American foxhound (câine de vulpe american)

American Foxhound sau American Hound, așa cum se mai numește, este una dintre cele mai vechi rase dezvoltate în Statele Unite. În 1966, acest câine a devenit simbolul oficial al Virginiei, care este patria sa. Folosit de Foxhound în vânătoare de vulpe colectivă, solo sau în pereche.

rasa de câine American Foxhound

American Kennel Club a recunoscut rasa în 1886 și United Kennel Club în 1905. Rândul Federației Cinologice Internaționale a venit abia în 1979 și, după înregistrarea în FCI, rasa a devenit mai mult sau mai puțin cunoscută în afara Americii de Nord, efectivele rămân mici..

Vânătoarea câinelui

Scopul principal al câinilor este de a mirosi urmele jocului cu patru picioare și de a-l urmări cu lătrat până când vânătorul îl depășește sau până când animalul este complet epuizat. Lucrul cu un câine poate fi complex, pe jos și pe o pistă sângeroasă.

În America, Foxhounds au fost folosiți pentru a vâna coiot în pădure, vânat mai mare și chiar pentru a-i găsi pe indieni..

Munca unui câine la vânătoare depinde de condiții, obiective și alte circumstanțe. Pentru a evalua calitățile de lucru, se efectuează teste pe teren, de obicei primăvara sau toamna, pe un șacal, o vulpe și un iepure. Câinii care lucrează pe urmele de sânge sunt testați separat. Regulile de evaluare sunt stabilite de organizațiile canine și de vânătoare.

Descriere video a rasei de câine american Foxhound:

Cum arată un Foxhound american?

American Foxhound este un câine robust, cu picioare înalte, cu os ușor, constituție uscată și mușchi plini, proeminenți. Tipul sexual este bine exprimat. Supraviețuitorii sunt mai duri și mai puternici decât vyzhlovki. Înălțimea la greabăn 53-64 cm, greutatea 33-34 kg.

Capul este de dimensiuni medii, uscat, cu excitare, nu pot apărea pliuri adânci. Se subliniază protuberanța occipitală, sprâncenele sunt ridicate, craniul este de lungime medie, ușor arcuit, ușor conic spre ochi. Stopul este moderat, botul este drept, de lungime medie, uniform lat și adânc. Nasul este colorat pentru a se potrivi cu haina. Buzele se suprapun ușor pe marginea maxilarului inferior, se potrivesc strâns și formează o pliere în colțuri. Fălci moderat late.

Urechile puternice au coborât, trase în partea din spate a capului, lungi, ajungând aproape până la nas, largi, cu capetele rotunjite, căzute. Ochii sunt largi, mari, alun sau maro închis. Dinții albi, complet cu mușcătura corectă.

Gâtul este ridicat, de lungime medie și uscat. Pot exista două pliuri simetrice sub maxilar. Greierul se pronunță. Spatele este de lungime medie, ușor înclinat spre crupă. Lomul este scurt, lat, ușor arcuit. Crupul este rotunjit, ușor înclinat. Coada este de lungime medie, în formă de sabie, ridicată. Partea inferioară a cozii este periată cu păr mai grosier. Pieptul este moderat lat și lung. Coaste sunt proeminente, burta este moderat ascunsă. Membrele sunt drepte, cu oase puternice. Cele anterioare sunt plasate sub corp, iar cele posterioare sunt paralele, extinse dincolo de linia tuberculilor ischiali. Picioare ovale cu tampoane ferme și cuie puternice.

Stratul este lucios, dens, de lungime medie, bine aderat la corp, dur la atingere. Orice culoare este permisă, mai des alb, tricolor, albastru, roșu, alb cremos, galben-maroniu.

Vânătoare de Foxhound american

Caracter

Foxhound-ul american este un câine bine echilibrat, care nu manifestă agresivitate nici față de oameni, nici față de animale. Se simte mai bine în compania semenilor, totuși, după ce te-ai obișnuit să trăiești în haită, este mai puțin antrenabil și interacționează mai puțin activ cu o persoană.

Foxhounds sunt câini inteligenți și docili, foarte atașați de stăpânii lor și iubesc toți membrii familiei, se înțeleg de minune cu copiii. Sunt câini foarte activi, energici, veseli și prietenoși, sunt întotdeauna pregătiți pentru muncă sau pentru orice altă acțiune. Jocul cu proprietarul preferă urmărirea.

American Foxhounds sunt calmi și, într-un fel, timizi. Dacă tâlharii sunt atacați, este posibil ca nici măcar să nu alarme. Deși unele persoane pot face față destul de bine rolului unui câine de pază.

educatie si antrenament

Câinele necesită o pregătire serioasă, ceea ce este ușor doar în cazuri excepționale. Va fi deosebit de dificil pentru începători să facă față Foxhound-ului. Acești câini au un instinct de vânătoare impecabil, dar ascultarea are probleme. Este important să-l determinați pe câine să respecte orice comandă fără îndoială. Este necesar să arătați exigență și perseverență, merită de mai multe ori să lăsați câinele să nu se supună - și toată munca va cădea în scurgere.

Comenzile trebuie respectate prin toate mijloacele, cu excepția bătăilor, care pot provoca resentimente sau lașitate. Socializarea este necesară pentru acești câini, dar nu la fel de mult ca pentru mulți alții. Puii Foxhound la diferite vârste arată o dorință de vânătoare. În procesul de sosire (antrenament), câinele este obișnuit cu păsările, animalele, astfel încât în ​​viitor câinele de vânătoare să nu se repede la ele ca la pradă. Acesta este unul dintre cele mai frecvente defecte care nu pot fi corectate la maturitate. În procesul de creștere a unui cățeluș, ei nu se obișnuiesc să se apropie de străini, să reacționeze la sunete străine. Unele Foxhounds necesită o abordare blândă, politicoasă, în timp ce altele necesită o abordare mai severă.

Caracteristicile conținutului

Optim pentru Foxhound se păstrează într-o volieră spațioasă. Păstrarea într-un apartament este posibilă sub rezerva unei activități fizice bune, dar merită să ne amintim că acești câini nu sunt mici, au vărsat destul de mult, nu diferă în ceea ce privește curățenia și acuratețea. În plus, sunt în mișcare pentru o perioadă foarte lungă de timp și latră tare. Puteți hrăni câinele cu alimente gata preparate sau naturale.

Foxhound-urile americane au cerințe mari în ceea ce privește activitatea fizică și lătratul foarte puternic, ceea ce le face dificilă adaptarea la viața într-un mediu urban.

Îngrijire

Îngrijirea Foxhound-ului este minimă. Pentru a-și păstra aspectul atractiv, este suficient să perieți regulat câinele, să verificați și să curățați urechile periodic. Se recomandă periajul regulat pentru a preveni bolile dentare.

Cățeluș american Foxhound

Sănătate și longevitate

Numărul mic al rasei și selecția competentă au contribuit la faptul că rasa s-a dezvoltat puternic și relativ bine înfăptuit în genetică. Merită menționat doar câteva boli moștenite:

  • trombocitopatie;
  • disfagie inel-faringiană;
  • hipotiroidism;
  • Anomalia lui Pelger Huet;
  • hernie diafragmatică congenitală;
  • displazie a articulației șoldului;
  • osteocondroză.

Dintre patologiile care nu afectează sănătatea, se remarcă riscul de criptorhidie, surditate, heterocromie.. Toți câinii trebuie vaccinați împotriva bolilor infecțioase majore și a rabiei. Acest lucru este valabil mai ales pentru câinii în contact cu o fiară sălbatică. Alte măsuri preventive veterinare includ tratamentul împotriva paraziților externi și interni. Speranța de viață este de obicei de 10-12 ani.

Alegerea unui catelus

Alegerea cățelușului de câine potrivit este cheia succesului în vânătoare în viitor. Dacă abordați această problemă în mod competent, atunci trebuie să începeți cu selecția unui crescător și a unei perechi de reproducători, care are nu numai scoruri ridicate la expoziție, ci și note bune la probele de teren..

Nu cel mai puțin important este genealogia, cu cât câinii sunt mai testați, cu atât este mai mare probabilitatea de a dobândi un cățeluș cu o bună ereditate..

Pentru vânătoare, puteți alege pui la 5-6 luni, dar rareori un crescător va crește bebeluși atât de mult timp. De obicei, acestea sunt examinate la 1-1,5 luni și până la 2 luni sunt deja demontate. Chiar și un cinolog expert poate spune puțin despre puii de această vârstă, așa că se concentrează adesea pe calitățile de lucru și pe exteriorul părinților. Alegerea sexului contează numai dacă câinele este selectat pentru reproducere ulterioară. Cățelușul ar trebui să fie dezvoltat în mod normal, să arate sănătos, să fie activ și jucăuș. Trebuie să aibă o mușcătură corectă, ochi întunecați și nas.

Preț

Puii nedocumentați de împerechere aleatorie sau de origine dubioasă nu costă mai mult de 10.000 de ruble. Câinii de la părinți cu titluri și diplome de lucru costă de la 25.000 de ruble. Prețul este în mare măsură influențat de geografie, cerere, nivelul creșei, calitatea producătorilor și linia în ansamblu..

Fotografii

Galeria conține fotografii ale câinilor americani Foxhound acasă, la vânătoare, la plimbări și în timpul odihnei.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » American foxhound (câine de vulpe american)