Engleză staffordshire bull terrier: descrierea rasei, întreținerea și îngrijirea

Strămoșii Terrierilor Staffordshire sunt considerați câini de luptă englezi, crescuți special pentru a participa la lupte de câini și a momi animale în gropi. Cu toate acestea, în acest moment, astfel de câini, în ciuda aspectului lor formidabil, cu o educație adecvată, nu prezintă un pericol pentru persoanele din jur și animalele de companie. Cu mult timp în urmă și-au pierdut agresivitatea și au trecut la rolul animalelor de companie și al bonelor copiilor. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că păstrarea lor este simplă și plăcută: natura dificilă a rasei poate complica în mod semnificativ viața unui crescător novice de câini..

1 personaj

Contrar credinței populare, Staffordshire Bull Terriers sunt câini fermecători și afectuoși, cu o minte ascuțită. Nu tolerează lipsa atenției stăpânului și în astfel de condiții pot cădea într-o depresie prelungită și își pot pierde autocontrolul. Este important ca câinele să fie în permanență aproape de proprietar, să-l însoțească constant, să-l distreze sau să se întindă în liniște în apropiere.

Staffbull, în ciuda originii inițial luptătoare a rasei, nu este agresiv față de oameni și tratează calm alte animale de companie care locuiesc cu el. În același timp, el va putea să se ridice pentru el însuși și, în caz de agresiune din partea rudelor sale, va răspunde în natură. La cel mai mic pericol, nu va ezita să apere familia proprietarului, în special bebelușii, care nu sunt îngrijiți mai rău decât o bonă chiar de la naștere.

Se recomandă păstrarea strictă a Staffordshire Bull Terrier-ului englezesc. În caz contrar, câinele nu va mai răspunde la comenzi și poate ataca o persoană sau un animal. Cu toate acestea, cu o educație adecvată de la un câine din această rasă, se va obține un animal adecvat, adaptat la viața din oraș și care nu va pune proprietarul într-o poziție incomodă sau periculoasă..

2 Descriere și exterior

Standardul oficial al rasei, inclusiv o descriere a aspectului, a fost aprobat în 1974. Astăzi Staffordshire Bull Terrier este popular nu numai în Anglia, ci și în întreaga lume..

Înălțimea la greabăn la câinii din această rasă este în medie de aproximativ 40 cm și trăiesc aproximativ 14-16 ani. Greutatea maximă depinde de sexul câinelui: pentru bărbați este de 15-17 kg, pentru cățele - 13-15 kg.

Rasa îndeplinește următoarele standarde:

 • Cap: mijloc, proporțional cu corpul, pomeții sunt clar definiți, buzele sunt negre, fără zburați. Fălci puternice, mușcături de foarfecă.
 • Nas: numai negrul este permis indiferent de culoarea principală.
 • Ochi: mic, întunecat.
 • Urechi: pe jumătate în picioare, inversat.
 • Gât: greabăn puternic, fără riduri, bine definit.
 • Tipul corpului: puternic.
 • Cufăr: adânc - piept în formă de butoi, spate drept, crupă scurtă.
 • Stomac: potrivit, dar nu scufundat.
 • Extremități: puternic, muscular - labele sunt puternice, degetele sunt adunate într-o minge.
 • Coadă: set redus, lungime medie, înclinându-se spre vârf.
 • Lână: scurt, rigid, strălucitor, strâns.
 • Culoare: roșu, cerb, albastru-negru, tigrat, alb, bicolor în orice combinație a celor de mai sus. Sunt permise pete albe pe piept și picioare.

Paltonul lung, ondulat și moale este considerat un viciu pentru rasă. În acest caz, câinele nu are voie să participe la expoziții și reproducere.

3 Reguli de îngrijire

Atunci când aveți grijă de un Staffordshire Bull Terrier, dificultatea este doar muta aproape pe tot parcursul anului. Pentru a minimiza consecințele sale sub formă de păr de animal de companie în toată casa, este suficient să îl pieptănați o dată pe săptămână (în timpul năpârlirii, acest lucru se face zilnic) și să spălați pe măsură ce haina se murdărește. Urechile se curăță ușor cu un tampon de bumbac o dată pe săptămână, ochii se șterg cu un decoct special lichid sau pe bază de plante, de exemplu, flori de mușețel. Dinții sunt spălați săptămânal cu o perie specială. Cățelușul este învățat la această procedură încă din primele zile de la apariția sa în casă. Tartrul este îndepărtat numai într-o clinică veterinară. Ghearele, dacă nu sunt șterse suficient de singure în timpul plimbărilor, sunt tăiate cu atenție cu un tăietor de unghii, fără a atinge țesutul viu.

Staffordshire Bull Terrier se adaptează perfect atât într-un apartament, cât și într-o casă la țară, unde ar trebui să aibă o volieră spațioasă, cu o cabină caldă, jucării și un loc de odihnă. Conținutul lanțului este contraindicat categoric.

3.1 Nutriție

Câinii sunt hrăniți atât cu hrană uscată premium, cât și cu mâncare naturală. Dieta trebuie să conțină carne (carne slabă de vită, miel, pui). De asemenea, trebuie să fie prezenți:

 • lactate;
 • fructe si legume;
 • măruntaie;
 • cereale (hrișcă, orez).

Când mâncați alimente uscate, nu este necesar să se administreze vitamine suplimentare, acestea fiind incluse în alimente. Nu uitați de apa proaspătă, care ar trebui să stea constant lângă mâncarea câinelui..

3.2 Sănătate

Staffordshire Bull Terriers au o stare bună de sănătate, dar rasa nu a fost scutită de următoarele boli:

 • cataractă;
 • surditate congenitala;
 • răsucire a secolului;
 • obezitate;
 • Probleme cu inima;
 • dermatită alergică;
 • displazia articulațiilor;
 • hipotiroidism.

Câinii au o toleranță ridicată la durere, astfel încât proprietarul nu poate detecta imediat răni sau boli incipiente. De aceea, trebuie să îi monitorizezi cu atenție comportamentul. De asemenea, este necesar să se efectueze în mod sistematic vaccinarea, tratamentul împotriva puricilor, căpușelor și deparazitării în medie o dată la șase luni..

3.3 Instruire

Este recomandabil să încredințați dresajul câinilor unui manipulator de câini cu experiență. Câinele are un caracter puternic și independent și este predispus la dominare, astfel încât un începător pur și simplu nu poate face față acestuia. Dacă proprietarul dresează câinele singur, este important să stabiliți contactul cu acesta și să arătați cine este liderul. Trebuie avut în vedere faptul că Staffordshire Bull Terriers nu tolerează tratamentul dur, prin urmare, atunci când vă antrenați, trebuie să aveți răbdare și să fiți persistenți..

Cățelușul începe să educe imediat după apariția sa în casă. De îndată ce bebelușul se obișnuiește cu porecla, el este învățat treptat comenzi simple: "sta", "intinde-te", "un loc", "ugh", "din apropiere", apoi urmează un curs general de formare (OKD). Un copil mic nu ar trebui să facă ceea ce un câine adult nu ar trebui să facă..

3.4 Alegerea unui catelus

Înainte de a cumpăra un cățeluș, trebuie să calculați toate opțiunile posibile pentru îngrijire și întreținere, să stabiliți locurile permanente de odihnă și hrănire pentru bebeluș și ar trebui să vizitați, de asemenea, expozițiile de câini și să vă consultați cu crescătorii. Un cățeluș de rasă pură este achiziționat în canise specializate dovedite. Înainte de aceasta, ei îi cunosc pe părinți și își studiază genealogia și caracteristicile rasei.

Copilul trebuie să respecte standardul rasei, să fie vaccinat în funcție de vârstă, activ și curios, cu o haină strălucitoare îngrijită, ochi și urechi curate. El nu ar trebui să dea semne de agresivitate sau lașitate. Un cățeluș sănătos va alerga și se va juca cu colegii de așternut, nu se va așeza posomorât în ​​lateral.

Catelus Bull Terrier

Costul unui cățeluș de rasă, în funcție de originea și clasa sa, variază de la 6.000 la 40.000 de ruble.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Engleză staffordshire bull terrier: descrierea rasei, întreținerea și îngrijirea