Artrita la un câine

Artrita câinilor se dezvoltă din mai multe motive. Și este înregistrat atât la animalele bătrâne, cât și la cele tinere. Pe lângă artrită, mustața are și artroză. Dar astăzi vom vorbi în mod specific despre inflamația articulațiilor și vom analiza în detaliu toate tipurile de artrită la un câine, simptomele, metodele de tratament, prevenirea acestei boli și ce trebuie să faceți dacă vă confruntați cu această afecțiune.

 • Specii genetice. Da, există o astfel de artrită. Se dezvoltă la acei câini care au fost crescuți „artificial”. Mulți au leziuni genetice ale cartilajului.
 • Purulent. În acest caz, puroiul se acumulează în capsula articulară. O stare foarte periculoasă a animalului, deoarece puroiul este întotdeauna bacterie! În plus, fără tratament, câinele poate dezvolta sepsis (otrăvire cu sânge).
 • Reumatoid. Un alt tip de artrită. Cu aceasta, sistemul imunitar al mustaței produce anticorpi împotriva propriilor sale proteine. Adică corpul se atacă singur, în special țesutul cartilajului. În timp, cartilajul devine atât de inflamat și apoi mai subțire încât oasele se uzează. Este foarte dureros pentru animal să meargă. Articulațiile sunt atât de umflate și umflate încât nici măcar nu se pot îndoi.
 • Distrofic. De asemenea, dezvoltă metabolici din cauza tulburărilor metabolice. Ca rezultat, țesutul cartilajului devine foarte repede subțiat și distrus..

Cauze

Acum să ne uităm la cauzele artritei la un câine - desigur, acestea sunt strâns legate între ele cu speciile.

Cauzele artritei reumatoide

Dacă vorbim despre artrita reumatoidă la câini, atunci cauza apariției acesteia nu a fost încă descoperită. Din fericire, nu se îmbolnăvesc atât de des. Iar cei mai sensibili la această boală autoimună sunt câinii mici (pitici, miniaturali). Mai mult, vârsta lor este de doar aproximativ 4 ani. Adică nu bătrânii suferă, ci chiar câinii tineri. În plus, nu este afectată o articulație, ci mai multe simultan. La urma urmei, anticorpii sunt transportați cu fluxul sanguin în tot corpul, ca urmare a faptului că aproape tot țesutul cartilajului este distrus..

Vătămare

Trauma este una dintre cauzele artritei la un câine. Da, câinele poate lovi puternic, ceea ce va duce la o încălcare a integrității capsulei articulare. Din acest motiv, se dezvoltă edem. Și dacă și infecția bacteriană „se alătură”, atunci câinele are artrită. Cu toate acestea, artrita funcțională traumatică apare la câine. În acest caz, cu o vânătăi, capsula rămâne intactă, dar mușchii suferă (precum și atunci când ligamentele și fibrele musculare sunt întinse). În acest caz, se formează o cavitate în care începe să se acumuleze sânge (hematom sau pur și simplu o vânătăi), lichid edematos. În timp, totul se recuperează, iar artrita dispare de la sine.

Alte motive

 • Oricât de surprinzător pare, podelele alunecoase pot declanșa dezvoltarea artritei la un câine. Picioarele se despart, vânătăi regulate și entorse.
 • Adesea, artrita la un câine se dezvoltă din cauza unei boli infecțioase. Cu toate acestea, bacteriile pătrund în capsula articulară și din țesutul infectat din jur (ar putea exista o rană, în special una purulentă, lângă articulație).
 • Greutate excesiva. Aceasta este o sarcină suplimentară pe articulații. Sunt comprimate și se dezintegrează mult mai repede..

Simptome

simptome de artrită la un câine

Simptomele și tratamentul artritei la câini pot fi aproximativ împărțite în 4 grupuri - să discutăm fiecare dintre ele.

Creștere în greutate

Unul dintre simptomele neobișnuite ale artritei la un câine este creșterea în greutate. Deși acest lucru poate fi explicat prin faptul că mustața este dificil de mutat. Încearcă să mintă mai mult, ca urmare câinele se îngrașă. Situația este și mai complicată la câinii deja grași. Se dezvoltă obezitate (pe lângă artrită, pot dezvolta diabet zaharat și probleme cardiace).

Articulație mărită și durere

Articulația inflamată crește întotdeauna în dimensiune, dureroasă. Funcția sa de „flexie” este încălcată, adică animalul nu își poate îndoi laba sau întoarce capul. Va fi foarte greu ca o mustață să se ridice dintr-o poziție predispusă. Saltul este, de asemenea, aproape imposibil. Acesta este unul dintre simptomele clare și directe ale artritei la un câine..

Temperatura

Dacă atingeți o articulație inflamată, simțiți că pielea din această zonă va fi mai fierbinte decât pe una sănătoasă. Temperatura corporală totală poate crește ușor (dacă infecția este de vină pentru inflamație, atunci totul depinde de „boala de bază”).

Mișcare obstrucționată

Canapele, scări - un adevărat test pentru animal. Este greu să urci și să urci. După o lungă culcare, un câine cu articulații dureroase, procesul de ridicare este întârziat, însoțit de scânceturi. Și „furtunile magnetice” înrăutățesc starea. Da, și pe vreme ploioasă, durerile de picioare încep să doară.

Tratarea unui câine cu artrită

Cum se tratează artrita la un câine? Terapia cu animale de companie trebuie prescrisă numai de un medic veterinar! Medicamentele umane împotriva artritei, chiar și pentru oameni, nu sunt întotdeauna potrivite (există multe efecte secundare, pot afecta ficatul într-un mod negativ), trebuie selectate foarte atent și întotdeauna sub supravegherea medicului curant. Deci câinele dvs. are artrită - Ce să faceți?

Terapia medicamentoasă

Și este și mai dificil pentru câini. Există foarte puține medicamente pentru artrită în medicina veterinară. Prin urmare, antibioticele, unguentele de încălzire sunt adesea prescrise (dar nu cu inflamație purulentă!). Gelul pentru încălzirea calului, disponibil de la medicul veterinar, funcționează bine. În mod surprinzător, chiar și persoanele cu articulații dureroase primesc acest remediu pentru sine, deoarece ajută la ameliorarea perfectă a durerii. Dar, deoarece fără un examen veterinar nu știți ce tip de artrită are un câine, nu ar trebui să începeți să spălați astfel de geluri și să aplicați tampoane de încălzire pe cont propriu..

Sunt necesare analgezice, medicamente antiinflamatoare, care vor elimina unele dintre simptome și vor atenua starea animalului de companie. unii medici veterinari sfătuiesc să oferiți câinelui dvs. un remediu special numit Stop Artritis. Întrebați medicul veterinar despre cum să îl utilizați..

Dietă

Monitorizați greutatea animalului.

 • În primul rând, va reduce stresul la nivelul articulațiilor dureroase..
 • În al doilea rând, articulațiile vor înceta să se prăbușească în continuare. Îmbogățiți-vă dieta cu calciu.

Șezlong

Faceți patul mai moale, astfel încât să nu doară când stați întins (o saltea care poate lua forma corpului este ideală). Toate suprafețele alunecoase și netede trebuie acoperite cu covoare. Acest lucru este necesar, astfel încât labele deja dureroase să nu se despartă pe podea..

Din păcate, este imposibil să vindeci complet un câine cu artrită. Adesea, simptomele sunt pur și simplu eliminate, adică animalul este în remisie. Dar apoi articulațiile se umflă din nou, devin foarte inflamate și rănite. Doar artrita funcțională dispare complet (cu un tratament adecvat).

Prevenirea artritei la câini

Câteva reguli simple de prevenire - prevenirea artritei la câini:

 • Acoperiți podelele cu covoare sau covoare. Deci labele animalului nu se vor despărți.
 • Vizitați medicul veterinar pentru a vă verifica animalul de companie (mai ales dacă este în vârstă sau de rasă mare).
 • Urmăriți ce și cum vă hrăniți animalul de companie (nu supraalimentați). Dacă animalul este obez, atunci puneți-l pe o dietă specială. Introduceți activitatea fizică treptat (o sarcină ascuțită și grea va deteriora atât articulațiile, cât și oasele).

Mai aveți întrebări? Le puteți adresa medicului veterinar intern al site-ului nostru în căsuța de comentarii de mai jos, care le va răspunde cât mai curând posibil..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Artrita la un câine