Foxhounds englezi și americani: scopul și caracteristicile raselor

Proprietarii de câini cu experiență care s-au ocupat de Foxhounds îi descriu ca rezistenți, nepretențioși și foarte rapizi. vânătoare câini.

Ce este această rasă cu părul neted în viața și îngrijirea de zi cu zi, în ce fel se deosebește de ceilalți câini, poate un animal de dimensiuni medii să fie util pentru vânătoare - despre toate acestea vom vorbi mai târziu în articol.

Istoria Foxhound-ului

Pentru prima dată vânătoare calitățile Foxhounds au fost apreciate în secolul al XV-lea. Istoria originii lor este strâns legată de triburile celtice, care în acele zile locuiau o parte semnificativă a Europei..Pământurile pe care le-au umplut erau numite atunci Galia, iar astăzi este teritoriul Franței și regiunile de vest ale Elveției. Nomazii au fost foarte războinici și au colonizat complet Marea Britanie, Irlanda și o parte din teritoriul spaniol a căzut, de asemenea, în posesia lor..

Știați? Dintre toate animalele de companie câini sunt singurii care sunt capabili să recunoască emoțiile umane. O singură privire le este de ajuns. Mai mult, ei empatizează cu oamenii..
Popoarele celtice au intrat în istorie ca vânători avizi, războinici buni și fermieri. Desigur, în afacerea lor preferată, cei mai buni asistenți au fost dintotdeauna vânătoare rase de câini.

După ce au trecut toate testele, foxounds au fost inițial utilizate exclusiv pentru prinderea căprioarelor, iar după secole au fost „recalificate” pentru vulpi.

Acest lucru s-a întâmplat în legătură cu tendințele la modă ale vânătorii de parfumuri în stil francez, care este asociat cu situația geopolitică din Europa. Faptul este că, în această perioadă, regele normand William a capturat insulele britanice.Împreună cu el, au venit schimbări semnificative în viața de zi cu zi a britanicilor, care au afectat și timpul liber. Acum, printre câini, se distingeau clar „canes cervericiis”, „canes heretioris” și „brachettis vulperetiis”, ceea ce însemna respectiv vânători de cerbi, iepuri de câmp și vulpi..

Din ultimul subgrup, au fost crescuți câini de vânătoare cu păr neted din rasa Foxhound.

Dovezi scrise despre popularitatea și practicitatea noii rase de câine datează din 1213. Într-una din scrisorile regelui Ioan cel fără pământ se face mențiunea timpului liber cu participarea câinilor.

Știați? O idee despre cum arătau strămoșii moderni Foxhounds poate fi obținută din descrierile lui Oppian. El a fost unul dintre primii scriitori ai antichității și s-a referit la aceste animale drept câini cu picioare de arc, foarte câini, neînfricați, care erau destinați vânătorii de cerbi..
Este caracteristic faptul că, din cauza defrișărilor masive de pe pământurile britanice, rasele Parfors au dispărut în uitare. De acum înainte, alungarea cailor repezi cu câinii a devenit o distracție preferată a elitei nobilimii.Și, din cauza complexelor traiectorii în zig-zag pe care le-au pus iepurii care fugeau, interesul pentru iepurii cu urechi a dispărut, vulpile au rămas în favoarea. Alergau întotdeauna în linie dreaptă, ceea ce însoțea răspândirea rase de câini ogar de vânătoare englezesc.

Foxhound englezesc

În rândul crescătorilor de câini, această varietate de câini este numită de obicei „foxogoni”. Rasa, în ciuda originii sale antice, nu și-a pierdut gloria până în prezent..

Rasele de câini de vânătoare includ, de asemenea: Hound piebald rus, jagdterrier, câine afgan, Câine rus, Ogar rusesc, ogar, cocker spaniel american, parson russell terrier, fox terrier neted, spaniel de vânătoare, thai ridgeback, ogar mic englezesc, Welsh Terrier, basset hound, hound eston, basenji, setter irlandez.
Descendenții reprezentanților moderni ai rasei au fost crescuți de vânătorii britanici ca urmare a traversării diferiților câini și ogari francezi populari la acea vreme.

Generația tânără s-a remarcat prin densitatea și lungimea hainei, înălțimea și structura corpului. Crescătorii obsedați de puii care îmbătau vulpile au continuat să experimenteze.

În acest caz, au fost luate în considerare datele externe ale animalului, culoarea greabanului, precum și rezistența acestuia, viteza de mișcare și compatibilitatea psihologică cu haita..Acele Foxhounds englezi cu care suntem obișnuiți nu au apărut imediat. La început erau câini cu trăsături externe Staffordshire, Cheshire, Lancashire. Toate au fost unite de similitudini în caracter și dimensiuni volumetrice. Proprietarii de vulpi din Worcestershire și Bedforshire au făcut o adevărată descoperire către excelență.

Știați? Se pare că amprentele nasului câinelui sunt la fel de unice ca degetele umane. Criminalistii folosesc adesea această caracteristică atunci când soluționează infracțiuni care implică câini sau stăpânii lor..
Au crescut noi descendenți câini, care difereau în ceea ce privește viteza crescută și dimensiunile reduse.

A fost nevoie de aproximativ 4 secole pentru munca de reproducere, iar în secolul al XIX-lea au fost prezentate lumii puii îmbunătățiți ai părului neted actual. vânătoare câini.

Atunci rasa a primit o recunoaștere triumfătoare și a fost apreciată nu numai în Europa, ci și în Statele Unite ale Americii, Canada.

Conform standardelor de reproducere, descrierea rasei și caracterului Foxhound-ului englezesc trebuie să îndeplinească în mod clar următoarele cerințe:

 • greutatea animalelor în intervalul 30-36 kilograme;
 • înălțimea la greabăn pentru băieți este de 58-64 centimetri, pentru fete - 53-61 centimetri;
 • cap de dimensiuni medii, cu o culoare închisă pe o zonă largă și plană, precum și cu o tranziție neclară la bot;
 • botul este alungit cu urechi largi căzute, nări mari, ochi căprui de dimensiuni medii;
 • corpul câinilor de rasă este doborât și ușor alungit, ideal pentru urmăriri de mare viteză
 • gatul nu este gros, lung;
 • umerii sunt ușori;
 • piept adânc;
 • spatele este maturat, iar coapsul este ușor alungit;
 • picioarele câinilor sunt lungi, se disting prin oase puternice și mușchi dezvoltate;
 • labe rotunde;
 • coada este în formă de seceră, ridicată;
 • lână gros, dur și scurt, la animalele sănătoase se distinge prin strălucirea sa;
 • culoarea vine în trei sau două culori (roșu-piebald cu negru și roșu-piebald).

Important! Câinele de vulpe englezesc se comportă ca liderul haitei. Prin urmare, proprietarul său trebuie să aibă un caracter puternic și puternic. Doar cu un antrenament calm, dar în același timp dur, câinele va începe să coopereze cu proprietarul.
Experții îl caracterizează pe foxogoni ca fiind câini neexigenți, rezistenți, curajoși și foarte rapizi. Se arată bine în pachet, pot galopa pentru câteva zeci de kilometri.

Au o voce puternică, vedere excelentă și simț mediu. În căutarea fiarei, câinii se bazează mai mult pe ochii lor și fac tot posibilul pentru a nu pierde din vedere o potențială victimă. Nici apa nu-i va opri.

În patrie, vânătorii folosesc astfel de câini doar pentru prinderea vulpilor, dar în Franța sunt în căutarea urmăririi mistreților și căprioarelor.

Proprietarii ucraineni Foxhound se referă la animalele lor de companie ca fiind bune vânători, paznici și dădaci. Animalul este foarte prietenos, se înțelege cu copiii, suportă animalele vecine din casă și este foarte loial familiei.Astfel de câine și se va juca cu copiii și, dacă este necesar, va proteja casa de străini. Este caracteristic faptul că agresiunea nerezonabilă a acestei rase nu este deloc specifică.

De asemenea, se înțeleg bine cu copiii. dogue de bordeaux, spaniel, teckel, staffordshire terrier, bichon frize, pudel.
Cu un mod de viață inactiv, câinele poate deveni foarte trist și deprimat. Prin urmare, nici măcar nu visezi să transformi foxogonul într-o bonă de casă. Animalul are o minte ascuțită și poate fi antrenat.
Important! Crescătorii de câini cu experiență sfătuiesc locuitorii din mediul rural să dobândească câini. Recomandarea se bazează pe faptul că câinele preferă libertatea și spațiul, unde există o turmă, o curte de canisă. Foxoxonilor nu le place deloc viața orașului în clădirile înalte înghesuite, precum și singurătatea, inacțiunea.
Foxhound-ul englez nu necesită îngrijire specială. Îl scaldă foarte rar, dar îi perie lână în mod regulat. Câinele este înzestrat în mod natural cu o sănătate bună și nu este deloc pretențios în ceea ce privește mâncarea..

Foxhound american

Apariția soiului american al rasei este asociată cu importul de foxogoni englezi în străinătate. În 1650 puii de pedigree au fost exportați în America de Nord.Acolo, ca rezultat al lucrărilor de selecție, s-au născut primii reprezentanți ai Foxhounds americani moderni..

În exterior, aproape că nu se deosebeau de omologii lor englezi, dar uneori îi depășeau în viteză.

Sângele câinilor britanici, irlandezi și francezi curgea în venele noilor urmași. Acestea erau exemplare de elită care erau cadouri de la cuplul regal președintelui George Washington..

Știați? Costul cățelușilor englezi Foxoxon variază de la 400 la 800 de dolari, iar prețul câinilor americani începe de la 800 și ajunge la 1300 de dolari.
Astăzi, experții disting clar între Foxhounds englezi și americani, evidențiind ambele rase independente. Acasă, ele sunt folosite pentru vânătoare, căutare, competiții pe teren și expoziții..

Caracteristicile standard ale rasei sunt:

 • greutate în intervalul 30-34 kilograme;
 • înălțimea la greabăn pentru băieți este de 56-64 centimetri, pentru fete - 53-61 centimetri;
 • un cap de dimensiuni medii cu pliuri slabe (apar doar atunci când animalul este excitat);
 • umflătură ușoară pe craniu;
 • botul este mediu alungit;
 • lobul nasului corespunde în mod necesar tonului culorii generale;
 • urechi largi cu agățare mică (dacă sunt atârnate de cartilaj, aveți de-a face cu o jumătate de rasă);
 • ochi mari alun sau căprui cu o expresie întrebătoare caracteristică raselor de vânătoare;
 • mușcătură de foarfecă;
 • gât puternic de lungime medie fără pălărie;
 • spatele de dimensiuni medii, cu mușchi bine dezvoltați și o ușoară pantă spre crupă;
 • porțiune lombară scurtă;
 • membre dezvoltate cu oase puternice și țesut muscular;
 • picioare ovale cu tampoane groase și dense și gheare puternice;
 • omoplați oblici;
 • piept adânc;
 • lomb muscular larg;
 • coada este ridicată cu o ușoară îndoire (la câinii de rasă, nu se leagănă niciodată peste spate);
 • grămadă tare de lungime medie;
 • culoarea este cel mai adesea tricoloră (ca și Foxhanuds englezi), dar exemplarele genealogice foarte diverse nu sunt rare;
 • mișcări tipice de câine, cu membrele din față aruncând cu mătura, iar membrele posterioare dând o împingere puternică.

Important! Dacă câinele pe care l-ați achiziționat se tem să nu fie împușcat, exprimă necontrol, lașitate și agresiune necondiționată, cel mai probabil aveți de-a face cu un animal non-pur ras. De regulă, un astfel de câine are o maxilară inferioară răsucită, există abateri în mușcătură, un gât scăzut cu pălărie sau pliuri, ochi răi de culoare chihlimbar sau muștar.
În comportament, câinii vulpi americani nu sunt mult diferiți de omologii lor englezi..

De asemenea, adoră un stil de viață activ, se disting prin devotamentul față de proprietarii lor, pot urmări casa și se pot juca cu copiii. Astfel de animale de companie nu vor jigni alte animale din casă, vor arăta agresivitate față de tot felul de străini (atât oameni cât și câini).

Acei crescători de câini care au avut de-a face cu rasa americană notează comportamentul extrem de zgomotos al animalelor de companie, precum și tendința lor de a ignora comenzile. Acești câini preferă libertatea și independența..Prin urmare, dacă nu doriți să aveți un câine capricios și obraznic, educați-l încă din primele zile. Este mai bine să aveți încredere în profesioniști într-o chestiune atât de delicată.

Rasa merită atenție datorită instinctelor sale de vânătoare înnăscute, abilităților mentale și bunei compatibilități psihologice cu haita. Un astfel de animal nu este deloc potrivit pentru un proprietar pasiv obișnuit să stea întins pe canapea lângă televizor..

Acesta este partenerul unui pasionat de vânător, schi și ciclism. Aceste caracteristici ale rasei trebuie luate în considerare atunci când alegeți un animal de companie..

Știați? Fiecare câine obișnuit poate memora cu ușurință până la 500 de cuvinte și stăpâni elementele de bază ale matematicii (poate număra obiecte sau aranja numere pe măsură ce cresc).
Să ai grijă de câine nu îți va da multe probleme. Stratul său scurt și neted nu necesită scăldat și coafat frecvent. Este suficient să-ți pieptenești cel puțin o dată pe săptămână prietenul cu patru picioare.Nu are nevoie de o dietă specială pentru mâncare: este pretențios în privința mâncării. În plus, are o sănătate bună și o imunitate puternică. Proprietarii Foxhound ar trebui să aibă grijă de vaccinările obligatorii pentru animalele de companie. Speranța lor medie de viață este de aproximativ 15 ani..

Dacă sunteți un sanguin neliniștit care iubește câinii și vânătoarea, atunci foxogonii nu vă vor dezamăgi: un astfel de stăpân va fi fericirea lor. Amintiți-vă doar că vă conectați cu liderul haitei, deci acordați suficientă atenție socializării sale și nu lăsați câinele să vă conducă..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Foxhounds englezi și americani: scopul și caracteristicile raselor