Caracteristicile rasei de câine ciobanesc belgian

Descrierea câinilor ciobănesc belgianProprietarii de câini sunt siguri că animalul lor iubit și practic un membru al familiei este cea mai inteligentă, mai inteligentă și pur și simplu minunată creatură. Disputa cu privire la subiectul „câinele este cel mai deștept” nu dispare, fiecare proprietar este sigur că are dreptate. Câinii sunt cu adevărat recunoscuți ca fiind una dintre cele mai inteligente animale de companie și aș vrea să vorbesc despre o astfel de rasă de câini precum Ciobanescul Belgian.

Caracteristicile ciobanului belgian

Caracteristicile câinilor ciobănesc belgianAceastă rasă este considerată o rasă de luptă și de serviciu. Câinele combină perfect abilitățile unui păstor și a unui paznic. În total, această rasă are patru subspecii. Sunt asemănătoare între ele, doar diferă culoarea.

Câinii Ciobănescului Belgian sunt considerați extrem de nepretențioși. Câine din această rasă pliat foarte armonios, în ciuda uscăciunii, cadrul muscular al acestui animal este bine dezvoltat. Condițiile climatice nu o deranjează, se obișnuiește repede cu orice vreme. Activ, iubește spațiul și aerul proaspăt.

Arată ca câine de înălțime medie, cu un cap de formă regulată, lungime medie. Ochii câinelui par studiați, au o nuanță de nucă. În general, ciobanescul belgian Malinois, de exemplu, este destul de curios, arată un interes deosebit pentru noutate..

Capul este încoronat cu urechi triunghiulare, de dimensiuni corecte și destul de proporționale. Gâtul animalului este drept, mușchii gâtului sunt dezvoltați. Corpul este alungit, fizic, în general, slab, spate drept.

Membrele sunt bine dezvoltate, tampoanele de pe labe sunt dense și elastice, unghiile sunt puternice, de culoare închisă. Labele au forma rotunjită corectă, în timp ce alergarea animalului nu are disconfort. Coada de lungime medie, bine dezvoltată, în mișcare câinele ridică coada.

Câinele nu este adaptat la viața dintr-un apartament din oraș. Câinii de pastor din această rasă iubesc spațiul, în spații restrânse, animalul este stresat.

Tipuri de ciobanesc belgian

Tipuri de câini ciobănești belgieni și descrierea lorAcești câini au aceeași dispoziție și caracteristici, dar diferă doar prin calitatea și culoarea hainei. Aceste specii și-au primit numele din diferite orașe. Tervuren este orașul în care a trăit primul crescător cu același nume. Orașul Mechelen sau Malin a dat numele speciei Malinois. Groenendael poartă numele orașului Groenendael, unde a fost crescut.

Și doar un mic și aproape nerecunoscut Laekenois și-a primit numele de la castelul Laquin, în care, pe lângă nobilime, trăiau păstori-crescători ai uneia dintre rasele care au participat la selecție. În 1907, au fost adoptate oficial standarde separate pentru fiecare tip al acestei rase..

În total, există 4 tipuri de reprezentanți ai acestei rase:

  • Malinois.
  • Tervuren.
  • Laquenois.
  • Groenendael.

Rasa belgiană Malinois a fost crescut în flamandă, care face parte din Belgia. Există o anumită similitudine cu exteriorul. Serviciile speciale interacționează activ cu această rasă specială de câini, deoarece Malinois are un miros excepțional.

Capul câinilor Malinois este proporțional, fruntea este largă și înclinată, ochii sunt migdale, foarte inteligenți, aspectul este semnificativ, de culoare maro. Corpul Malinoisului belgian este puternic, cadrul muscular este bine dezvoltat. Pieptul este puternic și larg, adânc. Spatele este bine format, larg și drept.

Fiecare rasă a câinelui de pastor belgian Malinois are o culoare diferită. Rasa belgiană Malinois are un strat scurt, cu un strat dens. Lana protejează Malinois Sheepdog de umiditate.

Culoarea este roșie, caldă. Există pete negre pe omoplați și laterale. Botul Ciobanului Malinois este, de asemenea, pe jumătate negru, asemănător unei măști. Urechile sunt triunghiulare, negre.

Caracter prietenos, simți subtil starea de spirit a proprietarului. Ciobanii Malinois sunt foarte mobili, nu pot fi inactivi mult timp. Rasa a fost crescută pentru a ajuta păstorii, prin urmare este considerată a fi un păstor. Ciobanescul belgian Malinois trebuie instruit, altfel se poate repezi la oameni și, în cele din urmă, poate mușca.

Tervuren

Descrierea ciobanului belgian TervurenAcest animal este considerat a fi cel mai rapid reprezentant al câinilor ciobănesc belgian. Câinele are părul roșu lung, cu pete negre. Este cel mai mare reprezentant al câinelui ciobanesc belgian. Aleargă foarte repede, animalul este de dimensiuni medii, cântărește aproximativ 25-28 kg, înălțimea 56-60 cm. Masculii sunt de obicei mai mari decât femelele.

Structura trunchiului armonios dar puternic. Cadrul muscular este bine dezvoltat, pieptul este lat și profund. Fruntea este înclinată, largă, membrele sunt puternice, spatele drept și larg.

Lână gros, lung, cu un strat dens. Culoarea rasei ciobanului belgian Tervuron se numește căprioară. Pieptul și botul câinelui sunt negre, capetele restului hainei sunt negre. Ochii căprui, saturați.

Personajul este gelos, dacă câinele simte o lipsă de atenție, atunci este capabil să aranjeze o scenă de gelozie. Câine extrem de activ și mobil, are nevoie de spațiu. Își păzește cu zel teritoriul, nu permite apariția străinilor. El tratează cu răbdare copiii, dar nu va permite familiaritatea.

Ciobanesc belgian Groenendael

Caracteristicile ciobanului belgian GroenendaelAre abilități excelente de lucru. Un câine frumos, de culoare neagră, are o haină lungă și groasă. Bărbații sunt mai mari și mai sportivi, femeile sunt mai plastice, mersul este mai ușor. De dimensiuni destul de mari, Groenendael atinge 65 cm înălțime, cântărește aproximativ 28 kg.

Trupul lui Groenendael bine facut, cadrul muscular este suficient de puternic, spatele este drept și larg, pieptul este adânc și lat, gâtul este de lungime medie și complet proporțional cu corpul. Membrele sunt puternice, drepte.

Ochii sunt întunecați, câinele se uită atent și studiază. Ghearele sunt negre. Prin fire, câini suficient de pașnic, inteligența la un nivel destul de ridicat, în agilitate și forță nu sunt inferioare celorlalți reprezentanți ai Ciobanului belgian.

Groenendael considerat un bun tovarăș, apreciază timpul petrecut cu proprietarul. Are nevoie de instruire, comportamentul trebuie corectat. Sunt toleranți cu ceilalți locuitori ai casei, nu manifestă agresivitate.

Ciobanesc belgian Laquenois

Descrierea caracteristicilor ciobanului belgian LaquenoisAcest câine este deosebit de diferit de rudele sale. Blana este aspră, se pare că câinele este creț. Prin natură, femelele sunt mai calme decât masculii, greutatea și înălțimea cu alte rase sunt la fel.

Capul este bine definit, conturul este clar. Urechi erecte, ochi căprui, în formă de migdale. Corpul este tonifiat, cadrul muscular este bine dezvoltat, oasele sunt puternice. Spatele este lat și drept, pieptul este adânc, de lățime medie. Membrele sunt drepte, adaptate pentru alergare rapidă.

Așa-numita culoare a cerbului este considerată a fi culoarea standard. Petele negre sunt acceptabile pe coadă și bot, există zone acoperite cu păr alb.

Personajul este de contact, dar în timpul antrenamentului la început, animalul este capabil să dea dovadă de obstinație. Pentru inceput este important să stabiliți contactul cu câinele. Sunt agresivi față de pisici și alte rase de câini. Pentru proprietar îi consideră doar pe cei pe care îi ascultă și îi ascultă, îi tratează cu calm pe restul membrilor familiei, inclusiv pe copii.

Rasa a fost complet crescută și standardizată în 1910.

Îngrijirea adecvată a câinilor ciobănesc belgian

Câinii din rasa Ciobanesc belgian au nevoie de îngrijire adecvată. În primul rând, trebuie acordată o atenție adecvată lânii lungi și groase:

  1. Reguli pentru îngrijirea și întreținerea câinilor ciobănești belgieniCâinii trebuie să fie pieptănați în mod regulat, pentru această procedură trebuie să alegeți un pieptene cu dinți rare, acesta va masa ușor pielea în timpul procesului de pieptănare.
  2. Medicii veterinari recomandă pieptănarea cel puțin de două ori pe săptămână, trebuie să se taie bulgări.
  3. Odată cu apariția căldurii, în special în primăvară, igienizarea este necesară pentru prezența acarienilor și a altor paraziți ai pielii. Căutarea căpușelor este îngreunată de lungimea hainei, astfel încât proprietarul trebuie să aibă răbdare și să inspecteze animalul zilnic. De regulă, căpușele se lipesc de piele în gât, de piept (în spatele) urechilor. După o plimbare, proprietarul trebuie să inspecteze cu atenție rănile, zgârieturile.
  4. Ghearele trebuie scurtate cu un dispozitiv special numit tăietor de gheare. Aceasta este o măsură necesară, altfel ghearele se vor fulga și se vor rupe. Nu puteți folosi foarfece obișnuite și, de asemenea, trebuie să calculați corect dimensiunea ghearelor, adică cât trebuie să tăiați. Câinele nu ar trebui să simtă durere, este necesară absența sângelui.

Mersul și hrănirea. Toate rasele de câini ciobănești belgieni sunt considerate foarte active, astfel încât libertatea animalului de companie nu trebuie limitată. Nu este categoric potrivit pentru a locui într-un apartament din oraș. Îi plac foarte mult jocurile și jucăriile, de dragul farsei pot distruge pantofii.

Experții recomandă ca proprietarii, dacă câinele este adesea lăsat singur acasă, să ascundă obiecte de valoare. Puteți hrăni atât mâncare naturală, de casă, cât și mâncare gata preparată pentru câini.

Proprietarul trebuie să decidă ce să hrănească animalul de companie și să aleagă metoda cea mai potrivită.. Hrănirea nu poate fi alternată hrană naturală și furaje, acest lucru poate afecta negativ sănătatea câinelui.

Câinii ciobănesc belgian sunt considerați excelenți paznici și însoțitori. Nu-și va lăsa niciodată stăpânul în pericol.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Caracteristicile rasei de câine ciobanesc belgian