze instinctul de vânătoare..

educatie si antrenament

Springer Spaniel este foarte ușor de antrenat. Un câine inteligent vrea să aducă bucurie proprietarului, învață rapid comenzile și le îndeplinește cu plăcere. Desigur, pot exista excepții atunci când vine vorba de ascultare pe stradă, unde există multe alte lucruri mai interesante. Când pregătiți un sprinter, este important să păstrați răsfățul într-o pungă sigilată și să nu o arătați până când catelul nu finalizează sarcina.

Springer Spaniel se pretează bine antrenamentului și exprimă dorința de a asculta proprietarul, astfel încât să poată fi văzut la competiții în agilitate, urmărire, flyball.

Springer crește târziu, doar până la vârsta de 2-3 ani atinge dezvoltarea fizică și psihologică deplină, astfel încât antrenamentul câinelui poate fi ușor întârziat. Copiii mici sunt adesea prea activi și curioși, le este greu să se concentreze asupra studiilor și este important ca proprietarul să arate răbdare. Este mai bine să instruiți Springer Spaniel într-o direcție specifică, ca câine de companie din oraș sau ca vânător..

Caracteristici ale antrenamentului și antrenamentului de vânătoare Springer Spaniel

Trebuie să-l înveți pe un springer să slujească cât mai devreme posibil, literalmente din prima lună de viață. În primul rând, obiectul este aruncat în apropiere, cățelul este plasat într-o poziție predispusă printr-o comandă. Repetați sarcina de cel mult 3-4 ori. După ce stăpânești comanda, poți continua cu căutarea jucăriei ascunse. Păpușile cu pene sunt cele mai potrivite pentru antrenament, cu care cățelușul nu are voie să se joace. Câinele este învățat să uda nu mai devreme de 4 luni. Aproximativ în același timp, încep să învețe cum să caute cu o navetă cu 20-40 de pași la dreapta și la stânga, cu proprietarul mergând drept înainte. Springer, de obicei, nu trebuie să fie antrenat pentru a trage, nu se tem de sunetele puternice de la naștere. Antrenamentul începe nu mai devreme de 5 luni după stăpânirea comenzilor de bază și testarea lor pe teren. Cu o experiență insuficientă cu spanielul de vânătoare, instruirea se desfășoară sub îndrumarea unui instructor.

cum arată un Springer Spaniel englezesc

Caracteristicile conținutului

Arcul nu are nici un strat de acoperire; iarna va îngheța pe stradă și, prin urmare, nu este potrivit pentru păstrarea carcasei pe tot parcursul anului. În plus, contactul strâns cu proprietarul este important pentru spaniel, înțelegerea reciprocă cu proprietarul nu va fi niciodată aceeași pentru un câine care locuiește pe stradă și în casă..

Activitatea fizică este necesară cu măsură, deși unii reprezentanți ai rasei pot fi foarte energici. Plimbări regulate în natură sunt de dorit, capacitatea de a înota într-un iaz în sezonul cald.

Îngrijire

Acest lucru nu înseamnă că Springer Spaniel necesită îngrijire foarte complexă, dar trebuie să fie regulat, va necesita timp și costuri materiale de la proprietar pentru instrumente de îngrijire a părului, tunsori, detergenți și produse cosmetice. Frecvența periajului depinde de tipul stratului. Unii câini dezvoltă covorașe mai repede, alții mai rar. Springer are nevoie și de o tunsoare regulată. Câinii de spectacol sunt tăiați la fiecare 1-2 luni, câinii domestici sunt de obicei tăiați numai pentru vară, iar părul decorativ este îndepărtat pentru a facilita îngrijirea.

Pentru ca fața Springer Spaniel să arate mai bine îngrijită, mustața este tăiată câinelui. Deși recent, tot mai mulți experți și manipulatori de câini se opun unor astfel de schimbări.

Câinii de spectacol sunt de obicei scăldați la fiecare 10-15 zile. Animalele de companie obișnuite, pe măsură ce se murdăresc, la fiecare 1-2 luni. Mijloacele de spălare și îngrijire a lânii sunt selectate individual. Acest lucru nu se aplică clătirii regulate a murdăriei după mers. Salopeta va ajuta la evitarea poluării abundente pe timp ploios.

Diferite pălării sunt foarte utile pentru proprietarii de spaniel. Acestea sunt folosite pentru a fixa urechile în timpul hrănirii, după înot, pe timp ploios și când merg pe iarbă înaltă, unde există multă brusture.

Din când în când, urechile sunt curățate de ceară acumulată. Dinții necesită, de asemenea, îngrijire. Cel mai simplu mod de a preveni acumularea plăcii este să vă antrenați câinele să se perie și să o faceți de 1-2 ori pe săptămână. În plus, jucăriile speciale, venele de vită și articulațiile de blocare ajută la lupta împotriva plăcii. Piciorul arcului ar trebui să fie compact și bine tricotat. Uneori se dizolvă din cauza activității fizice insuficiente. În acest caz, este recomandat să vă plimbați cu câinele mai mult pe nisip, pietriș sau zăpadă. De asemenea, deformarea labei poate fi cauzată de lungimea excesivă a ghearelor, care ar trebui tăiate pe măsură ce cresc, aproximativ o dată la 3-4 săptămâni..

Alimente

Springer Spaniel englezesc poate fi pretențios la mâncare la o vârstă fragedă. Unii câini au alergii alimentare. Schema de alimentare este selectată individual. Dieta naturală este dezvoltată conform regulilor standard. Mâncarea este selectată luând în considerare vârsta, greutatea și starea fiziologică. Mai rar apelează la un tip mixt de hrănire. Porțiunile ar trebui să fie adecvate pentru activitatea fizică. Câinii care umblă mult sau sunt folosiți pentru vânătoare, mănâncă mult, dar nu se îngrașă sau slăbesc repede, sunt slabi și rezistenți. Spectacolele sunt de obicei mai doborâte, cele subțiri nu arată atât de impresionant. Unele Springer Spaniel sunt predispuse la supraalimentare și supraponderalitate..

Sănătate și longevitate

Springer Spaniel englez este o rasă prosperă condiționată. Speranța de viață este de 10-15 ani. Majoritatea câinilor au o sănătate bună și o imunitate bună, dar unii au boli ereditare care apar cu frecvență diferită în diferite tulpini.

  • Boli oculare (glaucom primar, atrofie progresivă a retinei);
  • Fucozidoză și deficit de fosfofructokinază (boli metabolice ereditare rare);
  • Epilepsie;
  • Alergie;
  • Otita medie de etiologii variate.

Rasa are, de asemenea, o problemă comportamentală moștenită numită „sindromul furiei”. Este foarte rar, caracterizată prin agresivitate crescută la alți câini. Pentru menținerea sănătății sunt importante: vaccinarea în timp util, tratamentul regulat împotriva paraziților externi și interni, controlul medical anual.

Puii Springer Spaniel englezi

Selecția și prețul cățelului

Springerul spaniel englez este o rasă foarte populară în Europa și America. Există multe creșe în Anglia și Suedia. Finlanda, Danemarca. În Rusia, aproximativ 10 pepiniere sunt angajate în reproducerea Springer Spaniels de bună calitate. Există crescători cu experiență în țările vecine.

Înainte de a începe să căutați un cățeluș, trebuie să decideți pentru ce este câinele. Fie că va fi exclusiv un animal de companie sau o tovarășă de vânătoare. De exemplu, în Anglia, liniile de lucru și expoziție aproape niciodată nu se intersectează. În Franța, tendința este diferită, unde crescătorii doresc ca câinii care lucrează să aibă și aspectul perfect. În Rusia și țările vecine, câinii de lucru încearcă să se reproducă separat. Este de dorit să decideți în prealabil sexul și culoarea. Având o idee clară despre cum ar trebui să arate Springer în viitor, puteți contacta National Breed Club, unde vă vor ajuta la alegerea unui crescător și a unui câine..

Vânzătorii fără scrupule vând uneori cocoși și alți spanioli sub masca unui springer englez.

Un cățeluș Springer Spaniel cântărește aproximativ 5 kg la 2,5 luni și aproximativ 10 kg la trei luni și jumătate. Bebelușii ar trebui să arate foarte bine hrăniți și chiar grași, apoi la vârsta adultă au oase mai puternice, ajung rapid la starea corectă decât cei care erau slabi la pui și adolescenți. Asigurați-vă că acordați atenție sănătății. În exterior, catelul ar trebui să fie absolut sănătos, activ și curios, nu ar trebui să manifeste agresivitate sau lașitate la vederea unei persoane noi.

Preț

Popularitatea rasei influențează formarea prețului. În Europa, prețul unui cățeluș este în jur de 600 de euro. În Europa de Est, media este de 1000 de euro. În Marea Britanie și Scandinavia poate ajunge până la 1.500 de lire sterline. În Rusia, rasa este rară, s-ar putea spune exclusivă, dar crescătorii își leagă prețurile de cele europene. În medie, un cățeluș Springer Spaniel englezesc costă 20.000-30.000 de ruble. Bebelușii promițători pot fi mai scumpi, mai ales dacă împerecherea a fost la fața locului.

Fotografii

Galeria conține fotografii cu pui și câini adulți din rasa engleză Springer Spaniel.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Springer spaniel englez