Bichon frise

Bichon Frise este un câine decorativ mic, cu temperament vesel, ochi expresivi și un psihic echilibrat sănătos. Acesta este unul dintre cei mai iubiți câini de familie din Europa. Legendarul lapdog cu o haină cretă albă ca zăpada arată spectaculos nu numai în imagini, ci și în viață.

Câini Bichon Frise

În secolul al XV-lea, Bichon a devenit favoritul aristocrației spaniole și italiene, iar în secolul al XVI-lea a apărut în Franța, unde a câștigat și dragostea nobilimii. Francezii au numit câinii mici „barbichon”, redus ulterior la „bichon”. Mai presus de toate, popularitatea și răspândirea rasei a fost dragostea lui Henry 3, care nu s-a despărțit de câinii albi ca zăpada niciun minut. Monarhul se ocupa chiar de afacerile guvernamentale cu un coș la gât, în care stătea iubitul său animal de companie..

Bichonii pudrați și răsfățați s-au regăsit pe străzi după Revoluția Franceză, dar nici atunci nu s-au pierdut. Câinii și-au găsit refugiu printre șlefuitorii de organe de stradă. Mai târziu, abilitatea de a distra publicul și optimismul i-au ajutat să se obișnuiască cu arta circului. După două războaie mondiale, populația Bichon a dispărut aproape complet. Rasa a fost restaurată numai datorită muncii entuziaștilor francezi și belgieni. În ciuda originii sale mediteraneene, astăzi rasa este considerată franco-belgiană. În Franța, în 1933, standardul a fost dezvoltat și aprobat. Numele modern Bichon Frise (fr. Bichon a poil frize) a fost dat rasei în 1978.

Numele rasei provine din două cuvinte franceze Bichon - „lapdog” și frisé - „creț”. În 1956, Frise a înotat prima dată peste ocean în Statele Unite, dar nu a devenit deosebit de populară. În 1976 au apărut în Suedia, unde a început dezvoltarea profesională a rasei. Creșele elvețiene sunt încă în fruntea lumii, au stabilit toate calitățile cele mai bune și le-au minimizat pe cele nedorite. Nu mai puțin animale de calitate de la Bichons în Anglia, Norvegia, Danemarca și Finlanda.

Recenzie video a rasei Bichon Frise:

Aspect și standarde

Bichon Frise este un câine decorativ mic, cu mișcări energice rapide, postură mândră și privire expresivă plină de viață. Greutate 3-5 kg, Înălțimea la greabăn - 23-30 cm Dimorfismul sexual nu este pronunțat.

Cap și bot

Capul este proporțional cu corpul. Craniul este plat la atingere, părul în repaus îi conferă rotunjire suplimentară. Stopul este slab indicat. Botul este de lungime medie. Nasul este rotund negru. Ochii sunt expresivi, întunecați. Globii oculari nu ar trebui să iasă în evidență prea mult. Pleoapele sunt bine pigmentate. Urechi atârnate, ținute ușor în față. Auricula ajunge la mijlocul botului. Pometii sunt plati, muscatura este corecta. Buzele subțiri, uscate, bine pigmentate.

Corp, labe, coadă

Corpul este pătrat. Înălțimea la greabăn este aproximativ egală cu lungimea corpului. Gâtul este destul de lung (egal cu aproximativ o treime din lungimea corpului), înălțat și mândru. Pieptul este bine dezvoltat. Spatele este drept. Crupul este rotund. Coada este așezată sub linia spatelui, de obicei purtată în sus, dar nu formează un inel. Picioare cu oase subțiri și mușchi moderat dezvoltați, drepți.

Lână și culoare

Paltonul este foarte subțire, ondulat, matasos la atingere. Poate avea o lungime de până la 10 cm. Pielea este parțial pigmentată. Culoare exclusiv alb: alb pur sau fildeș.

fată bichon frize

Personaj și portret psihologic

Bichonii sunt câini veseli, sociabili și jucăuși, foarte orientați spre om. Nu pot sta singuri mult timp, au nevoie de o comunicare și atenție constantă. Ei absolut nu tolerează grosolănia și tratamentul nedrept. Odată cu vârsta, reprezentanții rasei nu devin mai puțin jucăuși, doar ușor mai calmi și mai echilibrați. Adesea în caracterul lor există viclenie și încăpățânare. Uneori sunt gelosi. În cele mai multe cazuri, Bichons se înțelege bine cu copiii. Ei nu experimentează nicio agresiune și teamă față de copil. Suntem întotdeauna bucuroși să participăm la joc.

Datorită dispoziției lor blânde, Bichons sunt perfecte pentru crescătorii de câini începători, persoanele singure, familiile cu copii și vârstnicii..

Bichonii intră ușor în contact nu numai cu oamenii, ci și cu alte animale de companie. Nu sunt agresivi și nu vor iniția conflicte. Vocea lor este clară și puternică, cu o educație greșită, sunt predispuși la lătrat excesiv.

personaj bichon frize

educatie si antrenament

Rolul jucăriilor a revenit multor câini mici, atitudinea celor mai mulți proprietari față de ei este potrivită. Între timp, aceasta este o personalitate cu drepturi depline, care are nevoie de o educație adecvată nu mai puțin de frații mari. Bichonii sunt ușor de antrenat, memorează rapid comenzile, le execută cu plăcere, învață diverse trucuri. Acești câini agili și activi stăpânesc cu succes diverse sporturi, cum ar fi agilitatea sau freestyle-ul..

Bazele educației și formării:

 • Regulile casei;
 • Determinarea locului unde puteți merge la toaletă;
 • Socializare (întâlnirea cu alte animale, oameni, împrejurimi noi);
 • Predarea comenzilor elementare („Loc!”, „Vino la mine!”, „Nu poți” etc.), implementarea lor acasă și pe stradă;
 • Interzicerea lătratului peste fleacuri;
 • Obișnuință treptată cu sunete nefamiliare, uneori aspre sau puternice.

Aceasta nu este o listă completă a ceea ce vă va ajuta să vă faceți viața viitoare cu câinele confortabil..

Ridicarea Bichonilor

Bichon Frise este un animal de companie ideal ideal, cu vărsare minimă. Moderat activ, se va simți grozav chiar și într-un apartament mic. Acasă, este recomandabil ca câinele să echipeze un loc de dormit personal într-un colț retras și să ofere mai multe jucării din care să aleagă. Dacă doriți, vă puteți antrena câinele să meargă pe tavă..

Activitatea fizică este necesară minim. Mersul în jurul casei în fiecare zi vă va ajuta să rămâneți în formă și activ..

Trebuie avut în vedere că, la orice vârstă, Bichoni au o slăbiciune pentru fire și pentru tot ceea ce este rău. Grupul de risc include hârtii, reviste, pantofi, perdele și tapițerie. Adesea, comportamentul distructiv este asociat cu plictiseala și lipsa de jucării suficiente. În plus, produsele cu miros respingător vor ajuta la protejarea lucrurilor..

Adevărul despre rasa hipoalergenică

Bichon Frise sunt într-adevăr pe lista câinilor hipoalergenici datorită structurii speciale a hainei. Ca om, părul lor crește constant și practic nu se varsă, ceea ce înseamnă că mătreața, care de obicei provoacă alergii, este mult mai mică. Din păcate, nimeni nu poate garanta că câinele nu va provoca alergii. Singura modalitate de a afla este să petreceți ceva timp cu rasa..

păstrând câinii de lapte

Îngrijirea Bichon

Câinii din această rasă au nevoie de îngrijire regulată, ceea ce va necesita nu numai timp, ci și costuri materiale..

Îngrijirea părului

Crescătorii recomandă periajul câinelui dvs. în fiecare zi, sau cel puțin de 2-3 ori pe săptămână, deoarece haina moale tinde să se încurce și să se încurce. Folosiți faguri cu dinți rari și frecvenți. Lana lui Bichon crește constant, ceea ce înseamnă că câinele va trebui tăiat la fiecare 1,5-2 luni. Un pic mai des, veți avea nevoie de o tunsoare în anus și organele genitale.

În viață, Bichons foarte rar arată ca într-o fotografie pe Internet - un nor alb rotund, deoarece acest lucru necesită un efort zilnic considerabil, instrumente speciale și produse cosmetice profesionale.

Procedurile de apă sunt prezentate la fiecare 2-3 săptămâni, dar vă puteți scălda mai des, deoarece blana albă ca zăpada murdară nu are proprietăți de autocurățare. Șampoanele sunt selectate specializate pentru un anumit tip de lână sau rasă. După spălare și clătire, folosiți balsamuri și balsamuri anti-încurcături. Haina trebuie uscată cu un uscător de păr. Șampoanele uscate pot fi uneori folosite în loc de spălare..

Igiena ochilor, urechilor, cavității bucale și tăierea unghiilor

Ochii bichonilor trebuie șterși în mod regulat de murdărie, folosind tampoane din tifon de bumbac și loțiuni speciale. Este necesar să păstrați căile lacrimale curate și uscate, pe care haina capătă o nuanță maronie fără îngrijire adecvată. Pentru a preveni apariția petelor întunecate, trebuie să vă asigurați că nu pătrund firele de păr și cilii în ochi. Acești factori, împreună cu o alimentație deficitară, provoacă adesea lacrimare abundentă și vopsirea în continuare a stratului. Pentru a ușura căile lacrimale, utilizați agenți de limpezire veterinari sau 3% peroxid de hidrogen.

Urechile sunt examinate în mod regulat pentru semne de infecție sau contaminare. Curățați după cum este necesar, aproximativ o dată pe săptămână. Spălați-vă dinții de cel puțin 2-3 ori pe săptămână, mai ales dacă câinele mănâncă alimente naturale sau alimente ușoare industriale. Igiena regulată va preveni formarea plăcii și va preveni tartrul. Dacă ghearele nu au timp să mănânce singure, sunt tăiate cu foarfece de tăiere aproximativ o dată pe lună.

Îngrijirea ʙișon Frise

Dietă

Bichonii mănâncă relativ modest, nu sunt predispuși la supraalimentare și obezitate, dar au nevoie de o dietă echilibrată de înaltă calitate, care este făcută în conformitate cu vârsta și activitatea fizică. În funcție de preferințele proprietarului, acesta poate fi hrană naturală sau furaje industriale gata preparate. Nu este recomandat să amestecați cele două tipuri. De asemenea, merită luat în considerare faptul că multe alimente și unele furaje pot provoca o reacție alergică..

Sănătate, boli și speranță de viață

Bichonii nu sunt câini fragili și bolnavi. Cu o bună îngrijire și nutriție, pot trăi o viață lungă sănătoasă (în medie 13-14 ani). Cu toate acestea, ca rezultat al selecției, rasa a primit o serie de boli ereditare și o tendință către anumite boli..

 • Deformarea conductelor lacrimale se poate manifesta ca o rupere excesivă sau lipsă de lacrimi.
 • Dezvoltarea creșterii genelor poate provoca traume corneene.
 • Subluxația genunchiului se manifestă atât la naștere, cât și mai târziu în viață.
 • Formarea incorectă a vertebrelor cervicale se manifestă în primul an de viață, uneori mai târziu, duce la dureri ascuțite la întoarcerea capului și, în cazuri avansate, la paralizie.
 • Boli oculare, inclusiv atrofie progresivă a retinei, cataractă etc..
 • Sunt predispuși la alergii.
 • Diverse boli de piele.
 • Hipotricoza este o tulburare moștenită rară care duce la căderea părului. Chelia este adesea simetrică. Nu există un tratament eficient.
 • Boala urolitiaza.

Ca orice altă rasă, Bichon Frise are nevoie de măsuri de prevenire veterinară regulate..

cumpărați un cățeluș Bichon Frise

Selecția și prețul cățelului

Dacă se ia decizia de a cumpăra un cățeluș, abordați în mod responsabil selecția unui nou membru al familiei. Mai întâi găsiți un crescător și o creșă, aflați despre părinți și apoi alegeți copilul.

Merită luat în considerare faptul că Bichoni nu au semne definitorii strălucitoare ale rasei, prin urmare, sub masca câinilor aristocrați, ei vând adesea mestizaje drăguțe.

Culoarea bebelușului ar trebui să fie albă, dar este permisă înflorirea unei piersici pe față și urechi, care dispare complet până la 1,5 ani. În general, bebelușul trebuie să fie curat, sănătos și activ în exterior..

Prețul cățelușilor Bichon Frise

Prețurile pentru puii din Rusia variază între 20 și 60 de mii de ruble. Mulți factori afectează costul. În primul rând, aceasta este calitatea și genealogia părinților, clasa cățelușului, nivelul canisei și geografia sa..

Fotografii

tunsoarea lui bichon

pui bichon albi

îngrijirea cu načesom

Conținut Bichon Frise

Jocuri Bichon

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Bichon frise