Apoquel pentru câini - instrucțiuni de utilizare

Apoquel pentru câini este necesar atunci când nici antihistaminicele, nici hormonii nu pot ameliora mâncărimea alergică. Se recomandă utilizarea medicamentului în condiții extrem de grave și cu o absență prelungită a unui efect pozitiv din terapia complexă prescrisă anterior. Înainte de ao lua, este important să citiți instrucțiunile și să consultați medicul. Există contraindicații pentru utilizare.

Compoziția și forma eliberării

Medicamentul este produs de o companie farmaceutică belgiană sub formă de tablete. Dozajul poate fi diferit: 3,6 mg, 5,4 mg și 16 mg. Comprimatele sunt bine protejate de o folie de plastic cu capac.

1548408341_5c4ad612b8730.jpg

Ingredientul activ este maleatul de oclacitinib. Compoziția conține componente auxiliare, cum ar fi celuloză microcristalină, lactoză monohidrat, amidon carboximetil de sodiu, stearat de magneziu, film de film alb Opadry II și apă.

Distribuit în 20 și 100 de comprimate în diferite doze, indicând S, M, L, respectiv, pentru rasele mici, mijlocii și mari.

Este permisă păstrarea medicamentului la o temperatură de 0-25 grade, departe de lumina directă a soarelui și departe de copii. Perioada de valabilitate 24 de luni, sub rezerva regulilor de depozitare. Medicamentul este eliberat din farmacii fără prescripție medicală..

Indicații de utilizare

1548670087_5c4ed483a1057.jpg

În procesul unei reacții alergice, în corpul câinelui se produc substanțe biologice speciale, care se acumulează în cantități mari și provoacă mâncărime și roșeață a pielii. Acțiunea Apoquille vizează blocarea producției acestor substanțe și eliminarea rapidă a simptomelor neplăcute ale alergiilor..

Indicații de utilizare:

 • contact și dermatită atopică;
 • alergie la mancare;
 • reacție alergică la infecția cu viermi.

Medicamentul este absorbit în fluxul sanguin și afectează toate sistemele corpului, concentrația maximă se manifestă la o oră după administrare.

Producătorul se asigură că medicamentul este absolut sigur, nu afectează vaccinarea, analizează și acționează rapid, adecvat pentru utilizarea pe termen lung.

Contraindicații și efecte secundare

1548670141_5c4ed4bbdb4a5.jpg

În ciuda eficienței sale ridicate în comparație cu alte medicamente, Apoquel este administrat animalelor cu precauție. Tulburările scaunului, cistita, greața sunt printre principalele efecte secundare..

Dacă câinele are boli precum oncologia sau demodicoza, puteți bea medicamentul numai după consultarea unui medic, deoarece poate agrava boala și poate agrava starea animalului de companie..

Este strict interzisă administrarea de medicamente atunci când:

 • sarcina;
 • puii care alapteaza;
 • sub 12 luni;
 • greutatea corporală mai mică de 3 kg;
 • planificarea împerecherii;
 • imunitate redusă;
 • cancer acut;
 • intoleranță individuală la componentele medicamentului.

Respectarea prescripțiilor medicului, dozarea și regimul de tratament vor ajuta la minimizarea riscului de efecte secundare ale medicamentului.

Instructiuni de folosire

Înainte de a începe să dați medicamentul câinelui, este important nu numai să calculați doza pentru a evita apariția unui efect negativ asupra organismului, ci și să vă amintiți că auto-medicația animalului de companie este strict interzisă. Tratamentul necorespunzător poate afecta grav sănătatea animalului.

Eficacitatea medicamentului depinde de regimul corect. Dozele recomandate în funcție de greutatea animalului:

Greutatea câinelui în kg Dozare în mg Numărul de comprimate pe doză, PC
3-4.53.61/2
4,5-65.41/2
6-93.6unu
9-13.55.4unu
13,5–20161/2
20-275.42
27-4016unu
40-55161.5
55-80162

Mâncarea nu afectează absorbția medicamentului, deci poate fi amestecată în alimente, administrată o tabletă manual, sau zdrobită și amestecată cu apă. Medicul va ajuta la ajustarea regimului de tratament, toate datele din instrucțiuni sunt date în scopuri de recomandare.

În timpul tratamentului perioadei acute de alergie, comprimatele se iau de 2 ori pe zi la doza indicată timp de cel mult 2 săptămâni. Apoi sunt reduse și câinilor li se administrează medicamentul o dată pe zi. Tratamentul preventiv și de susținere se efectuează nu mai mult de 14 săptămâni. Dacă comprimatul se administrează neamenajat, atunci după ce îl luați, este important să examinați gura animalului și să vă asigurați că a înghițit medicamentul.

Pe tot parcursul tratamentului, este necesar să se asigure că câinele nu se infectează cu viermi, deoarece substanța activă are un efect imunosupresor. Este interzisă utilizarea medicamentului în asociere cu medicamente anticonvulsivante, imunosupresoare și medicamente pentru tratamentul oncologiei.

Ce poate înlocui medicamentul original

Medicul poate prescrie un analog al medicamentului atunci când originalul nu poate fi luat. Este interzis să înlocuiți singur Apoquel, deoarece acest lucru duce la un tratament ineficient. Înlocuirea medicamentului se efectuează dacă există contraindicații, efecte secundare puternice sau intoleranță individuală la componente. Medicul veterinar poate înlocui medicamentul cu altul cu aceeași substanță activă sau cu o substanță activă diferită.

Un analog trebuie luat numai conform instrucțiunilor atașate acestuia. Este posibil ca dozele în care a fost utilizat medicamentul original să nu fie adecvate.

Apoquel nu are analogi direcți (cu același ingredient activ). Medicii prescriu alți antihistaminici și hormoni care nu sunt la fel de eficienți.

Dacă este imposibil să luați remediul original, medicul veterinar vă va sfătui:

 • Prednisolon (are un număr mare de efecte secundare);
 • Ciclosporină (suprimă puternic sistemul imunitar).

Cu manifestări ușoare de alergii, puteți lua Suprastin, Claritin, care sunt ineficiente, dar în același timp afectează mai atent corpul câinilor.

Apoquel acționează la nivel celular, deci încă nu are analogi. Acesta este un medicament modern, complet sigur, care elimină simptomele alergiei vii în decurs de 4 ore după administrarea acestuia. Ca urmare a unui curs complet de terapie la câini, alergiile dispar complet. În prima zi, somnul se îmbunătățește și comportamentul animalului se normalizează. Cu cât tratamentul este început mai devreme, cu atât va fi mai eficient..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Apoquel pentru câini - instrucțiuni de utilizare