5 Tipuri populare de șopârle domestice cu fotografii și descrieri

5 tipuri populare de șopârle domestice cu fotografii și descrieri

În acest articol voi vorbi despre păstrarea șopârlelor acasă. Voi enumera tipurile de roci potrivite pentru acest lucru, caracteristicile lor. De asemenea, voi indica la ce ar trebui să vă gândiți înainte de a înființa șopârle..

Păstrarea unei reptile acasă

Nu toți membrii clasei de reptile pot fi ținuți acasă. Unele specii pur și simplu nu sunt concepute pentru aceasta. Cele mai potrivite taxoni pentru această aplicație sunt enumerate mai jos..

Înainte de a aduce o șopârlă în casa ta, ar trebui să iei în considerare decizia..

În primul rând, ar trebui să fie prevăzut un ședere confortabilă pentru șopârlă, iar acesta este un terariu cu diferite moduri de iluminare, o lampă ultravioletă și mâncare specială. Toate acestea vor duce la costuri considerabile. Și animalul în sine merită mult. În plus, multe șopârle sunt destul de agresive și greu de îmblânzit..

Spre deosebire de aceasta, este demn de remarcat faptul că reptilele au, de asemenea, o serie de avantaje față de câinii sau pisicile standard: nu se varsă, nu provoacă alergii, se comportă în liniște și calm, practic nu miros. În plus, șopârlele trăiesc destul de mult timp..

Șopârlele sunt animale de companie foarte interesante și neobișnuite.
Șopârlele sunt animale de companie foarte interesante și neobișnuite.

Rasa soparla

Achiziționarea unei reptile ca animal de companie nu ar trebui acceptată spontan, sub presiunea emoțiilor, viitorul proprietar ar trebui să fie întotdeauna gata să aibă grijă de ea. În orice caz, trebuie să luați în considerare toate opțiunile.

Puteți cumpăra o șopârlă într-un magazin specializat sau puteți comanda online.

Acum ar trebui să luați în considerare cele mai potrivite tipuri de șopârle pentru gospodărie:

Geckos

Geckoii sunt membri mici ai familiei gecko, renumiți pentru capacitatea lor de a se deplasa pe pereți perfect netezi. Dimensiunea variază de la un an și jumătate la treizeci și cinci de centimetri. Are corpul turtit, membrele scurte, coada groasă și capul mare. Ochii fără pleoape - animalul trebuie să-i lingă periodic.

Geckos-urile sunt destul de diverse, iar costul lor variază de la o mie de ruble la optzeci.

Acest animal poate trăi aproape oriunde - în deșerturi, în păduri și în munți..

Membrele sunt acoperite cu proiecții microscopice, creșteri și vilozități. Ei sunt cei care permit reptilelor să rămână pe peretele pur. Dacă coada șopârlei este trasă puternic, aceasta va cădea. Și, în schimb, va crește una nouă, dar va fi mai puțin atractivă decât cea anterioară. Prin starea cozii, se poate judeca grăsimea generală a animalului, deoarece apa și grăsimea sunt depozitate în această parte a corpului..

Unii geckos pot zbura.

Durata de viață a geckos-ului este de 15-20 de ani..

Gecko este o șopârlă populară, deci alegerea lor este întotdeauna destul de diversă.
Gecko este o șopârlă populară, deci alegerea lor este întotdeauna destul de diversă.

Iguane

Iguanele sunt șopârle destul de mari, renumite pentru calmul și liniștea lor.

Corpul iguanei este destul de îngust, cu o coadă foarte lungă. Capul mic și punga caracteristică sub gât.

Nu este dificil să îmblânzești o iguana: acestor animale le place să comunice adesea cu oamenii. Animalul se obișnuiește treptat cu persoana atunci când se scaldă și se hrănește. În plus, iguanelor le place să stea pe brațe și pe umeri. Este important ca proprietarul să acorde multă atenție și timp animalului său de companie..

În ciuda atitudinii tolerante față de oameni, iguana poate mușca la început. Mănușile pot fi utilizate ca măsură de precauție.

Lungimea corpului unei iguane adulte este direct legată de vârstă. Deci, la vârsta de un an, creșterea unei reptile poate fi de 20-25 cm, iar la șapte ani - 60-70. Coada este de aproximativ trei ori mai lungă decât corpul. Acasă, o iguana poate trăi aproximativ 20 de ani, în timp ce în natură nu stă mai mult de opt.

În sălbăticie, iguanele trăiesc în pădurile tropicale și latitudinile sudice. Pentru a asigura o viață confortabilă șopârlei din casă, proprietarul trebuie să reproducă aceleași condiții. Terariul trebuie păstrat în permanență bine umed și aerisit și curățat regulat. Volumul optim pe animal este de 100-200 litri, înălțimea fiind cea mai mare dintre toate cele trei dimensiuni. Găurile de ventilație sunt situate pe o parte și în partea superioară.

 În funcție de vârstă și dimensiune, o iguana poate costa de la 2-3 mii până la 12-15.

Lămpile cu incandescență sunt folosite pentru a încălzi locuința, trebuie să plasați mai multe piese în locuri diferite, astfel încât animalul să nu le poată atinge și să se ardă. În plus, micii arbuști verzi și copaci cu tulpini și ramuri rigide vor ajuta foarte mult animalul să se simtă ca acasă, astfel încât să puteți urca pe ei. Rădăcinile și solul trebuie acoperite cu pietre.

Având în vedere umiditatea ridicată, cușca iguanei și toate accesoriile trebuie curățate și ordonate de două până la trei ori pe săptămână. Unii proprietari folosesc două acvarii de schimb.

Prețul depinde și de marja producătorului..

Iguana vie acasă este mai distractivă decât hassle
Iguana vie acasă este mai distractivă decât hassle

Agamas

Agamele sunt reptile fără pretenții de dimensiuni medii din Australia.

Aceste creaturi trăiesc în locuri uscate, trăiesc parțial în copaci, parțial pe pământ.

De obicei, corpul unei agama atinge puțin mai mult de jumătate de metru lungime, iar greutatea medie este de jumătate de kilogram. Capul agamei are forma unui triunghi, corpul este destul de plat și gros. Există o pungă sub gol. Ce animale se pot umfla. Trăiesc în mod normal timp de zece ani, dar pot trăi mai mult în condiții favorabile..

Agamele nu sunt capabile să refacă părțile corpului pierdute, astfel încât membrele tăiate vor rămâne butucuri pentru totdeauna..

 Agama poate fi achiziționat pentru 1,5 mii (pui) sau 6-7 (adulți).

Dimensiunea unui terariu pentru o agama ar trebui să fie puțin peste două sute de litri. Trebuie să-l acoperiți cu un grătar pentru o mai bună circulație a aerului. Terariul nu trebuie să fie prea umed sau există un tiraj.

Terariul Agama ar trebui să fie iluminat cel puțin 12 ore folosind raze ultraviolete. Aceste raze stimulează producerea unei vitamine responsabile de absorbția calciului și a altor substanțe importante..

Temperatura nu trebuie să depășească 30-40 de grade, altfel șopârla se va îmbolnăvi. Dacă aveți un terariu mare, puteți crea două zone delimitate: mai caldă și mai rece, dar fără a depăși limitele specificate.

Pentru a furniza agamului cu apă, trebuie efectuate următoarele manipulări: pulverizați pereții cu o sticlă de pulverizare de mai multe ori pe zi, iar animalul însuși va linge picăturile. Din când în când, agama poate fi scăldată în apă caldă..

Agama - mai ușor de îngrijit decât o pisică sau un câine
Agama - mai ușor de îngrijit decât o pisică sau un câine

Cameleoni

Cameleonii sunt șopârle neobișnuite, renumite pentru capacitatea lor de camuflaj.

Aceste reptile sunt diverse, pot avea o dimensiune de 3,5 centimetri și 60-70 cm. În același timp, nu toate speciile sunt potrivite pentru viața în casă, mai ales oamenii au cameleoni de dimensiuni medii..

Cameleonii au capetele alungite; dimorfismul sexual oferă masculilor coarne, canotaj sau umflături pe frunte. Membrele sunt lungi, cu clești la capăt. Coada este lungă și dreaptă, răsucită într-o spirală, poate fi folosită pentru fixarea la un copac.

Copii cameleoni pot fi găsiți pentru o mie, iar un adult - pentru 3-5.

Ochii cameleonului sunt elipsoidali și se rotesc constant. Datorită vederii monoculare, acest animal este capabil să observe două imagini în același timp. Gura are o limbă lungă cu ventuză la capăt. De asemenea, culoarea pielii rapitorului se poate schimba în funcție de mediu, dispoziție sau perioada de reproducere..

Este important să nu cumpărați cameleoni de la persoane fizice, este mai bine să le luați dintr-un magazin specializat. Și va fi mai sigur să luați nu puțin cameleon, ci cel puțin de la patru luni.

Terariul nu ar trebui să fie prea mare. Acest format este potrivit: 50x50x120 centimetri. Temperatura optimă este de 30 de grade. Tirajele nu ar trebui să fie permise, dar trebuie să fie prezentă și ventilația. Mai multe plante în ghiveci pot fi așezate în interior. Cameleonul bea apă doar din frunze, deci trebuie să instalați un dispozitiv în interior care aruncă un curent de apă. Lumina trebuie menținută cel puțin 12 ore.

Pentru ca reptila să vâneze, vara trebuie să ieși cușca afară (sau pe balcon). Pentru a face să zboare mai multe muște, fructele sunt așezate lângă cușcă.

Acasă, un cameleon trăiește aproximativ 4 ani..

Sunt bine distribuite.

Cameleon - o șopârlă care poate schimba culoarea corpului
Cameleon - o șopârlă care poate schimba culoarea corpului

Curenți

Toki este o reptilă care se distinge printr-un strigăt puternic, corespunzător numelui. Se referă la geckos.

Acasă, acest animal poate trăi de la 12 la 14 ani, timp în care poate crește până la aproape patruzeci de centimetri.

În sălbăticie, animalul trăiește în Asia și pe unele insule..

Prețul pentru un adult variază de la 1.700 la 12-14 mii de ruble.

Terariul pentru un astfel de animal ar trebui să corespundă cel puțin dimensiunilor de 50x30x70 centimetri. În interior, trebuie să aranjați multe plante înalte, astfel încât gecko-ul să se poată ascunde în frunziș - aceasta este activitatea sa obișnuită. Temperatura ar trebui să fie între 23 și 28 de grade, zi și noapte. Este important să aveți un punct în care temperatura să fie mai mare (31-34 grade), astfel încât curenții să poată crește și să se încălzească.

Pentru a instala elemente decorative, trebuie să achiziționați numai articole speciale din magazine, deoarece alții pot infecta animalul cu un virus sau o ciupercă.

Cum se poate arăta nisipul, mușchiul sau pietrișul. Este important să mențineți umiditatea de 70-80% în interiorul terariului, pentru aceasta este suficient să pulverizați camera de mai multe ori cu apă caldă. Apa potabilă trebuie amplasată într-un bol obișnuit pentru șopârle, proprietarul trebuie să o mențină curată.

Curenții adulți trebuie să trăiască separat, sunt plantați împreună numai în timpul împerecherii.
Toki sunt gecoși de noapte și, de regulă, le place să țipe și noaptea.
Toki sunt gecoși de noapte și, de regulă, le place să țipe și noaptea.

Păstrarea unei șopârle acasă este o activitate foarte solicitantă. Pentru a nu se răni și deranja pe sine și pe animale, o persoană trebuie să se pregătească bine și să ia o decizie în cunoștință de cauză..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » 5 Tipuri populare de șopârle domestice cu fotografii și descrieri