Bisco - mâncare pentru câini

Astăzi vă prezentăm mâncarea pentru câini produsă de Bisco, un producător intern de rații uscate gata preparate pentru animale de companie. Vom încerca să evaluăm obiectiv cât de bun este acest feed, dacă acesta corespunde clasei premium declarate. De asemenea, vom face o analiză detaliată a componentelor pentru a afla care este compoziția hranei pentru câini Bisco..

Se subliniază în special faptul că alimentele pentru câini Biscoe nu conțin coloranți, conservanți și amelioratori de aromă - adică nimic care nu poate provoca diferite boli și afecțiuni la animale..

Un punct important este că, potrivit companiei, toate furajele oferite spre vânzare sunt complet raționate, adică nu necesită hrănire cu alte tipuri de alimente sau adăugarea de alimente complexe de vitamine și minerale..

Gama de alimente pentru câini Biscoe

Lista prezentată a fluxurilor disponibile este foarte modestă - doar 10 articole:

 • Junior - o dietă concepută pentru puii de câini mijlocii și mari.
 • Mini-hrană junior pentru rase mici de câini cu vârsta de până la un an.
 • Regulat - hrană pentru câini adulți.
 • Mini hrană pentru câini adulți de rase mici.
 • Mâncare premium pentru câini activi.
 • Super premium - hrană pentru câini cu cheltuieli energetice mari.
 • Super premium cu miel - mese cu miel tocat.
 • Reproducere - formulă specială pentru cățelele însărcinate și care alăptează.
 • Mini-hrană de reproducere pentru câini de rasa mică care alăptează și sunt însărcinate.
 • Ușor - mâncare specială pentru câinii mai în vârstă, precum și pentru animalele de companie cu exces de greutate.

Câine la un castron cu mâncare

Acest lucru nu înseamnă că alegerea este mică - fiecare crescător va putea alege mâncarea potrivită pentru animalul său de companie. Cu toate acestea, nu există hrană veterinară foarte specializată (rasă) și veterinară..
Recenziile despre mâncarea pentru câini Biscoe indică adesea o caracteristică, și anume, dimensiunea pachetului acestui aliment. Junior, Regular și Premium sunt disponibile în pachete de 3, 6 și 10 kg, restul furajelor - doar saci de 6 și 10 kg. Acesta este motivul plângerilor proprietarilor de câini: nu există un pachet mic de 1 kg. sau 0,5 kg. Adică, dacă doriți să dați animalului dvs. de companie o nouă hrană pentru testare, crescătorul va trebui să ia o pungă mare sau să caute un magazin unde aceste rații sunt vândute în greutate.

Compoziția alimentelor pentru câini Bisco

Pentru a analiza toate componentele furajelor, am ales cea mai versatilă dietă disponibilă - Bisco Regular. Din datele indicate pe pachet, rezultă că acest feed conține:

 • Făină de carne de vită și carne tocată (30% în total).
 • Orez.
 • Porumb.
 • Animal gras.
 • Făină de sânge.

Primele cinci componente alcătuiesc cota leului din masa totală de alimentare. Restul acestor componente sunt suplimente menite să îmbunătățească dieta..

Lista este urmată de: semințe de in, pulpă de sfeclă și suplimente minerale. Acestea sunt urmate de conținutul probioticelor. Ultimul ingredient este un supliment de vitamine și minerale.

Aceasta este întreaga compoziție a furajelor. Sincer vorbind, este foarte slab, chiar și pentru segmentul premium..

Compoziția de alimentare Biscoe

Compoziția nutrienților:

 • Proteine ​​- 21%.
 • Grăsime - 14%.
 • Umiditate - 10%.
 • Fibră - 2,3%.
 • Cenușă - 7%.

În ceea ce privește conținutul de carbohidrați, producătorul nu l-a indicat. Acest lucru nu înseamnă că nu există deloc carbohidrați - sunt, și, mai mult, într-o cantitate destul de mare. Prin simple calcule matematice, devine clar că glucidele din furaje sunt de aproximativ 45-50%. Acest lucru este foarte mult, mai ales dacă luați în considerare sursa - cerealele.

Câinele este un prădător și nu este obișnuit să mănânce pâine - toată lumea știe asta. Puteți, desigur, să dați hranei plantelor de câine și cel puțin va exista, dar nu va primi un set de substanțe necesare - nici proteine, nici grăsimi din astfel de alimente nu sunt suficiente.

Prădătorii au nevoie de carne - aceasta este o axiomă și niciun material de umplutură precum porumbul sau orezul nu îl poate înlocui.

În plus față de toată compoziția pe care am luat-o în considerare, compania producătoare se concentrează pe marca „Eco” de pe pachetele de alimente. Această pictogramă a apărut pe pachete din ianuarie 2017, dar nu are nicio legătură cu caracterul ecologic al furajelor sau componentelor - acest semn îi spune consumatorului că compoziția conține un „corector natural de nutrienți ai aminoacizilor sau fitobiotic”.

La o examinare mai atentă a acestui supliment, vedem că acesta constă în principal din componente vegetale și cochiliile spirului de melc turbinella. Nici fracțiunea de masă a eco-aditivului, nici cantitatea de ingrediente individuale ale amestecului nu sunt date. Sunt descrise doar proprietățile miraculoase ale tuturor substanțelor acestui nutrient, care îmbunătățesc imunitatea, stimulează apetitul și îmbunătățesc starea stratului și multe altele..

Doar căutând lista substanțelor din acest supliment și după ce am studiat toate proprietățile benefice pe care se presupune că le are asupra corpului câinelui, ne-am îndoit de beneficiile sale evidente. Mai presus de toate, acest lucru seamănă cu un anumit truc de marketing cu scopul de a atrage cumpărătorii, dar nu putem spune cu siguranță..

Acum să examinăm mai în detaliu toate componentele fluxului..

Proteină

Sursa de proteine ​​este carnea de vită măcinată și făina de carne, în cantitate de 30%. De asemenea, compoziția conține făină de sânge, care transportă și multe proteine. Gata cu componentele din carne.

Cățeluș lângă un castron cu mâncare uscată

Carnea de vită măcinată este o sursă bună de proteine ​​animale. Este un produs procesat din carcasă care conține carne tocată și țesuturi moi. Prin definiție, nu ar trebui să existe oase și impurități solide, dar totul depinde de calitatea materiei prime. Conținutul specificat se referă la produsul brut și, după prelucrarea acestuia, după ce a pierdut apă, va scădea semnificativ în volum (și, prin urmare, în termeni procentuali din masa totală a furajelor).

Făina de carne este o sursă de proteine. Se obține din orice parte a animalului prin redare. Poate conține atât carne, cât și țesut conjunctiv și oase cu cartilaj. De obicei este folosit ca o componentă ieftină pentru a „adăuga” procentul necesar de indicatori de proteine, dar ca urmare a procesării profunde pierde alte substanțe utile.

Făina de sânge este un produs al procesării sângelui oricărui animal. Conține o mulțime de proteine, dar costă de câteva ori, sau chiar de zeci de ori mai ieftin decât carnea. Servește ca o sursă ieftină de proteine ​​animale.

Grăsimi

Singura sursă de lipide de pe listă este grăsimea animală. Aceasta este o formulare destul de vagă, care nu indică calitatea materiei prime. Acestea sunt de obicei deșeuri grase de la procesarea carcaselor care nu pot fi utilizate pentru hrana umană. Cel mai adesea, acesta este un produs de calitate scăzută conceput pentru a suplimenta conținutul de grăsime al furajului la procentajul necesar. Acest supliment este mai mult un dezavantaj al hranei pentru câini de la Bisco.

Glucidele

Deși procentul nu este indicat, principalele surse sunt scrise în compoziție - acestea sunt orez și porumb. Nu este nimic util pentru câine în ele, este doar un material de umplutură ieftin care se adaugă pentru a reduce prețul alimentelor finite. Folosit de mulți producători de hrană pentru animale (chiar foarte renumit și eminent).

Componente suplimentare

Semințele de in sunt o sursă bună de antioxidanți, precum și acizi grași polinesaturați omega-3. Acest ingredient este benefic pentru haina și pielea câinilor, menține echilibrul vitaminic și servește, de asemenea, ca agent puternic împotriva îmbătrânirii premature. Cu toate acestea, există încă dezbateri dacă corpul animalului poate asimila toți nutrienții din semințele de in..

Pulpa de sfeclă sau pulpa de sfeclă este o risipă a producției de zahăr. O sursă ieftină de fibre vegetale și nu are alte proprietăți benefice pentru câini.

Dachshund refuză să mănânce alimente

Probioticele sunt un supliment util care reglează digestia. Cu toate acestea, nu este indicat ce bacterii au fost utilizate, ceea ce înseamnă că beneficiile acestora sunt foarte îndoielnice..

Vitamine și minerale - un complex de premixuri care asigură aportul minim necesar zilnic de substanțe.

Să rezumăm. După analiza compoziției hranei pentru câini Biscoe, putem spune că producătorul a numit-o pe bună dreptate hrană premium - conține mult mai multe componente animale decât în ​​segmentul alimentar economic, dar această rație nu ajunge la super-premium.

Recenzii despre hrana pentru câini Bisco

Am analizat multe recenzii despre mâncarea Biscoe și am ajuns la concluzia că majoritatea crescătorilor laudă acest aliment și doar cei cărora nu li se potrivesc sincer câinii și au cauzat probleme de sănătate, spun că mâncarea este de calitate slabă. Să aruncăm o privire la câteva opinii despre aceste diete:

Elena, crescătoarea crestei chineze:

„Ne-am hrănit întotdeauna cu un singur brand cunoscut, dar apoi am văzut că mâncarea era în mod deschis stricată. În același timp, prețul nu a scăzut deloc și am început să căutăm o alternativă. Un prieten l-a sfătuit pe Bisco. Sincer să fiu, mi-a fost teamă că nu există încredere în hrana domestică. Dar după ce am cumpărat pentru încercare, am fost surprinși: câinele mănâncă cu plăcere, se simte minunat, iar pentru preț este mult mai plăcut. În timp ce îl hrănim pe Bisco! "

Alex, proprietar Labrador:

„Bucks-ul meu a trecut mereu peste mâncare. A fost dificil să găsim mâncarea potrivită și, la sfatul medicului veterinar, am încercat Bisco. Câinele îl mănâncă bine, dar nu-mi place aspectul câinelui - haina s-a estompat sau ceva de genul. Da, iar compoziția este jenantă - este prea slabă. Vrem să trecem la mâncare de calitate mai bună, căutăm opțiuni ".

Ksenia, proprietarul unui pug:

„Am decis să economisesc niște bani și am luat Biscoe-ul liber la cel mai apropiat magazin de animale de companie. Câinele nici măcar nu a mâncat aceste 300 de grame - au început vărsăturile. Restul trebuia aruncat. Nu sfătuiesc pe nimeni! "

După cum puteți vedea, opiniile sunt destul de diverse. În ceea ce privește punctul de vedere al specialiștilor, recenziile medicilor veterinari despre hrana pentru câini Biscoe sunt practic similare: aceasta este o hrană premium regulată pentru toate tipurile de câini. Dacă este posibil, merită să adăugați ingrediente din carne la mâncare sau să treceți la mese gata preparate cu o clasă superioară. Nu am îndeplinit părerile medicilor că acest aliment este categoric rău, precum și ode franc laudative..

Preț pentru hrana pentru câini Bisco

Este un feed ieftin în comparație cu alți producători premium. Aparent, motivul este producția internă și absența componentelor importate scumpe în compoziție - totul este făcut din materii prime rusești.

De exemplu, prețul alimentelor pentru câinii adulți Bisco Regular este de numai 420 ruble pentru 3 kg. Și 1050 ruble pentru 10 kg. sac. Achiziționarea furajelor Junior pentru rasele mijlocii și mari va costa puțin mai mult - 3 kg. va costa 480 de ruble, 6 kg. va costa 900 de ruble și 10 kg. - 1250.

Bisco Super Premium cu miel este cea mai scumpă rație. Pungă 6 kg. va costa 1200 de ruble și 10 kg. ambalare - în 1700 r.

După cum puteți vedea, mâncarea nu este deloc scumpă și poate fi folosită de crescătorii cu orice nivel de venit. Sperăm că recenzia noastră v-a adus multe informații utile și acum va deveni mult mai ușor să găsiți mâncarea potrivită pentru prietenul dvs. cu patru picioare.!

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Bisco - mâncare pentru câini