Affenpinscher

Affenpinschers sunt câini mici, energici, cu un aspect foarte extraordinar. Acasă, în Germania, sunt numiți „câini maimuță” datorită structurii speciale a botului, curiozității și obiceiurilor. În Franța, au fost supranumiți „bestie negre”, dorind să-și sublinieze activitatea, dispoziția încăpățânată și aspectul unic. Pe vremuri, Affenpinschers erau excelenți vânători de șobolani și șoareci. Oamenii nu au nevoie de astfel de lucrători pentru o lungă perioadă de timp, dar rasa nu a fost pierdută, ci dimpotrivă a devenit și mai bună și a dobândit noi calități care sunt inerente câinilor de companie.

Câini Affenpinscher

Nu există nimic misterios în numele rasei. Cuvântul „Affen” este tradus din germană prin „maimuță”. Aspectele primatelor în aparență sunt evidente: un bot scurt, ochi întunecați, un nas mic și fălci scurte cu buza inferioară proeminentă. Pinscher - un grup de rase care au fost crescute pentru protecție și prinderea șobolanilor.

Primul standard pentru Affenov a fost dezvoltat în 1902. Finala a fost aprobată în 1913, iar în 1936 rasa a fost inclusă pentru prima dată pe listele de reproducere englezești. Dar este demn de remarcat faptul că multe încercări de a importa câini pe insulele Regatului Unit și încercările de popularizare a rasei au eșuat. Affenpinschers au fost aduși în SUA în 1935 din Germania și un an mai târziu rasa a fost recunoscută în Clubul Kennel American..

Rândurile Affenpinschers s-au subțiat considerabil după cel de-al doilea război mondial. Rasa a dispărut practic, dar la mijlocul anilor 50 ai anilor cincizeci, entuziaștii au reușit să reînvie populația. Accentul a fost pus pe corectarea defectelor, aproximarea temperamentului câinilor decorativi și îmbunătățirea aspectului. Selecția a implicat câini cu caracteristici bune de culoare neagră. Abia în 1992 organizațiile canine internaționale au recunoscut că rasa afenpinscher a atins deja nivelul care îi permite să participe la campionate, dar nu a câștigat niciodată o popularitate prea mare..

Recenzie video despre rasa Affenpinscher:

Aspect și standarde

Affenpinschers sunt câini mici, puternici, construiți armonios, cu un format pătrat, cu un tip de constituție uscat, foarte mobil. Scheletul este subțire, musculatura este moderat dezvoltată. Tipul sexual este bine exprimat, masculii sunt mai mari și mai masculini decât femelele ușoare. Înălțime - 25-28 cm, greutate - până la 6 kg.

Cap și bot

Capul mic este ridicat. Fruntea este largă, convexă. Stopul nu este pronunțat. Botul este scurt, nu prea larg, înclinându-se ușor spre nas. Bine umplut în zona ochilor. Maxilarul superior este puțin mai scurt decât maxilarul inferior, care subliniază bărbia rotunjită. Liniile care leagă nasul de ochi formează un triunghi echilateral. Urechile sunt mici, ridicate, erecte sau semi-erecte, întoarse înainte. Ochii sunt medii, rotunzi, așezați drept și jos, depărtați. Pleoapele sunt pigmentate. Dinții sunt mici, dar puternici. Mușcătura este o scădere densă. Când fălcile sunt închise, dinții nu trebuie să se arate.

Tipul corpului

Gâtul este scurt, aproape drept. Spatele este puternic. Linia de sus este dreaptă. Lomul este scurt, ușor arcuit. Crupul este rotund. Pieptul este lat și puternic, cu coaste rotunde. Abdomenul este moderat ascuns. Picioarele din față și din spate sunt așezate sub corp, drepte. Labe sunt mici. Cuie și tampoane negre.

Nu cu mult timp în urmă, standardul era andocarea pentru urechi și coadă. Astăzi, astfel de schimbări nu oferă avantaje la expoziții. Mai mult, acestea sunt interzise în multe țări, astfel încât crescătorii și proprietarii au mai puține șanse să tundă urechile și coada animalelor de companie..

Lână și culori

Învelișul afenpinscherului constă dintr-un strat moale, dens, scurt și un fir de păr de protecție, de diferite lungimi, pe diferite părți ale corpului. Pe corp, lungimea firelor de păr este de aproximativ 2,5 cm, pe gât, piept, cap, abdomen și membre este mai lungă. Pe cap, părul formează sprâncene, mustață și barbă. S-ar putea să existe un guler mic pe gât.

Conform standardului aprobat de FCI, care este supus RKF b multor alte cluburi europene, Affenpinscher poate fi doar de o singură culoare - negru cu un strat negru..

Câine Affenpinscher

Personaj și portret psihologic

Acești câini se disting printr-o atitudine cu adevărat Pinscher față de viață. În niciun caz nu sunt animale de companie pe canapea, latră mult, se zbat, fug și se grăbesc să demonstreze tuturor că sunt membri adevărați ai familiei și apărători, a căror părere ar trebui luată în considerare. Afenpinscherii sunt inteligenți și independenți, curioși și nesăbuiți, dexe și foarte curajoși, și uneori chiar îndrăzneți. Prin urmare, proprietarii ar trebui să se asigure că micul luptător nu decide să atace un frate mai mare. În caracterul lor există neînfricare, vigilență și încăpățânare. O altă trăsătură negativă este lăcomia și instinctul protector excesiv. Câinele este foarte gelos pe mâncarea sa, așternuturile, jucăriile și le protejează cu zel chiar și de ale sale.

În cercul familial, afenii sunt cel mai adesea afectuoși și ascultători, foarte loiali. Affenpinscher va face tot posibilul pentru a proteja casa, familia și proprietatea. Străinii sunt precauți. Va informa întotdeauna oaspeții despre sunete neobișnuite sau despre apropierea cu lătrături puternice. Se adaptează cu ușurință la condițiile înconjurătoare și la împrejurimile noi. Rareori se înțelege cu rozătoare mici, păsări și pisici. Există șansa ca cartierul să fie liniștit cu un alt câine..

Majoritatea Affenin Pinschers au obiceiuri distractive, cum ar fi aruncarea jucăriilor în aer sau ridicarea lor cu labele din față și mersul pe picioarele din spate și așezarea pe spate cu picioarele din spate întinse..

O mică creatură energetică va aduce multă bucurie familiilor cu copii mai mari și persoanelor active moderat tinere. Dacă nu este recomandat să aveți un Pinscher în casa copiilor foarte mici, acesta poate fi intolerant la „afecțiunea” copiilor și chiar să muște. Affen poate fi foarte obositor și agil pentru persoanele în vârstă.

caine mic

Antrenament și activitate fizică

Mulți proprietari Affin Pinscher își consideră câinii ca fiind decorativi și consideră, în mod eronat, că nu au nevoie de antrenament. Educația este, de asemenea, complicată de faptul că Pinscherii sunt prea încăpățânați și independenți, este dificil să obții o ascultare excepțională de la ei. Pentru a obține rezultatul, trebuie să găsiți o abordare specială, să interesați cățelul și să deveniți o autoritate pentru câine. Affenpinscher memorează rapid comenzile și regulile, dar nu le respectă întotdeauna cu plăcere, mai ales dacă acestea nu se încadrează în planurile sale.

Predarea comenzilor și a regulilor de bază de comportament în interior și în aer liber va necesita efort și răbdare din partea proprietarului, dar va face viața cu câinele mai puțin problematică..

Este necesară o activitate fizică moderată. Affena sunt câini curioși și energici, care vor alerga cu plăcere mult timp fără lesă și sunt de acord întotdeauna cu jocurile în aer liber, dar pe vreme rea vor fi fericiți să rămână acasă. Animalul de companie, desigur, nu va deveni un însoțitor pentru o alergare sau o plimbare cu bicicleta, dar va fi un însoțitor fidel în plimbări lungi..

adjiliti affenpinçer

Întreținere și îngrijire

Affenpinscher trebuie să locuiască într-o casă sau un apartament, are nevoie de o comunicare constantă și de un contact strâns cu familia sa. Nu se recomandă câinelui să fie lăsat singur mult timp. Îngrijirea reprezentanților rasei de dificultate medie.

Animalul de companie este pieptănat o dată pe săptămână. Proprietarii mai experimentați recurg la stripping, o tehnică pentru îndepărtarea manuală a părului prea copt. Se crede că acest lucru ajută la menținerea structurii corecte a capacului. Lana trebuie tăiată periodic. O atenție deosebită este acordată capului. Dacă câinele nu este expus, o tunsoare pe tot corpul este opțională, dar este recomandabil să tăiați părul în zona anală și genitală.

Scopul îngrijirii este de a lăsa pe corp lungimea de șase 2,5 centimetri și, în unele locuri, de a se alungi, în special pe bot, pentru a-i sublinia forma.

Faceți baie la nevoie, de obicei o dată pe lună. În fiecare zi, câinele trebuie spălat pentru a menține haina pe față sănătoasă și frumoasă. Șampoanele sunt utilizate pentru câinii negri cu păr de sârmă. După spălare, aplicați balsamuri sau balsamuri adecvate rasei.

O dată pe lună, câinele trebuie să-și tundă ghearele dacă nu au timp să se uzeze într-o plimbare la lungimea optimă. Ochii sunt spălați zilnic cu o loțiune specială pentru a îndepărta praful, firele de păr și secrețiile din cornee. Urechile sunt curățate aproximativ o dată pe săptămână. Igiena orală este predată de la o vârstă fragedă. Pentru a vă curăța dinții, utilizați paste de dinți și perii speciale..

Dietă

Câinii mănâncă foarte puțin, dar pot fi pretențioși în ceea ce privește mâncarea lor, deci este dificil să le oferiți o dietă naturală echilibrată. Acesta este unul dintre motivele pentru care majoritatea crescătorilor își hrănesc câinii gata de mâncare cu alimente uscate super premium sau holistice. Mâncarea este selectată ținând cont de vârsta și starea fiziologică a câinelui. La hrănire, se recomandă să respectați regimul și să nu depășiți normele recomandate. Ca supliment la alimentele principale, uneori dau carne slabă și diverse delicatese.

toaletare affenpinçera

Sănătatea bolii și speranța de viață

Afenpinschers trăiesc în medie 11-14 ani. Majoritatea problemelor de sănătate sunt asociate cu o întreținere sau o nutriție necorespunzătoare, dar există unele care sunt ereditare:

  • Defecte cardiace congenitale;
  • Cataractă (se poate dezvolta la orice vârstă);
  • Displazia articulațiilor șoldului;
  • Hernie;
  • Hipotiroidism;
  • Degenerarea spontană a articulației șoldului;
  • vыvih nadkolennika;
  • Absența congenitală a unor dinți;
  • Chisturi sebacee.

Structura craniului sugerează posibile probleme de respirație și lacrimare abundentă. În plus, Affenpinscher este recomandat să meargă pe un ham pentru a preveni deteriorarea traheei din atacul constant al gulerului. Ca profilaxie împotriva bolilor infecțioase și parazitare, vaccinările, deparazitarea sunt obligatorii, iar paraziții externi sunt alungați în mod regulat.

catelus afenpinscher

Selectie catelus si pret Affenpinscher

Affenpinscher este o rasă rară și scumpă. Dacă decideți să cumpărați un cățeluș negru mic, cel mai probabil va trebui să-l rezervați în avans și să așteptați. Reclamele pentru vânzarea unui cățeluș ieftin sau aproape nimic ar trebui tratate cu neîncredere.

Este mai bine să cumpărați copii din această rasă într-o grădiniță profesională, care monitorizează îndeaproape starea de sănătate, condițiile de viață și selecția producătorilor de reproducere.

Deja la 45-60 de zile, când potențialii proprietari sunt invitați la mireasă, copiii sunt destul de independenți. Ele prezintă trăsături individuale de caracter și au capacitatea de a evalua conformitatea cu standardul prin mai multe criterii. Acest aspect este deosebit de important dacă câinele intenționează să participe la expoziții sau reproducere. Poate că alegerea va necesita ajutorul unui expert în rase.

Cățelușul Affenpinscher din canisa de la crescători buni va costa în jur de 100.000 de ruble. Bebelușii născuți ca urmare a împerecherii amatori se vând de obicei mai ieftin.

Fotografii

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Affenpinscher