Alaskan klee kai

Rasa din Alaska Klee-Kai a apărut destul de recent. Câinii din această rasă se mai numesc și mini-huskies (adică huskies miniaturali). Această rasă originală este cea mai uimitoare rasă crescută vreodată în ultimii 100 de ani. Experții au reușit să obțină o combinație a tuturor celor mai bune caracteristici și calități pe care câinii le pot poseda. În ciuda numelui său necomplicat, această rasă a devenit una dintre cele mai populare într-o chestiune de timp..

Cei care sunt îndrăgostiți de huskies, dar nu își permit să țină un câine mare și energic, ar trebui să mulțumească două femei din SUA. Țara care a dat lumii rasa - SUA.

Una dintre ele, Linda Spoulin, în anii `70 ai secolului trecut avea accidental un husky de dimensiuni incredibil de mici. Firește, femeia s-a gândit că ar fi frumos să crești o rasă care repetă complet aspectul, caracterul și rezistența husky-ului, dar de dimensiuni reduse. Și ceva timp mai târziu, Linda și prietena ei Eileen Gregory au început să finalizeze sarcina..

Rasa și-a primit numele de la două cuvinte eschimos „kli” și „kai” - „câine mic”. Deja în 1995, American Rare Breeds Association și-a apreciat munca și a recunoscut oficial micul câine din Alaska, cunoscut și sub numele de Alaska Klee-Kai sau Mini Husky. Doi ani mai târziu, rasa a fost recunoscută de UKC..

informatii generale

Veți fi uimiți de rezultatele antrenamentului cu clicuri. El predă și elaborează comenzi mai repede decât vei veni cu ele. Particularitatea antrenamentului este că necesită repetare constantă. O comandă care nu este cerută mult timp este uitată rapid. Printre alți câini, Kli-kaya distinge o „mască” întunecată sau deschisă în jurul ochilor. Kli-kai este un companion excelent și un prieten loial. Câinele este energic, iubește activitatea fizică, jocurile active și multă atenție.

Trăsături de caracter

Cea mai importantă diferență dintre Klee-Kai din Alaska și Husky siberian este natura lor surprinzător de docilă. Nu este de mirare că acest câine este comparat de crescători cu o pisică. Prin clic, așa cum spun mulți proprietari de animale de companie, pisica s-a reîncarnat pur și simplu ca un câine.

Personajul Kli-kai este foarte prietenos, dar îi tratează pe străini cu o anumită prudență. Câinele este plin de beneficii:

  • foarte sociabil;
  • afectuos;
  • devotat familiei sale și ascultător.

Câinii din această rasă sunt puternic atașați de persoanele apropiate. Kli-kai este un câine activ, energic și proprietarul trebuie să se potrivească cu caracterul său.

Huskii miniaturali stabilesc foarte repede contactul cu toți membrii familiei. Și toate datorită prieteniei și naturii sale bune. Nu îi vor speria niciodată pe proprietari cu lătrat puternic, înlocuindu-l cu urlete și melodii melodioase - într-un mod atât de amuzant câinele încearcă să comunice cu oamenii.

Alaskan Mini Husky devine un prieten de încredere și loial pentru toți membrii gospodăriei. Câinii afectuoși stabilesc o comunicare caldă cu copiii mici. Veselia lor este foarte populară cu copiii, pe care animalele îi îngrijesc cu plăcere, protejându-i zelos de necazuri..

rasa de câine din Alaska Klee-Kai

Numai în fața pericolului un câine husky poate manifesta agresivitate. Dar un animal poate sări peste o persoană care latră doar în ultimă instanță..

Un câine de rasă pură va fi întotdeauna loial stăpânului său, solicitând în schimbul unei atenții regulate și a unei comunicări interesate. Huskii au într-adevăr nevoie de dragoste reciprocă. Deoarece sunt foarte curioși, trebuie să le hrănești în mod constant mintea plină de viață cu ceva nou și interesant. Dacă nevoia de a face clic pentru a primi comunicare și dragoste de la proprietar nu este satisfăcută, atunci animalul de companie va deveni incontrolabil și „ursuz”. Câinele va începe să atragă atenția în toate modurile posibile, de exemplu, de multe ori va „fredona” și va plânge, enervând toți membrii gospodăriei. Și de aceea trebuie să vă gândiți cu atenție la decizia de a cumpăra un husky miniatural..

Nu se recomandă pornirea acestora pentru cei ale căror animale vor trebui să stea singuri toată ziua, în așteptarea proprietarului de la serviciu. Blana este foarte groasă, este mai bine să folosiți șampoane uscate pentru a o curăța. Kli-kai este rar scăldat și, de obicei, după o tunsoare, ceea ce este de dorit să se facă la sfârșitul năvodului de primăvară. Aceasta este una dintre acele rase care practic nu mușcă și iubește foarte mult copiii..

Se înțeleg bine cu orice alte animale, dacă nu le deranjează să împartă teritoriul cu ei. Dacă nu, nu va exista nici un click-kai încăpățânat. Nu latră fără niciun motiv, ci doar dacă simte pericol sau este alarmat. Kli-kai este foarte rar. El este absolut nepretențios față de mâncare, dar acest lucru nu înseamnă că câinele poate fi hrănit singur cu resturi, cartofi cruzi sau cereale. Reprezentanții rasei trăiesc până la 15 ani.

Date externe și portret psihologic

Kli-kai nu este mare, foarte armonios complex și are o constituție puternică. De fapt, el este o copie în miniatură a husky-ului din Alaska..

Rasa este împărțită în mod convențional în 3 tipuri principale, diferind ca mărime:

  • standard (greutate de 10 kg, înălțime - 38-42 cm);
  • mini (greutate de 7 kg, înălțime 33-39 cm);
  • toi, care înseamnă „jucării” (greutate de 4,5 kg, înălțime de până la 33 cm).

Pe lângă dimensiunea sa în miniatură, Kli-kai se distinge de husky printr-o coadă răsucită, asemănătoare cu coada unui husky.

Capul este de mărime medie, fruntea este bine definită. Botul este conic spre nas. Ochii sunt tradiționali pentru un husky, în formă de migdale. Pot fi maro, albastru sau multicolor. Urechile sunt medii, întotdeauna înălțate. Gâtul este puternic și lung. În memoria strămoșilor săi din nord, câinele are un strat subțire, dublu, în special la gât și coadă. Coada este purtată întotdeauna într-un inel. Majoritatea raselor mici au reputația de a fi proaste, greu de antrenat, vocifere și bolnav în mod constant. În această listă există doar una potrivită pentru clica din Alaska - rasa mică.

Conform standardelor adoptate pentru Kli-kai din Alaska, câinilor li se permite să aibă o gamă întreagă de culori diferite și nuanțele lor. Cu toate acestea, un mini-husky adevărat trebuie să aibă o mască cu contururi luminoase, clar marcate, în contrast cu culoarea principală. Dar masca distinctivă ar trebui să fie una sau două nuanțe mai întunecate decât culoarea simetrică. Dacă nu există deloc mască sau descrierea acesteia nu corespunde regulilor, atunci în fața ta, în cel mai bun caz, este una dintre „rudele îndepărtate” ale Kli-kai. Aveți grijă atunci când alegeți un câine de rasă.

Descendentul direct al lui Husky se distinge printr-o sănătate bună, o inteligență uimitoare și capacitatea de a lua decizii pe cont propriu. Și întărirea severă i-a oferit o sănătate excelentă.

Catelus din Alaska Klee-kai

Câinii Kli-kai rămân prieteni adevărați și membri ai familiei depline timp de 14-16 ani. Adică, ei, după standardele câinilor, sunt centenari..

Kli-kai sunt foarte loiali, dar nu aleg un singur stăpân, ci sunt loiali întregii familii. Și dacă vor să vă atragă atenția, pot imita o voce umană..

Întreținerea și îngrijirea câinilor din rasa Klee-Kai din Alaska

Îngrijirea clicului, precum și a altor huski, nu va fi dificilă. Acești câini sunt foarte curați și de obicei durează cel puțin o oră pe zi pentru a se curăța. Kli-kai este o opțiune excelentă pentru cei care doresc să țină un animal de companie într-un apartament, deoarece nu au un miros specific de „câine”. Sunt adorate pentru dimensiunile lor mici, comportamentul ascultător și capacitatea, ca o pisică, de a se spăla cu labele din față. Această rasă, peste tot în lume, promite un viitor minunat.

Klee-kai din Alaska nu necesită îngrijire specială, nu trebuie tăiat vara și îmbrăcat iarna. Nu vă faceți griji că vă răcească la -20..

Alaskan Klee Kai

Caracteristici de putere

Și în acest sens, Kli-Kai este de preferat reprezentanților altor rase de animale..

Acești câini sunt nepretențioși în mâncare, nu trebuie să aleagă alimente și diete speciale scumpe. Dar acest lucru nu înseamnă deloc că nu puteți monitoriza nutriția animalului. Procesul de hrănire trebuie tratat în mod responsabil, alegând dieta potrivită. Crescătorii de câini cu experiență recomandă combinarea alimentelor standard și a alimentelor uscate gata preparate cu suplimente de vitamine. În plus, vă sfătuiesc să nu vă supraalimentați animalul..

Și plus la toate, nu există alergie la clică. Mini-huskii pot fi păstrați cu ușurință chiar și într-un apartament mic, iar animalul se va mulțumi doar cu mersul pe o lesă lungă. Dar, desigur, este mai bine dacă câinele are propria curte, unde poate alerga destul. Fiți foarte atenți, aceste „alunițe” se străduiesc constant să sape sub gard, cine știe cum s-ar putea termina.

Caracteristici interesante

Dacă vă gândiți să cumpărați un Klee-kai din Alaska sau un câine de altă rasă, nu obișnuiți să citiți despre trăsăturile curioase ale eroului articolului nostru.

De exemplu, știați despre modul uimitor în care pisicile își spală fața cu labele din față? Această procedură este distractivă atât pentru copii, cât și pentru adulți.

Câinele din Alaska Kli-Kai, spre deosebire de rudele sale, este înzestrat cu abilități vocale. Animalele cântă, urlă ca lupii și, în plus, le place să „spună” proprietarului despre tot ce s-a întâmplat în timpul zilei, sufocându-se cu emoții. Există multe videoclipuri postate pe rețea în care animalele de companie fredonează sau, parodiantă proprietarul, pronunță fraze repetate adesea de el. Printre altele, au o respirație surprinzător de proaspătă pentru animale și păr sănătos, practic vărsat..

În sprijinul rasei Alaskan Klee-Kai (Miniature Husky), în Statele Unite a fost creată o Federație oficială, care poate fi găsită pe site-ul oficial, precum și un număr mare de site-uri și cluburi de fani, ceea ce confirmă popularitatea și originalitatea acestor câini.

Fotografie din Alaska Klee Kai

Unde și pentru cât puteți cumpăra un cățeluș

După ce au devenit interesați de rasă, viitorii proprietari se întreabă cât costă Kli-kai din Alaska și unde poate fi cumpărat..

Mai întâi trebuie să decideți scopul unei astfel de achiziții: este posibil să aveți nevoie doar de un husky în miniatură ca animal de companie sau, în viitor, vă așteptați să-l vedeți ca un erou al expozițiilor. Oricum ar fi, trebuie să alegeți un animal de rasă în creșele oficiale verificate, unde i se vor prezenta documente certificate și certificate veterinare.

Vă rugăm să rețineți că puii din Alaska Klee-Kai necesită teste atente pentru respectarea standardelor rasei. Mai mult, pot fi atât cu părul scurt, cât și cu părul lung. La vârsta de 8 luni, aceste animale sunt verificate pentru prezența unei măști sau a luminării sub formă de „domino” pe față. Prin urmare, este mai bine să nu alegeți un câine până în acest moment..

Mai mult decât atât, nu ar trebui să cumperi un animal de companie din mâinile tale, bazându-te pe reclame tipărite aleatorii. Riscând astfel să achiziționați un câine din Alaska Klee-Kai, al cărui preț este destul de ridicat, riscați nu numai să pierdeți sume mari de bani, ci și să achiziționați un câine cu defecte de rasă..

Se recomandă alegerea unui cățeluș de dimensiuni medii, bine hrănit și pufos. Acordați atenție apetitului, mobilității și sociabilității lor..

În Rusia, nu cu mult timp în urmă, a apărut Alaskan Kli-Kai, va fi posibil să cumpărați această rasă rară doar oferind o sumă decentă - începând de la 50.000 de ruble. Prin urmare, merită să căutați crescători de câini cu experiență printre vânzători, mai ales că costul puiilor din clasa de spectacol depășește adesea 5000-6000 USD..

Pepiniere

Raritatea rasei din Alaska Klee-Kai (mini) din Rusia i-a determinat pe mulți crescători să înceapă să o reproducă..

Au apărut mai multe locuri oficiale în care se reproduc aceste animale. Printre altele, cea mai faimoasă și populară canisa din rasa Alaskan Klee-Kai din Moscova sub denumirea de „Art Sympathy”.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Alaskan klee kai