5 Motive pentru a obține un corgi și a fi mult mai fericit

Welsh Corgi sunt câini veseli și foarte amabili, tovarăși excelenți și cei mai buni prieteni ai copiilor. Aceste animale de companie sunt de dimensiuni mici, ușor de îngrijit și cu inteligență ridicată..

Sunt foarte compacte

Există două soiuri ale rasei - Pembroke și Cardigan. Amândoi sunt destul de compacți și pot locui într-un apartament obișnuit al orașului. Înălțimea lor nu depășește 30 cm la greabăn, iar greutatea lor nu depășește 14 kg. În condiții bune, animalele pot trăi 13-15 ani, unele persoane trăiesc până la 18 ani.

Un astfel de câine are un corp alungit, membre scurte și un fizic dens, botul animalului său de companie seamănă cu o vulpe, iar haina sa este matasoasă și plăcută la atingere. Câinii Corgi sunt perfecti pentru familiile tinere, cuplurile cu copii și persoanele care locuiesc în apartamente mici.

Foarte deștept

Corgi sunt printre cele mai instruite și inteligente rase. Majoritatea antrenorilor notează că 2-4 repetări ale unei comenzi sunt suficiente pentru a-și aminti să înceapă să o execute.

În plus, acești câini sunt foarte delicate și discrete, simt perfect starea de spirit a proprietarului și nu necesită atenție atunci când este ocupat. În acest caz, animalul de companie va aștepta cu răbdare până când proprietarul este liber și îi poate acorda atenție. De asemenea, corgi nu sunt înclinați să facă mult zgomot, pot mormăi, mormăi, dar pot să latre în același timp - foarte rar.

Sunt adevărați tovarăși

Inițial, această rasă a fost crescută ca păstor. Scopul său principal este de a ajuta o persoană să aibă grijă de numeroasele turme de oi. De aceea sunt atât de prietenoși și de inteligenți. În lumea modernă, corgi acționează ca animale de companie care pot găsi un limbaj comun cu aproape toată lumea și pot deveni preferatele tuturor..

Principalele calități ale rasei:

  • curiozitate;
  • lipsa agresiunii;
  • activitate;
  • dragostea pentru jocuri și divertisment;
  • disponibilitatea de a efectua orice comandă;
  • devotament față de proprietar;
  • Veselie;
  • echilibru;
  • curaj.

Toate acestea fac din reprezentanții rasei tovarăși ideali și cei mai buni prieteni ai omului..

Nu necesită îngrijire specială

Această rasă este destul de nepretențioasă și nu necesită condiții speciale. Acești câini nu trebuie să fie tăiați, scăldați frecvent și îmbrăcați în mod regulat. Singurul lucru de care au nevoie este să se pieptene în timpul năpârlirii, ceea ce se întâmplă o dată la șase luni. Acest lucru va necesita un pieptene special..

În plus, acești câini nu au nevoie de îmbrăcăminte specială pentru iarnă. La urma urmei, blana lor este perfectă pentru climă rece, iar animalul de companie nu va îngheța.

Singurul lucru de care aveți nevoie este plimbări regulate, deoarece astfel de animale de companie au nevoie de activitate fizică și jocuri în aer liber. De asemenea, rasa necesită curse zilnice de cel puțin 5 km..

Este demn de remarcat faptul că corgi sunt mari iubitori de mâncare, deci nu ar trebui să fie supraalimentați. În caz contrar, câinele se va îngrășa rapid, iar acest lucru îi poate afecta negativ sănătatea..

Sunt indiferenți față de papucii tăi.

Spre deosebire de alte animale de companie, Welsh Corgi este aproape întotdeauna indiferent față de pantofi și alte articole de uz casnic. Un astfel de câine nu va strica mobilierul, papucii, perdelele sau covoarele..

Câteva jucării de cauciuc sunt suficiente pentru ea, iar animalul va fi fericit. Acești câini pot fi lăsați în siguranță singuri acasă și nu se tem de starea casei. Acest lucru se datorează unui caracter echilibrat și unei înțelegeri instinctive a situației. Mai mult, astfel de trăsături în corgi se manifestă chiar și în timpul cățelului..

Rasa Velsh Corgi este potrivită pentru aproape toată lumea, persoanele în vârstă, familiile cu copii, persoanele singure de vârstă mijlocie, etc. Simpatia și lipsa de pretenție o fac aproape un câine ideal pentru locuitorii orașelor..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » 5 Motive pentru a obține un corgi și a fi mult mai fericit