Bandaj pentru câini: scop și metode de fabricație

Bandajul este un termen larg, care se referă asociativ la o pătură postoperatorie care protejează cusătura de deteriorarea mecanică. De fapt, un pansament pentru câini nu este doar un accesoriu postoperator, ci și o centură de modelare strânsă pentru articulații, un produs pentru susținerea coloanei vertebrale și o „îmbrăcăminte” pentru condițiile meteorologice nefavorabile, ci mai întâi.

Bretele rigide pentru susținerea sau protejarea îmbinărilor

Animalele de companie active se rănesc adesea la plimbări - o săritură nereușită, prea entuziastă pentru a se juca cu rudele, o întoarcere prematură pe fugă sau doar o lovitură pe care câinele își răsucește laba. O entorse sau ruperea unui tendon este o leziune dureroasă care trebuie scutită de stresul articulației pentru a se vindeca, adică câinele nu trebuie să poată flecta sau extinde membrul.

Pentru leziunile articulare, se folosește un bandaj rigid, care se fixează în jurul zonei vătămate cu velcro. Cu o săritură nereușită, cel mai adesea articulațiile de pe picioarele din față sunt afectate. După ce a fost examinat de un medic veterinar, o centură tare este pusă pe laba câinelui și trasă la un nivel rezonabil. Proprietarul trebuie să monitorizeze strict membrul, umflarea sau edemul sunt semne ale tulburărilor circulatorii, care sunt pline de consecințe grave. În cazul deteriorării articulațiilor hock, bandajele sunt purtate pe picioarele din spate.

Pe lângă bandaje pentru articulații, există curele de sprijin, corsete și veste. Animalele de companie cu o structură corporală disproporționată, în special dachshunds, au tendința către displazie articulară și diverse patologii ale regiunii dorsale. O examinare veterinară poate arăta că câinele simte dureri de spate, deși acest lucru poate să nu fie evident din exterior. Un bandaj pentru un câine cu probleme ale coloanei vertebrale este prescris atât pentru manifestarea simptomelor bolii, cât și pentru prevenire.

Cand displazii articulația șoldului sau o intervenție chirurgicală în zona TB, un bandaj fluture este pus pe coapsele posterioare ale câinelui, care fixează amplitudinea leagănului labelor. Astfel, articulațiile rămân intacte până la fixarea naturală (creșterea țesutului cartilajului nou). Cu malformații sau anomalii de dezvoltare, care sunt frecvente la rasele mici, există riscul de tulpină a tendonului cervical. Pentru corecție, o corsetă rigidă este folosită pentru a fixa scapula și regiunea cervicală a animalului. Măsura este utilizată pentru a întinde treptat tendoanele și a încetini procesele de deformare.

Notă! Un bandaj este un bandaj elastic adeziv special care creează un bandaj strâns, imobilizant. Dacă medicul veterinar vă cere să cumpărați singur un bandaj, verificați modelul și specificațiile.

Bandaj ca îmbrăcăminte pentru câini

Produsul este realizat sub formă de pelerină sau salopetă. În funcție de scop, hainele sunt împărțite în vară, iarnă și de protecție. Mantii de vară sunt confecționați din țesături ușoare, de culoare deschisă sau pânză de răcire, funcția principală este de a proteja împotriva căpușelor și supraîncălzirii. Îmbrăcămintea de iarnă este opțională pentru majoritatea raselor, chiar și pentru cele cu părul scurt. Câinii goi și în miniatură, animalele de companie care suferă de termoreglare afectată sau răcelile obișnuite au nevoie de o „haină suplimentară”. Cea mai obișnuită opțiune de îmbrăcăminte este un costum impermeabil din țesătură, care vă protejează animalul de companie de murdărie în condițiile meteorologice nefavorabile..

Bandaj pentru a proteja cusăturile și cicatricile

Chirurgia abdominală este o procedură destul de dificilă, nu numai datorită anesteziei extinse, ci și în ceea ce privește reabilitarea postoperatorie. Câinii își linsă instinctiv rănile, ceea ce are un efect dublu. Saliva animalului conține un antiseptic și milioane de bacterii patogene, pe lângă câine, poate linge cusătura atât de intens încât acesta din urmă este deformat sau divergă cu totul. În special animalele de companie aventuroase roiesc firele chirurgicale, care sunt pline de deschiderea suturii. Cea mai „sigură” și, în același timp, cea mai frecventă afectare a cicatricilor este dehiscența parțială datorată îndoirii câinelui în scopul linsului..

Trebuie remarcat faptul că bandajul postoperator pentru câini nu este întotdeauna folosit. Relevanța cererii este clarificată la medicul veterinar. Dacă animalul dvs. de companie va fi operat, ar trebui să aveți grijă să aveți o pătură de protecție în avans. Este recomandat să aveți unele schimbări de haine în cazul în care bandajul trebuie spălat.

Bandaje industriale

Bandajele postoperatorii cusute în proporții standard diferă doar ca mărime. Înainte de a cumpăra, trebuie să măsurați lungimea spatelui, de la baza gâtului până la coadă și circumferința pieptului în cel mai lat punct. Familiarizați-vă cu atenție cu caracteristicile produsului, bandajele utilizate după operație sunt de unică folosință sau pânză. Nuanțe care merită acordate atenție:

 • Naturalitatea țesăturii - bumbac, satin.
 • Prezența bordurilor.
 • Metoda de fixare - cravate, fermoar (fermoar), Velcro, nasturi, șireturi, elemente de fixare din plastic.
 • Metoda de spălare - apă rece sau fierbinte.
 • Metoda de tratament termic - călcare, tratament cu abur.
 • Disponibilitatea ambalajelor unice nedeteriorate.

Important! Dispozitivul postoperator trebuie să se potrivească perfect câinelui. Dacă animalul dvs. de companie nu este proporțional, este supraponderal sau aparține unei rase rare, este mai bine să creați singur produsul.

Bandaj manual pentru câini mici

Cel mai economic și mai laborios proces este de a face un bandaj pentru un câine din colanți, dacă animalul de companie este în miniatură, este suficient un șoset. Tăiați piciorul din colanți, tăiați găurile pentru labe și cap. Partea de sus este un tricou, iar partea de jos are găuri mai mari pentru picioarele din spate. Procesăm punctul de tăiere al piciorului cu nopți, îl coaseți rotund sau treceți o bandă largă.

Coasem un bandaj postoperator pentru un câine

Cea mai bună opțiune este să coaseți un bandaj pentru câine cu propriile mâini. Dacă știți să coaseți șosete, atunci coaseți pături tu „în dinți”. Pentru a face un bandaj veți avea nevoie de:

 • Bandă de măsurare.
 • O bucată mare de hârtie subțire pentru cusut.
 • Material de cusut.
 • Rigla lungă, cretă sau bara de săpun.
 • Acul și firul de tăiere.
 • Benzi de tăiere.
 • Șireturi, benzi, velcro sau alte elemente de fixare la alegere.

Notă! Când alegeți materialele pentru pătură, rețineți că țesătura ar trebui să fie ușor de respirat și de spălat. Rețineți, de asemenea, că pătura va trebui scoasă cel puțin o dată pe zi..

Când puneți bandajul, începeți să fixați legăturile de la gât și lucrați spre coadă. Pătura ar trebui să fie fixată ferm, dar să nu împiedice mișcarea secției. Cravatele, panglicile sau șireturile sunt tăiate sau ascunse sub țesătură. Dacă câinele poate ajunge la cravată cu dinții sau cu cârligul cu ghearele labei posterioare, acesta este plin de deteriorări ale cusăturii.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Bandaj pentru câini: scop și metode de fabricație