Alaskan klee-kai (foto): mini-husky cu caracter de spitz

O mică copie a legendarului husky, Alaskan Klee-Kai atinge prin aspectul și caracterul său vesel. Acesta este un câine foarte sociabil, jucăuș și rapid. Se înțelege perfect cu toți membrii familiei, transformându-se rapid în favoritul tuturor

Clasificare

Origine: Statele Unite ale Americii

Clasă: nerecunoscută de FCI, rasă recunoscută de American Rare Breeds Association și UKC

Folosind: câine de companie

Culoare: alb-negru, gri-alb, roșu-alb, alb

Mărimi după varietate: înălțime la greabăn: jucărie - până la 34 cm, miniatură - 33-38 cm, standard - 38-43 cm; greutate: jucărie - până la 4,1 kg, miniatură - 4,5 - 6,8 kg, standard - 7,3 - 10 kg

Speranța de viață: 10-15 ani

Copie mică husky legendar, Alaskan Klee-Kai atinge prin aspectul și caracterul său vesel.

Este un câine foarte sociabil, jucăuș și rapid, cu calitățile de mai mari "semenii": Karelian-finlandeză, Vestul siberian și samoyed huskies.

Se înțelege perfect cu toți membrii familiei, transformându-se rapid în favoritul tuturor.

Prin temperamentul lor, Kli-Kai diferă semnificativ de psihotipul husky-ului.

Prin temperamentul lor, Kli-Kai diferă semnificativ de psihotipul husky-ului

Istoria rasei

Conform standardelor de dezvoltare evolutivă, Mini Alaskan Kle-Kai este o rasă foarte tânără. Linda Spurlin a început să lucreze la reproducere.

Ea a stabilit o sarcină de a crește un câine care arată ca un husky, dar cu caracteristici psihologice diferite..

Huskii siberieni și din Alaska au fost aduși la dezvoltarea caracteristicilor rasei, Alaska Malamute, huskies și câini eskimo americani.

Principalul rezultat căutat de Linda a vizat reducerea înălțimii câinelui..

Și în doar 18 ani, din 1970 până în 1988, lumea crescătorilor de câini a reușit să obțină o nouă rasă și s-a întâmplat în Wasilla, Alaska..

Sociabilitatea Kli-Kai se exprimă prin capacitatea sa uimitoare de a nu latra, ci de a vorbi cu proprietarul. Unele sunete de animale seamănă cu vorbirea umană

Sociabilitatea Kli-Kai se exprimă prin capacitatea sa uimitoare de a nu latra, ci de a vorbi cu proprietarul. Unele sunete de animale seamănă cu vorbirea umană

Psihologie

Privind fotografia din Alaska Klee-Kai, puteți fi ușor convins de similitudinea lor cu husky, dar aici se termină semnele comune ale raselor..

Prin temperamentul lor, Kli-Kai diferă semnificativ de psihotipul husky-ului..

  • Mic, agil, amuzant, kli-kai iubește jocurile în aer liber agilitate, îi place să se jefuiască pe stradă, nu refuză plimbările lungi în natură.
  • Câinele cu greu poate suporta singurătatea, așa că nu poate fi început de cei care pleacă de acasă pentru muncă sau studiază ziua.
  • Sociabilitatea Kli-Kai se exprimă prin capacitatea sa uimitoare de a nu latra, ci de a vorbi cu proprietarul. Unele sunete de animale seamănă cu vorbirea umană.
  • Ascultător și afectuos în familie, Kli-Kai tratează pe străini cu un grad semnificativ de neîncredere.
Simpatic, vesel, kli-kai iubește jocurile în aer liber, iubește să se jefuiască pe stradă și nu refuză plimbările lungi în natură

Simpatic, vesel, kli-kai iubește jocurile în aer liber, iubește să se jefuiască pe stradă și nu refuză plimbările lungi în natură

  • Bine instruit, el memorează cu ușurință un număr mare de comenzi și le execută cu bucurie.
  • Se adaptează cu ușurință la viața dintr-un apartament din oraș, cum ar fi pomeranian, dar într-o casă de țară se simte grozav.
  • Înțelegeți-vă bine cu alte animale de companie. Failless în comunicarea cu copiii și nu permite niciodată agresiunea față de ei.

Important! Mulți proprietari ai Klee-kai din Alaska observă absența defectelor în comportamentul psihologic al câinelui, care, desigur, este un semn excelent al unui animal pentru întreținerea familiei..

Kli-Kai din Alaska, în ciuda diminuării sale, a păstrat calități excelente de pază. Poate că nu va putea apuca inamicul de gât, dar lătrând pericol, va indica rapid

Kli-Kai din Alaska, în ciuda diminuării sale, și-a păstrat calitățile excelente de pază. Poate că nu va putea apuca inamicul de gât, dar lătrând pericol, va indica rapid

Cerere

În mod surprinzător, mini-husky-ul din Alaska Kle-Kai, în ciuda diminuării sale, a păstrat calități excelente de pază - în acest caz se compară cu schipperke și wolfspitz.

Să nu-l poată apuca pe inamic de gât, dar cu o scoarță, va identifica rapid pericolul. Cu toate acestea, cea mai bună utilizare a rasei este un tovarăș plăcut și plin de viață..

Alaskan Kli-Kai este impecabil în relațiile cu copiii și nu permite niciodată agresiunea față de ei

Alaskan Kli-Kai este impecabil în relațiile cu copiii și nu permite niciodată agresiunea față de ei

Cum să alegi un câine

Rasa Alaskan Klee-Kai Mini Husky este una dintre rare, deci este destul de dificil să obții un cățeluș.

Există dificultăți cu standardele rasei. Pentru Kli-kai sunt permise atât variantele cu părul scurt, cât și cele cu părul lung..

Vă rugăm să rețineți că la vârsta de 8 luni, toți puii sunt testați pentru prezența unei măști inverse sau a unei iluminări domino pe față.

Evident, într-un Kli-kai mic de 2 luni, această caracteristică a rasei este dificil de determinat..

Dacă totuși decideți să achiziționați un Kli-kai din Alaska, ar trebui să căutați un specialist în rase de renume și, probabil, să solicitați asistența acestuia pentru a cumpăra un copil..

O astfel de măsură de precauție nu va fi inutilă, deoarece prețul pentru kli-kai din Alaska începe de la 300 de mii de ruble.

Alaskan Kli-Kai nu are nevoie de îngrijiri speciale. El se descurcă singur cu puritatea hainei. Și o face aproape ca o pisică, spălându-și labele din față

Alaskan Kli-Kai nu are nevoie de îngrijiri speciale. El se descurcă singur cu puritatea hainei. Și o face aproape ca o pisică, spălându-și labele din față

Caracteristici de îngrijire

Un minunat frumos, din Alaska Klee-kai nu are nevoie de îngrijire specială și cu atât mai mult îngrijire. El face o treabă excelentă cu puritatea hainei sale.

Și o face aproape ca o pisică, spălându-și labele din față.

Kli-kai se adaptează cu ușurință la viața unui apartament din oraș, dar se simte minunat și într-o casă la țară.

Kli-kai se adaptează cu ușurință la viața unui apartament din oraș, dar se simte minunat într-o casă la țară.

Pieptănare

Lâna groasă a Kli-kai trebuie periată o dată pe săptămână cu un produs special furminator.

În timpul năpârlirii, aduceți frecvența de periere la 2-3 pe săptămână pentru a evita încurcările. Spălarea de multe ori nu este necesară, de 2-3 ori pe an este suficientă.

Kli-kai din Alaska nu are un miros specific de câine.

Verificați-vă în mod regulat urechile și ochii pentru a observa murdărie și inflamații. De asemenea, tăiați-vă unghiile în mod regulat, la fiecare două până la trei săptămâni..

În jungla urbană, Kli-kai trebuie dus la plimbări în locuri unde se poate juca din inimă. Este minunat dacă luați parte la distracția lui sau le oferiți: kli-kai obține o mulțime de emoții pozitive în jocurile cu proprietarul

În jungla urbană, Kli-kai trebuie dus la plimbări în locuri unde se poate juca din inimă. Este minunat dacă luați parte la distracția lui sau le oferiți: kli-kai obține o mulțime de emoții pozitive în jocurile cu proprietarul

Mersul pe jos

Ești întotdeauna fericit să conduci Kli-Kai, dar dacă locuiești într-o casă la țară, ai grijă de micul tău „aluniță”.

Animalelor le place să sape sub garduri, ceea ce este plin de sănătate. Cine știe ce îi poate aștepta în afara casei lor.

În jungla urbană, Kli-Kai ar trebui să fie dus la plimbări în locurile în care se poate juca din inimă.

Este minunat dacă luați parte la distracția lui sau le oferiți: kli-kai obține o mulțime de emoții pozitive în jocurile cu proprietarul.

În locurile aglomerate, este mai bine să țineți animalul în lesă hamuri.

Alaskan Kli-Kai este un bun student. Își amintește cu ușurință un număr mare de comenzi și le execută cu bucurie

Alaskan Kli-Kai este un bun student. Își amintește cu ușurință un număr mare de comenzi și le execută cu bucurie.

Alimente

Kli-kai nu sunt pretențioși în ceea ce privește mâncarea. Poate că aceasta este o trăsătură ereditară adoptată de la husky..

Nu trebuie să faceți o dietă specială pentru el, câinele va mânca cartofi crudi, pâine și carne cu aceeași plăcere.

Kli-kai nu va renunța atât la terci, cât și la legume, principalul lucru este să oferi totul cu moderare, fără a supraalimenta animalul de companie.

Dacă vă este mai convenabil să utilizați mâncare uscată, alegeți mărci premium pentru câini mici și activi.

Timp de patru decenii de existență a rasei, nu au fost identificate defecte genetice. Aceasta înseamnă că bolile caracteristice din clica din Alaska nu au fost observate.

Timp de patru decenii de existență a rasei, nu au fost identificate defecte genetice. Aceasta înseamnă că bolile caracteristice din clica din Alaska nu au fost observate.

Sănătate

Boli tipice

Timp de patru decenii de existență a rasei, nu au fost identificate defecte genetice..

Aceasta înseamnă că bolile caracteristice din clica din Alaska nu au fost observate..

Câțiva proprietari de câini, iar astăzi numărul lor înregistrat oficial de către asociații este puțin peste 500 de persoane, sunt fericiți să sărbătorească sănătatea animalelor de companie..

Cu toate acestea, astfel de rezultate pozitive nu anulează vaccinarea câinilor..

Inseparabil Kli-Kai

Inseparabil Kli-Kai

Vaccinări

Infecțiile virale tradiționale nu confundă sănătatea naturală a rasei.

Dacă aveți de gând să cumpărați un cli-kai din Alaska, ar trebui să aveți grijă și de acesta vaccinări. Prima vaccinare trebuie efectuată de crescător.

În mod tradițional, o vaccinare cuprinzătoare este administrată câinilor la vârsta de 8-9 săptămâni, urmată de o vaccinare de rapel la 12 săptămâni.

Măsurile preventive ulterioare sunt efectuate la intervale anuale..

Vaccinurile conțin medicamente care pot rezista unor afecțiuni canine precum enterita parvovirusului, leptospiroza, tulburarea, rabia.

Veterinarii folosesc vaccinuri complexe pentru vaccinarea animalelor. Nobivak, Trikat, Hexadog - toate vă vor proteja animalul de companie bine de bolile periculoase și pe care să le alegeți, decideți-le cu medicul veterinar.

Câinele cu greu poate suporta singurătatea, așa că nu poate fi început de cei care pleacă de acasă pentru muncă sau studiază ziua

Câinele cu greu poate suporta singurătatea, așa că nu poate fi început de cei care pleacă de acasă pentru muncă sau studiază ziua

Tricotare

Tricotatul unui clic este o mare durere de cap pentru proprietari. Găsirea unui partener este dificilă, deoarece rasa este foarte mică și tânără.

În plus, există discrepanțe în standardele diferitelor asociații cinologice. Există anumite dificultăți în identificarea defectelor rasei..

Unii crescători fără scrupule trec cu vederea lucrurile mici care pot duce la defecte la pui.

Dacă decideți să vă împerecheați animalul de companie, încercați să găsiți o creșă bună.

Cel mai bine este dacă ai ocazia să mergi cu el în patria istorică a rasei.

În Vasilla, fără îndoială, veți găsi un partener demn, dar este bucuria de a deține un mic kli-kayemi în valoare de costurile pe care va trebui să le suportați pentru a împerechea un animal.

În orice caz, înainte de a împerechea un câine, este necesar să deparazitați și să vă asigurați că este în stare fizică bună..

Procedura de împerechere în sine se desfășoară, de regulă, pe teritoriul câinelui. Merită să o faci când vine al treilea. estru.

Important!Pentru o rasă rară și costisitoare, prezența unui specialist în împerechere este obligatorie. Ai grijă de el în avans.

Alaskan Klee Kai: Mini Husky cu caracter pomeranian

Asemănător exterior cu celebrul husky, Kli-Kai din Alaska este opusul complet al fratelui mai mare în personaje. Care sunt caracteristicile rasei, îngrijirea și condițiile de păstrare

Anna Lyakhovich7 Rezumat general Caracteristic Agresivitate4 Adaptabilitate10 Activitate10 Greutate4 Pregătire6 Prietenie8 Jucați 10 Inteligență8 Zgomot6
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Alaskan klee-kai (foto): mini-husky cu caracter de spitz