Bulldog englez: istorie, aspect, întreținere și îngrijire (+ fotografie)

Rasa care nu a trecut de la domnia Elisabetei I până în prezent este Bulldogul englez. Câinele domn este considerat nu numai un animal de companie, ci și un indicator al statutului proprietarului. Este destul de greu să numim principalul motiv care a ajutat la popularitatea și prevalența unui câine aristocratic în Europa, deoarece Bulldogii englezi au fost întotdeauna apreciați.

Este interesant! În imensitatea fostului CSI, s-a observat o creștere activă a interesului după lansarea filmului „Sherlock Holmes”, în care a jucat prietenul cu patru picioare al lui Vasily Livanov. Actorul se numea Bambula, dar este cunoscut în toată lumea sub numele de Torri.

Referință istorică

Primii câini de luptă, sau mai bine zis câini de murare, au trăit pe teritoriul Asiriei Antice și Egiptului; acest tip de patruped este denumit de obicei molosieni. Animalele s-au remarcat prin mărimea lor impresionantă (înălțimea de 80-90 cm), instinctul puternic de protecție și agresivitatea față de străini. De asemenea, în fondul genetic al buldogului englez „a investit” câini uriași de tip mastin.

Bineînțeles, aristocratul cu picior scurt a evoluat foarte mult de la utilizarea sa ca câine de murare. Bulldogul englez de tip vechi, numit popular Bull Dog, era mai înalt, mai lat, mai greu și, cel mai important, mult mai furios decât omologul său modern. În ciuda dificultăților de reproducere, oamenii au lucrat în mod deliberat pentru a produce un luptător feroce și neînfricat. Buldogii englezi moderni sunt cunoscuți pentru încăpățânarea lor și trebuie admis că tetrapodele au purtat această trăsătură de caracter de-a lungul secolelor. Principala problemă a reproducerii se referea la inaccesibilitatea cățelelor buldogilor englezi în format vechi, câinele trebuind să se retragă bine.

Este interesant! În mod ciudat, obstinația câinelui este „cartea de vizită”. Animalul de companie este respectat și onorat pentru capacitatea sa de a-și apăra propria opinie, această caracteristică „rănind” în special sportivii. Bulldogul englez este mascota multor echipe sportive. Jucătorii de baschet de la Universitatea Butler (SUA) sunt susținuți de un fan cu patru picioare pe nume Butler Blue.

Prima mențiune scrisă despre Bull Dog datează din 1406, cu toate acestea, arta plastică, care prezintă scene de persecuție și bătălii, dovedește că lucrările asupra rasei au început cu mult înainte de recunoașterea sa națională. În lucrarea medicului și scriitorului, John Caius, nu se menționează buldogii englezi, deși cartea a fost dedicată câinilor de murare și datează din 1576. Acest lucru se datorează „statutului tremurat” al rasei, crescătorii din acea perioadă s-au confruntat cu o serie de „bariere”, cu toate acestea, principalul obstacol a fost speranța de viață scăzută și „maturizarea” lentă a rasei..

În timpul domniei Elisabeta I (1533-1603), Bull Dogs se aflau la vârful popularității lor, dar erau numiți atât Bulldogs, cât și Mastiffs. Se obișnuiește să o numească pe Elisabeta „Buna Regină Bess”, atribuind aparent titlul, oamenii nu au ținut cont de adevăratele preferințe ale conducătorului. Cu mâna ușoară a reginei, divertismentul sângeros care a venit în Marea Britanie din Roma Antică a izbucnit în viața de zi cu zi a britanicilor - Bull Baiting.

Se credea că carnea de taur ar fi mai gustoasă dacă animalul ar fi epuizat înainte de sacrificare. Taurul a fost legat în mijlocul arenei, după care câinele a intrat în luptă. Bulldogul avea următoarea sarcină - să se apuce de taurul supărat și să nu-l lase până când victima nu a fost slăbită. Cel mai dureros loc dintre toate animalele este nasul, iar „gladiatorul” țintea spre el. Bulldogul englez modern a moștenit de la un strămoș crud forma unui bot - un nas răsturnat și ochi mari, care permiteau câinelui să continue să lupte și să respire liber, în ciuda pierderii de sânge a victimei.

Istoria a înregistrat un fapt care confirmă transmiterea neîndoielnică a Bulldogilor către proprietarul lor. Câinele a continuat lupta și a urmat clar comenzile, în ciuda faptului că proprietarul a rănit în mod deliberat „gladiatorul” și a ucis la sfârșitul luptei.

La mijlocul anilor 1700, a fost descoperit Noul Pământ - America. Oamenii au migrat în masă pe continent, luând în mod natural câini cu ei. Bulldogii englezi vechi au fost introduși în America printre alte rase de serviciu. Adaptarea la viața rurală și nevoile de noi condiții, au pus bazele rasei Bulldog American - „fratele englezului”. Principalele diferențe dintre buldogul englez și cel american sunt înălțimea și abilitățile de lucru, „americanul” rămâne un câine de lucru, în timp ce eroul nostru a fost mult timp un animal de companie de clasă.

În 1800, botanistul britanic Sydenham Edwards a sugerat că Old English Bulldog era o încrucișare între un Mastiff englez vechi și un Pug (vechiul nume pentru Mastifful german). Versiunea este încă relevantă astăzi, dar nimeni nu poate explica modul în care Pugul, introdus în Anglia în secolul al XIX-lea, a devenit progenitorul Bulldogului.

Este interesant! Versiunea modernă a originii rasei spune că Bulldogul englez este un descendent al Mastiffului englez vechi și al lui Alan, un câine viking. Teoretic, normanzii (sunt și vikingi) s-au „stabilit” pe teritoriul Angliei în 1070-1090.

După ce a coborât prima „avalanșă de divertisment sângeros”, taurii au fost înlocuiți de urși, mistreți, cai, bursuci, maimuțe și chiar lei. În 1835, guvernul Angliei a interzis persecuția animalelor sălbatice, cu toate acestea, oamenii cu resurse au venit cu un înlocuitor pentru „victimele populare”, câinii au început să se joace împotriva hoardelor de șobolani și între ei. Popularitatea rasei a scăzut rapid și, de dragul conservării bazei genetice, crescătorii au recurs la măsuri extreme - recalificarea câinilor. Vom nota în avans - planul fanilor Old Bulldogs englezilor a eșuat, literalmente în 2-3 ani rasa în forma sa originală a dispărut.

Trebuie remarcat faptul că legea care interzice momeala animalelor sălbatice nu a tabuat lupta câinilor. Oamenii, încercând să adapteze Bulldogii englezi vechi pentru luptele cu rudele, au împerecheat „gladiatori” cu câini de vânătoare mai agili, ceea ce a dus la apariția Pit Bull Terrier-ului. Vânătoarea a înlocuit și momeala, care a necesitat rezistență, viteză și reținere de la câini. Un câine din rasa Bulldog englez în forma sa modernă este rezultatul muncii „bijuteriilor” și al selecției dure. În procesul de formare, rasa a fost împărțită în linii, ceea ce a dat lumii o varietate de Bulldogi..

 • 1858 - s-a născut viitorul cel mai bun reprezentant al rasei și al sireului - Regele Dick, un buldog englez roșu, cu o mască întunecată pe față. Moștenitorul lui King, Krib și „prietena inimii” lui Rosa, au devenit primii reprezentanți ai rasei incluse în registru.
 • 1862-1863 - rasa este împărțită în jucării și linii standard. Probabil din buldogii englezi de tip jucărie linia franceză a rasei.
 • 1863 - rasa a început să fie împărțită la greutate. Mai mult de 9,07 kg - dimensiune standard și mai puțin - jucărie.
 • 1864 - a fost creat Clubul Bulldog Englez, care, însă, s-a închis după 3 ani și nu a obținut alte rezultate decât elaborarea unui standard de rasă. Membrii clubului au încercat să recreeze Bulldogul agresiv de tip vechi, în care au fost învinși.
 • 1861 - pentru a se potrivi cu campionul rasei King Dick, caracteristicile rasei sunt scrise, dar nu sunt publicate, ceea ce nu sa răspândit.
 • 1865 - Se publică descrierea rasei, numită Standardul Philo-Kuon. În viitor, descrierea a fost revizuită și corectată de mai multe ori, cu toate acestea, dispozițiile generale și proporțiile structurii au rămas relevante..
 • 1873 - a fost fondat English Kennel Club (Marea Britanie), a cărui primă sarcină a fost de a introduce Bulldogul englez în carnetele de rasă ca o rasă independentă, aprobată.
 • 1874 - Bulldogii spanioli grei sunt aduși în Marea Britanie, ceea ce a redus brusc popularitatea liniei de rasă engleză.
 • 1875 - a fost înființat clubul de canis (în viitor, The Bulldog Club, Inc), care a salvat bulldogii englezi de la dispariție și lucrează pentru a păstra puritatea rasei până în prezent. De asemenea, este publicat standardul „anulat” de la campionii deja dovediți.
 • 1880 - rasa a primit recunoaștere internațională de la United Kennel Union (UKC) și a început să se răspândească în America.
 • 1890 English Bulldog Club of America fondat.

Astăzi, Bulldogul englez este o rasă recunoscută public de renume mondial. Crescătorii din Anglia, SUA, Franța, Australia, Spania, Italia, Ungaria, Japonia, Rusia sunt angajați în reproducere activă..

Este interesant! Bulldogul englez a devenit animalul de companie al multor oameni celebri ai timpului nostru, de exemplu: Brad Pitt, Adam Sandler, Charlize Theron, George Clooney, Reese Witherspoon, Lindsay Lohan și Janice Dickinson.

Aspect

Bulldogul englez este oficial recunoscut și înregistrat în peste 80 de țări din întreaga lume, ceea ce înseamnă că nu poate fi vorba de un singur standard de rasă. Bineînțeles, majoritatea crescătorilor respectă standardele din Anglia, SUA și Canada. Trebuie remarcat faptul că toate standardele recunoscute la nivel internațional „tind” la descrierea Philo-Kuon și nu au diferențe critice.

Bulldogul englez îndesat, puternic și îngândurat este considerat o rasă de amatori. Această afirmație este foarte logică, pentru a păstra un câine domn trebuie să fii „nebun” de ea. În plus față de aspectul original, există o serie de trăsături caracteristice ale rasei, cu care nu fiecare proprietar se va înțelege, dar să vorbim despre toate în ordine.

Rasa standard

Câinii nu au o diferență semnificativă în dimensiune în funcție de sex, astfel încât înălțimea animalelor de ambele sexe variază de la 31 la 40 cm, greutatea ideală a unui câine este de 25 kg, o cățea este de 23 kg. Privind fotografia, s-ar putea să credeți că Bulldogul englez este o încrucișare între un câine și un otoman. Formatul corpului pătrat și statura mică induc în eroare mulți iubitori de câini și proprietari de buldogi, încep să trateze animalele ca pe „canapea”, se termină întotdeauna prost. Animalul de companie trebuie să fie proporțional, puternic, bine hrănit, dar nu gras!

 • Cap - scurt când este privit din lateral și pătrat din față. Craniul este lat și mare în raport cu dimensiunea corpului. Fruntea este foarte largă și plată, acoperită cu pliuri îngrijite (nu vă agățați, nu interferați, nu închideți ochii). Partea frontală este împărțită printr-o canelură adâncă. Trecerea de la frunte la nas se pronunță cu o oprire profundă. Puntea nasului este curbată, răsturnată, scurtă, foarte adâncă. O cută pe puntea nasului este acceptabilă dacă nu interferează cu procesul de respirație și nu restrânge câmpul vizual. Obrajii sunt rotunjiți, cu pliuri ușoare și se lărgesc sub ochi. Buzele sunt groase, căzute, se potrivesc strâns în zona buzei inferioare și a nasului, formează „buzunare” în colțuri,
 • Dinții și mușcăturile - maxilarul este lat, în formă de U. Mușcătura este împușcată, linia incisivilor inferiori este îndoită spre nas. Dinții sunt puternici și mari, clicurile sunt într-o singură linie. Dacă gura este închisă, incisivii inferiori și caninii nu sunt vizibili. Dinții care ies din sub buza inferioară este un defect de descalificare. Privite din față, fălcile arată bine închise, sunt în linie.
 • Ochi - așezat lat și jos, în linie cu arcul podului nasului (piciorului). Forma este rotundă. O ușoară întârziere a pleoapelor este permisă, totuși, când este privită, albul ochilor nu ar trebui să fie vizibil.
 • Nas - foarte larg, cu nări deschise voluminoase, pigmentarea este strict neagră. Nări înguste, roșii sau de culoare cărămidă - defecte descalificatoare.
 • Urechi - așezat cât mai larg posibil (extinzând fruntea plană) și înalt. Cartilajul urechii este mic, flexibil și subțire. Forma ideală a urechilor este un trandafir, coborât, dar vârful este curbat spre bot. Cupa este strict interzisă.
 • Corp - gâtul este lat și puternic, cu o curbă vizibilă care trece în partea din spate a capului. Decorat cu falduri grele, groase (suspensie). Datorită lungimilor diferite ale picioarelor din față și din spate, spatele câinelui cade din greabăn, apoi se ridică în crupă și se rotunjește în tranziția către șolduri. Crupul este ridicat vizual și rotunjit; tipul de structură se numește de obicei o pânză. Centura de umăr este foarte largă și musculară. Spatele este ușor mai îngust decât umerii, cu mușchi pronunțați. Pieptul este cât mai larg posibil, în profunzime, sub coate. În poziție în picioare, picioarele din față și linia inferioară a sternului formează un pătrat regulat. Chila moderat rotunjită, coastele curbate și aproape plane de-a lungul marginii inferioare. Linia inghinală moderat ascunsă.
 • Membre - picioarele din față sunt mai scurte decât picioarele din spate, coatele sunt ușor depărtate. Picioarele din spate sunt mai subțiri decât cele din față, totuși, puternice și musculare. Periile sunt mari, rotunjite și foarte noduroase. Degetele de la picioare sunt medii, curbate, clar separate, unghiile sunt late și scurte.
 • Coadă - scurt, gros, spre sfârșit, ascuțit brusc și curbat în jos. Nu sunt permise îndoituri, jumătate de coadă, inele sau andocare.

Tipul și culoarea stratului

Părul de gardă este scurt și strâns, de grosieră medie. La mângâiere, haina este mai grosieră decât este de fapt. Lungimea este uniformă pe aproape întreaga zonă a corpului, puțin mai scurtă pe bot și pe picioare. Pigmentarea ochilor este întunecată, cât mai aproape de negru.

Culorile stratului sunt uniforme și strălucitoare. Sunt luate în considerare culorile clasice - roșu, căprioară, cărămidă, căprioară, brunet închis. O mască întunecată este încurajată. Este permisă culoarea albă principală cu pete din paleta de mai sus.

Caracter și antrenament

Principalul lucru pe care viitorul proprietar ar trebui să-l învețe este că Bulldogul englez nu este (!) O rasă decorativă, pentru un minut, greutatea unui câine adult ajunge la 20-25 kg, dacă se dorește, un prieten lent dezvoltă o viteză de alergare impresionantă, arată minuni de agilitate și capacitate de sărituri! Bulldog greu, puternic și încăpățânat și incontrolabil, acesta este un dezastru pentru întreaga familie.

Nu uitați de proprietatea uimitoare a rasei, Bulldogii sunt profesioniști profesioniști! Luați în considerare, zvonurile despre „apropierea” buldogilor englezi, doar zvonurile, câinii sunt foarte inteligenți, folosesc toate metodele disponibile, trucuri, manipulări și instrumente pentru a-și spori propriul confort. Dacă decideți să cumpărați un copil în străinătate sau într-un alt oraș, trebuie să înțelegeți că „lacunele de creștere” depind atât de proprietar, cât și de genetică, deci este foarte dificil să alegeți „orbește” un cățeluș Bulldog englez..

Este interesant! Cartea Recordurilor Guinness surprinde o persoană neobișnuită implicată - Bulldogul englez Tillman, renumit în toată lumea pentru abilitatea sa de a face skateboard rapid și magistral. Tillman a trăit 10 ani fericiți și a murit în 2015 în California, SUA.

Există părerea că rasa este încăpățânată și dificil de antrenat, acest lucru este parțial adevărat. Puii Bulldog Englez sunt adorabili și inofensivi, nu arată încă caracter și acesta este momentul optim pentru educație, care este adesea trecut cu vederea. Până la vârsta de un an, „tâlharul”, proprietarul strânge din cap. Câinele arată o dispoziție dezgustătoare, dar ce v-ați dorit de fapt? Bulldogul este un câine specific care are nevoie de antrenament serios și zilnic, de socializare timpurie și, cel mai important, de dragostea nemărginită a proprietarului. După cum arată practica, este cel mai important să stabiliți un contact interpersonal cu un câine cu vârsta de până la 1,5 ani, atunci animalul de companie va înțelege toate cerințele „în cuvinte”. La o vârstă mai înaintată, va trebui să recurgeți la un antrenament dur și la ajutorul unui manipulator de câini.

Important! Bulldog-ul englez nu este supus pedepsei fizice, chiar și lovirea unui animal de companie nu va face decât să o înrăutățească. În ciuda aspectului lor flegmatic, câinii sunt foarte emoționanți și capabili de răzbunare..

Un Bulldog crescut corespunzător este social și sociabil, adoră copiii, nu-i place proprietarul, tratează calm pisicile și alți câini, este prudent față de străini. Bărbații adulți pot prezenta o dispoziție crudă în raport cu congenerii masculi, în special lupta din sângele câinelui. În cazul luptelor, totul este decis de norocul și abilitățile celor patru picioare, fie va mușca cu succes o dată, iar adversarul se va retrage, fie „luptătorul cu nasul” va suferi foarte mult. În orice caz, luptele trebuie evitate, maxilarul zdrobit al unui bulldog nu este atât de ușor de deschis!

Bulldogul englez are avantajele și dezavantajele sale, poate fi dăunător și încăpățânat, sforăie noaptea, strănută tare și mobilă slobber, dar loialitatea și devotamentul inerente acestui câine, trebuie să înveți multe.

Întreținere și îngrijire

Bulldogul englez nu necesită îngrijire specifică, principalul aspect al păstrării unui câine este o nutriție adecvată, de exemplu, numai mâncarea uscată este recomandată persoanelor alergice. Dieta naturală a unui buldog englez va depinde de vârstă și de rata de creștere în greutate. Vă rugăm să rețineți că un animal de companie adult este destul de pasiv la plimbări și va trebui să mergeți cu câinele pentru a „arde grăsimea”, de aceea este important nu numai să hrăniți corect Bulldogul englez, ci și să-l introduceți la un stil de viață activ - frisbee, joc cu rudele, jogging.

Forma specifică a septului nazal perturbă procesul normal de respirație a animalului, astfel încât rasa este predispusă la rinită și nu tolerează bine răcelile. În sezonul rece, câinele are nevoie de haine impermeabile pentru a scăpa de nevoia de a scălda frecvent animalul de companie..

Sănătate

Structura specifică a corpului și ereditatea reduc durata de viață a câinilor (în medie 7-10 ani), cu toate acestea, crescătorii au făcut deja progrese în această direcție, Bulldogii englezi vechi au trăit până la 6-7 ani. Utilizarea pe termen lung a unui grup de gene îngust și schimbări externe semnificative la câine au dus la tendința buldogilor englezi către o serie de boli:

 • Displazia articulații de șold sau fracturi osoase în zona TBC - rare cu îngrijire adecvată, cel mai adesea la câinii mai în vârstă.
 • Adenom sau prolaps al celei de-a treia pleoape - vindecabil, cel mai adesea prin intervenție chirurgicală.
 • Alergii - cele mai frecvente sunt puricii dermatită și reacția alimentară.
 • Chisturi pe membre - îndepărtate prin intervenție chirurgicală.

Important! La câinii supraponderali, lista bolilor crește dramatic, în special sistemul cardiovascular și sistemul respirator.

Fotografii

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Bulldog englez: istorie, aspect, întreținere și îngrijire (+ fotografie)