Bavarian mountain hound (bavarian hound)

Muntele bavarez a fost dezvoltat în Germania la sfârșitul secolului al XIX-lea. Ea este specializată în munca pe urmele de sânge, dar talentele ei nu se limitează la asta. Bavarii au un aspect atractiv, o minte remarcabilă și un caracter calm, echilibrat. Sunt duri, energici și pregătiți pentru orice provocare: vânătoare, sport, căutare și salvare..

rasa de câine Bavarian Mountain Hound

 • Pasiune de vânătoare absolută;
 • Urmărire sigură și fără erori;
 • Bucuria vânătorii;
 • Instinct ascuțit;
 • Abilitatea de a urma traseul cu o voce.

Datele externe au avut o importanță secundară. Câinele de munte bavarez a fost înregistrat ca o rasă separată în 1883. Și-a găsit rapid locul printre vânătorii din regiunile muntoase și apoi în alte zone. În 1912, clubul Bavarian Mountain Hound din München a fost fondat pentru a dezvolta și populariza rasa. Organizația Internațională Cinologică (FCI) a recunoscut rasa în 1996.

Programare

Specificitatea utilizării bavarezilor este determinată de numele lor - acesta. Bayerischer gebirgsshweisshund se traduce literalmente ca „câine bavarez de urmărire a sângelui”.

În lucru, câinele bavarez este ghidat de mirosul animalului și nu de vizibilitatea acestuia. Are un miros foarte sensibil, iar urechile agățate, conform unei teorii, ajută la colectarea mirosurilor din aer și la menținerea lor lângă bot. Cei mai buni câini pot mirosi traseul chiar dacă animalul a traversat un corp de apă. Câinele bavarez are o căutare calmă și sigură. Urmărește traseul cu o voce. Persistent, activ, independent, dar concentrat în același timp asupra proprietarului, încearcă să nu-l piardă din vedere.

Scopul principal al câinelui de munte bavarez este căutarea unui animal copit pe urmele sângelui.

Câinii bavarezi pot lua parte la o vânătoare condusă de o rață sau un iepure, dând rezultate bune. Dar într-o astfel de muncă, ele pot permite erori.

Pe lângă vânătoarea cu bavarezii, puteți practica aproape orice fel de sport cinologic: agilitate, frisbee, freestyle, cursă, plimbare cu bicicleta și altele. Acești câini pot fi găsiți în poliție, vamă și Ministerul Situațiilor de Urgență..

Aspect

Primul lucru care îl atrage pe bavarez în aparență este culoarea sa neobișnuită. Corp cu părul roșu, cu tranziții netede și o mască catifelată neagră. Acest „design” a fost ales dintr-un motiv. Permite câinelui să se "dizolve" complet în peisajul toamnei, și anume, toamna este sezonul de vânătoare pentru animalul copit. Câinele muntos bavarez este armonios, agil, flexibil, de înălțime medie, ușor alungit, cu mușchi bine dezvoltați. Se exprimă dimorfismul sexual.

 • Înălțimea la greabăn la bărbați - 47-52 cm, greutate - 20-30 kg.
 • Înălțimea la cățelele greabănului - 44-48 cm, greutatea - 17-25 kg.

Craniul este ușor convex, arcadele superciliare sunt bine dezvoltate. Stopul se pronunță. Botul este puțin mai scurt decât craniul, lat, fără vârf. Podul nasului este drept sau ușor arcuit. Lobul este mare, nu foarte larg, nările sunt bine deschise, roșu închis sau negru. Buzele sunt bine potrivite, de grosime medie, colțurile sunt clar vizibile. Fălci puternice, mușcătură de foarfecă, dreaptă este permisă. Ochii nu sunt nici prea rotunzi, nici prea mari, maro închis sau ușor mai ușori. pleoapele sunt bine pigmentate și se potrivesc bine. Urechi atârnate, care ajung la vârful nasului, grele, așezate înalte, largi la bază, vârfuri rotunjite.

Gâtul este de lungime medie. pielea gâtului este oarecum slabă. Corpul este bine echilibrat și musculos. Linia de sus cu ușoară creștere de la greabăn până la crestă. Spatele este flexibil și puternic. Cercul este lung, ușor înclinat (20-30 de grade este considerat ideal). Lomul este scurt și lat. Pieptul este adânc și lung, moderat lat. Coaste sunt așezate înapoi. Cușca toracică ajunge la articulația cotului. Burta este ușor ascunsă. Coada este de lungime medie, așezată pe mare, purtată orizontal sau ușor în jos. Membrele sunt drepte, paralele, bine așezate sub corp, bine înclinate, bine articulate și bine musculate. Picioarele sunt ovale, cu degetele arcuite bine tricotate. tampoane bine pigmentate, ferme, aspre. gheare negre sau roz.

Pielea este strânsă și fermă. Paltonul este neted, dens, moderat grosier, cu o ușoară strălucire, strâns potrivit. Pe cap și urechi este mai subțire și mai scurtă, pe stomac, membre, coadă, este mai rigidă și mai lungă. Culori: roșu închis, căprioară, roșie, maro roșiatic, maro și brun sau amestecat cu părul negru. pe spate culoarea hainei este de obicei mai intensă. o mască întunecată trebuie să fie prezentă pe botul oricărei culori. coada este adesea mai întunecată. este permisă o mică pată albă pe piept.

Vânător de munte bavarez de la creșă

Caracter și comportament

Câinele bavarez este un câine calm, loial, ascultător, echilibrat. În raport cu străinii, el se comportă cu reținere. Nu este destinat protecției și protecției. Foarte orientat spre gazdă.

Pe stradă este activ și rezistent, dar acasă este practic invizibil și instabil. Prin natura sa, este foarte social, are nevoie de comunicare, afecțiune și atenție. Prietenos cu alți câini, se înțelege bine chiar și cu animalele de companie mici. Înțelegeți-vă cu copiii, dar nu îl veți supune copilului în timpul plimbărilor și nu consideră că jocul cu el este o activitate de primă importanță.

Câinele de munte bavarez, spre deosebire de mulți alți câini de vânătoare, nu fuge de stăpânul său. Chiar și emoția la vânătoare nu o împiedică să-și piardă vigilența și să se întoarcă regulat la „check-in”. În viața de zi cu zi și la vânătoare, este curajoasă, încrezătoare în sine, curioasă, nu lipsită de o parte din aventurism și simțul umorului. Nu dă semne de lașitate sau agresiune.

educatie si antrenament

Vânătorii de munte bavarezi se împrumută bine la antrenament, sunt de contact și de inteligență rapidă. Înțeleg repede ce vor de la ei. Lucrul cu ei necesită persistență moderată, consistență și înțelegere a naturii câinelui, precum și eliminarea completă a efectelor dureroase și suprimarea independenței. Bavarii simt limitele a ceea ce este permis, dar vor testa periodic proprietarul pentru rezistență. De asemenea, trebuie amintit că sunt mari manipulatori și actori..

În procesul de creștere și formare, proprietarul nu ar trebui să fie doar un lider și un mentor, el ar trebui să fie de înțeles și interesant pentru câine, nu uitați de întărirea pozitivă sub formă de delicii și laude.

Antrenamentul câinelui bavarez începe devreme. De la 1,5-2 luni, câinele este introdus în piei, labe, copite. Deja de la 4 luni puteți începe să lucrați pe potecă: ei fac o „potecă” și pun o pistă de sânge de-a lungul potecii negre. De la 9-10 luni, câinele poate fi dus la teren.

Catelus Bavarian Mountain Hound

Caracteristicile conținutului

Câinele bavarez se adaptează bine vieții din oraș, inclusiv într-un apartament. Cu un efort intelectual și fizic adecvat, vânătoarea alternativă nu prezintă de obicei probleme de adaptare sau comportament. Puteți întâlni adesea afirmația că acesta este un „câine de vânător”, care nu este adaptat pentru viața orașului. Acest lucru nu este în întregime și este legat de cerința clubului german Bavarian Mountain Hound, care nu acceptă distribuirea acestor câini ca „decor pentru canapea”, doar ca lucrător. Câinele cu părul scurt este cel mai adaptat pentru viața în casă, nu miroase, nu slobber, varsă ușor. Este posibilă întreținerea în aer liber, dar voliera trebuie să fie echipată cu o cabină bine izolată.

Câinele bavarez are un potențial mare, dar pentru a-și dezvolta toate calitățile minunate, are nevoie de antrenament regulat, stres fizic și psihologic și un antrenament adecvat. Fără aceasta, chiar și cel mai talentat bavarez se va transforma într-un câine canapea, neascultător și predispus la un comportament distructiv..

Câinele bavarez este dezvăluit în timpul unor plimbări lungi în pădure sau în drumeții. Acesta este cel mai optim stres fizic și mental, care contribuie la dezvoltarea corectă a câinelui. Proprietarul își poate observa bavarezul în cea mai bună formă: rezistent, inspirat și fericit.

Îngrijire

Îngrijirea câinelui de munte bavarez nu este împovărătoare pentru proprietari, nu va dura mult timp sau costuri materiale. Este suficient să perii câinele în mod regulat cu o mănușă de cauciuc sau cu o perie de câini cu părul scurt. Se scaldă la fiecare 4-6 luni. De asemenea, monitorizează curățenia ochilor, urechilor și lungimea ghearelor. Se recomandă periajul regulat.

câine de rasă câine de munte bavarez

Sănătate și longevitate

Câinii de munte bavarezi au o sănătate bună. Cu îngrijire și hrănire bune, rareori se îmbolnăvesc. Cele mai frecvente probleme sunt traumele asociate cu creșterea activității și comunicării:

 • Entorse ușoare, vânătăi, tăieturi;
 • Mușcături de câine;
 • Muscaturi de insecte.

La o vârstă fragedă, se înregistrează mai des:

 • Otrăvire;
 • Adenoviroza;
 • Papilomavirus oral.

Nu se observă boli sau patologii ereditare la rasă. Animalele de reproducere trebuie verificate pentru displazie de șold. Speranța de viață 11-13 ani.

Măsurile preventive importante sunt vaccinarea în timp util, deparazitarea și tratamentul împotriva paraziților externi, care, printre altele, sunt purtători de boli periculoase: piroplasmoza, dirofilarioza și altele..

De unde să cumpărați un cățeluș Bavarian Mountain Hound

Datorită muncii crescătorilor polonezi, fanii câinilor bavarezi au acum o bază de informații internațională, unde pot afla despre numărul de câini, așternuturile planificate, rezultatele competiției și pot vedea paginile personale ale reprezentanților rasei. Conform acestei baze, cel mai mare număr de bavarezi locuiesc în Polonia (aproximativ 7000). În Slovacia și Italia sunt puțin mai puțini. Aproximativ 1.500 de câini sunt înregistrați în Austria și Republica Cehă. Există doar 809 câini bavarezi în Germania. Acest lucru se datorează cel mai probabil restricțiilor de reproducere stabilite de clubul Bavarian Mountain Hound: nu mai mult de 100 de pui pe an. În Rusia, Belarus și Ucraina, efectivele nu sunt numeroase, dar există mulți proprietari bavarezi și mai multe pepiniere care se ocupă profesional cu reproducerea.

Părinții ar trebui să aleagă în primul rând un cățeluș. Evaluează genealogia, performanța, sănătatea și caracterul. Dacă puii se nasc din câini care nu vânează de mai multe generații, ci acționează doar pe agilitate, nu ar trebui să vă așteptați la rezultate bune de la ei în munca lor pe urmele de sânge..

Toți puii din așternut trebuie să fie sănătoși în exterior, cu ochii curați și o haină strălucitoare, energică și jucăușă. Acordați atenție conformității bebelușului cu standardul. Dar merită să ne amintim că la un cățeluș de 2-3 luni este dificil să-l vedem pe viitorul campion sau vânător remarcabil. Toate testele existente nu sunt garantate.

Preț

Un cățeluș bun de la părinții care lucrează costă aproximativ 60.000 de ruble. Dar este demn de remarcat faptul că prețul poate fluctua într-o gamă destul de largă și depinde de mulți factori..

Fotografii și videoclipuri

În galerie puteți vedea fotografii ale câinilor de munte bavarezi la locul de muncă și în viața de zi cu zi. Imaginile arată câini de sex și vârstă diferite.

Video despre rasa câinelui Bavarian Mountain Hound


Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Bavarian mountain hound (bavarian hound)