American bandog (american bandoggy mastiff)

American bandog, alias mastiff bandoggy sau doar bandog, este o altă idee a crescătorilor americani. El este o combinație de curaj, încredere și calm, o atitudine prietenoasă față de proprietar și calități de gardian remarcabile. Uneori folosit pentru vânătoarea de mistreți și lupte de câini, în care, potrivit martorilor oculari, este aproape întotdeauna inferior unui pit bull.

Canisa americană de bandog

Termenul bandog sau bandog din Anglia Medievală însemna un câine mare de tip molosian, care era folosit pentru a păzi și proteja teritoriul. Ziua o puneau pe un lanț, iar noaptea o lăsau să plece. Într-o carte din secolul al XVI-lea despre câinii englezi, Bandog este descris ca un câine hotărât, extrem de activ, periculos și agresiv, cu un corp puternic. Câinii de diferite dimensiuni și cruci erau numiți bandogi. Câini de pază similari au fost găsiți în întreaga lume, unii dintre ei au dat naștere multor rase moderne, dar, ca urmare a selecției pe termen lung, au pierdut unele calități care nu sunt de dorit în lumea modernă (agresivitate, intoleranță față de un alt animal, independență în luarea deciziilor privind protecția).

Bandogii sunt un anumit tip de caracter, mentalitate și temperament, și nu date externe.

În anii 60 și 70, crescătorii americani au decis să recreeze vechiul câine de pază. John Boyard Swinford, împreună cu mai mulți dintre colegii săi adepți, a reușit să creeze un anumit tip de câini de companie mari, atletici, de pază, în care aspectul cosmetic era secundar în raport cu aspectele funcționale. În 1960 a ales un bărbat pentru munca sa bull terrier și cățea mastin englezesc. Au existat alte proiecte în activitatea de reproducere a crescătorului, inclusiv o încrucișare APBT și mastin napolitan. Fără să-și termine lucrarea, Swinford a murit în 1971, iar opera sa originală, care se numea bandogul lui Swinford sau American Mastiff, a degenerat câțiva ani mai târziu. Acest lucru s-a datorat în principal lipsei crescătorilor entuziaști. Era mult mai ușor pentru oameni să lucreze cu rase recunoscute și consacrate. Nu cu mult timp în urmă, crescătorii au început să se întoarcă să lucreze la rasă, să experimenteze și să caute tipul dorit..

În întreaga lume a bandogilor, sunt înregistrate doar câteva asociații. American Canine Hybrid Club. Organizația este angajată în înregistrarea și emiterea de hârtii pentru puii din prima generație din împerechere mixtă. Și registrul santinelă americană Canin, care înregistrează, de asemenea, bandogii mastinilor de împerechere ulteriori și susține testarea de lucru a câinilor pentru protecție și vânătoare, dar are o poziție puternică împotriva utilizării animalelor în luptă.

Direcție în reproducerea buldogilor americani

Ideea principală a creșterii bandogului este de a obține terrieri mari de pitbull cu trăsăturile de caracter necesare. Principalele direcții de reproducere a bandogilor americani:

  • Grupul principal - combinații ale American Pit Bull Terrier și (sau) Amstaff cu câini din grupul mastiff, în care 25-75% din sângele APBT și (sau) AST este conservat în bandog;
  • Grup secundar - procentul de mastin napolitan și (sau) = 25% -75%;
  • Grup terțiar (neutilizat de toți crescătorii) - Procent de buldog american, Dogue de Bordeaux, Fila Brasileiro, Bull Terrier, Boerboel, Bullmastiff, Cane Corso, Bulldog Compiro, Canary Dog și / sau Tosa Inu = 0% până la 75%.

Video despre câinii americani Bandog:

Aspect

Bandog-ul american moștenește aspectul raselor originale și, din moment ce acestea pot fi diferite, Bandog-urile din diferite canise nu arată la fel. De obicei, crescătorii își determină tipul dorit și îl susțin prin selectarea producătorilor.

Este obișnuit ca bandogii să-și taie scurt urechile și / sau cozile..

De regulă, bandogii sunt câini mari și puternici, care, în ciuda dimensiunilor lor, au o mobilitate extraordinară, dexteritate și o forță fizică extraordinară, mușchii de relief și părul scurt de diferite culori. Albul este considerat nedorit. Înălțimea medie la greaban bandogului este de 60-65 cm, greutatea variază de obicei de la 40 la 65 kg.

Bandog american sau mastiff bandog

Caracter și comportament

În mod ideal, bandogii ar trebui să fie câini deștepți, nepretențioși, ascultători, bine echilibrați, prietenoși cu membrii familiei și invitați, fără dorința de a-și afirma conducerea și, de asemenea, să nu fie predispuși la lătrat excesiv. Bandogii sunt de obicei loiali stăpânului lor și reprezintă o combinație fenomenală de loialitate și putere. Arătați o dorință puternică de a mulțumi proprietarul, sunt toleranți față de câinii mici și grijă de copiii mici. În circumstanțe normale, nu sunt înclinați să manifeste agresivitate, dar nu vor evita conflictele. Au un prag de durere foarte ridicat. De la mastini, câinii au adoptat o parte din calm și înțelegere a teritoriului.

Un bandog poate absorbi toate cele mai bune calități ale părinților, precum și cele mai rele. Totul depinde de experiența crescătorului, de experiența cinologică și de flerul său.

În cazul unei încălcări a teritoriului sau a proprietarului, bandogii iau măsuri imediat. Sunt conștienți de puterea lor și sunt predispuși la un atac rapid. Acest comportament instinctiv i-a pus pe lista celor mai buni câini de pază din lume, dar în același timp cei mai periculoși. Este foarte important ca câinele să aibă o legătură strânsă cu proprietarul și restul familiei. În caz contrar, poate fi imprevizibil și periculos.. Bandogul american este foarte intenționat, în timpul unui atac poate scăpa cu ușurință de sub control și devine imposibil să-și schimbe atenția către altceva. Bandogul se înțelege de obicei bine cu alte animale, inclusiv pisici și câini, dacă este crescut cu ele. Poate fi agresiv dacă nu este suficient de socializat.

educatie si antrenament

Bandogii nu sunt pentru începători. Aceștia sunt câini serioși, temperamentali, care necesită o mână dură, abilitățile de creștere și formare a acestor rase. Bandog își amintește cu ușurință de comenzi și, cu motivația corectă, arată rezultate bune în competițiile de ascultare și shootshund.

Bandogii au fost creați pentru a fi câinele de pază perfect. Cu o pregătire adecvată, reprezintă o amenințare pentru orice oaspete neinvitat și continuă cu acțiuni defensive active fără o comandă umană.

Bandogul are un caracter complex, dorința de a lua decizii independente și este categoric în timpul unui atac, nu este potrivit pentru fiecare proprietar și cu atât mai puțin cea mai bună opțiune pentru crescătorii de câini neexperimentați. În state, unii crescători folosesc bandogi pentru a vâna vânatul mare, de obicei mistreț.. Câinii lucrează în grupuri mici, găsesc, conduc și țin animalul până la sosirea vânătorului și pot urmări și urmele de sânge.

Caracteristicile conținutului

Bandogul american trebuie să fie în contact strâns cu familia. Prin urmare, este recomandabil ca câinele să locuiască în casă, chiar dacă își va petrece cea mai mare parte a timpului în aer liber într-o curte bine împrejmuită. Trebuie remarcat faptul că în zona climatică mijlocie, unde înghețurile pot fi destul de puternice în timpul iernii, păstrarea în aer liber a bandogului cu părul scurt este inacceptabilă. Bandogul se obișnuiește bine cu apartamentul dacă se antrenează activ de două ori pe zi timp de cel puțin 45 de minute.

Fotografia arată cât de puternic și atletic este bandogul. Bineînțeles, pentru a menține ce fizic are nevoie de multă activitate fizică, dar are nevoie și de stimulare mentală, antrenament regulat și jocuri intelectuale..

Îngrijire

Nu este nimic dificil în îngrijirea unui bandog. Câinele cu părul scurt varsă moderat. Pentru a-și menține aspectul îngrijit și a reduce cantitatea de lână din casă, este suficient să pieptănăm în mod regulat lâna maturată. Utilizați o perie specială sau o pisică pentru rasele cu părul scurt. Este foarte important la o vârstă fragedă să obișnuiești bandogul cu procedurile de igienă de bază: periajul dinților, ochilor, urechilor și tăierea unghiilor. Scăldatul regulat va reduce vărsarea și va elimina mirosul specific care este cumva prezent pe lâna murdară.

Alimente

Este important să le oferiți o dietă echilibrată, poate fi vorba despre produse naturale sau furaje gata preparate. Proprietarul alege opțiunea acceptabilă. În timpul exercițiilor fizice, ar trebui să existe suficiente proteine ​​în dietă. Acest lucru vă va ajuta să câștigați o masă musculară bună și să mențineți o definiție musculară vizibilă. Trebuie avut în vedere faptul că un exces de alimente proteice, în special cu activitate fizică scăzută, încarcă puternic rinichii. Bandogii mănâncă mult în funcție de mărimea lor. Sunt predispuși să câștige excesul de greutate.

tip câine American Bandog

Sănătate și longevitate

American Bandog Mastiff poate moșteni orice boală din rasele originale. De obicei, acestea sunt următoarele boli și patologii:

  • Displazia articulației șoldului și cotului;
  • Boală oculară (atrofie progresivă a retinei, cataractă, glaucom);
  • Tiroidita autoimună;
  • Volvulusul stomacului
  • Diferite tipuri de cancer, inclusiv tumori ale pielii;
  • Epilepsie;

Bandog are nevoie de măsuri preventive veterinare standard. Foarte rezistent, se adaptează rapid la diferite condiții de viață, cu excepția înghețurilor severe. Speranța de viață este de obicei de 10-12 ani.

Selecție de pui American Bandogue

Majoritatea bandogilor sunt crescuți în Statele Unite. Există crescători individuali în Brazilia, Grecia, Slovacia, Ucraina și în alte țări. Pentru cei care doresc să cumpere un cățeluș bandog, este important să se adopte o abordare responsabilă în alegerea unui crescător. Dacă alte rase au același aspect și au un anumit set de trăsături de caracter, atunci în cazul unui bandog, cu o selecție greșită a producătorilor, există riscul de a obține o așternut care nu este de dorit în ceea ce privește temperamentul și sănătatea.

Crescătorii de bandog au obiective diferite și folosesc rase diferite în cruci. Unii subliniază calitățile de luptă, alții îi văd ca un câine de gardă de familie, iar alții - un câine de pază, potrivit pentru vânătoare. Este important să alegeți un crescător care nu numai că visează câini cu anumite caracteristici, dar a dobândit deja un efectiv bun, are cunoștințele și experiența necesare, își înțelege munca și nu ascunde realizările câinilor săi.

Majoritatea crescătorilor de bandog, cu excepția celor care lucrează pentru profit, urmează o filozofie: existența asociațiilor și standardelor cinologice internaționale, precum și dorința crescătorilor de a-și potrivi câinii la anumiți parametri, distruge în ei calitățile de lucru care ar trebui apreciate în primul rând. Bandogii americani sunt pregătiți să funcționeze și trebuie să o facă perfect, indiferent de datele externe.

Preț

În America, costul mediu al unui cățeluș bandog este de 750 USD. Unii bebeluși promițători din pepiniere cunoscute pot costa mai mult de 1000 de dolari.

Fotografii

Fotografia arată clar cât de diverse pot fi bandogii. Galeria conține imagini cu pui și câini adulți din rasa American Bandog (American Bandoggy Mastiff) din diferite canise.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » American bandog (american bandoggy mastiff)