Terrier mătăsos australian

Acesta este un adevărat prieten plin de dragoste și energie! Terrierul mătăsos va aduce multă bucurie și căldură în viața ta și va adăuga, de asemenea, amintiri amuzante și nu atât de multe. Părul lung atrage cu siguranță atenția în timpul mersului, dar nu vă faceți griji: nu necesită nicio îngrijire scrupuloasă. Iar temperamentul acestor câini este pe deplin în concordanță cu titlul de terrier, așa că nu lăsați păcălitul mărimii și farmecului lor mic!

Australian Silky Terrier: caracteristici ale rasei

Adaptabilitatepeste medie
Învățabilitateînalt
Îngrijire necesarăpeste medie
Prieteniepeste medie
Activitate fizică necesarăînalt
grupcâini de companie
Creşterepână la 26 cm la greabăn
Greutate3,5-4,5 kg
Durata de viata12-15 ani

Numele vorbește de la sine: haina lungă face acest câine recunoscut. Conform standardului acestei rase, lâna crește până la aproximativ 13-15 cm și are o nuanță albastră și roșie. În ciuda aspectului său delicat, terrierul mătăsos are adevăratul caracter al unui terrier îndrăzneț. Dacă nu sunteți familiarizați cu această rasă, veți fi surprinși ce câini de pază excelenți fac acești bebeluși..

Silky Terrier nu sunt în general acceptați pentru drumeții, dar este foarte util pentru ei. Vor merge întotdeauna lângă tine, sau chiar în față. Caracterul terrierilor este dezvăluit pe deplin în această rasă: le place să sape, să urmărească, să latre, sunt încăpățânați și disputați. Dacă nu ești pregătit pentru toate acestea, ia în considerare un alt câine..

Terrier mătăsos

Paltonul lung mătăsos face acest câine recunoscut

Deoparte de acest temperament înfricoșător, ajungeți la un câine de familie loial, care adoră să fie în preajma oamenilor săi. Animalul de companie este perfect pentru familiile în care nu îl vor lăsa singur acasă mult timp, dar îl vor iubi indiferent de ce.

Acești câini deștepți trebuie să-și antreneze corpul și mintea pentru a nu se plictisi. Luați-i la plimbări lungi, jucați diferite jocuri pentru a vă bucura animalul de companie și a-i elibera energia. Dar chiar și cu toată activitatea lor, ei pot locui în apartamente, doar tu trebuie să-i înveți comanda „în liniște”, astfel încât să nu existe probleme cu vecinii.

Silky Terrier va face un câine bun de familie și se va înțelege bine cu copiii. Cel mai bine este dacă copiii au peste 10 ani și știu cum să se descurce corect cu câinele. Acest câine trebuie tratat cu bunătate și grijă, pentru că nu va tolera grosolănimea..

Caracteristici principale

 • Aceștia sunt câini foarte activi! La urma urmei, sunt terieri. Au nevoie de stimulare mentală și exerciții fizice, dar nu la fel de mult ca și alți tereri. Au nevoie de ceva mai mult decât să se joace cu un băț. O plimbare lungă va fi suficientă.
 • Locuiesc bine în case. Chiar dacă au nevoie de mișcare, dimensiunea terrierilor mătăsoși le permite să trăiască confortabil în apartamente mici..
 • Această rasă iubește să-și urmărească prada. Nu vă mirați dacă îl vedeți furișându-se după o pisică, o veveriță sau un rozător. Rețineți acest interes pentru vânătoare dacă aveți alte animale de companie mici în casa dvs..
 • Bebelușul se simte cel mai fericit lângă familia sa. Nu-l lăsa în pace.
 • Paltonul este lung, dar sunt puține griji! În ciuda lungimii sale, este necesară o întreținere foarte mică. Băile și periajul regulat vor fi suficiente.
  Terrier mătăsos

  Haina este lungă, dar există puține griji

 • Dacă aveți propria curte, este posibil să găsiți uneori găuri în ea. Silky Terrierii sunt foarte pasionați de săpat, așa că ar trebui să alegeți o altă rasă dacă doriți să cultivați flori în grădina dvs. Sau vă puteți antrena câinele să sape doar într-o anumită zonă..
 • Iubitorii să latre. Această caracteristică a terrierilor nu le-a trecut. Puteți să vă antrenați animalul de companie cât doriți, dar el va lăsa în continuare atunci când este necesar, după părerea sa. De aceea, câinii din această rasă fac straji excelenți..
 • Perfect pentru familiile cu copii peste 10 ani.
 • De obicei prietenos cu ceilalți câini, dar dacă câinele dvs. este slab socializat și puțin antrenat, acesta poate fi agresiv și își poate apăra teritoriul.

Istoria rasei

Silky Terrier este o rasă relativ nouă, crescută în Australia chiar la sfârșitul secolului al XIX-lea. Rasa a fost crescută prin traversarea Terrierului australian cu Terrierul Yorkshire introdus. Unii dintre puii rezultați au fost similari cu Yorkies, iar alții cu terrierii australieni, iar alții seamănă cu terrierii moderni - au fost crescuți unul cu celălalt, astfel încât, ca rezultat, o nouă rasă "Australian Silky Terrier".

La început, a existat incertitudine în cerințele rasei, deoarece existau două standarde: Sydney și Victorian. Diferența a fost în forma urechilor și în greutatea preferată, dar în cele din urmă s-a ajuns la un compromis, iar în 1929 a apărut un singur standard pentru câinele mătăsos american..

Rasa și-a schimbat numele de mai multe ori. La început se numea „Sydney Silky Terrier”, apoi purta numele de „Australian Silky Terrier”, iar acum tot mai mulți oameni spun pur și simplu „Silky Terrier”.

Caracter

Încrezător în sine, inteligent, curajos. Terrierului mătăsos îi place să vâneze animale mici. Dacă trebuie să lupte, nu va renunța niciodată mai întâi. În ciuda dimensiunilor mici, poate servi ca un câine de pază excelent. Acest bebeluș va lăsa cu siguranță dacă vede sau aude ceva suspect pentru a te avertiza.

Cel mai fericit animal de companie se simte aproape de familia sa. El te va urmări prin casă și va fi primul care va întâlni oaspeții. Este un câine foarte independent, dar va fi fericit să petreacă întreaga zi alături de stăpânul său. Chiar dacă călătoriți mult, nu refuzați să alegeți această rasă, deoarece terrierii mătăsoși se adaptează foarte ușor la noile condiții și, de asemenea, ocupă puțin spațiu, astfel încât sunt ușor de luat cu voi..

Terrier mătăsos

Terrierului încrezător în sine, inteligent, curajos, mătăsos îi place să vâneze animale mici

Mult le afectează caracterul: antrenament, socializare, ereditate. Atunci când alegeți un cățeluș, acordați preferință ceva care va fi jucăuș și mai interesat de oameni. Dacă este posibil, cunoașteți părinții viitorului vostru cățeluș, sau cel puțin unul dintre ei, pentru a vă face o primă idee despre personajul său. Privirea la frați, surori și alte rude ar fi, de asemenea, o idee bună..

Introduceți cățelușul dvs. în diferite locuri, sunete, oameni și evenimente, apoi el va dezvolta un temperament bun.

Sănătate și posibile probleme

Această rasă are o sănătate bună, dar terrierii mătăsoși sunt predispuși la unele boli care ar trebui cunoscute în prealabil:

 • Boala Legg-Calvet-Perters este o problemă a articulației șoldului. Cu această boală, capul articulației șoldului începe să moară ca urmare a deteriorării aportului de sânge. Dacă câinele dvs. dezvoltă această boală, o veți observa, deoarece va șchiopăta, va răni și mușchii coapsei vor începe să se atrofieze. Primele simptome pot apărea la puii de 4-6 luni. Problema este rezolvată cu ajutorul unei operații: după aceasta, animalul dvs. de companie va putea trăi o viață fericită, nedureroasă..
 • Dislocarea rotulei. Aceasta este o problemă obișnuită la câinii mici: rotula este deplasată și dureroasă. Se întâmplă ca un animal cu această afecțiune să devină invalid, dar în majoritatea cazurilor, câinii pot duce o viață normală..
 • Diabet. La fel ca la om, diabetul unui câine înseamnă că organismul său este incapabil să-și regleze singur glicemia. Dacă câinele urină mai des, a slăbit și mănâncă mai mult, duceți-l la medicul veterinar - poate avea diabet. Dacă acesta este cazul, câinele dvs. va trebui să urmeze o dietă specifică și injecții cu insulină pentru a trăi o viață normală..
 • Prăbușirea traheei. O altă problemă comună cu rasele mici. Ca urmare a scăderii semi-inelelor traheale, membrana traheală devine mobilă, interferând cu respirația liberă. Dacă auziți că câinele dvs. tuse, pufăie sau are dificultăți de respirație, duceți-l la medicul veterinar cât mai curând posibil. Oboseala este, de asemenea, un simptom. Această boală poate fi vindecată cu medicamente sau intervenții chirurgicale..

Caracteristici de îngrijire

Cineva crede că, de vreme ce acești câini aparțin însoțitorilor, atunci nu trebuie să dedice mult timp pentru a face mișcare, dar nu este așa. Acestea necesită activitate fizică zilnică. Plimbările lungi, jocul în curte sau pe terenul de joacă pentru câini sunt minunate pentru ca un terrier mătăsos să cheltuiască energie. Dar dacă nu aveți ocazia să vă plimbați animalul de companie pentru o lungă perioadă de timp în fiecare zi, este de asemenea potrivit să vă jucați cu un băț în casă..

Dacă doriți să creați o jucărie DIY pentru animale de companie, vă recomandăm să citiți articolul https://rum.animalefans.com/câini/4731-jucării-diy-pentru-câini-distracție-și-dezvoltare.html

Terrierului mătăsos îi place să fie afară, dar este mai bine pentru el să fie aproape de proprietar. Acest câine nu trebuie lăsat singur în curte, deoarece este suficient de mic pentru a atrage prădători. În același timp, rasa în sine nu este deloc îngrijorată de mărimea ei și se poate implica cu ușurință într-o luptă cu un câine mai mare care îndrăznește să intre pe teritoriul său..

Terrier mătăsos

Terrierul mătăsos iubește să fie afară

Este foarte important să instruiți un terrier mătăsos și va face un elev excelent. Reprezentanții acestei rase sunt foarte inteligenți, așa că, dacă nu sunteți constant în antrenament, ei pot începe să își impună propriile reguli. Faceți întotdeauna activități interesante și distractive pentru animalul dvs. de companie, deoarece acesta este cel mai eficient mod de a preda ceva..

Puteți învăța cum să antrenați un câine acasă din articol https://kot-pes.com/dressirovka-sobak-v-domashnix-usloviyax-sekrety-uspexa/

Antrenarea lăzii animalului dvs. de companie vă va aduce beneficii atât pentru dvs., cât și pentru el. Dacă faceți acest lucru, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la siguranța câinelui dvs. atunci când îl lăsați singur acasă câteva ore. Faceți din cușcă un loc pozitiv și sigur pentru ca terrierul dvs. mătăsos să dorească să-și petreacă timpul acolo. Așezați jucăriile sale preferate acolo și țineți ușa cuștii deschisă în timp ce sunteți acasă, astfel încât câinele să poată dormi și odihni acolo. Această experiență este utilă, de asemenea, dacă trebuie să vă duceți animalul la bord sau să îl lăsați la veterinar.

Dar nu ar trebui să vă lăsați animalul de companie într-o cușcă pentru o lungă perioadă de timp, deoarece acest lucru nu va aduce altceva decât asociații proaste, care sunt pline de probleme în viitor..

Modul de alimentare

Terrierii mătăsoși ar trebui să mănânce alimente uscate de două ori pe zi. Cantitatea optimă ar fi de aproximativ o jumătate de cană pentru un adult și un sfert sau mai puțin pentru pui..

Cantitatea zilnică de mâncare pe care o poate mânca orice câine depinde de metabolismul său, vârstă, construcție, dimensiune și nivel de activitate. Unele animale au nevoie de mai multă hrană, altele mai puțin. Tu însăși vei observa că, dacă câinele tău este mai activ, el va cere suplimente. Dacă este o persoană leneșă, leneșă și pui mai puțină mâncare, atunci va fi bine cu ea. Calitatea furajului afectează și dimensiunea porțiunii. Dacă utilizați feed de înaltă calitate, va fi nevoie de mai puțin.

Lână și îngrijire

Această rasă vă va fermeca cu părul său lung, brun deschis, intercalat cu albastru. Curge din spate și are de obicei 13-15 cm lungime.

Terrierul mătăsos pare că are nevoie de multă îngrijire, dar chiar nu este. Perierea regulată de 2-3 ori pe săptămână și scăldatul o dată pe lună vor fi suficiente pentru acest păr lung cuties.

Aspectul tartrului este destul de frecvent, așa că câinele trebuie să se spele pe dinți de 2-3 ori pe săptămână. Acest lucru este suficient pentru a evita infecțiile, bolile gingivale și respirația urât mirositoare..

Terrier mătăsos

Această rasă vă va fermeca cu părul său lung

Un terrier mătăsos trebuie să aibă unghiile tăiate în mod regulat, la fel ca orice alt câine. Cu toate acestea, acești câini sunt atât de activi încât această procedură nu trebuie efectuată la fel de des. Va trebui să aveți grijă când ghearele cresc prea mult, apoi le tăiați. Dacă nu sunteți sigur cum să faceți acest lucru, duceți-vă câinele la veterinar sau îngrijitor..

Verificați urechile animalului dvs. de companie o dată pe lună pentru roșeață, miros sau inflamație. Le puteți șterge cu o minge de bumbac înmuiată în soluție de curățare a urechilor cu pH neutru.

Dacă ai grijă în mod regulat de animalul tău de companie încă din primele luni de viață, nu vei avea probleme când va crește. Câinele dvs. se va obișnui cu toate aceste proceduri și se va comporta calm și calm de către veterinar sau îngrijitor. Folosiți motivația pozitivă atunci când vă îngrijiți animalul de companie pentru a ajuta neo să formeze asociații pozitive. Doar nu fi lacom în legătură cu delicii și recompensele pentru cățelușul tău și el va iubi!

Coabitarea cu alte animale și copii

Aceasta este o rasă bună de familie. Terrierul este și mai bun atunci când copiii locuiesc în apropiere, se obișnuiește rapid cu comportamentul și jocurile lor. Dar este totuși un terrier, deci este mai potrivit pentru familiile cu copii mai mari, de cel puțin zece ani. Copiii trebuie învățați cum să se descurce cu un câine, deoarece un terrier mătăsos nu va tolera tortura.

Copiilor ar trebui să li se arate cum să se comporte în jurul câinelui, cum să-l țină corect, să nu ia mâncare și apă și să fie atenți atunci când se joacă. Chiar dacă animalul dvs. de companie este cel mai prietenos câine din lume, nu-l lăsați niciodată singur cu copilul dvs. nesupravegheat..

Dacă doriți să aveți un câine potrivit pentru copii, vă recomandăm să vă familiarizați cu selecția: https://rum.animalefans.com/câini/4209-top-10-rase-de-câini-pentru-copii.html

terrier mătăsos și alte animale

Silky Terrier este o rasă bună de familie.

Terrierii mătăsoși sunt prietenoși cu alte animale. Dacă un alt câine intră în casă, poate exista o mică competiție între ei pentru atenția oamenilor, dar acest lucru este normal. Acest terrier adoră să vâneze animale mici, așa că dacă aveți deja o pisică sau un iepure, este posibil ca această rasă să nu fie pentru dvs..

Dacă sunteți un fanatic al terrierului, dar doriți să aveți un câine drăguț și blând, terrierul mătăsos este cu siguranță pentru dvs.! Viața ta va fi plină de bucurie și încântare, deoarece acest tip este capabil să surprindă cu ceva nou în fiecare zi. Prietenos cu oamenii, ușor de îngrijit, în ciuda lungimii hainei sale - va fi un prieten minunat pentru tine. Vă va avertiza despre orice consideră neobișnuit și vă va anunța dacă cineva a venit la ușa din față. Dacă decideți să luați un cățeluș, cu siguranță îl veți iubi și vă veți bucura de fiecare minut petrecut împreună.!

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Terrier mătăsos australian