Un luptător sau un cioban: o introducere în marele danez

Câine canarCâine Canar - puțin cunoscut în zona noastră, dar remarcabil rasă. Acest spaniol dă impresia unui animal feroce și agresiv, deși în realitate este echilibrat, independent și în același timp foarte loial..

Făcându-vă prieteni cu el, veți găsi acasă un prieten loial și un paznic de nădejde. Se va înțelege bine cu toți membrii familiei și animalele, dacă există..

Cunoașterea rasei

Conform datelor disponibile, rasa își are originea într-unul dintre cele mai frumoase locuri de pe pământ - Insulele Canare, de unde și-a luat numele. Inițial, a fost afișat ca unul de luptă - un fizic masiv vorbește în favoarea acestei versiuni. câini și numele spaniol „perro de presa canario”, unde „presa” înseamnă „captură”. După interzicerea luptei câinilor la mijlocul secolului al XX-lea, aceștia au fost folosiți pentru a proteja turmele de vite și pământ.Câine canar

Știați? O caracteristică interesantă: de obicei, în numele rasei, este menționată referința sa geografică. De exemplu, „ogarul rus” sau „Terrierul de jucărie englezesc”. Și cu Marele Danez avem un precedent: insula are un nume asociat cu un câine. Literal din spaniolă, „Insulele Canare” sunt traduse prin „Insulele câinilor”. Numele spaniol „Islas Canarias” provine din latinescul canis - „câine”.

Aspect și standard

 • Tara de origine: Insulele Canare, Spania.
 • Speranța medie de viață: 9-11 ani, cu îngrijire perfectă - până la 15 ani.
 • Caracteristicile puternice ale reprezentanților: dominant, suspicios, echilibrat, blând, calm.
 • Creştere: de la 60-66 cm la masculi și 56-62 cm la cățele.
 • Greutate: mascul - 50-59 kg, feminin - 38-50 kg.
 • Culoare: caracteristicile includ prezența obligatorie a unei măști negre, iar gama de culori variază de la brindle cu negru la roșu, argintiu și nuanțe de culoare roșie.
 • Grup: Molosi, câini de munte și elvețieni (conform clasificării ICF, Federația Cinologică Internațională).
 • Secțiune: molossi.
 • Subsecțiune: mastini.
 • Setări principale: crupă masivă, cap pătrat, mare, acoperită cu piele cu pliuri indistincte, de unde și aspectul ridat. Botul este scurt și lat, nasul este negru, masca neagră nu se extinde dincolo de ochi. Ochii sunt de dimensiuni medii, ovali, cu formă ușor îngustată. Ochii sunt așezați ușor proeminenți și laterali. Ele vin în toate nuanțele de castan, în funcție de culoare. Nu sunt niciodată ușoare. Dimensiunea medie a urechilor, poate fi ușor coborâtă, se permite tăierea, forma unei petale de trandafir. Piept larg, ascuțit, coadă medie. Felin labe rotunjite. Scurt dur lână.
Rasa câinilor canariOrice abatere de la aceste standarde se califică drept un defect, iar unele (de exemplu: agresivitate, lipsa unei măști, marcaje albe nedorite) chiar descalifică participarea la diferite expoziții, evenimente competitive.

Trăsături de caracter

Opiniile experților despre caracterul canarelor sunt ambigue. Unii remarcă dragostea sa pentru libertate, independență și suspiciune, alții - devoțiune autentică, loialitate și prietenie cu natura. Dar toată lumea recunoaște în unanimitate stabilitatea sistemului său nervos și un temperament calm, ușor flegmatic..

Cu datele sale fizice de luptă, el nu este înclinat către agresiuni nemotivate, nu provoacă bătălii, dacă nu există nici o amenințare de încălcare a teritoriului proprietarului său. Deși se află în pericol sau se joacă, te va surprinde cu activitatea, curajul și dexteritatea sa.Câine canarEste atât de încrezător în sine și chiar puțin arogant încât, dezvăluind anxietate și suspiciune, practic nu latră. El este sigur că este posibil să facă față amenințării fără a folosi sunete, „coșmar” al inamicului cu o singură privire, hohot sau posturi agresive. Dar dacă vrei să concurezi cu el și să faci rău proprietarului sau familiei proprietarului, fii pregătit pentru faptul că el va ataca fără ezitare.

Dacă sunteți un iubitor de rase mari de câini, acordați atenție Alabay, Cane Corso, Câine afgan, pointer englez, dogo argentino.

Și nu puteți face față decât cu ajutorul comenzii proprietarului, nu va funcționa nici o distragere sau ispită. El este foarte loial proprietarului, ține în permanență aproape și nu te îndoiești că, mergând în vizită, vei fi în permanență sub privirea lui.

El dezvăluie o tendință interesantă în socializare: destul de precaut și chiar ostil întregii lumi din jurul său, fie el oameni sau animale, Marele Danez nu încearcă niciodată să domine proprietarul. Câine canarPoate că acest lucru se datorează faptului că dominația în propria societate și conducerea din exterior au o altă natură ereditară a instinctelor. Deși trebuie întotdeauna să stipulezi că imaginea ideală este creată numai cu condiția ca proprietarul să nu arate slăbiciune în raport cu prietenul său fidel - altfel controlul tău asupra lui slăbește instantaneu, iar aceasta este o amenințare nu numai pentru tine, ci și pentru cei din jur.

Noua Zeelandă și Australia au interzis complet importul acestei rase pe teritoriul lor, deoarece există incidente fatale în biografia poporului canar..

Pentru a obține un animal de companie cu adevărat ascultător și a-l gestiona fără probleme în viitor, socializarea și Instruire trebuie să începeți cât mai devreme și să o faceți 24 de ore pe zi. Numai printr-o educație serioasă și persistentă te va recunoaște ca „lider” și te va supune.Câine canar

Istoria rasei

Cel mai probabil, acest câine a fost adus pe insule de către colonialistii spanioli. Pentru a obține caracteristici de luptă, rasa a fost încrucișată în mod regulat. Urmărește în mod clar sângele rasei Mahorero locale acum dispărute și a mastinului englez. Din această cauză, acestea sunt uneori numite „mastin insular” (numit și „mollosso presa mayo”).

Hibridul a fost inițial planificat să fie utilizat exclusiv pentru lupta cu câini.. Argumentele pentru această versiune sunt puterea excepțională, rezistența și invulnerabilitatea molosilor. După interzicerea acestui divertisment sângeros, au fost încrucișați cu alte rase pentru a obține calități mai moi. Prin urmare, astăzi este nerealist să întâlnești mastiful canar în forma sa pură..

Istoria lor conține un decret oficial din 1526 privind distrugerea completă a rasei, cu permisiunea de a păstra o pereche pentru a participa la lupte de câini (cu toate acestea, sursele sunt confuze cu privire la faptul dacă această rasă a participat la lupte, există foarte puține fapte despre această perioadă a istoriei lor). Practic nu au existat în următoarele câteva secole..Câine canarAspectul modern al molosului este rezultatul fanatismului și entuziasmului crescătorilor spanioli. Datorită lor, rasa aproape dispărută a găsit o șansă. După ce au descoperit în anii `70 în fermele izolate izolate din Spania mai mulți indivizi recunoscuți ca Presa de Canario de rasă pură, crescătorii de câini au început o lucrare de reproducere pe etape pentru a recrea specia.

Acum trecutul sângeros al mastinului canar este uitat și caracteristicile acestei rase arată complet diferite: este clasificată exclusiv ca un câine de familie, cu calități pronunțate de păstor și paznic..

În 1982, primul standard, Perro de Presa Canario, a fost derivat și consolidat, iar în 2001 Federația Cinologică Internațională l-a înscris în registre, dând oficial speciei numele „Dogo Canary” sau „dogo canario”.Rasa câinilor canari

Știați? Canarul de astăzi, vizual și fizic, este identic cu câinele de luptă din frescele antice.

Cum să alegi și cât poți cumpăra un cățeluș

În imensitatea spațiului post-sovietic, Canarele sunt oaspeți foarte rari. Este puțin probabil să găsești canise sau un amator care crește o astfel de rasă, chiar și într-un oraș vecin. Dacă decideți să cumpărați un cățeluș danez din Canary, așezați-vă pentru toate sursele de informații disponibile, de la ziare la Internet, iar când găsiți un anunț, mergeți imediat la adresa.

Datorită rarității lor, sunt demontate foarte repede, în ciuda faptului că molosul este o plăcere costisitoare - costul inițial al unui cățeluș va începe de la 1200 $, iar exemplarele eminente se pot strânge până la 2000-2500 $, plus costul călătoriei pentru ei. Cel puțin puteți găsi opțiuni pentru 800-900 USD - dar atunci nu există nicio întrebare cu privire la puritatea rasei.Cățeluș danez canarDupă ce ați găsit o ofertă potrivită pentru dvs., alegeți cel mai gros, cel mai agil și jucăuș pantof. Aceasta este, în general, și toată înțelepciunea în alegere.

Apartamentul este potrivit

În timp ce experții discută: este posibil să vă țineți animalul de companie apartament, pe baza mărimii animalului, crescătorii de câini amatori o fac. Condițiile urbane pot fi adaptate cu ușurință pentru scăldările sale frecvente și sarcinile de putere. Situația este facilitată de faptul că un câine cu părul neted, practic fără pardoseală, nu creează probleme speciale de curățenie în casă.

Îngrijirea câinilor canari

Particularitatea îngrijirii marelui danez este că fiziologia și caracterul său necesită multă atenție. În ceea ce privește educația și activitatea fizică, este necesar să investiți mult timp și energie în câine în timpul formării sale.

Baie

BaieAceastă rasă este destul de nepretențioasă de îngrijit. Dacă este posibil, poporului Canar le place să înoate, dar, deoarece haina lor este scurtă, nu este nevoie de acest lucru. Este suficient să ștergeți câinele cu o cârpă umedă.

Îngrijirea părului

Am observat deja că lâna nu este mare lucru. Este suficient să mergeți pe ea cu o perie o dată pe săptămână - și nu va fi pe mobilier și acoperire în apartament. De două ori pe an se varsă, în această perioadă este indicat să pieptănați câinele puțin mai des. Dacă clima teritoriului de reședință este rece, animalul de companie este fie ținut într-o cameră izolată, fie îmbrăcat - originea sa tropicală nu prevede încălzirea corpului cu lână.

Verificați soiurile de rasă Mari Danezi: argentinian, limba germana, bordeaux.

Verificarea infecțiilor

Mersul în aer curat este o parte esențială a programului de îngrijire și dezvoltare al prietenului tău. Prin urmare, este necesar în mod regulat, mai ales în perioada primăvară-toamnă, să inspectăm subiectul căpușe pentru a evita infecțiile pe care le poartă.Primul semn vizual de avertizare este atunci când câinele clătină din cap, îl freacă de pământ. Un secret este eliberat din ureche, similar în consistență și culoare cu cafeaua măcinată uscată.

Scapă de acestea paraziți o poți face singur. Puneți niște ulei vegetal în fiecare ureche, îi va ucide. Perioada unei astfel de terapii este de 21 de zile - ciclul de viață al căpușei. Dacă mai sunt animale în casă, în special pisici, vom efectua și un examen și un curs de prevenire.

Activitate fizica

Exercițiul este cheia în modul de câine Canar. Antrenamentele ar trebui să fie zilnice, unul să dureze cel puțin o oră și este important ca acestea să fie echilibrate. Deoarece rasa are o greutate impresionantă, cele mai slabe puncte ale acestora sunt articulațiile cotului și șoldului..Câine canar

Important! Formația fizică finală a câinelui se încheie cu doi ani. Prin urmare, dacă locuiți într-un apartament, în timp ce mergeți la plimbare, luați cățelul în brațe și duceți-l în jos pe scări: sărind pe trepte, el primește microtraume constante ale articulațiilor, care vor apărea în viitor.

Cum să vă hrăniți câinele

O dietă echilibrată este importantă pentru orice animal. Canarul nu suferă de reacții alergice, de aceea hrana naturală este potrivită pentru acesta, ca mâncare uscată, și mese mixte. Trebuie să existe acces non-stop la apă potabilă curată în cantități nelimitate.

Nutriția cățelușului

Pentru pui, alimentația naturală cu accent pe proteinele din carne este mai bună, care ar trebui să constituie cel puțin 50% din dieta zilnică.. Produsele lactate fermentate sunt necesare pentru formarea sistemului osos al unui organism în creștere. Vitaminele sunt deosebit de importante în meniul unui cățeluș cu vârsta sub un an. Este util să îi dați bebelușului urzici tocate mărunt și verdeață de păpădie, după ce a turnat apă clocotită peste ele. O puteți juca în siguranță și puteți adăuga complexe de vitamine pe bază de ulei: „Trivit” sau „Tetravit”. Este recomandabil să conveniți cu un medic veterinar despre o nutriție adecvată.PuiiPână la 5 luni puiul este hrănit de 3-4 ori pe zi, până la 10 luni trec la 3 mese pe zi. Formula aurie: cantitatea de alimente de pe farfurie trebuie să corespundă consumului de energie. Dacă bebelușul nu mănâncă totul, sau invers, cere - ajustați porția.

Există o nuanță importantă care va lăsa o amprentă asupra întregii sale vieți viitoare. Nu puteți ține câinele singur pe supe și cereale - va crește obez, slăbit, inactiv și stângaci.

Hrănirea unui mare danez adult

Un câine adult mănâncă de două ori pe zi, pastele, dulciurile și carnea afumată ar trebui excluse din dieta sa. Zahărul provoacă mari probleme dentare și acesta este un alt punct slab al Marelui Danez. Pentru a le curăța de tartru, asigurați-vă că dați gâtul păsării, vene mari, cartilaj. Cartofii fierți nu sunt prea fierți. Dacă utilizați mâncare uscată - evitați mărcile ieftine, acestea sunt dăunătoare rinichilor.

Sistemul lor musculo-scheletic este baza tuturor fundamentelor, astfel încât dieta ar trebui să fie compusă în mod corespunzător.. Câine canarCarnea de pui, curcan sau carne de vită, produsele secundare ar trebui să fie gătite în mod ideal ca carne jeleu, digerând minerale cât mai mult posibil. Conectați peștele de mare fără oase, dublând porția (conținut de calorii mai mic decât carnea), ouă fierte (gălbenuș crud și este mai bine să nu dați proteine ​​sau să gătiți fiert). Oferiți produse lactate fermentate în mod regulat. Deoarece stilul lor de viață este foarte intensiv în energie, cerealele, legumele și fructele sunt utile - surse de vitamine și minerale vitale pentru creștere și dezvoltare.

Consultați un medic veterinar și, pe baza analizelor, susțineți dieta cu un complex suplimentar de vitamine și minerale.

Instruire și educație

Dogo Canario nu este un câine decorativ. Un crescător bun, cu experiență, va acorda o atenție specială antrenamentului atunci când vă vinde un cățeluș. Trebuie să începeți educația încă din primele minute de la intrarea animalului pe teritoriul vostru. Mobilierul și papucii roși nu sunt cel mai dificil lucru prin care trebuie să treci. Pot fi instruiți bine, dar această rasă nu este pentru crescătorii de câini începători. Extreme precum duritatea sau moliciunea sunt inacceptabile aici - aveți nevoie de o mână puternică, abilă și controlantă a unei persoane care înțelege esența și natura animalului și conduce procesul de adaptare pe o bază pozitivă și binevoitoare..Câine canar

Important! Proprietarul presa canario trebuie să fie o personalitate puternică, să aibă un caracter ferm, să nu dea niciodată îngăduință în raport cu secția, altfel pot apărea o mulțime de probleme pentru el și pentru cei din jur, cu o creatură agresivă și incontrolabilă.
Pentru a evita dificultățile, în timpul antrenamentului și educației, trebuie să evidențiați clar accentele, explicându-i celui care conduce aici. Și o persoană ar trebui să fie crescută - cea care este „șeful”, în mod ideal familia nu ar trebui să se amestece în proces. Canarul este destul de viclean și capricios. El te va „cerceta” în mod regulat pentru slăbiciune.

Pretinde-te că ești prost, surd sau obosit - păstrează bara, subordonează-ți-o de fiecare dată, altfel conducerea va trebui dovedită din nou și din nou. Va trebui să repetați comenzile de mai multe ori, dar asigurați-vă că realizați o execuție ireproșabilă - astfel veți stabili contactul și fundamentul tuturor relațiilor dvs. ulterioare.Câine canar

Sănătatea animalelor de companie

La această rasă, articulațiile preiau sarcina principală, atât greutatea corporală, cât și un mod de viață activ și mobil. Displazia șoldului este un diagnostic obișnuit al canarilor, în ciuda cerințelor dietetice, are o predispoziție la volvulus și poate fi afectată și de epilepsie., alergie și retinopatie multifocală (inflamație oculară).

Aflați cum să utilizați corect vaccinul pentru a vă menține animalul în siguranță „Multican-4”, „Multican-6”, „Multican-8”, „Multican-7”, „Vakderm”.

Prevenirea majorității problemelor cu bolile infecțioase, desigur, este vaccinarea în timp util. Cel mai bine este dacă medicul veterinar întocmește un program de vaccinare individual pentru dvs., luând în considerare starea animalului și reacția acestuia la fiecare medicament ulterior. Schema generală recomandată este următoarea:

 1. La 1 lună, dacă există o amenințare reală de infecție cu ciumă de carnivore sau enterită cu parvovirus, acestea sunt vaccinate cu „Puppy DP”.
 2. Mai mult, la 8-10 săptămâni, cu respectarea obligatorie a carantinei, se administrează un vaccin împotriva leptospirozei, parainfluenza, hepatitei, enteritei și ciumei. Vaccinarea are loc în patru etape. Al treilea la 11-13 săptămâni, al patrulea la 1 an.
 3. Din nou, respectând cu strictețe carantina de 14 zile, la 11-13 săptămâni, vaccinarea antirabică este obligatorie pentru toate animalele. Dacă este necesar, poate fi amânat cu până la 6 luni. Repetat - la 6-7 luni, și apoi anual pe tot parcursul vieții câinelui.
Câine canar
Important! În cursul socializării, este important ca bebelușul să comunice cu adulții, aceștia îi insuflă capacitatea de a se comporta în societate. Dar un astfel de contact este posibil numai după un curs complet de vaccinări. Un mare danez adult are o imunitate puternică - s-ar putea să nu doară, dar este un purtător boli, ceea ce este fatal pentru catelus.

Canarul Dogo, prin natura sa, este o specie dificilă: de la istoria complexă a rasei până la particularitățile caracterului. Dar, pentru a-l cunoaște mai bine, te-ai impregnat involuntar de respect și simpatie pentru canar, apreciindu-i devotamentul și nobilimea. Este ușor de manevrat, inteligent și antrenabil, nu este problematic din punct de vedere al sănătății. O pază minunată pentru familia și casa ta. Dacă sunteți în căutarea unui prieten de încredere și a unui membru al familiei, Dogo Canario este o alegere foarte demnă.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Un luptător sau un cioban: o introducere în marele danez