Hienă africană specie de câine sălbatic

Câine de hienă africanăCâinele de hienă africană este un prădător. În traducere, numele înseamnă „lup pictat”. Are o relație cu lupul roșu. Este ușor pentru laici să o confunde cu o hienă..

Câinii hienă domestici nu se disting practic de câinii ciobani obișnuiți. Prieteni foarte loiali și loiali pentru stăpânii lor. Este mai bine să nu întâlnești un astfel de animal în sălbăticie. Sunt foarte agresivi. În sălbăticie, este un prădător.

Câini de hienă africană

Aspect

Rânjetul unui câine de hienăRasa este destul de mare, de mărimea unui câine mare. Picioarele lungi și urechile mari sunt caracteristice acestei rase. Corpul este alungit, puternic și muscular. Corpul ajunge la mai mult de un metru. Coada pufoasă, alungită, atinge 40 cm. Patru degete, întrucât majoritatea caninilor au cinci pe picioarele din față. Crește la greabăn până la 78 cm.

Fălcile puternice permit nu numai să prindă prada, ci și să o țină mult timp. Structura dinților este, de asemenea, o diferență semnificativă. Specificitatea localizării și dimensiunii lor permite hienoizilor sălbatici africani să roască oase de diferite dimensiuni și grosimi. Există 42 de dinți în gură. Femela diferă de mascul cu doar 3-7%. Greutatea animalului depinde de sațietate. Merită luat în considerare faptul că o masă poate mânca până la 9 kilograme de carne. Masa unui adult este cuprinsă între 18-36 de kilograme.

Culoarea este destul de consistentă cu zona - pestriță, ca un habitat. Oferă o bună ocazie de a deghiza. Blana este deosebită: păr rar, grosier, cu linia părului în retragere. Pielea este neagră. Modelul blănii este asimetric. Practic nu există culori identice. Petele sunt în majoritate nuanțe de alb, maro, galben și negru. Indivizi luminoși, atunci când culoarea principală este deschisă și există pete întunecate de diferite dimensiuni pe ea sau invers. Pui de la naștere de aceeași culoare - închis sau alb. Culoarea caracteristică se obține după șapte săptămâni de viață..

Descendenți

Câine hienă de sex feminin cu descendențiCâinele hiena trăiește în haite ca un lup. În pachet, ierarhia este strict monitorizată. Cuplurile formează uniuni o dată pe viață. O pereche alfa domină în turmă și numai ea are dreptul de a procrea în această turmă. O puiet de la o altă femelă poate fi sfâșiată, iar femela însăși poate fi lăsată fără hrană. În natură, totul este perfect și instinctele animalelor în sine controlează numărul. Un câine hena femelă alfa produce 2-21 pui. În condiții închise, un câine hienă are o așternut mică.

Câinele sălbatic african își poartă așternutul de 60-70 de zile. Naște pui neputincioși, orbi și surzi. Puii apar în principal din martie până în iulie. În această perioadă, femela se refugiază într-o groapă și locuiește acolo până la patru săptămâni. Turma se ocupă complet de descendenți, păzește și aduce mâncare. De la opt luni, puii unui câine hienă încep să dezvolte împrejurimile. Adulții îi privesc și îi hrănesc. La vârsta de un an, câinele hiena atinge maturitatea fiziologică. Devine membru cu drepturi depline al pachetului. Un câine sălbatic african trăiește în medie nu mai mult de zece ani.

Zonă

Locurile de așezare a turmelor sunt stepele și savanele, mai aproape de sudul deșertului Sahara, partea sudică a continentului african. În timpul nostru, siguranța speciei este reprezentată de parcurile și locurile naționale nedezvoltate de om..

Două sezoane:

  1. Iarna este o perioadă de secetă.
  2. Sezon ploios de vară.

Principalii dușmani din savana câinelui hienă sunt lei. Există și dușmănie cu hienele. Aceștia sunt exterminatori naturali ai individului. Reprezentanții speciei sunt destul de duri. Vânător de zile de câine Hyena. Se uită la pradă, nu folosește parfumul, este un alergător grozav, dezvoltă o viteză de 50-55 km / h. Dar este capabil să alerge mai mult de 65 km / h. Avantajul vânării haitei - vă permite să ucideți prada mare, ceea ce va fi suficient pentru toți membrii.

Înainte de vânătoare, există o anumită ceremonie de salut. Un câine în formă de hienă îl întâmpină pe altul cu salturi și mormăituri caracteristice, dând din cozi, scârțâind, lingând botul congenerilor. Își arată ascultarea prin aceasta.

Câinii Hyena nu marchează în niciun fel locul de vânătoare și nu le pasă de protecția lor. Doar vizuina este păzită. Ele formează turme de până la 15 capete. Perechea alfa domină, unde masculul este responsabil pentru jumătatea masculină a haitei, iar femela pentru femela. Un stil de viață pașnic în pachet - practic nu există o agresiune evidentă pentru a arăta conducere sau hrană. De obicei, există de trei ori mai mulți bărbați decât femele. La vârsta de doi ani și jumătate, femela părăsește casa în speranța de a găsi o familie în care să nu existe femele alfa. Unii bărbați formează noi familii. Această structură permite speciei să nu moară din cauza amestecului de sânge. Câinilor Hyena le place să facă totul împreună.: vânătoare, joacă, mâncare, somn.

Alimente

Câinii hienă sunt carnivori. Mănâncă doar carne proaspătă. În cazuri rare, se vor întoarce la un animal pe jumătate mâncat, prin urmare mănâncă un număr mare de artiodactili. În medie, alimentele se obțin de la 50 kg la 200 kg.

Pradă principală:

  • Vânătoare de câini sălbatici africaniimpala (Aepyceros melampus);
  • Gazela lui Thomson (Gazella thomsonii);
  • kudu (Tragelaphus strepsiceros);
  • Antilopa din Africa de Est (Madoqua spp.);
  • wallbok (Raphicerus campestris);
  • duker (genul Cephalophini).

Șobolanii, iepurii, șopârlele sunt dieta lor iarna în timpul secetei. Nu consuma carii. Atacă rar animalele.

Fermierilor locali nu le plac câinii cu hienă. Deoarece este un mâncător de carne care are nevoie în mod constant de carne proaspătă. Oamenii îi împușcă. Al doilea punct - un câine hienă este purtător de diferite boli, inclusiv rabia și antraxul.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Hienă africană specie de câine sălbatic