Toy terrier englezesc: descrierea rasei, îngrijire și educație

Rasa engleză Toy TerrierToy Terrier-ul englezesc este o mică rasă decorativă de câini. Este renumit pentru mobilitatea sa, caracterul jucăuș și plictisitor. În același timp, este destul de inteligentă și, în ciuda dimensiunilor reduse a corpului, destul de îndrăzneață. Toy terrierul englez se distinge prin loialitatea față de proprietar. Ideal pentru condiții de locuit într-un apartament mic. Câinele în sine este nepretențios, nu necesită îngrijire complexă de sine.

Povestea originii

Inițial, rasa era complet nedecorativă. Istoria Toy Terrier-ului englezesc își are originea în Anglia medievală, când o țară teribilă se dezlănțuia. Era purtat de rozătoare, iar câinii erau folosiți pentru a lupta împotriva lor. Mai ales în aceste scopuri, selectorii au încercat să scoată rase agile de câini curajoși, dar nu foarte mari, care puteau să-i alunge pe rozătoare și să-i pescuiască din găuri. După ceva timp, datorită descoperirilor în medicină, câinii nu au mai fost folosiți în căutarea șobolanilor de ciumă. După aceea, oamenii au început să ia cu ei reprezentanți ai acestei rase când au mers să vâneze vulpi, iepuri și alte animale mici..

Este greu de crezut, dar pe lângă toate acestea, rasa a fost, de asemenea, un participant activ la un sport sângeros foarte popular în acel moment - bătălii cu șobolani. Scopul strămoșilor englezilor Toy Terriers era să extermine cât mai mulți șobolani agresivi în arenă. Când această interpretare ciudată a fost interzisă, rasa s-a recalificat treptat în categoria spectacolului.

O rasă foarte populară a fost printre doamnele nobile din Anglia victoriană. Dimensiunea redusă a corpului, natura pașnică și prietenia au atras atenția și s-au dispus instantaneu de ele însele. Mai târziu, moda acestor câini a ajuns în alte țări europene..

Rasa era foarte asemănătoare cu Manchester Terrier mai mare, diferind de el doar în greutate. Apoi, în 1962, i s-a dat în cele din urmă propriul său nume - English Toy Terrier.

Descrierea rasei

Toy Terrier-ul englezesc arată ca o copie mai mică a unui Doberman. Per total, rasa are un corp bine construit, compact, elegant, cu un luciu englezesc autentic..

Standardul rasei oferă următoarea descriere:

 • Catelus englezesc terrier de jucărieCântărește aproximativ 2,5-3,7 kilograme. Înălțimea la greabăn a bărbaților și a femelelor ajunge la 25-30 de centimetri. Fizicul este uscat, pliabil.
 • Pieptul este oval, adânc, burta este ascunsă. Greierul nu este foarte pronunțat. Lomul este scurt, spatele este drept, puternic.
 • Capul câinelui este alungit, îngust, în formă de pană, ușor ascuțit. Contururi de bot netezite, pomeți plati, fălci strânse. Buzele sunt subțiri și se potrivesc strâns. Nasul este mic, culoarea este neagră sau pentru a se potrivi cu culoarea hainei.
 • Ochii sunt mici, în formă de migdale, incizia este ușor oblică, culoarea irisului este închisă.
 • Urechile câinelui se concentrează asupra lor. Mari, întotdeauna erecte, moderat distanțate între ele. Destul de subțire și arătat spre vârfuri.
 • Coada este destul de groasă, dar se înclină treptat spre final..
 • Paltonul este scurt și strălucitor. Este posibilă o singură culoare - negru și cafeniu. Limitele dintre zonele de culoare nu sunt neclare, ci exprimate clar. Impuritățile altor culori nu sunt permise.

Temperament și comportament

Rasa a fost crescută pentru a lupta împotriva rozătoarelor și, odată, a exterminat fără milă hoarde de rozătoare terrierii de jucărie englezi de astăzi nu se caracterizează prin agresivitate și furie. Este adevărat, instinctele de vânătoare rămân în continuare cu rasa, astfel încât animalele mici pot fi tratate ca o pradă potențială.

Toy TerrierPersonajul Toy Terrier-ului englez este calm și prietenos. Găsește un limbaj comun cu toți membrii familiei și se înțelege bine cu alte animale de companie. Este adevărat, nu ar trebui să începeți un terrier englezesc dacă există un câine mare în casă: datorită fizicului fragil al unui câine decorativ, chiar și un joc inofensiv se poate sfârși cu lacrimi pentru ea.

Câinele este neliniștit și jucăuș, de bună voie se joacă în spațiul deschis, prin urmare nu-i place când gulerul își restricționează libertatea de mișcare. Curios din fire, se grăbește cu ușurință să învețe tot ce este nou și necunoscut.

Distins și prin dăruire și curaj. În ciuda dimensiunilor reduse, protejează fără teamă locuințele și membrii familiei. Coaja sonoră îl avertizează pe proprietar cu privire la toate noile sunete suspecte.

Rasei nu îi place singurătatea și încearcă să rămână mai aproape de proprietar. în afară de, rasa este foarte sensibilă și reacționează brusc atunci când este certată. Prin urmare, dacă câinele este încă vinovat de ceva, în niciun caz nu trebuie bătut. Este mai bine să nu ridicați vocea, ci să o blocați pe scurt într-o altă cameră sau pur și simplu să o ignorați pentru o vreme. Toy terrierul englez este un câine inteligent și va înțelege că a fost pedepsit.

Instruire

În ciuda faptului că terrierii de jucărie englezi sunt destul de inteligenți, antrenamentul poate fi uneori dificil. Rasa, deși nu este proastă, se distinge prin voință și uneori poate fi încăpățânată. în afară de, nu se obișnuiește imediat cu noul mediu și cu proprietarul, câinele are nevoie de ceva timp pentru a face acest lucru. Puii sub șase luni sunt dificil de învățat chiar și comenzile de bază.

Prin urmare, având în vedere toate acestea, pregătirea de bază ar trebui să înceapă cât mai curând posibil. Proprietarul ar trebui să aibă răbdare și să exercite reținere. La început, cățelul nu se va supune, așa că poți pur și simplu să explici și să arăți ce i se cere. Când cățelușul se maturizează, atunci puteți trece deja la exerciții practice..

Dacă el nu respectă comenzile cerute, nu îl puteți bate sau certa. Pentru a anunța animalul de companie că este nemulțumit de el, proprietarul poate pur și simplu să împingă ușor cățelul. Data viitoare va încerca să se corecteze pentru a face pe plac proprietarului. Dacă nervii deja se epuizează, atunci merită să opriți lecția și să continuați mai târziu. În cazul în care catelul a făcut ceea ce era necesar, atunci trebuie imediat să fie lăudat sau tratat cu ceva.

Cel mai bine este să implementați antrenamentul animalelor sub forma unui joc interesant., ceea ce va aduce plăcere ambilor participanți la proces. Petrecând cât mai mult timp posibil cu animalul de companie și acordând atenția cuvenită antrenamentului, proprietarul va putea treptat să stabilească o bună înțelegere cu animalul său de companie..

Întreținere și îngrijire

Toy terrier englezesc pentru o plimbareToy terrierul englezesc este minunat pentru păstrarea acasă. O cameră mică îi ajunge pentru a trăi. Locul pentru animal trebuie să fie echipat în așa fel încât să fie la o distanță decentă de curenți. De asemenea, proprietarul trebuie să se asigure că animalul de companie nu se urcă pe mobilier. Căderea de la o înălțime mare este plină de răni grave pentru un animal de companie mic..

Trebuie să vă plimbați câinele de 2-3 ori pe zi. În sezonul cald, este posibil mai des. Eliberându-se, câinele se va juca în deplină forță. Căldura este tolerabilă, dar în zilele deosebit de fierbinți câinele nu trebuie să stea mult timp la soare pentru a evita insolarea.

Câinelui nu îi place frigul, în condițiile iernii rusești pe stradă pur și simplu nu va supraviețui. Prin urmare, în toamnă, ar trebui să reduceți numărul de plimbări și să vă îmbrăcați animalul în salopetă caldă..

Rasa este nepretențioasă, nu necesită mari dificultăți în îngrijirea de sine, care se compară favorabil cu mulți alți câini. Datorită absenței substratului, animalul de companie aproape că nu se varsă. În consecință, de multe ori nu este necesar ca câinele să pieptene haina, o dată pe săptămână este suficientă, folosind o mănușă specială pentru asta..

De asemenea, nu este nevoie de scăldat frecvent la câine - procedurile de apă se efectuează o dată la 3-4 luni, în funcție de gradul de contaminare a lânii.

Dar ceea ce trebuie să monitorizați cu atenție este ghearele câinelui. Cresc destul de repede și, cu frecvente plimbări lungi, se macină pe asfalt. Prin urmare, trebuie să fie tăiate în mod regulat. Dacă animalul de companie nu vă permite să faceți acest lucru, puteți încerca să îl distrageți cu ceva sau să amânați această procedură până când câinele adoarme. Sau puteți contacta doar un specialist. Dar trebuie să ai grijă de ghearele animalului tău de companie - dacă nu sunt tăiate periodic, vor determina îndoirea labelor câinelui.

Nu uitați nici de dinții câinelui. De asemenea, trebuie să fie curățați din când în când, astfel încât placa să nu se formeze..

Hrănire

Fotografie de terrier englezesc în studioDieta câinelui trebuie să fie completă, echilibrată, să conțină toate mineralele și vitaminele necesare unei vieți sănătoase a unui animal de companie. Vă puteți hrăni câinele cu carne de pui sau iepure. Carnea de vită este, de asemenea, o opțiune bună. Principalul lucru este că este bine tăiat. Mâncarea trebuie să fie caldă, la temperatura camerei. Ar trebui să existe întotdeauna un castron cu apă curată într-un loc accesibil pentru câine..

Carnea grasă, cum ar fi carnea de porc, nu trebuie administrată. De asemenea, ar trebui să evitați adăugarea de carne fiartă la dieta animalului de companie. Este recomandabil ca alimentele să conțină astfel de alimente care să antreneze și să întărească fălcile câinelui. Dimpotrivă, este mai bine să nu dai oase - cele prea mari și puternice pot deteriora dinții câinelui, iar cei mici îi ascuțesc.

Asigurați-vă că dați legume crude. Ele întăresc dinții și satură corpul câinelui cu multe vitamine benefice. Dar cartofii ar trebui evitați. Toy Terrierul englez nu va refuza dulciurile, dar nu ar trebui să i le dai, este puțin util în ele. Nici tu nu poți da produse de patiserie. Cea mai bună opțiune este fructele proaspete. De asemenea, animalul de companie se va bucura de ele cu mare plăcere.

Animalul de companie trebuie să primească cantitatea necesară din toate vitaminele. Producătorii de alimente uscate iau în considerare caracteristicile fiziologice ale fiecărei rase specifice de câini, prin urmare, toate vitaminele necesare sunt prezente și în alimentele artificiale. Dar proprietarul animalului trebuie să decidă încă de la început ce va hrăni câinele - produse naturale sau artificiale. Nu ar trebui să le amestecați. Deși cantități mici în dieta naturală a unui câine pot conține conserve și alimente uscate.

Boli

Puii de terrier englezesc de jucărieCu o îngrijire adecvată, durata de viață a unui câine ajunge la 12-13 ani. Datorită tendinței către boli ereditare, imunitate slab dezvoltată și fizic fragil câinele poate suferi afecțiuni precum:

 • Luxații frecvente ale genunchilor.
 • Diverse boli ale dinților și ochilor. Cataracta și atrofia retinei sunt frecvente la câinii adulți.
 • Boala Perthes - distrugerea capetelor șoldului. Această afecțiune apare la pui până la nouă luni. Dacă nu consultați la timp un specialist, picioarele din spate se atrofiază.

De asemenea Terrierii de jucărie englezi sunt, de asemenea, susceptibili la unele boli neurologice:

 • Hidrocefalie. Odată cu această boală, craniul crește, iar animalul merge fără rost într-un cerc. Operația este necesară pentru tratament.
 • Instabilitate atlantoaxială. Se manifestă prin faptul că vertebrele cervicale sunt deplasate. Din această cauză, câinele este chinuit de dureri severe, iar membrele în cele din urmă își pierd complet capacitatea de mișcare. Operația este necesară și pentru tratament.
 • Anastomoza portosistemică. Un vas anormal se formează în ficat, sângele încetează să pătrundă în ficat și sângele nerafinat intră în creier. Simptomele includ convulsii, letargie, iar câinele poate refuza să mănânce. Operația este necesară pentru tratament, dar uneori medicamentele pot ajuta..

Vizualizați conservarea

Astăzi, Toy Terrierul englez se află pe lista raselor pe cale de dispariție.. Ea a încetat aproape complet să existe în procesul de reproducere. Deși au reușit să o salveze, sănătatea câinilor s-a dovedit a fi stricată, iar acum reprezentanții rasei sunt susceptibili la diferite boli ereditare ale principalelor organe vitale..

Una dintre măsurile de conservare și recreere a populației speciei a fost deschiderea carnetului de herghelii. Înregistrarea se efectuează sub numele de jucăria nord-americană și Manchester Terrier, dacă au trecut anterior selecția necesară și au primit o evaluare pozitivă..

Unii dintre proprietarii din Marea Britanie sunt puternic împotriva unor astfel de acțiuni, în timp ce alții susțin și consideră că este o modalitate bună de a salva rasa..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Toy terrier englezesc: descrierea rasei, îngrijire și educație