8 Soiuri de rase de câini spitz

Soiuri Spitz

În articol voi lua în considerare semnele rasei de câini Spitz și care sunt acestea. Haina groasă pufoasă sau botul și urechile cu părul scurt, ascuțite, coada, curbate în sus - caracteristici ale unui număr de soiuri. Voi enumera caracteristicile tipurilor: câini de interior de dimensiuni mici, precum și persoane fizice cu o înălțime mai mare de jumătate de metru.

Subspeciile rasei sunt variațiile germane Spitz, Wolfspitz, Kleinspitz, japoneză, finlandeză, eschimos american, Volpino italian și Pomeranian. Voi lua în considerare comportamentul câinelui, aspectul, vă spun despre cost.

Care sunt soiurile de câini Spitz

Denumirea generală a rasei se referă la o varietate de tipuri de câini. Majoritatea soiurilor provin din nord: Elveția, Siberia și Arctica, unde au fost folosite în scopuri economice: au ajutat la protejarea locuinței, la transportul sanilor. Dar există și imagini, descrieri, referințe provenind din Grecia Antică și Egipt..

În provincia Pomerania, în secolul al XV-lea, a apărut un spitz în miniatură, care era mai mic decât individul din nord. În 1450, un Spitshund pitic cântărind 9 kg a fost crescut, dar au continuat încercările de reducere selectivă a dimensiunii.

În cele din urmă (în secolul al XVIII-lea), crescătorii au primit un spitz pitic cu dimensiunile pe care le cunoaștem acum. A câștigat o popularitate extraordinară.

Patria sa este Anglia, iar regina Victoria a fost implicată în producția rasei. Deci, Shaggy Spitshund a dobândit diminuare, devenind un portocaliu - un câine de cameră.

Diferite variații diferă în ceea ce privește fizicul proporțional. Înălțimea și lungimea corpului sunt aproximativ aceleași. Numele și tipurile diferă în funcție de zonă. Dar în Rusia rasa este numită doar „Spitz german” cu gradații în mărime.

Există 5 următoarele subgrupuri:

  • Mare (Wolfspitz) - 1/2 metru la greaban.
  • In medie (spitz mediu) - până la 40 cm. Este, de asemenea, spitz finlandez, japonez, eschimos și american.
  • Mic (Kleinspitz) - până la 29 cm.
  • Pitic pomeranian - până la 10 cm. Există 3 subtipuri: "Chanterelle", "Bear" și "Baby Doll", adică - jucărie.

Câinele are o haină groasă, lungă și moale, cu un substrat, blană în picioare. Semnele sunt gât scurt, picioarele așezate în poziție verticală.

Caracteristicile unui Spitz sunt prietenia, inteligența, care îi permite să câștige rapid dragostea universală..

Wolfspitz

Wolfspitz
Wolfspitz
Costă 15.000 - 30.000 de ruble.

Dacă comparăm această varietate de Spitz cu Pomeranianul decorativ, câinele poate fi numit gigant ca dimensiune, până la 55 cm înălțime. A apărut în Germania, are o culoare de lup și este similar cu acest animal.

Wolfspitz (altfel - Keeshond) câine de familie, protejând proprietarii, având o dispoziție prietenoasă și ajutând la îngrijirea copiilor. A fost crescut pentru nevoile gospodăriei.

limba germana

Grupul este împărțit în subgrupuri:

  • mic;
  • mediu;
  • mare.

Acesta din urmă are un caracter vigilent, dar este mai calm decât soiurile mai mici. Spitzul mare (grossspitz) este maro, negru sau alb, înălțime de până la jumătate de metru. Deștept, poate proteja proprietarii și îi poate ține companie. Crescut ca un câine pentru o gospodărie.

Grossspitz
Grossspitz

Mediu (spitz mediu) - până la 38 cm de diferite culori, inclusiv gri și portocaliu. Este considerat rar, combină funcțiile de securitate și decorativitatea.

Rasele mici (Klyainspitz) au o înălțime de până la 30 cm și un aspect similar, crescut ca decorativ interior, deși pot servi ca „alarmă de securitate la domiciliu”.

Unii confundă Spitz-ul german cu portocaliul, dar dimensiunea sa este mai mare, haina este mai grosieră, mai dură, botul este mai lung. Deși este imposibil să se determine diferența pentru un cățeluș nou-născut, deoarece semnele apar doar până în an.

Kleinspitz

Costă nu mai puțin de 25.000 de ruble.

Înălțimea câinelui este de la 23 la 29 cm, a fost crescut ca un câine decorativ interior. Dar, în același timp, animalul își îndeplinește toate funcțiile: protecția adăpostirii, vocea puternică, răspunsul la străini.

El îi tratează pe proprietari prietenos, cu dragoste, nu prezintă isterie semnificativă. Și, de asemenea, în stare bună de sănătate.

Kleinspitz
Kleinspitz

japonez

Costul mediu 25.000-65.000 ruble.

Această specie a apărut în Japonia în anii 20 și 30 ai secolului trecut, după ce a fost scoasă din îi place, traversat cu un spitz german.

Câinii au o înălțime de până la 40 cm, au o construcție îndesată și se disting prin păr gros alb ca zăpada. Personajul este cuminte și vesel, câinele se joacă cu copiii. O altă caracteristică - rareori vorbește.

Rasa a fost crescută în scopuri domestice și economice, ca însoțitor. Prin clasificare aparține grupului de câini de sanie din nord.

Un animal poate fi cumpărat fără un pedigree la un preț de la 25 la 35 de mii de ruble, dar costul oficial este de 1000 de dolari.

japonez
japonez

Eschimos american

Cost de la 500 la 1.000 $.

Acest tip de câine domestic a fost crescut în America (secolul al XX-lea), prezentat în mai multe variante, diferind ca mărime:

  • jucărie - de la 22 la 30 cm;
  • miniatură - până la 38 cm;
  • standard - de la 38 la 49 cm.
Acești câini au nevoie de socializare timpurie, deoarece nu le plac străinii, reacționând cu ostilitate. Dar indivizii sunt instruiți bine, respectând comenzile, amuzant în obiceiuri, sunt prieteni cu oamenii. Câinele este luat la vânătoare, folosit în sport sau ca detectiv.
Eschimos american
Eschimos american

Eschimos american cu părul alb, crescut pentru gospodărie, ca animal de casă, are disciplină. Costul depinde de pedigree și de caracteristicile spectacolului.

finlandeză

Costul mediu - 22.000-26.000 ruble.

Rasa a fost crescută (sau mai bine zis - reînviată) în Finlanda în secolul al XIX-lea, ca un tribut adus modei pentru astfel de câini. Înălțimea individului este de până la 50 cm, greutatea este de peste 10 kg, iar masculii sunt de obicei mai mari. Părul roșu închis și forma capului amintește de o vulpe.

În 1657, animalele au fost descoperite pentru prima dată de călătorul Pierre la Martinard și au fost inițial crescute de poporul Suomi pentru vânătoare..

Spitz finlandez independent, energic și activ, se comportă tare, dar cu bunăvoință și loial față de proprietari. Se folosește la vânătoare atunci când se prind animale mici și păsări. Trăiește până la 14 ani. În aparență, seamănă cu un husky cu un cap mic, labe puternice, de culoare roșie sau roșiatică, păr scurt, dar gros..

Prețul se formează în funcție de factori: pedigree, succesul vânătorului strămoșilor, calitățile expoziției (clasa de spectacol este evaluată mai sus). Puteți cumpăra rasa pentru dvs. la un cost rezonabil..

finlandeză
finlandeză

Volpino

Costul este de 15.000-50.000 de ruble.

Acest câine se găsește în descrierile antice. Originea sa este Florența italiană, Evul Mediu. Creșterea atinge 30 cm, greutatea - 5 kg. Semn extern - păr deschis sau deschis, uneori roșu și lung.

Volpino (chanterelle în traducere) este un animal temperamental care se poate excita rapid și se poate calma. Personajul este prietenos, dar latră prea tare, uneori foarte mult, alteori nu se supune. Speranța de viață - până la 13 ani.

Scopul reproducerii este de a combina instinctul câinelui de pază cu calitățile domestice ale unui câine însoțitor. Dar, din 1984, societatea cinologică din Italia, care „reînvie” rasa, a încetat să mai înregistreze deținătorii de curți pentru reproducere ulterioară.

Volpino italiano
Volpino italiano

Pomeranian

Costă 25.000-40.000 de ruble.

Rasa, originară din provincia germană Pomerania, a apărut în secolul al XV-lea. Câine de interior crescut în scop decorativ.

Are un caracter devotat, oferă proprietarilor dragoste și distracție. aceasta pomeranian - cel mai mic subgrup pitic, cu o înălțime de cel mult 22 cm. Se joacă cu copiii, este rezistent, nu este susceptibil la infecții și răceli. Îi place să alerge și are, de asemenea, un simț excelent al mirosului și capacitatea de a păzi.

Dintre caracteristicile externe distinctive, se distinge o lână moale, asemănătoare cu o față vată, scurtă și rotundă.
Pomeranian
Pomeranian

Portocaliul și jumătatea sa au o mare varietate de culori: crem, alb, roșu, gri, negru și ciocolată. Un caracter intenționat este combinat cu activitate și mobilitate semnificative.

Costul câinilor variază în funcție de mărime. Cele mai mici soiuri (spitz pigmeu pomeranian) au un preț de până la 40.000 de ruble. Dar motivul costului ridicat este că, în timpul reproducerii, piticii nu au mai mult de trei pui. Persoanele mai mari pot fi cumpărate cu 25.000 de ruble.

Dacă copiii visează la un câine, iar părinții lor decid să-i facă pe plac, un Spitz este cea mai potrivită opțiune. Este potrivit atât pentru o casă mare, cât și pentru un apartament mic într-o dimensiune compactă. Arată inteligență și prietenie. După ce și-au arătat dragostea față de animal, proprietarii vor găsi în curând un prieten și o familie preferată în această rasă..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » 8 Soiuri de rase de câini spitz