3 Soiuri de câini din rasa griffon și descrierea lor

Soiuri de rase de câini Griffon

În articol voi descrie rasa Griffon, soiurile, istoria și scopul ei. Voi cunoaște cititorul cu caracteristicile caracterului și sănătății acestor câini. Vă voi spune cum să aveți grijă de un grifon și cum să-l hrăniți. Voi nota în care canise puteți cumpăra un cățeluș și la ce preț.

Descrierea câinilor Griffon

Griffon are o istorie de peste 400 de ani.

Locul de naștere al rasei este Belgia. Aici, câinii mici curajoși erau ținuți la grajduri și hambare, unde exterminau rozătoarele. Uneori au fost luați ca escortă de vagoane, unde câinele a servit ca paznic și a dat glas în caz de pericol..

Când grifonii au fost observați în înalta societate, au devenit câini de doamnă. Femeile nobile de modă le purtau pe mâini. Dimensiunile reduse și aspectul amuzant le fac tovarăși confortabili.

În exterior, este un animal de companie puternic, hotărât, cu botul scurt și un format aproape pătrat. Capul este destul de mare în raport cu corpul. Urechile sunt de dimensiuni medii, decupate sau nu. Pânza dezasamblată este îndoită și aderă la pomeți.

Ochii sunt rotunzi și mari, de culoare închisă. Botul este scurt - 1,5 cm lungime, iar nasul este la nivelul ochilor. Nasul poate fi numit „răsturnat” - este în același plan cu fruntea. Acest lucru conferă grifonului un aspect încăpățânat și decisiv și, în același timp, amuzant..

Fizicul este slab și compact, fără semne de rugozitate. Mișcările sunt ușoare și energice. Coada este ridicată, iar câinele o duce drept.

Există trei tipuri de grifoni:

Greutatea câinelui este de 3,5-6 kg. Creștere - până la 28 cm. Speranța de viață - 15-18 ani.

Griffon belgian
Griffon belgian

Îngrijire și

Griffon se adaptează rapid stilului de viață al proprietarilor săi, dar trebuie satisfăcută nevoia de plimbări, mișcare și comunicare. Pentru această rasă, sunt potrivite două sau mai multe plimbări pe zi de orice lungime, cu condiția ca câinele să alerge și să-și satisfacă nevoile naturale.

În căldura caldă de vară, câinele este plimbat dimineața devreme și seara.

Griffos-urile sunt păstrate doar într-o cameră caldă lângă o persoană. Carcasa și izolarea sunt insuportabile pentru acest însoțitor. Câinelui îi place să stea întins pe canapeaua stăpânului și pe un șezlong moale.

Griffon cu păr sârmă nu varsă și nici nu miroase. Este nevoie de tăiere regulată (la fiecare trei luni), în timpul căreia se îndepărtează stratul vechi. Dacă acest lucru nu se face sau dacă smulgerea este înlocuită cu un tăietor, calitatea lânii se deteriorează.

În afară de tăiere, haina grifonului trebuie tăiată cu foarfece pentru a-i da un aspect. Tăiați părul de pe picioare, barbă și partea inferioară a cozii. Mașina îndepărtează numai părul dintre degetele de la picioare, în zona inghinală și pe urechi.

Griffonul cu fir sârmă este scăldat o dată pe săptămână și periat după cum este necesar. Nu este necesar să folosiți un uscător de păr..

Petit Brabançon varsă o cantitate mică de lână și poate avea un miros slab. Îl scaldă după cum este necesar și pieptănează lâna veche cu o mănușă de cauciuc.

Grifonii sunt hrăniți cu alimente super premium uscate și conservate pentru câinii de rasă mică. Puteți trece la o dietă naturală bazată pe carne și pește. La acestea se adaugă legume, fructe, ouă, produse lactate, verdețuri.

Dacă se alege hrana naturală, barba trebuie curățată după fiecare hrănire pentru a evita mirosurile și ciupercile.

Hrănirea cu alimente umane este dăunătoare pentru sănătatea câinelui dvs., deoarece are un conținut ridicat de grăsimi, sare, condimente și zahăr.

Puii sunt hrăniți cu dieta lor obișnuită, la care erau obișnuiți de crescător. În viitor, puteți obișnui treptat catelul cu o altă compoziție..

Caracter

Grifonii sunt sanguini prin natura lor
Grifonii sunt sanguini prin natura lor
Grifonii sunt sanguini prin natura lor.

Este o creatură veselă, optimistă și jucăușă. În același timp, el nu are agitația și nervozitatea caracteristice unor rase mici. Grifonii sunt sociabili și preferă întotdeauna să-l urmeze discret pe proprietar..

Câinii din această rasă sunt prietenoși și prietenoși cu orice animale, dacă îi înveți de la o vârstă fragedă. Grifonii adoră jocurile, în special cu copiii, care le pot oferi ore în șir..

Agresiunea nu este tipică pentru griffos și nu poate proteja proprietarul. Dacă este permis, poate semnaliza apariția unui intrus latrând. În general, grifonii nu sunt iubitori de lătrat..

Griffon poate fi activat de oricine căruia nu-i deranjează să acorde atenție câinelui și să se joace cu el. Animalele de companie cu haine grosiere necesită îngrijire, dar sunt potrivite pentru persoanele care suferă de alergii.

Datorită activității lor, câinii sunt potriviți pentru agilitate și freestyle, antrenament pentru trucuri, canistoterapie

.

Avantaje ale rasei:

 • Bună natură și jucăuș;
 • Dimensiune convenabilă;
 • Nu șuieră sau nu mârâie;
 • Două tipuri de lână;
 • Activ;
 • Usor de invatat;

Contra rasei:

 • Lana grosieră necesită îngrijire și tăiere;
 • Brabanconii se năpustesc;
 • Se încălzește tare;
 • Nu poate fi transportat cu avionul;

Grifonii sunt puternic atașați de familia lor și nu disting un singur proprietar. Prieten pentru oameni și alte animale.

Instruire

Câinii din această rasă sunt înțelepți și ușor de dresat.
Câinii din această rasă sunt înțelepți și ușor de dresat.

Griffon nu trebuie să treacă standardele pe site, dar orice câine trebuie crescut. Cățelușul este antrenat de la o vârstă fragedă la toaletă, loc și lesă, precum și la comenzile de bază.

Câinii din această rasă sunt înțelepți și ușor de dresat. Pentru fiecare acțiune corectă, câinele este lăudat și i se dă un pic. Pedepsele fizice și țipetele nu sunt acceptabile.

Creșterea cu succes a părinților încurajează acțiunea corectă și ignoră greșeala.

Sănătate

Grifonul este susceptibil la boli ereditare care necesită intervenție veterinară:

 • Conservarea dinților din lapte;
 • Lachrymation;
 • Eclampsie;
 • Gheara de lup;
 • Criptorhidia unilaterală;
 • Sindromul de strănut;

Ar trebui să vă vizitați medicul veterinar cel puțin o dată pe an. Câinele este vaccinat și examinat. Dacă este necesar, faceți teste.

Calendarul de vaccinare pentru grifon:

Prima vaccinare se administrează la vârsta de 2-2,5 luni și se repetă după 21-28 de zile:

Al doilea vaccin se administrează la vârsta de 2 luni. până la șase luni și se repetă după 2 săptămâni:

 • Tricofitoza;
 • Microsporia;

La vârsta de 3 luni. vaccinat împotriva rabie.

Reproducerea

Cățelușul Griffon este căutat de la crescătorii cu recomandări bune
Cățelușul Griffon este căutat de la crescătorii cu recomandări bune

Cățelușul de reproducere are clasa de rasă și modelul unui câine genealogic. Acesta este neapărat un animal fără defecte grave sau căsătorie, pedigree, cu caracterul și structura corectă a hainei.

Pentru a evalua grifonul de reproducere, acestea sunt prezentate experților la expoziție. Mai bine dacă este un spectacol de specialitate. Pentru a cunoaște toate avantajele și dezavantajele câinelui dvs., va trebui să vizitați mai multe expoziții sub diferiți experți.

O pereche de câini de reproducție este selectată luând în considerare punctele slabe și punctele forte ale ambelor linii de reproducere. Acordați o atenție specială sănătății și bolilor ereditare.

Este permisă împerecherea între diferite tipuri de grifoni.

De unde să cumperi un cățeluș

Un cățeluș grifon este căutat de la crescătorii cu recomandări bune. O astfel de persoană nu ezită să arate câinii din canisa sa și să vorbească despre neajunsurile lor. Cu catelul, el va da cu siguranță documentele genealogice, pașaportul veterinar și va întocmi un contract de cumpărare și vânzare.

Un cățeluș de rasă are o ștampilă pe corp, al cărui număr este indicat pe cardul cățelușului.

Catterele Griffon:

 • Simfonia Rusă (Moscova);
 • Bon fire (Sankt Petersburg);
 • Mystery Griff (Ekaterinburg);
 • Beauty Dominion (Syktyvkar);

Costul unui cățeluș este de 20-45 tr.

Griffon este unul dintre cei mai confortabili tovarăși printre câini. Combinația dintre un câine decorativ și o construcție puternică exclude efectivitatea și lașitatea. Aspectul amuzant al maimuței și ochii uriași expresivi vor atinge chiar și cea mai serioasă persoană și se vor înveseli într-o zi grea..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » 3 Soiuri de câini din rasa griffon și descrierea lor