Pinscher austriac

Pinscherul austriac este un câine fermier nepretențios și versatil. Are un aspect oarecum rustic, dar acest lucru este compensat de un caracter plăcut și de o minte remarcabilă. Foarte energic și rezistent, poate fi păstor, paznic, sportiv sau doar un tovarăș pentru oameni activi.

Fotografie pinscher austriac

Rasa a fost reînviată prin eforturile lui Emil Hook, care a început o căutare a pinilor austriaci supraviețuitori, numiți și „câini de mlaștină”. În 1921, a fost lansat un program de reproducere sub conducerea sa. În 1928 rasa a fost recunoscută de Clubul de Kennel din Austria, iar în 1954 de FCI sub numele de Pinscher austriac cu păr scurt. În 2000, rasa a fost redenumită Pinscher austriac..

Aspect

Pinscherul austriac este un câine ghemuit, îndesat, puțin mai mic decât înălțimea medie, ușor alungit. Bine construit, fără nicio exagerare. Se exprimă dimorfismul sexual.

  • Înălțimea masculilor - 44-50 cm - greutatea - 18-25 kg .;
  • Înălțimea cățelelor - 42-48 cm - greutate - 15-20 kg.

Capul este proporțional, în formă de pară. Craniul este rotund și lat. Stopul este pronunțat în mod vizibil. Botul este puternic, puntea nasului este dreaptă. Lobul este negru. Fălci puternice, dinți completi, mușcături de foarfecă. Ochii sunt rotunzi, mari, de culoare închisă. Urechile căzute, mici, ridicate. Gât de lungime medie, puternic.

Corpul este puternic, cu un spate drept și larg și un piept profund în formă de butoi. Loinul este scurt. Crupul este lung și lat. Coada este ridicată, de lungime medie și puternică. Picioare cu oase puternice, mușchi bine dezvoltați, drepți. Labe sunt adunate într-o minge, ghearele sunt puternice.

Haina este formată dintr-un fir de păr dens, neted (de lungime scurtă până la medie) și un substrat dens dens. Pene ușoare pe spatele coapselor. Culori:

  • Maro roșcat;
  • Galben roșiatic;
  • Roșu și roșu;
  • Negru cu marcaje maroniu roșiatic.

Pentru toate culorile sunt permise mici semne albe pe față, gât, gât, piept, ceafă, labe, vârful cozii.

Pinscher austriac pe lemn

Caracter și comportament

Pinscherul australian este energic, vesel și jucăuș, foarte loial proprietarului său și incoruptibil. Strâns atașat de toți membrii familiei. Este prietenos cu oamenii cunoscuți, este neîncrezător și suspicios față de străini. Se însoțește bine cu copiii cu o educație adecvată. Pinscherul austriac este un câine de pază bun, cu un instinct pronunțat de păstorire și, într-o oarecare măsură, de vânătoare.

Pinscherul austriac este un companion minunat, dar este potrivit și pentru diverse sporturi, poate fi un câine ghid sau un terapeut cu canistre.

Trebuie remarcat faptul că Pincherii austrieci sunt foarte inteligenți și destul de independenți, dacă este necesar, dau dovadă de viclenie și ingeniozitate. Bine instruit.

doi pincheri austriaci

Caracteristicile conținutului

Pinscherul austriac este nepretențios în ceea ce privește detenția, se adaptează bine vieții de pe stradă într-un climat temperat. Poate locui într-un apartament, cu condiția ca proprietarul să aloce suficient timp mersului pe jos. Dar cea mai bună opțiune ar fi să locuiți într-o casă privată cu o curte spațioasă..

Energeticul Pinscher austriac necesită mers regulat, stres fizic și mental. Va fi fericit pentru plimbări lungi, jocuri active, sport.

Îngrijire

Nu necesită îngrijire specială, mai degrabă curățenie. Molul sezonier este moderat exprimat, restul timpului este slab. Îngrijirea se reduce la periaj periodic și scăldat ocazional. De asemenea, proprietarul ar trebui să păstreze ochii, urechile, dinții și ghearele câinelui curate..

Cățeluș austriac pinscher

Sănătate și longevitate

În general, rasa este sănătoasă. Majoritatea pincherilor austrieci sunt duri, nepretențioși și se adaptează cu ușurință la diferite condiții de viață, vizitați medicul veterinar numai pentru vaccinări. Speranța de viață 14-16 ani.

De unde să cumpărați un cățeluș austriac Pinscher

Pincherii austrieci sunt obișnuiți în Austria. Sunt disponibile și în Germania, Danemarca, Suedia, Olanda, Elveția și SUA. În aceste țări, puteți găsi pepiniere și crescători care sunt angajați în reproducerea și popularizarea rasei. Există mai mulți reprezentanți ai rasei în Rusia. Nu există date despre creșe și așternuturi.

Preț

În Austria, costul mediu al unui cățeluș australian Pinscher este de 1000 de euro.

Fotografii și videoclipuri

Mai multe fotografii ale pincherilor austrieci pot fi găsite în galerie.

Video despre rasa de câine austriac Pinscher


Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Pinscher austriac