Artroglican pentru câini

Artroglicanul pentru câini este utilizat pentru normalizarea cartilajului, a țesuturilor osoase și articulare. Cel mai adesea, proprietarii se gândesc să cumpere un produs numai atunci când animalul suferă deja de artrită. Dar va ajuta suplimentul dacă boala s-a dezvoltat deja sau este mai bine să îl folosiți pentru prevenire?

Reprezentarea schematică a articulațiilor câinelui

În ciuda faptului că instrucțiunile de utilizare pentru Arthroglycan pentru câini spun despre refacerea țesutului cartilajului, cercetările medicale oficiale nu confirmă acest lucru. De aceea, Artroglycan este înregistrat ca aditiv pentru hrana animalelor, nu ca medicament. Adăugarea regulată de tablete pentru hrănire va ameliora durerea și va permite animalului să se miște liber.

Durerea articulară poate fi experimentată de toate rasele, dar cel mai adesea se întâlnesc condițiile de durere:

 • Mari Danezi;
 • labradors;
 • mastini;
 • rottweiler;
 • ciobanii germani.

Deoarece medicamentul are anumite efecte secundare, nu se recomandă administrarea acestuia în scopuri profilactice. Tratamentul este necesar numai după ce câinele a început:

 • linge constant articulațiile;
 • scâncete și scâncete înainte de a urca scările;
 • renunță la mersul pe jos dimineața și pe vreme rece;
 • scâncete la atingerea proprietarilor.

Numai după manifestarea acestor simptome și consultarea medicului veterinar, este permisă administrarea suplimentului.

Instrucțiuni de utilizare, formular de eliberare

Medicamentul este disponibil sub formă de tablete. Prețul Artroglycan pentru câini pentru 300 de comprimate este de 1900-2000 ruble, pentru 30 comprimate - 250-300 ruble.

Artroglican pentru câini

Deoarece medicamentul este înregistrat nu ca medicament, ci ca aditiv pentru hrana animalelor, este permisă adăugarea acestuia la dieta puilor, a cățelelor însărcinate și care alăptează. Atunci când este expus la factori adversi sau la o dietă dezechilibrată, utilizarea temporară a suplimentului (nu mai mult de trei săptămâni) este permisă fără manifestarea prealabilă a simptomelor dureroase.

În scopuri medicinale, este necesar să se dea:

 • o jumătate de tabletă pe zi pentru puii cu vârsta sub un an;
 • 1 comprimat pe 10 kg de greutate corporală pe zi pentru câinii cu greutatea de 10-30 kg;
 • 2 comprimate de 2 ori pe zi pentru câinii cu o greutate mai mare de 40 kg.

Atenţie! Dacă animalul de companie cântărește 50 kg, atunci trebuie să dați nu 5 comprimate (pe baza capsulei cu formula 1/10 kg greutate), ci doar 4 comprimate pe zi. În caz contrar, se poate dezvolta un supradozaj..

Recepția continuă (în funcție de doză și schema calculată de medicul veterinar) va permite:

 • restabiliți suprafețele deteriorate superficiale ale cartilajului;
 • încetini progresia bolilor articulare;
 • pentru a accelera procesul de recuperare comună după operație;
 • evita intervenția chirurgicală pentru displazia de șold diagnosticată;
 • eliminați senzațiile dureroase la mers.

Studiile arată că primele modificări ale comportamentului animalelor de companie vor apărea la aproximativ 6-8 săptămâni după începerea tratamentului. Perioada exactă de tratament este calculată de medicul veterinar, pe baza simptomelor și dinamicii de îmbunătățire a stării animalului.

Veterinarul tratează laba beagle

Durata maximă a terapiei este de 3 luni, după care se face o pauză timp de 2-3 săptămâni și tratamentul continuă din nou. Datorită faptului că niciun medicament nu poate acumula cartilaj deja uzat, câinilor cărora li s-a diagnosticat deja artroză va trebui să li se administreze pastile pentru tot restul vieții. De asemenea, este important să știm că, dacă cursul terapiei este oprit, atunci după 5-6 luni procesele degenerative și durerea vor relua..

Mecanism de acțiune

Principalele ingrediente active ale suplimentului sunt glucozamina (100 mg) și condroitina (200 mg). Acestea sunt componente naturale care alcătuiesc țesutul cartilajului. Durerea artritică apare atunci când oasele se freacă unul împotriva celuilalt. Condroitina blochează enzimele care distrug cartilajul din articulații. Glucozamina întărește, de asemenea, cartilajul existent. În ciuda faptului că cele două componente de mai sus se găsesc în cantități mari în alimente, mulți câini (în special cei care mănâncă alimente artificiale de calitate slabă) suferă de deficiență.

Sfat! Dacă prețul pare prea mare, atunci în scop preventiv, puteți oferi animalului o cantitate mare de cartilaj natural..

Un corp complet sănătos poate sintetiza singură o cantitate suficientă de glucozamină, limitând astfel uzura cartilajului. Cu toate acestea, odată cu creșterea vârstei animalului de companie, producția de elemente utile scade. Prin urmare, trebuie să sprijiniți câinele cu aditivi furajeri. Din păcate, nu există studii oficiale care să confirme efectul medicamentului. Dar recenziile reale despre Artroglycan pentru câini demonstrează că sănătatea animalului este îmbunătățită semnificativ..

Câine care aleargă pe plajă

În plus față de condroitină și glucozamină, medicamentul conține selenometionină (50 mg) și o cantitate mică de calciu și vitamina E (10-20 mg). Componentele suplimentare sunt concepute pentru a îmbunătăți absorbția principalelor ingrediente active. Calciul întărește oasele, ceea ce este important și pentru animalele mai în vârstă. Selenometionina este un aminoacid care conține seleniu, un nutrient important care s-a demonstrat clinic că crește rata de absorbție a Hodroitinei și Glucozaminei cu 20%.

Selenometionina în sine este, de asemenea, benefică pentru organism, deoarece susține mai multe funcții fiziologice importante. În special, aportul constant de Artroglycan va permite:

 • menține elasticitatea țesuturilor;
 • accelerează absorbția acizilor grași;
 • încetini procesul de îmbătrânire din organism.

Notă! Procesul de îmbătrânire a unui câine începe cu stresul oxidativ. Acest termen se referă la formarea activă a radicalilor liberi sub influența proceselor metabolice naturale. În special, toxinele care intră în corpul animalului din mediul înconjurător sau împreună cu alimente de calitate slabă pot accelera distrugerea celulelor sănătoase. Prin urmare, împreună cu condroprotectorul, este necesar să se ofere animalului de companie o dietă echilibrată..

Vitamina E din compoziție ajută la încetinirea distrugerii celulelor sănătoase. De asemenea, producătorul aditivului pentru hrana animalelor spune că utilizarea regulată a comprimatelor nu numai că va ajuta la rezolvarea durerilor articulare, ci va duce și la o îmbunătățire a funcționării ficatului și a inimii..

Contraindicații și efecte secundare

Suplimentul poate fi achiziționat fără prescripția medicului veterinar, astfel încât proprietarii de animale de companie folosesc uneori medicamentul. Deoarece componentele principale sunt complet naturale, nu există contraindicații pentru utilizare (cu excepția intoleranței individuale și a reacțiilor alergice).

Efectele secundare sunt, de asemenea, extrem de rare. Chiar și cu o supradoză, nu există nici o amenințare fatală pentru sănătatea animalului de companie. Aceste proprietăți fac din Artroglycan cel mai sigur tratament pentru artrită și artroză la animale. Cu toate acestea, în cazuri rare, poate apărea:

 • insomnie;
 • oboseală constantă;
 • sete excesivă;
 • Urinare frecventa;
 • erupție cutanată (dacă apare o reacție alergică).

De asemenea, este demn de remarcat faptul că suplimentul poate fi slab tolerat de animalele care suferă de diabet..

Recenzii reale

Polina, 32 de ani:

„Am început să observ că Jesse a început să șchiopăteze. Radiografiile au fost efectuate la clinica veterinară, dar nu s-au găsit vânătăi, fracturi sau fisuri. Medicul a spus că, din cauza vârstei (animalul de companie are deja 14 ani), se dezvoltă o boală articulară. Sfătuit să dea Artroglican. Mi-a plăcut că nu există sintetice în compoziție. Nu s-a observat nicio îmbunătățire în primele câteva săptămâni. Dar după 1,5 luni, câinele a început să meargă la plimbări mai bine dispus. Prin urmare, pot recomanda medicamentul ".

Grigory, 39 de ani:

„Am cumpărat Artroglycan la sfatul unui farmacist dintr-o farmacie veterinară. Am un mastin care cântărește aproape 60 de kilograme! Prin urmare, la vârsta de 4 ani, a început să aibă probleme cu articulațiile. M-am speriat foarte mult că câinele va „cădea” pur și simplu, deoarece labele ar putea să nu suporte o astfel de greutate. Am decis să fac tratament preventiv. Am fost alarmat de faptul că nu exista instrucțiuni în cutie, deși prețul medicamentului era de aproape 2.000 de ruble. Existau doar îndrumări generale pe cutie. A dat 2 comprimate dimineața și seara. Cel mai important lucru este că, după o lună, câinele a început să alerge normal, a încetat să-și mai lase articulațiile. Deci, medicamentul este eficient, în plus, de la un producător rus ".

Martha, 27 de ani:

„Am luat un cățeluș de curte pentru a păzi dacha, dar nu am observat că are probleme cu laba. Drept urmare, deja la vârsta de 8 luni câinele a încetat să meargă. Veterinarul a spus că a existat o posibilă dislocare a articulației și acum este necesară refacerea țesutului cartilajului. Deoarece puii tineri nu pot primi majoritatea medicamentelor, ni s-a prescris Artroglycan. Pastilele sunt scumpe (având în vedere că trebuie să le beți timp de trei luni), dar efectul este cu adevărat acolo ”.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Artroglican pentru câini