Atopia la câini este o problemă gravă și neplăcută

Reacțiile alergice sunt un adevărat flagel al lumii moderne. Noi, care trăim într-un mediu de sute și mii de substanțe și compuși chimici diferiți, suntem în mod constant expuși riscului de sensibilizare a corpului. Câinii noștri sunt chiar mai răi, deoarece prin natura lor sunt mai sensibili la astfel de influențe. Consecințele sunt deseori grave. De exemplu, apare atopia: la câini, această patologie apare din ce în ce mai mult în fiecare an..

Despre ce e vorba?

În mod ciudat, nu există încă o definiție exactă. Cel mai adesea, termenul „atopie” implică o predispoziție ereditară la apariția anumitor tipuri de reacții alergice. Alți cercetători sugerează că acest concept include, de asemenea, un risc crescut de boli autoimune. Aproape întotdeauna cuvântul este absolut identic cu termenul „dermatită atopică”. Medicii veterinari cred că această patologie este responsabilă pentru apariția a cel puțin 10% din toate bolile de piele care se înregistrează la câini, dar diagnosticul acesteia devine din ce în ce mai dificil în fiecare an..

Rase predispuse la atopie

Dacă te uiți la fotografii frumoase pudelii, sharpeev sau labradors, nu vă grăbiți să-i invidiați pe stăpânii lor, deoarece acești câini suferă foarte des de atopie.

Ce duce la apariția sa?

Factorii predispozanți specifici nu au fost definiți cu precizie până în prezent. Se crede că cauzele acestei patologii pot fi considerate alergeni ai oricăror ciuperci de mucegai, polen al unor specii de plante. Mulți câini reacționează extrem de dureros la acțiunea acarienilor domestici, a căror influență este aproape imposibil de exclus..

Semne

Principalele simptome nu diferă prin specificitate și, prin urmare, pot fi ușor atribuite multor alte boli. Judecați singuri: câinele are brusc o iritare a pielii, ceea ce îl îngrijorează foarte mult. Câinele mănâncă în mod constant, uneori sfâșie pielea la sânge și scoate bucăți întregi de păr. Microflora și ciupercile patogene intră rapid în rănile formate, ceea ce duce la dezvoltarea inflamației severe, care de cele mai multe ori se desfășoară conform unui „scenariu” purulent. În același timp, starea generală a animalului este extrem de dificilă, temperatura corpului său crește brusc, nu există deloc apetit.

Terapie

Deci, care este tratamentul pentru atopie? Este multietajat, realizat în mai multe etape:

  • Cea mai importantă este eliminarea completă a alergenului din mediul animalului. Dar, în practică, această cerință nu este mai ușor de îndeplinit decât de a zbura pe Lună! Nu există mai mult de o duzină de laboratoare în lume care pot identifica cu exactitate cauza specifică a unei reacții alergice în fiecare caz! Deci, cel mai adesea această etapă trebuie să fie ocolită..
  • Corpul este desensibilizat. Pentru aceasta, se utilizează medicamente standard și, în cazuri ușoare, chiar Suprastin poate fi adecvat.
  • Dacă câinele are dermatită severă, este necesar să utilizați medicamente antiinflamatoare puternice, precum și antibiotice, cu ajutorul cărora specialiștii suprimă microflora secundară dezvoltată.
  • Medicamentele steroizi s-au arătat bine, dar numai un specialist cu experiență ar trebui să se ocupe de numirea lor. În plus, astfel de medicamente pot avea efecte secundare destul de periculoase, astfel încât, atunci când sunt utilizate, animalul trebuie să fie monitorizat constant de un medic veterinar..
  • Omega-3 și alți acizi grași derivați din uleiul de pește ajută cel mai adesea la ameliorarea semnificativă a stării unui animal bolnav..
  • În cele din urmă, cel mai adesea este necesar să se utilizeze medicamente fungicide, deoarece acestea suprimă acțiunea ciupercilor patogene, care se vor dezvolta inevitabil pe pielea afectată..

În cele din urmă, aș dori să îi avertizez pe proprietarii unui câine bolnav despre dificultățile care îi așteaptă și animalul de companie în sine. Faptul este că terapia poate dura mai multe luni, dar este posibil să nu existe un efect special din aceasta. Deci, pentru orice semne ale acestei patologii, trebuie să contactați urgent o clinică veterinară, deoarece asistența la timp poate crește semnificativ probabilitatea unui rezultat favorabil..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Atopia la câini este o problemă gravă și neplăcută