Cocker spaniel englez - descriere, îngrijire și întreținere a rasei

Au fost scoși la vânătoare, dar s-a dovedit a fi o creatură extrem de drăguță, cu date externe atât de drăguțe și un caracter fermecător, încât foarte curând acești câini au devenit tovarășul unui bărbat, s-au așezat la picioarele lui, s-au urcat în suflet și au început să domnească acolo.

Cocker Spanielul englez este capabil de multe lucruri - să fie un exemplu de maniere excelente, să te grăbești cu nechibzuință după păsări, să nu-ți simți picioarele sub tine, să-ți construiești ochii dulci, să cerșești un sfărâmăt și să iubești cu dragoste, să-i slujești stăpânul din toată inima, până în fundul sufletului tău vesel și pozitiv..

Origine

Din nume este clar unde a fost crescută această rasă. Înțelesul cuvântului „cocoș” este tradus din engleză ca „cocoș” - un tip de vânat cu pene, de dragul vânătorii pentru care a fost creată rasa. Cocker a trebuit să miroasă pasărea, să se sperie, să-l găsească și să-l aducă pe proprietar.

Înțelesul cuvântului „spaniel” este interpretat nu atât de neechivoc, există discrepanțe. Una dintre versiuni atribuie originea cuvântului vechii limbi feniciene, în care „spani” însemna un iepure sau un câine cu urechi lungi. Această ipoteză pare foarte convingătoare și pentru că vechii fenicieni aveau câini care erau folosiți la vânătoarea păsărilor și apoi erau aduși în Europa de Vest și Anglia..

Primii cocker spaniel au fost mai mari decât cele actuale până când au fost încrucișate cu cele japoneze date Reginei Angliei. Amestecul de sânge a dus la apariția unor indivizi de mică înălțime cu o culoare caracteristică - pete roșii-castane pe fond alb.

Britanicii au făcut multe pentru această rasă. Au îmbunătățit caracteristicile de vânătoare ale spanielului, l-au învățat să lucreze cu vocea sa, avertizând despre vânatul găsit. Cockerii își puteau croi drum prin desișuri dese, iarbă înaltă și spini; se distingeau prin eficiența și dispoziția prietenească echilibrată, inteligența și inteligența rapidă. A durat mai mult de un deceniu al secolului al XIX-lea.

La sfârșitul secolului al XIX-lea, a apărut primul club englez Cocker Spaniel, dar standardul rasei a fost descris abia la începutul secolului al XX-lea..

Până când rasa a fost recunoscută oficial, Cocker Spaniels englezi au fost numiți „Field Spaniels” la expoziții și între ei „Happy Cocker”.

Descriere și standard de rasă

Cocker spaniel englezesc pe iarbă

Cea mai comună culoare a Cocker Spanielului englez este auriu.

Cocker Spaniel englez este compact - nu mai mult de 41 cm la greabăn pentru bărbați, cu 1-2 cm mai jos pentru cățele. Greutatea variază în limitele de 12 - 15 kg. Toți parametrii sunt strict specificați în standardele descrise, iar abaterile de la aceștia sunt considerate o căsătorie.

 • Fizicul este pătrat, adică înălțimea la greabăn este egală cu lungimea corpului. Corpul muscular puternic, structura proporțională, cu curbe flexibile, nu creează o senzație de greutate, ci mai degrabă rezistență și sănătate fizică bună.
 • Capul are o formă regulată, cu o tranziție clară de la frunte la nas. Botul este dreptunghiular, nasul larg, mușcătura este ca niște foarfece.
 • Ochii sunt mari, doar căprui, dar sunt posibile nuanțe diferite. Un aspect inteligent, plin de viață.
 • Urechile sunt pandantive, subțiri, situate pe părțile laterale ale capului la nivelul ochilor, acoperite cu păr moale ondulat. Lungimea ajunge la nasul câinelui.
 • Membrele sunt puternice, musculare și bogat acoperite cu păr. Cele din spate sunt mai puternice decât cele din față, ceea ce conferă viteză cursei. Cocker Spaniel englezesc se mișcă rapid și grațios, într-un galop ușor.
 • Coada este situată sub linia din spate. Staționat în jumătate sau 2/3 din lungime.
 • Paltonul este lung și moale, cu un strat dens, ușor ondulat, dar fără bucle. Pe partea inferioară a corpului, părul lung formează o "fustă", iar pe picioare, pe toată lungimea - o franjură. Standardul rasei exclude absența substratului, a buclelor, a pufului.

Atunci când alegeți un cățeluș Cocker Spaniel englez, în primul rând, se acordă atenție fizicului corect datorită cerințelor stricte pentru standard, mai ales dacă cățelușul este destinat reproducerii și participării la expoziții. Un bebeluș sănătos englez Cocker va avea un aspect plin, haina strălucitoare frumoasă, ochi vioi și limpezi, nas umed și urechi de mătase bine îngrijite..

Culoarea Cocker Spanielului englez este diversă și poate fi negru solid, ciocolată, nisip / auriu, roșu / roșu, pătat.

Puii cocker spaniel englezi de diferite culori

Datorită varietății de culori, potențialul proprietar poate alege negru, pătat, roșu sau alt Cocker Spaniel englezesc

Se crede că culoarea monocromatică nu permite petele albe, deoarece aceasta este o căsătorie, iar în ring un astfel de câine are puține șanse de a câștiga. Dar trebuie să știți că unii pui monocromatici la naștere au mici semne albe pe vârful botului și degetelor, care dispar pe măsură ce câinele crește..

Culorile solide sunt considerate rare și până acum nerecunoscute: sable, albăstrui sau gri, precum și alb cu pete negre sau maronii.

Cockerii englezi complet albi sau negri sunt rare și descurajate de crescători, în special cei albi, deoarece această culoare poartă adesea gena surdității.

Cea mai populară culoare a hainei Cocker Spaniel engleză în Europa de Est este roșu auriu.

Diferența dintre cocker spaniel englez și american

Asemănările dintre ele sunt mult mai mari decât diferențele și până la mijlocul anilor 30 ai secolului al XX-lea nu au fost separate, dar apoi fondatorii englezi ai rasei au insistat ca diferențele dintre versiunile americane și engleze să fie înregistrate oficial..

 • Cocker Spaniel american este mai ornamentat și decorativ decât cel englezesc. Britanicii s-au bazat întotdeauna pe calitățile de lucru ale rasei. Iar aspectul american se distinge prin haina luxoasă, suspensiile lungi pe stomac și picioare..
 • Cockerul englez este cu 5-7 cm mai înalt decât cel american.
 • Structuri diferite ale capului. Americanul este cu nasul înfundat, iar capul său este mai mic decât cel al unui englez și mai rotund.
 • Caracteristici ale comportamentului. Cocker Spaniel englez a păstrat obiceiurile unui vânător activ. Are nevoie de mișcare și plimbări regulate, în timp ce fratele său american se va întinde cu bucurie pe canapea împreună cu proprietarul său..

Personajul Cocker Spanielului englez

Cocker spaniel englezesc care rulează pe apă

În căutarea prăzii, Cocker Spanielul englez este complet dus de proces și nu observă deloc condițiile înconjurătoare

Cocker Spaniel englez este un câine versatil. Are toate trăsăturile necesare pentru a deveni o prietenă loială unei persoane, o tovarășă simpatică, neobosită atât în ​​jocuri, cât și în vânătoare..

Cocker Spaniel englezesc se înțelege bine cu un copil mic. Va fi bine într-o familie cu copii adolescenți. Neoboseala, curiozitatea și pregătirea constantă a cockerului pentru plimbări, jocuri, alergare vor fi utile. Acest câine va fi potrivit ca însoțitor pentru o persoană în vârstă..

Datorită faptului că acest câine este inteligent și inteligent, este ușor să-l antrenezi în comenzile de bază și să obții ascultare, deoarece cockerii au servicii oamenilor în sângele lor și dorința de a mulțumi proprietarul..

Caracteristici de luat în considerare

 • Urmărirea Urmăririi

De la vânător, Cocker Spaniel-ul englez a lăsat nu numai un excelent simț al mirosului și vederii, ci și o slăbiciune pentru toți reprezentanții păsărilor. Nu poate sta liniștit dacă vede un corb sau un porumbel decolând. Pasiunea urmăritorului se aprinde și îl urmărește pe cocoș după pradă.

Această calitate ar trebui luată în considerare de un proprietar care decide să-și lase animalul de joc de pe lesă într-un oraș cu trafic auto intens..

 • Alege un proprietar

Cu toată prietenia și sociabilitatea, Cocker Spaniel englez alege un proprietar, căruia îi va fi o adevărată afecțiune din inimă.

Există cazuri când un câine își iubește atât de mult proprietarul, încât îl face complet dependent și dependent. Problema este agravată de sensibilitatea crescută a acestei rase. Cocker spanielii sunt extrem de sensibili atât la afecțiune, cât și la tratament urlat, grosolan. Pedeapsa fizică pentru acești câini este inacceptabilă.

 • Gelos și încăpățânat

Acești câini se străduiesc să ocupe pozițiile de conducere din familie. În special predispuse la dominarea feminină.

 • Un sentiment de proprietate

Se manifestă în raport cu jucăriile și accesoriile pentru câini. Cocker spanielilor nu le place să le împărtășească.

 • Mâncare fără discriminare

Toți spanielii au un apetit bun, iar cocoșii englezi nu fac excepție. Sunt predispuși la cerșetorie și merg la diferite trucuri pentru a primi un tratament. Și tot ce poate fi mâncat este delicios pentru ei..

Această caracteristică ar trebui să fie luată în considerare de proprietar pentru a nu-i supraalimenta animalul de companie și a-i strica stomacul..

Îngrijire și

Cocker spaniel englezesc în pajiște

După fiecare plimbare, haina Cocker Spanielului englezesc trebuie curățată de murdărie.

Frumusețea Cocker Spanielului englezesc se află în haina sa magnifică, strălucitoare și mătăsoasă, în ochii mari, expresivi, urechile căzute. Dar pentru ca toți acești indicatori să arate corespunzător, câinele are nevoie de îngrijire regulată. Pentru cockerul englez, acest postulat este deosebit de relevant. Acest lucru nu înseamnă că această rasă este ușor de păstrat..

 • Lână

Gros, cu un strat dens, în timp ce stratul moale al Cockerului englez se desprinde cu ușurință dacă nu este pieptănat în mod regulat. În plus, năpârlirea, care nu este sezonieră la cocker, ci un fenomen constant, lent. Pentru a nu contempla „resturi de străzi” - pe covoare și mobilier, câinele va trebui să fie pieptănat cu ajutorul unui pieptene special.

Experții sfătuiesc, de asemenea, să efectueze masaj zilnic cu o perie specială cu peri scurți, care va combina procedura utilă pentru curățarea uscată a lânii de praf și murdărie cu plăcere pentru animalul de companie. Cockerilor le place să fie zgâriați.

Cocker spanielii englezi nu trebuie spălați frecvent. Aceasta usucă pielea, haina devine mată și apare mătreața..

 • Urechi

O dată pe săptămână, urechile sunt examinate pentru scurgere și inflamație, iar sulful este îndepărtat. Părul în exces din ureche în apropierea canalului urechii este tăiat.

 • Ochi

În fiecare zi, ochii sunt șterși cu un tampon de bumbac înmuiat în frunze de ceai sau apă fiartă.

 • Mersul pe jos

Acest câine activ și atletic are nevoie de plimbări zilnice complete cu jogging și joacă..

Ce să hrănești

Cocker spaniel englezesc care mănâncă

În timpul unei mese, urechile câinelui pot cădea în castron, așa că ar trebui cumpărată una specială cu blat conic

Provocarea pentru proprietarii de Cocker Spaniel englezi este să nu-și supraalimenteze animalele de companie și să le împiedice să devină obeze prin combinarea unei diete echilibrate cu exerciții fizice..

Dieta trebuie să conțină:

 • carne crudă - carne de vită, miel;
 • legume tocate (cu excepția cartofilor);
 • terci (cu excepția grișului și orzului perlat);
 • pește de mare (soiuri cu conținut scăzut de grăsimi);
 • brânză de vaci, ouă (o dată pe săptămână);
 • produse lactate fermentate - iaurt, chefir;
 • apa este disponibilă gratuit non-stop.

Sare, afumată, dulce, făină nu trebuie administrată câinilor. Fără alimente și gustări complementare de la masa maestrului. Dieta pentru un cocker adult - de 2 ori pe zi.

Îngrijirea

Tunsură Cocker Spaniel engleză

Cea mai importantă procedură pentru îngrijirea unui Cocker Spaniel englezesc este o tunsoare

Pentru a asigura îngrijirea completă a hainei Cocker Spaniel engleză, va trebui să vă aprovizionați cu un arsenal de ajutoare și instrumente:

 • 2 piepteni - cu dinți frecvenți și rare - pentru prevenirea covorașelor;
 • perie de masaj cu peri scurți pentru masaj și curățarea uscată a lânii;
 • pieptene pentru tăiere, scăpare de vărsarea substratului;
 • foarfece pentru tăierea lânii pe tampoane și în interiorul urechilor;
 • tuns electric general.

Încă din copilărie, un cățeluș trebuie învățat să se îngrijească. El trebuie să reacționeze calm la masa de îngrijire, să îndure cu răbdare toate manipulările de îngrijire.

Tunsor corect pentru cockers englezi

Conform regulilor engleze, Cocker Spaniels este tuns într-un stil natural, astfel încât atunci când vedeți un câine, aveți senzația că haina sa însuși s-a așezat și a crescut. De fapt, un efect similar se obține datorită muncii minuțioase a maestrului..

O tunsoare are mai multe subtilități:

 • Trebuie folosite foarfece subțiri.
 • Tăiați în 2 etape: mai întâi capul și corpul, apoi picioarele și urechile.
 • Spatele nu este decupat. Dacă îndepărtați părul de protecție, atunci acesta nu se va întinde în modul corect. Pentru a atinge lungimea dorită, haina de pe spatele Cockerului este pieptănată din substrat. Numai în acest caz, restul se vor întinde plat și strâns.
 • Cocker spanielii englezi sunt tăiați devreme. Majoritatea crescătorilor transferă puii noilor proprietari cu prima lor tunsoare..

educatie si antrenament

Cocker spaniel englezesc care rulează cu un băț

Pentru ca procesul de antrenament să nu-i plictisească, este important să schimbi exercițiile și să introduci un element al jocului

Nu există probleme cu creșterea Cocker Spanielilor englezi dacă abordați problema în mod consecvent și luând în considerare caracteristicile personale și de rasă ale câinelui. Cockerii sunt inteligenți și inteligenți - nu trebuie să repete aceeași comandă de 20 de ori.

Câinii sunt vulnerabili și sensibili - nu pot fi strigați și apăsați, metoda morcovului va fi mult mai eficientă. Motivația alimentară funcționează fără greș pentru micii glutoni.

Procesul educațional începe la vârsta de 3 luni - instruire și consolidare a comenzilor de bază.

Cursul de formare va depinde de scopul pentru care este introdus câinele - pentru păstrarea la domiciliu ca însoțitor, pentru expoziții sau pentru vânătoare..

Boli și tratament

În general, rasa are o sănătate bună și rareori se îmbolnăvește..

Majoritatea afecțiunilor care se întâmplă cockerilor sunt de natură ereditară: isterie, tendință de panică, agresivitate, manifestări alergice ale pielii, alergii alimentare.

Câinii cu o culoare solidă sunt predispuși la agresiune..

Punctul slab al cockerilor este ochii și urechile. Apar cataracta, glaucom, volvulus, ochi de cireș, otită medie. Dacă apar primele simptome ale acestor afecțiuni, trebuie să vă contactați imediat medicul veterinar..

Displazia șoldului este rară.

Spanielii nu au probleme cu pofta de mâncare, dar uneori cocoșii fac greva foamei. Refuzul alimentelor sănătoase propuse poate dura până la două zile. Incapatanarea naturala a acestei rase functioneaza. Într-un astfel de caz, este necesară persistența strictă a proprietarului. Dacă cedezi, manipulatorul inteligent își va folosi „Holodomorul” în mod regulat pentru a obține ceea ce dorește..

Câți trăiesc

Durata de viață normală a unui Cocker Spaniel englez este de 14-16 ani. Câinele păstrează o dispoziție vioaie și jucăușă până la bătrânețe, supus unei îngrijiri, atenții și îngrijiri bune.

Reproducerea

Femei Cocker Spaniel englezi care hrănesc pui

O femelă Cocker Spaniel engleză poate avea între 3 și 10 pui

Creșterea puiilor pentru vânzare este un proces laborios care necesită cunoștințe, abilități, abilități, timp și investiții financiare..

Tricotare

Înainte de împerechere, se face un test genetic al cățelei și se efectuează teste pentru a confirma că câinele este sănătos. Pregătirea fiziologică pentru împerechere este determinată de numărul de scurgeri, indicatorul normei este de 2 ori pe an. Timpul este ales înainte de următorul estrus - cel mai favorabil fertilizării.

Procesul de împerechere are loc sub supravegherea crescătorilor. Animalelor li se dă timp să se obișnuiască unul cu celălalt. În timpul împerecherii, cățeaua este ținută de cap și sub burtă până în momentul „blocării”, care durează aproximativ 10 minute. Se recomandă repetarea tricotajului după 2-3 zile.

Cocker spaniel rămâne însărcinată timp de aproximativ două luni. Timpul de debut al travaliului este determinat prin măsurarea temperaturii rectale. O scădere la 37 ° C indică faptul că trebuie să vă pregătiți. Prima naștere necesită prezența unui medic veterinar în cazul în care este nevoie de o operație cezariană.

Nașterea unui cocker spaniel este un proces destul de lung. Intervalul dintre primul și al doilea cățeluș este de 3 ore. Următoarele se nasc mai repede.

Ingrijirea catelului

Dacă mama nu are suficient lapte sau nu este suficient din el, atunci puii vor trebui hrăniți cu lapte cald dintr-o sticlă la fiecare două ore, inclusiv noaptea.

Prima vaccinare se face la 2,5 luni, înainte de aceasta puii nu părăsesc apartamentul.

În zona de acces a copiilor mobili și activi, va trebui să îndepărtați toate obiectele cu care se pot dăuna sau strica - fire electrice, detergenți, produse de curățat, medicamente, cărți, ziare etc..

Cockerele mici trebuie să fie prinse cu ambele mâini și ținute ferm. Aceste creaturi sunt foarte agile și agile, pot cădea.

Puii Cocker spaniel sunt dați într-o casă nouă la vârsta de 1,5 luni. În acest moment, au încetat deja să-și mai sugă mama și au trecut la mâncare solidă. Acestea pot fi alimente gata preparate premium sau alimente de casă special pregătite pentru cățeluș..

Curcan fiert, pui, carne de vită, ficat de vită, brânză de vaci de casă, pește de mare fiert fără oase, omletă, terci gătit în bulion de carne (fulgi de ovăz, hrișcă) sunt potrivite pentru cățeluș.

Cum se numește

Cățeluși cocker spaniel englezi

Alegerea unei porecle pentru un cățeluș este o sarcină responsabilă pentru proprietar

Cardul de cățeluș, pe care proprietarul îl primește împreună cu cățelușul de rasă, conține numele animalului de companie. Poate fi „indigest”, dar nu vă lăsați intimidați. Trebuie să veniți cu o versiune scurtată sonoră. Mulți oameni dau animalului de companie un nume de casă separat..

Pentru cocker spaniel, poreclele sunt potrivite, reflectând esența caracterului său, a temperamentului, a datelor externe. Principalul lucru este că ar trebui să fie scurt, ușor de pronunțat și să nu arate ridicol..

Porecle pentru băieții englezi Cocker Spaniels

Având în vedere faptul că rasa este engleză, nume precum Jim, Chaplin, Casper, Patrick, Watson, Simon, Jerry ar suna bine..

Dacă vrei să îți scoți în evidență animalul de companie din mulțime, atunci poți alege ceva original: Rolex, Mickey, Hobbit, Tiktak, Fruit.

Proprietarii unei culori interesante ale hainei pot învinge acest avantaj: Yuki (zăpadă), Maro, Maro, Gri, Goldie, Ryzhik, Chernysh.

Persoanele pline de viață și mobilizate sunt potrivite nume precum Dexterous, Sly, Rustle, Jumper, Shaman, Circus interpret, Voiced, Zador, Cowboy.

Porecle pentru câinii fetelor

Accentul englezesc se aude și în numele pentru fete: Molly, Gabby, Mary, Daisy, Cherie, Shaya, Yucca, Koni, Linda.

Versiuni rusești cu un sunet blând: Buton, Knop, Toffee, Gamma, Snow.

Sunt populare poreclele japoneze, care sunt adesea date de luna de naștere a animalului de companie sau de sezon: Natsuko (vara), Sakura (cireș, adică primăvara), Akito (toamna), Shinju (iarna).

Pentru persoanele jucăușe și răutăcioase, nume precum Quince, Tracy, Lime, Helga, Roxy, Irma, Ora sunt potrivite.

Poți fi inspirat de personajul tău literar preferat sau de eroul seriei. Principalul lucru este că porecla ar trebui să fie sonoră și să meargă cu animalul de companie, reflectând esența personajului ei, și să nu confunde și să ierte, cum ar fi Milashka sau Kutka. La urma urmei, vorbim despre o natură pur rasă, în al cărei sânge există gene nobile și binemeritate, eforturile vechi ale crescătorilor de câini englezi.

Dacă prețuiți loialitatea și loialitatea, sunteți captivați de entuziasm și vitalitate, vă topiți într-un bazin de ochi căprui și sunteți amorțit din luciul lânii de mătase, atunci Cocker Spaniel englez este câinele dvs. Și fiți siguri, 15 ani plini de tandrețe și afecțiune emoționantă a unei ființe inteligente și din inimă, sunteți garantat!

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cocker spaniel englez - descriere, îngrijire și întreținere a rasei