Cocker spaniel englez: un câine activ, cu o dispoziție veselă și cu un vânător

Cocker spaniel englez - câine mărime medie, având o dispoziție veselă și prietenoasă.

Progenitorii ei au fost ajutoare indispensabile pentru o persoană la vânătoare, totuși, în ciuda acestor abilități, nu are deloc agresivitate.

Se înțelege bine cu copiii și cu alte animale. Astăzi vom vorbi în detaliu despre cockers, vom face cunoștință cu regulile de întreținere și educare a acestora.

Evaluarea performanței și informații

 • O tara: Marea Britanie.
 • Creştere: la greabăn la bărbați 30-36 cm - la cățele 25-30 cm.
 • Greutate: mascul 6-10 kg - feminin 6-8 kg.
 • Durata de viata: 14-16 ani.
 • Molting: moderat.
 • Culoare: alb, alb cu pete roșii, roșu, nuanță ciocolată, negru.
 • Gunoi: 1-4 pui.
 • Scop: câine de armă, câine de apă, pentru vânătoare de câmp.
 • grup: retriever.
 • Mărturisire: CKC, FCI, AKC, UKC, ANKC, NKC, NZKC, APRI, ACR.

Originea rasei și scopul

Strămoși spanielii ia în considerare părul lung câini de vânătoare, cu care oamenii vânau vânatul de dimensiuni medii, în principal pasăre. Creșterea activă și popularizarea rase datează de la începutul secolului al XIX-lea.

Stăpânii de câini și-au stabilit obiectivul de a îmbunătăți performanța și de a dezvolta o rasă ideală pentru câmp vânătoare.

„Tatăl” Cocker Spaniels englez este un bărbat negru numit „Obo” și descendenții săi. Cățelușul său Obo II a devenit progenitor Cocker american.

În 1902, rasa a fost recunoscută și a primit o listă de standarde, cu toate acestea, restricțiile lor stricte au complicat activitatea de selecție a crescătorilor și, în timp, au fost revizuite și simplificate..

Știați? Nici mirosul de benzină nu poate păcăli nasul spaniel, motiv pentru care poliția britanică folosește acești câini pentru căutările de droguri mai des decât alte rase.
Versiunea finală a cerințelor pentru rasă a fost stabilită în 1974, în același timp a fost recunoscută de FCI - Federația Cinologică Internațională.

Aspect - cerințe pentru standard

Corpul este compact, dreptunghiular, cu pieptul bine dezvoltat și linia umărului ușor înclinată. Linia din spate este dreaptă, cu o înclinație spre crupă rotunjită.

Picioarele din față sunt puțin mai scurte decât picioarele din spate, ceea ce conferă stabilitate. Cele din spate, datorită unei bune mobilități a articulațiilor, vă permit să vă deplasați în salturi rapide.

Rase de câini precum bichon frize, teckel, terieri, basenji, weimaraner, kern terrier, dogo argentino, pomeranian, Husky siberian, buldog american, fox terrier neted.
Labe echipat cu tampoane dense și membrane elastice, care permit câinelui să înoate bine.

Coada este situată sub linia spatelui, groasă la bază, înclinându-se ușor spre vârf. Coada ancorată mai ales câini de vânătoare, dar nu scurt.

Gâtul se îmbină lin cu corpul, lungime medie.Capul este mare, liniile craniului sunt netede, cu nasul larg, aripile nu se lasă.

Urechile sunt situate simetric în linie cu ochii, ovale, alungite. În mod standard, lungimea urechii ajunge la vârful nasului. Exteriorul urechilor este acoperit lână, uneori cret.

Maxilarul este puternic, cu un reflex bun de prindere, mușcătura este corectă: rândul superior al dinților acoperă partea inferioară.

Ochii sunt mari, dar nu proeminenți. Cocker Spaniel englezesc de culoare ciocolată are ochi de culoare alun, alți câini au ochi maro deschis sau maro închis.

Blana este moale și lungă.

Culori permise de standard:

 1. Monocrom: negru, roșu, auriu, ciocolată, negru și albastru, ciocolată albastru. Se permite un mic plasture alb pe piept.
 2. Bicolor: negru-alb-roșu-alb, ficat-alb, pal-alb, de exemplu pete.
 3. Trei potrivite: negru-alb-albastru și ciocolată-alb-albastru. „Roan” pătat: albastru, roșu, albastru, albastru și cafeniu, ciocolată și cafeniu.

Natura câinilor de vânătoare

Scopul principal câini Este o vânătoare. Strămoșii spanielilor au fost crescuți și utilizați pentru vânatul de vânătoare: cocoș, fazan, potârnică, prepeliță și rațe. Se mișcă cu ușurință prin pădure, câmp și zone umede, cresc pasărea, avertizând proprietarul lătrând.

Un spaniel mic se potrivește cu ușurință cu un vânător chiar și într-o barcă mică, înoată și scufundă frumos, obținând animale rănite pentru proprietar, lână groasă cu un strat dens salvează de la hipotermie în apă rece.

Știați? În județele Devonshire și Cornwall, această rasă este utilizată pentru a găsi oameni dispăruți, în special adolescenți și persoane în vârstă cu probleme mentale legate de vârstă. Câinii mici și binevoitori nu se sperie lor ca câini ciobănești folosiți anterior.
Cocker are un simț al mirosului excelent, care îi conduce pe traseu chiar și după multe ore, din această cauză, câinii pot duce un vânător la vânat mai mare..

Care proprietar este potrivit

Cockerii se caracterizează printr-o lipsă de agresivitate, sunt adesea comparate cu cele afectuoase pisoi, dar dacă câinele nu este manipulat, vă poate obosi cu lătratul său la cea mai mică provocare. Deoarece rasa este activă, jucăușă și curioasă, proprietarul trebuie să fie și activ..

Întrucât spanielii își iubesc absolut stăpânul, încearcă să-i facă plăcere în toate, inclusiv în predarea comenzilor. Dar trebuie să știți: Instruire o persoană ar trebui să antreneze câini.

Cocker este potrivit pentru proprietarii neexperimentați, deoarece sunt buni și simpatici, potriviți pentru a ține într-o familie cu copii, se înțeleg bine cu alte animale, deși pot argumenta pentru dreptul de a deține o jucărie.

După cum am spus, cocoșii sunt mici energizatori, un stăpân stângaci și lent nu este potrivit pentru un astfel de câine..

Pe stradă, câinii sunt mobili și neobosiți, pot fugi neobosit după mirosul care îi interesează, le place să stea într-o baltă de frunze. Un astfel de câine are nevoie de jocuri constante în care își va cheltui energia debordantă..

Instruire și educație

Descrierea rasei spune despre dorința de a servi proprietarul, așa că nu vor exista probleme cu Cocker Spaniel englez în timpul antrenamentului dacă aveți răbdare și perseverență.

Câinele are un nivel ridicat de inteligență, ei percep antrenamentul nu ca o datorie, ci ca un joc. Dacă o încurajați cu ceva gustos, jocul va deveni nu numai interesant pentru câine, ci și de dorit..

Trebuie să începeți să vă antrenați la vârsta unui catel - poate fi dresat și un câine adult, dar va dura puțin mai mult.

Vă oferim să urmăriți un videoclip, care arată clar momentele de antrenament al Cocker Spanielului englez:În ceea ce privește instruirea pentru vânătoare, aici este mai bine să apelați la un specialist, deoarece nu este important doar cunoașterea comenzilor „stați”, „culcați-vă”, „pentru mine” sau „fu”.

Capacitatea de lucru a câinelui ar trebui să includă abilități precum:

 • fler și capacitatea de a găsi prada;
 • capacitatea de a aduce jocul;
 • capacitatea de a-l aduce proprietarului și de a-l servi corect.
Important! Ascultarea este importantă atunci când vânătoarea, lătratul necuvenit sau dorința de a mângâia prada găsită sunt inacceptabile.

Cum să alegi un cățeluș și prețul acestuia

Primul lucru de făcut este să examinați ochii și urechile cățelușului, acestea trebuie să fie curate și îngrijite. În plus, el nu ar trebui să fie prea letargic - acesta este deja un semn de sănătate proastă..

Dacă sunteți în căutarea unui câine care să îndeplinească standardele pentru spectacol, reproducere sau vânătoare, cel mai bine este să alegeți pui din canise cu pedigree bun. Un crescător responsabil are grijă de catelul corect nutriție și întreținerea în condiții adecvate.

În scopuri speciale, puii lași sunt aruncați sau invers, prea vicios, cu abateri de culoare sau caracteristici fiziologice. Jucausul și curiozitatea cățelușului spun despre activitatea sa viitoare: perspective de antrenament, rezistență și sănătate.Contează și sexul animalului de companie. Bărbații sunt potriviți pentru un proprietar stăpân și strict, plin de forță și sănătate, deoarece sunt predispuși la disputa cu alți câini la plimbare, mai ales dacă există o cățea cu estru. Sunt mai independenți și pot fi neascultători..

Nodurile sunt mai docile și atașate de o persoană, sunt potrivite pentru persoanele în vârstă și familiile cu copii. În plus, nu trebuie să fie tricotate..

În cursul lucrărilor de reproducere pe Cocker Spaniels englezi, au fost identificate și unele defecte genetice. De exemplu, puii de ghimbir pur nu crescuți încă din copilărie, ca adulți, sunt predispuși la antichități agresive - iar roșu roșu, albastru roșu, ciocolată roșie se disting prin blândețe și natură bună.

Pentru îngrijirea unui câine, vă va fi de asemenea util să știți de ce aveți nevoie furminator, au nevoie câinii încălţăminte, despre regulile de bază agilitate pentru câini cum să aleagă guler.
Înainte de a alege un câine, este recomandabil să studiați literatura specială despre caracteristicile rasei.

Costul unui cățeluș fără documente nu poate fi mai mare de 150 USD, puii cu abateri evidente de la standarde costă mai puțin de 100 USD, pedigree și pedigree - în medie 250 USD.

Condiții de viață și întreținere

Descrierea rasei Cocker Spaniel engleză se referă la dimensiunea medie a câinelui, care permite păstrarea acestuia într-un apartament. Trăsăturile de îngrijire pentru el, luând în considerare natura animalului de casă, vor fi discutate mai jos.

Îngrijire

Locul pentru câine ar trebui să fie departe de aparatele de încălzit și de pasajele cu curenți de aer. Nu este recomandat să achiziționați coșuri noi cu laturi înalte, cățelușul pur și simplu nu va putea urca acolo.

Poate fi un așternut moale și cald din materiale naturale. Bebelușii nu tolerează singurătatea, le este dor și plâng - dacă nu doriți ca câinele să aibă traume psihologice, nu-l lăsați pe cel mic mult timp în pace.

Este recomandabil să scoateți firele electrice din câmpul vizual: la fel ca toți copiii, este curios, dar nu departe de probleme.

Cumpărați-i niște jucării, moi și din cauciuc - alegeți materiale naturale, non-alergenice.

Lână și tunsoare adecvată

Spanielii au haine groase și lungi care tind să se încurce și să se încurce. Pentru a-l îngriji, aveți nevoie de o perie groasă de tip masaj cu peri naturali. La vârsta de șase luni începe năpârlirea - este important să îndepărtați puful aici, astfel încât să nu interfereze cu creșterea lânii.

Pe labe, între tampoane, crește și lână, care trebuie tăiată, altfel în timpul unei plimbări orice legumă și nu numai gunoiul se vor lipi de ea. Cel mai rău dintre toate, dacă ceva ascuțit în el rănește pielea, poate apărea o infecție..

Pentru tunsori pentru lână, obțineți foarfece sigure cu vârfuri rotunjite. Lasă cățelușul să se obișnuiască cu sunetul lor, astfel încât în ​​viitor procedura să meargă fără probleme, fără excese..

Cu privire la alergii pe haină, în cursul numeroaselor studii s-a constatat că nu există câini complet hipoalergenici - dacă nu există iritanți în blană, aceștia pot fi în saliva câinelui.

Oamenii de știință de la academia franceză „Aix-Marseille”, care se ocupă de probleme de sănătate, au efectuat studii privind prezența alergenilor în părul câinilor. Studiul a implicat 288 de câini de rase diferite, de ambele sexe.În timpul experimentelor, sa constatat că cel mai mic coeficient alergen a fost găsit în labradors, recuperatori, spaniel și cocker spaniel.

Urechi, ochi, dinți, gheare

Urechile lungi și pufoase au nevoie de îngrijire suplimentară. Acestea trebuie verificate după o plimbare și curățate în mod regulat de acumularea de sulf folosind tampoane și tampoane de bumbac. Aveți grijă să nu deteriorați pielea delicată a canalului urechii.

Pentru animalele de companie cu urechi lungi, este recomandabil să achiziționați farfurii pe un suport, astfel încât urechile să nu intre în mâncare.

Cu picături speciale de farmacie, acestea șterg ochii animalului de companie, fiecare separat pentru a evita infecția.

De două ori pe săptămână trebuie să vă spălați dinții cu perii speciale și paste (disponibil în orice farmacie veterinară sau magazin pentru animale de companie). Gingiile sănătoase sunt roz. Dacă gingiile sunt umflate, palide sau înroșite și duhoarea provine din gură, câinele trebuie dus la medicul veterinar.Pentru a vă îngriji unghiile, achiziționați un tăietor special pentru unghii și pila de unghii. Tăiați ceea ce depășește suprafața tamponului pe măsură ce crește. Pentru a preveni câinele să se rănească, marginile tăieturii sunt depuse.

Baie

Cât de des îți vei scălda animalul de companie depinde de comportamentul său pe stradă: dacă înghite într-o baltă sau în ceva cu miros „frumos”, procedurile de apă cu șampon pentru câini nu pot fi evitate. În general, nu este necesară scăldarea frecventă, iar labele trebuie spălate după fiecare plimbare..

Mersul pe jos

În mod ideal, trebuie să vă plimbați cu animalul de companie de trei ori pe zi. În același timp, rețineți că animalul de companie va ameliora nevoia literalmente la fiecare zece minute, deoarece vezica lor nu se golește imediat.

Dacă mersul este intens - cu jogging, jocuri, mișcare Instruire, - este suficientă o oră într-o singură sesiune. Nu purta câinele tău salopete sau pături, au o haină destul de groasă.

Alimente

Când hrăniți cu furaje gata preparate, alegeți uscat, alimente semi-uscate și conserve.Trebuie să alegeți mărci cunoscute, deoarece, având grijă de reputația lor, în nutriția lor iau în considerare tot ceea ce este necesar pentru dezvoltarea, creșterea și sănătatea animalului.

Important! Este recomandat să mâncați trei mese pe zi în porții mici: astfel animalul nu va fi niciodată flămând, deoarece procesul de digestie la câini durează aproximativ opt ore. Această abordare a hrănirii nu va face câinele să dorească să ridice tot felul de lucruri urâte în timp ce merge pe jos..

Dacă decideți să vă hrăniți cu produse naturale, atunci dieta ar trebui să includă:

 • carne fiartă, de preferință slabă, adăugați legume tocate sau fructe uscate la carne;
 • din produse lactate sunt preferabile brânza de vaci, iaurtul și chefirul, dar în cantități mici, astfel încât să nu existe indigestie;
 • ouă, fierte și crude;
 • terci: ovăz laminat, orez, mei, hrișcă;
 • organe de carne - fierte numai.

Sănătate și boli caracteristice

În descrierea rasei, Cocker Spaniel englez este prezentat ca fiind sănătos în general, dar există o serie de boli la care sunt predispuși:

 • cataractă;
 • conjunctivită;
 • degenerescenta retiniana progresiva;
 • glaucom;
 • ochi de cireș;
 • entropion (începutul secolului);
 • ectropion (eversiunea secolului);
 • atrofie progresivă a retinei;
 • distichiază (gene suplimentare);
 • surditate;
 • demodicoză;
 • boala urolitiaza;
 • atopie;
 • alergie la mancare;
 • melanom;
 • lipom;
 • displazie a articulației șoldului;
 • epilepsie;
 • hipotiroidism;
 • discopatie;
 • otită;
 • hepatită cronică.
Vaccinările în timp util și observarea atentă a comportamentului animalului dvs. de companie, precum și o vizită la timp la medic la primele simptome negative, vă vor salva animalul de companie de probleme grave de sănătate.

În general, câinii sunt veseli, activi și prietenoși..

Sunt tovarăși și prieteni buni, sunt loiali și simpatici, au un nivel ridicat de inteligență și sunt bine pregătiți..

Dacă este prima dată când te gândești la un câine, Cockerul este rasa de preferat..

Caracterul său vesel și ușor va merita dragostea tuturor membrilor familiei, iar dorința de a-i mulțumi iubitului său proprietar va contribui la sesiunile de instruire.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cocker spaniel englez: un câine activ, cu o dispoziție veselă și cu un vânător