Basset hound: descrierea rasei, îngrijire

Basset HoundBasset Hound este o rasă destul de neobișnuită. câini. La prima vedere, aceste animale dau impresia unui fel de creaturi gânditoare și leneșe..

Cu toate acestea, în spatele unui astfel de aspect înșelător se află natura unui câine real - activ și jucăuș. Datorită apariției lor melancolice în patria Bassets, aceștia sunt în glumă în comparație cu un domn în vârstă care a uitat să-și ridice pantalonii..

Această rasă este încă folosită pentru vânătoarea de iepuri de câmp în unele state din America. Numele Basset Hounds provine din engleza „bass” - low și „hound” - hound.

Instinctele, mirosul excelent și statura scurtă le fac deosebit de eficiente pentru a urmări vânatul mic..

Descriere

Descrierea rasei Basset Hound ar trebui să înceapă, în primul rând, cu caracteristicile generale ale speciei.

Câinii sunt cel mai mare grup câini de vânătoare, crescut pentru vânătoare de animale și păsări. Principalele caracteristici ale speciei sunt: ​​persistența în căutarea unui scop, rezistența, ascultarea și vociferarea.

Sarcina principală a unui câine din această specie este să miroasă ținta și să o conducă înainte de sosirea vânătorului.

Parametri comuni: durata de viață a unui câine din această rasă este în medie de 10-12 ani, uneori 15 ani. Simțul mirosului este unul dintre cele mai dezvoltate printre câini.Basset HoundStatura scurtă și picioarele scurte nu permit câinelui să dezvolte viteza semenilor săi, cu toate acestea, au un alt avantaj în vânătoare - capacitatea de a se strecura, de a se ascunde în iarba înaltă.

Aspect: culoarea poate fi oricare, în culori standard câini beagle. De regulă, acestea sunt combinații de două și trei culori de negru, roșu și alb. Blana este netedă și densă.

Ochi în formă de diamant maro închis. Excesul de piele, ridurile feței și urechile foarte lungi fac apariția câini memorabil și recunoscut.

dimensiuni: în ceea ce privește trunchiul, basetele sunt diferite de majoritatea fraților lor de câine. Înălțimea lor este scăzută - în medie 33-38 cm la greaban, greutatea 20-29 kg, în funcție de sex.

Labe sunt destul de strânse și scurte. Astfel, este incorect să clasificați un basset ca un câine mic - acesta este un mare câine pe picioare scurte.Basset HoundCaracter: potrivit chiar și pentru crescătorii neexperimentați, deoarece Basset are un caracter binevoitor, social și sănătate bună. Cu toate acestea, nu uitați că vânătorul de baset este.

Instinctele sale îl fac în mod constant să caute ceva în timp ce merge, să fugă undeva și, de asemenea, să latre tare, nu numai în caz de pericol, ci și în timpul unui joc sau în căutarea a ceva.

Setter irlandez, kern terrier, jagdterrier, Fox Terrier, ca, shiba inu, Jack Russell terrier, spanielii, akita inu, american staffordshire terrier, beagle, mastin, indicator cu păr scurt, teckel, Labrador - aparțin și raselor de câini de vânătoare.
În același timp, aflându-se într-o casă sau un apartament, un câine se poate comporta destul de calm, venind la viață doar pentru „urmărire și vânătoare”. Câinii din această specie sunt foarte încăpățânați, astfel încât antrenamentul necesită anumite abilități și dexteritate..

Cu toate acestea, dacă aveți un câine pentru sufletul dvs., va fi dificil să găsiți un tovarăș mai bun. Bassett iubesc copiii, sunt foarte plini de viață și le place să fie într-o companie, suficient de jucăuși și nu agresivi, afectuoși și se adaptează ușor la medii în schimbare.

Istoria rasei

Rădăcinile istoriei rasei Basset Hound datează din două state - Franța și Marea Britanie. Primii predecesori ai câinelui subdimensionat au apărut în Franța, dar încă semănau slab cu contemporanii.

În plus, crescătorii britanici îmbunătățesc specia de mult timp. Poate datorită perfecționismului selectorilor câine s-a dovedit a fi destul de sănătos, dar în același timp nu și-a pierdut calitățile înnăscute de vânătoare.

Știați? Rezultatul final, care a devenit standard în 1998, a fost generat de inseminarea artificială a Bloodhound-ului.

Există o altă poveste despre originea speciei. Se spune că un anume călugăr Hubert a adus basetele într-o mănăstire numită după el în secolul al XVII-lea.Basset HoundHubert este acum considerat un sfânt, patronul vânătorilor. Nu există dovezi concludente sau infirmări ale intervenției unui duhovnic în apariția acestei rase..

Alegerea unui catelus

Când alegeți un cățeluș Basset Hound, acordați atenție aspectului său, caracterului general al așternutului și comportamentului crescătorilor. Nu vă limitați la examinarea unei așternuturi și, mai mult, a unui cățeluș.

O așternut este considerat de succes dacă puii sunt sănătoși, agili, cu un aspect clar, iar crescătorii vorbesc cu mândrie despre meritele și realizările părinților cățelușului.

Când evaluați aspectul animalului de companie, acordați atenție curățeniei hainei, absenței rănilor în urechi și pe pleoape. Nu ar trebui să existe placă și malocluzie pe dinți.

Vă rugăm să rețineți că, dacă cățelușul stă ferm pe pământ, pe labele groase și uniforme, acesta este un semn bun - înseamnă că scheletul este format corect. Nu va fi de prisos să verificați coada pentru îndoituri și stomacul pentru hernii..Cățeluș

Important! Pedigree Basetele cu un pedigree pe inghină sau pe interiorul urechii sunt marcate cu o ștampilă cu un număr care este introdus în pașaportul veterinar.

Costul unui basset hound variază între 115-1050 USD per catelus și depinde foarte mult de calitatea așternutului și de sănătatea animalului.

Cazări

Câine această rasă este foarte adaptativă. Se poate adapta cu ușurință la diferite climă, teren, mișcare, ritmul de viață al proprietarilor. Ceea ce este cu adevărat important pentru câine este disponibilitatea spațiului pentru mers..

Această rasă are nevoie de teritoriu pentru a fi explorată. Este important să ne amintim că trunchiul lor alungit pe picioare scurte nu este potrivit pentru urcarea scărilor..

Deci, dacă decideți să aveți un animal de companie din această rasă și să locuiți într-o clădire înaltă, preferați plimbări rare, dar lungi și active. Alternativ, câinele poate fi purtat pe mâini sau poate alege o altă rasă.Basset HoundDatorită acestei caracteristici pozitive, rasele Basset Hound sunt destul de populare. Cu toate acestea, au și propriile lor defecte în comportament. În special, salivația activă.

În plus, Bassets nu le place să fie singuri. Când un animal se simte anxios sau singur, începe să urle puternic și să babească. În acest fel câine această rasă exprimă frică și anxietate.

Dacă proprietarul nu are ocazia să fie mereu alături de animalul de companie, merită să iei un alt câine sau pisică "Pentru companie".

Îngrijire

Se crede că îngrijirea unui Basset Hound este destul de simplă. Caracterul lor este prietenos, nu sunt conflictuali, sănătatea lor este puternică și comportamentul lor este amuzant.

Există doar câteva puncte de care trebuie să fii atent. DINpot fi luate în considerare pete slabe ale câinilor din această rasă urechile, coloana vertebrală și tendința de a mânca excesiv.

Important! Este deosebit de important ca baschetele să aibă dreptul mânca și nu răniți creasta (sărituri, scări, tremurături în timpul conducerii) în timpul formării oaselor, adică până la un an.
Basset Hound

Lână

Basetele au un strat impermeabil neted și scurt. Se varsă în mod constant, cu vărsare crescută în afara sezonului. Trebuie să pieptănați câinele de cel puțin 2-3 ori pe săptămână și, în perioada de năpârlire crescută, nu va fi de prisos într-o zi..

Este recomandabil să piepteniți pe parcurs să ștergeți pliurile pielii, în special pe față și pe gât.

Important! Basetele au propriul lor parfum canin caracteristic. Motivul pentru aceasta este stratul protector uleios al stratului. Încercarea de a spăla mirosul cu apă sau detergenți nu merită. În primul rând, va afecta negativ parfumul câinelui. În al doilea rând, foarte repede mirosul va reveni din nou..

Urechi, ochi, dinți, gheare

Îngrijirea dinților și a ghearelor Basset este aceeași cu igiena standard a câinilor. Dar urechilor trebuie să li se acorde atenție..UrechiUrechile Basset ajung la pământ și colectează nu numai mirosuri, ci și diverse murdări. O dată pe săptămână, acestea trebuie șterse și examinate pentru a detecta infecții și inflamații..

Dacă ignorați importanța acestei proceduri, câinele poate dezvolta în curând otită medie, la care este predispus în mod natural.

Se recomandă ștergerea ochilor zilnic, deoarece murdăria se poate acumula sub pielea globului ocular, provocând conjunctivită.

Baie

Câine suficient de scăzut încât să se murdărească la plimbări. Prin urmare, va trebui să vă spălați animalul de companie în mod regulat - de 2-3 ori pe lună, fără a uita de urechi.

Știați? Bassetts - absolut nu este o specie de câini înotătoare. Există două motive pentru aceasta. În primul rând, 2/3 din greutate se află în partea din față a trunchiului, iar în al doilea rând - au de fapt oase grele. De aceea un câine cu o înălțime de aproximativ 30 cm cântărește ca un câine adult de 50-60 cm înălțime.
Baie

Mersul pe jos

Caracterul vânătoresc, curiozitatea și activitatea sunt standardele pentru rasa Basset Hound. Sunt prietenoși cu toți cei din jur, așa că nu ar trebui să vă fie frică de luptele cu câinii și pisicile, sunt puțin probabil.

Ca și alți câini, câinii Basset sunt destul de duri. Puteți să le luați în siguranță în drumeții sau excursii cu bicicleta.. Principalul lucru nu este să uitați de lesă..

Bassett este un vânător născut, așa că în orice moment poate simți mirosul unui animal și „fugi la vânătoare”. În plus, astfel de plimbări permit animalului să se mențină în formă, ceea ce este atât de important cu pasiunea sa de a mânca delicios totul..

Pentru toată rezistența rasei, săriturile trebuie reduse la minimum. Cu un corp lung și greu și picioarele scurte situate departe unul de celălalt, coloana vertebrală este supusă unui stres mare.

Cel mai bine este ca câinele să evite săriturile și tremururile.. Când transportați un animal într-o mașină, este mai bine să îl luați în mâini - acest lucru va oferi o absorbție suplimentară a șocurilor și va reduce la minimum daunele cauzate de călătorie.plimbare

Alimente

În afară de lătratul și de adulmecarea unor articole noi, ceea ce îi place lui Bassets este să mănânce. Ei știu să-și folosească privirea melancolică pentru a implora bunătăți de la membrii gospodăriei.

Această rasă de câine este destul de teatrală, astfel încât să auzi de la cerșetor nu numai lătratul, ci și urletele, scânceturile și multe alte sunete. Cu toate acestea, nu este necesar să se urmărească aceste plângeri..

Dacă nu a fost posibil să cerșim ceva, vor smulge cu bucurie ceva de pe masă, vor linge ceea ce s-a vărsat sau s-a trezit. Basetelor le place să mănânce, dar este extrem de dăunător pentru ei.

Obezitatea pentru o basetă pune o presiune suplimentară pe spate, care este deja veriga sa slabă. În plus, balonarea poate apărea din cauza alimentelor excesive, care este o situație extrem de periculoasă pentru câini. Hrănește-ți animalul de companie de trei ori pe zi în porții mici și rareori strică-te cu delicii de la masă.

Este demn de remarcat faptul că salivația crescută la această rasă apare și în timpul mesei, deci acest lucru nu ar trebui să fie surprinzător.Alimente

educatie si antrenament

Instruire Basset Hound este o parte necesară a educației câinilor. Cu toate acestea, ei nu răspund bine la ea din cauza naturii lor încăpățânate..

În plus, animalul de companie poate pur și simplu nu ia în serios antrenorul, îndeplinind sarcina pentru o delicioasă și fără o delicioasă, uitând rapid de sarcină. Prin urmare, antrenorii neexperimentați sunt adesea sortiți eșecului, deci este mai bine să oferiți animalul dvs. de companie unui profesionist.

O altă nuanță a antrenării unui astfel de câine este instinctul său de vânătoare. Indiferent cât de mult te antrenezi, câinele trebuie protejat cât mai mult posibil de iritanții străini.

Când pregătiți un basset în curte, veți observa modul în care primul alergător pisică elimină imediat întregul proces de învățare. Studiază în special voliere sau în zone împrejmuite.

Știați? Urechile Basset Hound sunt aproape cele mai lungi urechi de câine din lume. Liderul absolut în ceea ce privește lungimea urechii este părintele Basset Hound - Bloodhound.
Instruire

Sănătate și boli caracteristice

Basset Hounds sunt considerați o rasă de câini destul de sănătoasă. Nu are nicio ereditate boli, abateri și hotărâre.

Există doar trei puncte slabe:

  1. Urechile - datorită lungimii lor, nu numai că colectează murdărie asupra lor, dar au și tendința de a acumula infecții, de a se inflama, rezultând otita medie.
  2. Spate - un corp mare, lung, cu picioare scurte, pune stres pe spate. Herniile se pot dezvolta dacă animalul este rănit, crescut necorespunzător sau este obez.
  3. Lupă - datorită poftei alimentare excesive, se îngrașă rapid. Dacă baseta nu este prevăzută cu suficiente jocuri și plimbări active, atunci excesul de greutate se va transforma în curând în probleme de spate, crescând doar presiunea asupra coloanei vertebrale.

Cu toate acestea, cu o îngrijire adecvată, câinele nu se îmbolnăvește, este activ și îi face plăcere gospodăriei cu botul său carismatic neobișnuit..Basset HoundHoundii Basset sunt prieteni grozavi pentru orice familie. Oriunde trăiți, în orice ritm, câinii din această rasă vă vor ține cu plăcere companie, vă vor amuza cu activitatea și expresiile faciale. Tot ce cer sunt dragoste, grijă și plimbări active în aer curat.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Basset hound: descrierea rasei, îngrijire