Biewer yorkie (biewer yorkshire terrier): descrierea rasei

Acest câine pitic este creat „pentru suflet”.

Un mic animal de companie jucăuș, similar cu o minge de lână, atrage atenția prin aspectul său, potrivit pentru o familie numeroasă, persoane singure și vârstnice.

Istoria rasei

Primul biewer York a apărut acum 35 de ani din întâmplare. În canisa germană, păstrată de soțul și soția lui Biewer, s-a născut un cățeluș cu pete albe dintr-o pereche de campioni York Terrier. Deși acest lucru a fost inacceptabil pentru standardul rasei, crescătorii au considerat această deviere interesantă. Nu au aruncat bebelușul, căruia i s-a dat numele Fulg de zăpadă. Canisa Friedheck a început să crească Yorkies cu pete albe și negre.

Beaver i-a adus pe acești câini la o expoziție din Wiesbaden în 1988, care a făcut o strălucire. El a numit noua rasă „Biewer Yorkshire Terrier a la Pom Pon” (le pompon - minge de lână). Mulți manipulatori de câini au fost de acord că Shih Tzu și câinii de lapte maltezi au fost amestecați cu terrierii din Yorkshire pentru a remedia spotting-ul, ceea ce înseamnă că noua rasă nu are nimic de-a face cu terrierii..

Câine pitic
Câine pitic

Disputele și dezacordurile au dus la faptul că federația internațională FCI nu a recunoscut castorii. Standardul a fost aprobat de organizația ACH (Germania). După moartea capului său, Friedheck a încetat să se reproducă. Dowager Mistress Beaver a ținut câțiva câini ca tovarăși.

Beaver Yorkies a venit în Rusia acum doar câțiva ani. Standardele de bază pentru evaluarea rasei RFK au fost elaborate împreună cu Clubul Național Biewer din țară și aprobate în 2009. Populația Biewer Yorkshire Terriers este încă mică, dar manipulatorii noștri de câini au contribuit la îmbunătățirea sănătății acestor câini drăguți.

Descriere și standard de rasă

Un câine grațios, cu un aspect de jucărie, părul drept care curge arată ca rudele sale directe. Parametrii Biewer Yorkshire Terrier:

 • înălțime - 22-27 cm;
 • greutate - 2-3,6 kg;
 • cap mic cu bot de lungime medie;
 • ochi întunecați, strălucitori (nu bombați);
 • urechi - erecte, mici triunghiulare, seturi înalte;
 • nas - negru;
 • corp compact cu membrele drepte;
 • coada înălțată;
 • haina este lungă, dreaptă, densă, fără pufos, cu un luciu mătăsos, care cade pe părțile laterale ale corpului, formând o despărțire de-a lungul spatelui.
Tipul corpului
Tipul corpului

Culoarea este principala diferență între Biewer Yorke și Yorkshire Terrier. Piept, gât, bărbie, abdomen, labe - albe (dar nu mai mult de 80% din suprafața totală), corp:

 • alb-negru;
 • albastru si alb;
 • complet negru;
 • complet albastru.

Atenţie! Culorile nu se amestecă, pe fiecare fundal nu ar trebui să existe incluziuni străine de alte nuanțe. Pe cap, petele sunt situate simetric - alb-albastru-auriu, alb-negru-auriu. Culoarea Yorkshire Terrier sau apropiată de acesta este considerată un defect. Câinii albi de ciocolată sunt o rasă complet diferită numită Biro York terrier..

Caracteristicile rasei și trăsăturile de caracter

Trăsăturile caracteristice rasei de câini Biewer York:

 • afectuos, iubitor - este prieten cu toate animalele de companie, se joacă cu copiii;
 • iubește atenția - este gata să stea lângă proprietar sau în brațe toată ziua și chiar să doarmă în poală ca o pisică;
 • echilibrat, calm - nu latră cu fiecare ocazie, nu necesită o atenție constantă;
 • nu este agresiv, dar, dacă pășești prea mult, poate exprima nemulțumirea;
 • credibilitate - are încredere infinită în cunoscuți și străini, care pot face un serviciu - este ușor să jigniți un câine mic.

Fiecare câine este un individ. Unii proprietari spun că Beaver Yorkies sunt surprinzător de inteligenți și de inteligenți. Alții glumesc că acestea sunt „blonde” printre câini - amabili, veseli, dar nu strălucesc cu inteligență. Cu toate acestea, dacă presupunem că mintea nu este calitatea principală pentru un câine canapea, atunci totul nu este atât de rău. Cu o educație potrivită, ea va face ceea ce aveți nevoie, deși nu pentru prima dată..

Câine afectuos
Câine afectuos

Beaver York este un prost care se va culca cu bucurie pe canapea cu tine. Dacă îți lipsește căldura și afecțiunea, o vei obține peste măsură de la animalul tău de companie. Jocurile distractive nu vă vor lăsa să vă plictisiți, dar câinele nu va deranja dacă sunteți ocupat - el este capabil să găsească ceva de făcut.

 Îngrijire și

Rasa de câine Beaver este crescută pentru păstrarea în interior. Crescătorii recomandă pregătirea cățelușului un pat, un covor, o casă unde să se poată retrage și să doarmă. Locul nu trebuie să fie într-o schiță, în pasaje.

Puteți achiziționa un stilou special în care să lăsați copilul peste noapte sau în absența proprietarilor. Animalele de companie adulte nu au nevoie de stilou. Boluri pentru mâncare, băutură, guler pentru mers, cel puțin 3 jucării - ceea ce trebuie să pregătiți înainte de a lua câinele.

Puteți învăța elevul să meargă într-o tavă sau pe un scutec, dar este mai bine să-l scoateți la plimbări scurte (în special bărbați). Apoi, veți evita mirosurile neplăcute în apartament și veți disciplina câinele..

În plus, festivitățile și schimbarea peisajului vor fi pe placul câinelui. Pe vreme rece, purtați salopetă sau o haină, pantofi, pentru a nu răci.

Lana este principala dificultate în păstrarea castorilor, deci trebuie să fie învățați procedura de la 2-3 luni. Pentru a pleca, veți avea nevoie de:

 • pieptene metalice dințate fine pentru pieptănarea zonelor încâlcite;
Baie
Baie

Atenţie! Nu smulgeți încurcăturile, ci dezasamblați-le cu degetele!

 • perie de masaj;
 • produse de îngrijire a părului (balsamuri, șampoane, balsamuri);
 • foarfece pentru tunsoare;
 • agrafe de păr și bijuterii.

Atenţie! Spre deosebire de Yorkshire Terrier, conform standardului, castorul nu ar trebui să aibă fire prea lungi - ¾ din înălțimea câinelui este suficientă. Prin urmare, puteți face fără papilote, dar trebuie să vă pieptănați zilnic..

Dacă nu aveți de gând să participați la expoziții, lăsarea părului lung nu are sens. Crescătorii recomandă, de asemenea, tăierea unui câine care așteaptă pui..

Yorkies-ul Beaver optează pentru o tunsoare scurtă pentru catelus sau pentru coafuri model. Toaletarea se poate face independent (prin lecții video pe Internet) sau înscrie-te la un îngrijitor profesionist.

Câinele este scăldat o dată la 1-2 săptămâni. Nu ridați lână lungă. Pentru a preveni pătrunderea săpunului în ochi, gură, nas, folosiți bureți! Clătiți bine spuma și, după spălare, aplicați balsamul, uscați-l cu un uscător de păr la o temperatură scăzută și pieptănați.

Tundeți unghiile animalului de companie o dată la trei săptămâni, tăiați în mod regulat părul mat pe tampoane, urmăriți-vă ochii și urechile.

În ceea ce privește hrănirea, crescătorul vă va oferi recomandări detaliate. Furajele naturale sau comerciale trebuie să fie de înaltă calitate și echilibrate.

Produse interzise:

 • carne grasă;
 • produse lactate bogate în grăsimi;
 • ouă;
 • pește crud;
 • carnati si carne afumata;
 • legume, fructe care conțin amidon;
 • produse din făină, dulciuri.
- Nu-l dau! ..
- Nu o dau!..

Atenţie! Jumătate din dieta câinelui ar trebui să fie proteine, un sfert - cereale, legume. Toate trebuie fierte. Aveți grijă cu puiul și furajele care îl conțin - pot provoca alergii.

educatie si antrenament 

Începeți să vă educați animalul de companie imediat ce trece perioada de adaptare în casa dvs. - învățați-l numele, locul. Stabilește reguli și nu te abate de la ele în niciun caz.

Atenţie! Nu lăsați cățelușul dvs. biewer York să mestece pantofi, articole de uz casnic. Pentru a nu exista tentații pentru câinele mic și pentru dvs. - motive pentru a o certă, îndepărtați toate cizmele și pantofii de unde nu le puteți obține. Cerșitul și, mai mult, săritul pe masa de cină este tabu. Câinele Beaver va percepe toate indulgențele ca victoria sa și nu se va simți un lider în tine..

Primul an este baza unei conviețuiri ulterioare. În acest timp, trebuie să-i înveți pe castor bunele maniere. Veți avea nevoie de răbdare, de o succesiune de acțiuni. Dacă câinele este încăpățânat și face un lucru greșit, nu pedepsiți, ci treceți-i atenția către o altă activitate. Pentru ascultare - laudă și gustoasă. Fără impact fizic!

Rasele ornamentale nu au nevoie de antrenament în sensul său deplin - sunt suficiente comenzile de bază - „loc”, „nu” sau „fu”, „vino la mine”, „umblă”. Respectați regulile de formare:

 1. Nu vă învățați câinele dacă aveți o dispoziție proastă.
 2. Vorbește clar, calm.
 3. Exersați comanda, repetând nu mai mult de 3-7 ori și reveniți la lecție după o scurtă pauză.
 4. Nu lucrați cu un câine bolnav.

Pentru a întări contactul cu animalul de companie, ca joc, îl poți învăța trucuri simple.

Jocuri de afara
Jocuri de afara

Boli tipice ale rasei 

Există părerea că Yorkie Biewer este mai sănătos decât Yorkshire Terrier. Cu toate acestea, acest lucru nu este chiar adevărat. Sunt, de asemenea, susceptibili la alergii, ficatul lor suferă de grăsimi, pot prelua cu ușurință o infecție virală. Boli genetice:

 • falsa polodontie - patologia apare în timpul schimbării dinților din lapte. Dacă nu luați tratamentul la timp, mușcătura este perturbată și apar mai mulți dinți. Se acumulează tartru, care va duce ulterior la cariile dentare și la inflamația gingiilor;
 • hiperuricosurie - depunerea sărurilor și formarea de pietre în rinichi și căile urinare;
 • mielopatie degenerativă - boala se manifestă la câinii adulți, ducând la paralizia membrelor posterioare, cu o răspândire treptată în față;
 • atrofie retiniană, ducând la orbire. Apare la 1-5 ani.

Proprietarii de castori ar trebui să fie conștienți de faptul că această rasă nu răspunde bine la anestezie (sunt posibile probleme cardiace). În ceea ce privește bolile articulare caracteristice raselor pitice, Biewer Yorkies sunt foarte rar afectate de aceasta. Un câine sănătos trăiește până la 12-15 ani.

Cât costă și cum să alegi un cățeluș? 

Pentru care costul este unul dintre principalele criterii de selecție, riscă să obțină un cățeluș care cu greu arată ca un Biewer Yorkie. Prețurile pentru câinii genealogici sunt foarte diferite chiar și în canise (de la 500 la 1000 de dolari). Totul depinde de pedigree, de realizările părinților, de calitățile bebelușului însuși. Yorkshire Terrier Biewer nu poate fi cumpărat ieftin sau primit gratuit. Rasa din țara noastră este rară și tânără, astfel încât crescătorii conștiincioși încearcă să o mențină curată.

Puii
Puii

Recomandări pentru alegerea unui cățeluș Biewer:

 1. Cumpărați un animal de companie de la crescători cu o vastă experiență în reproducere și îmbunătățirea rasei.
 2. Uită-te la ofertele din mai multe creșe, compară prețurile, condițiile de viață, producătorii.
 3. Luați copii care au 2-3,5 luni.
 4. Fii atent la culoare.

Cățelușul ar trebui să fie vesel, moderat activ, viguros și să vă mulțumească la prima vedere..

Concluzie

Biewer York Terrier este un câine prietenos, vesel și afectuos. Creșteți-l din copilărie, hrăniți-l corect, mențineți imunitatea, vaccinați-vă la timp. Câinele decorativ va fi favoritul familiei de mulți ani..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Biewer yorkie (biewer yorkshire terrier): descrierea rasei